What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

1st XPerience

Status
Not open for further replies.

Chris14

Member
@MJGrow, de ce s`o scot afara? cat am tinut`o afara, nu am vazut nici o imbunatatire la ea, cum am bagat`o in box, cu un program de 20/4 si uneori 18/6... si un pic de fert, ai vazut ce frumoasa se face...intradevar sa-i fac LST, cred ca am citit despre el pe aici, sau daca nu...sper sa ma descurc, sigur am mai avut cu cineva odiscutie pe seama asta, o s-a tai frunzele care vin direct din ramura principala , nu?

Adica toata alea mari ??:))) Cheliuta o sa`i pun numele vaduvei , si asa nu avea :)))


Trag Adanc in piept .. si ma duc s`o aranjez pe Cheliuta` :)))

Revin cu poze in scurt timp :))
 

coolbud

puffin' the herb
Nu-i taia nici o frunza , sasa are 5 6 de toate , daca-i mai tai si tu poti sa-ti iei adio de la ea :)
 
S

SfPetru

la lst se taie frunzele de pe partea care vine catre lumina ca sa patrunda bine lumina la crengutele laterale.
pune-te la punct cu ventilatia, daca ce scrie acolo iti da peste cap tot boxul inseana ca nu ti l-ai ventilat bine.
uite iti fac un sumar cu reguli simple.
1.daca vrei sa pui filtru de carbon, esti obligat ca filtrul sa il pui pe evacuare, ori pui extractorul sa traga aer prin el ori faci ca mine si iti iei un filtru de capacitate mai mare decat ai nevoie si il pui sa impinga extractoru in el.
2.iti pui un singur ventilator puternic pe exhaust, care il legi la filtru de carbon, preferabil ca acesta sa fie extractor nu cooler.
3.intake-ul nu trebuie ventilat neaparat si este chiar recomandat sa nu ventilezi ca sa fii sigur ca aerul iti iese doar sus pe la extractor, daca vrei sa ventilezi pune un ventilator mai mic decat la extractie.
**ideea e ca aerul cald se aduna sus, si asta e treaba extractorului sa scoata aerul cald din box si sa lase aerul proaspat si rece sa intre pe jos

ti-am explicat eu mura in gura, vezi ca nu ai voie sa te enervezi cand ne luam de tine daca avem dreptate :))

spor la munca si multa bafta
 

Chris14

Member
Merci SfPetru, da chiar este mura in gura si ce pot sa zic pe intelesul starii mele.

in 2 zile maxim fac filtrul si o sa pun la punct cu ventilatia :)

btw, am dat vreun semn ca m-am enervat? :)) intradevar , ma enervez putin cand vreau sa postez cate ceva, si imi ia juma de ora sa scriu 5 cuvinte...:)))=)) cred ca din cauza task-urilor din chrome , sunt vreo 15 numai pe icmag deschise :))
 
S

SfPetru

arata bine, de ce ai acoperit ghivecele cu hartie?
ai mai avea cateva chestii de imbunatatit, in mod normal la al 3-lea nod trebuia sa ai cate 5 foliole pe frunza, si in mod normal planta daca este sanatoasa, la fiecare nou nod isi va pune cate 2 foliole pe frunza, pana la 7 sau 9 in functie de strain si cat de fericita e planta.

o planta foarte sanatoasa are cat mai multe foliole (9 sau 11, in functie de genetica, am citit pe forumuri ca cele mai multe intalnite ar fi 17)
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
@Piramidon... care e logica cu pasiv activ ? eu din cate stiu aerul care intra este egal cu cel care iese. Si invers.
Pai MJ, sa cresti marioara fara sa tii cont dak ai presiune negativa sau pozitiva in box, e ca si cum ai fi scafandru fara sa-ti pese ca exista sindromul de decompresie. :laughing:
http://en.wikipedia.org/wiki/Decompression_sickness
deci:
Mai bine du-te la link-ul lui nea petrica si citeste pe indelete si cu atentie pana pricepi. Cand ai inteles tot, mai citeste odata.
:D
Acum, vb serios, ca sa inteleaga si Chris: Grasu' voia sa mearga pe filtru pasiv. Asta insemnand sa indese aer in box pana la saturatie, surplusul fiind impins afara de presiunea creata. Presiune, care desi nu e mare, ii face rau bietei buruieni. Gandeste-te ca pompezi lichid intr-o sticla de plastic pe jos si nu prin dop, asta creeaza o coloana de fluid ce exercita o oarecare presiune - in functie de densitate si etc... Aerul este si el un fluid. ;)
Chris avea de gand sa puna si un filtru prin care sa fie impins aerul afara, asta adaugand un plus de presiune necesara impingerii aerului afara din box. Filtrul opunand si el rezistenta la iesirea aerului, rezulta o presiune pozitiva mai mare.
Un exemplu de presiune pozitiva este stoarcerea tubului de pasta de dinti.
Exemplu de presiune negativa este (din topor) sorbirea unui lichid cu paiul.
Sau si mai bine, in seringa pe care o folosesti la nutrienti: negativ - tragi nutrientu' din sticla; pozitiv - il injectezi in apa. :tiphat:
Lamurit?
mai multe despre presiune aici:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Presiune
p.s.
Multi groweri (si nu doar incepatori) au cateodata pb cu plantele si se dau de ceasul mortii: ma, or fi nutrientii, o fi ph-ul, poate ca e sub ori supraudata, ce dreaku o fi de-mi moare?
Nu putine au fost cazurile in care au pierdut din vedere acest aspect, aparent minor, dar elementar si crucial: presiunea.
 
S

SfPetru

tu de ce crezi ca planta are frunza intr-un fel sus si altfel jos?, planta prin partea de jos a frunzei respira si perspira, daca ii dai lumina acolo o dai complect peste cap, incearca sa gandesti putin ce faci ....

in boxul de vegetatie am avut 2 becuri mai sus si unul mai jos pentru clone, care batea langa mama dar putin mai jos, frunzele care erau in dreptul becului s-au intors cu fata catre bec....de ce crezi ca planta a avut aceasta reactie?
 
S

SfPetru

eh la mine a fost nevoie din cauza ca aveam un cablu prea scurt si becuri legate in serie, doar unu am putut sa il las suficient de jos, eu am remediat problema cu prima ocazie oricum, ma legam de chris:D
 

Chris14

Member
Da.. Deci am reusit de am facut filtrul.. :D si m-am chinuit sa dau o gaura pentru el, momentan este pasiv, filtrul l-am facut dintr-un filtru de hota in care am bagat 1kg carbune activ, urmeaza sa ii atasez pe afara un ventilator, si am mai dat o gaura in care am pus 1 cooler pentru intake. pe zii o sa pun si niste poze.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
fa bine si ataseaza-i un extractor, pentru ca un ventilator nu va fi prea eficient.
 

Chris14

Member
eu am unu din asta si face o gramada de galagie, e mai galagios decat unu mare de 125, dar daca nu te deranjeaza zgomotul atunci e bun la tras aerul din box

Aha, merci ca mi-ai zis, bineinteles ca ma intereseaza unul cat mai silentios, mai ales ca il am in dormitor, si pe langa calculator care si ala sta 24/24 on, sa mai faca si asta un zgomot.... ce mai silentios imi poti recomanda?
 
Status
Not open for further replies.

Latest posts

Latest posts

Top