What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Една "тъпа" тема

jhook

Member
Повече от месец,даже и съхранен в добри условия е почти стерилен.Късмет на всички.:hide:
тракиец защо си се наврял под стола ,да не си в Япониа?:)
би ли казал как точно се съхранява,какви са условията ?
стана ми интересно !:thank you:
 

4i4kata

Member
лятото дойде и малко по малко зехме да изкачаме,,, познатите муцуни
:blowbubbles::blowbubbles::blowbubbles::blowbubbles::blowbubbles::blowbubbles::blowbubbles::blowbubbles::blowbubbles::blowbubbles::blowbubbles::blowbubbles::blowbubbles::blowbubbles::blowbubbles::blowbubbles:
 

_Ina_

Active member
Veteran
Ето засега микса на какво прили4а. бунзаи4е:) а мазните глави4ки са от Мазара,също такова мъни4ко храст4е.
 

Attachments

  • IMAG0190.jpg
    IMAG0190.jpg
    83.7 KB · Views: 25
  • IMAG0194.jpg
    IMAG0194.jpg
    82.8 KB · Views: 29
  • IMAG0195.jpg
    IMAG0195.jpg
    81.8 KB · Views: 28
  • IMAG0198.jpg
    IMAG0198.jpg
    80 KB · Views: 28
  • IMAG0201.jpg
    IMAG0201.jpg
    73.3 KB · Views: 23
B

Bazarocka

Надявам се това да помогне

Надявам се това да помогне

Порасна Светлини гид :dance013::dance013::dance013:


Градинарство осветителни системи ви позволяват да се удължи периода на вегетация чрез предоставяне на вашите растения със закрит еквивалентни на слънчева светлина. Това е голямо предимство за тези от вас, които ценят като целогодишна доставка на свежи цветя, зеленчуци и билки. Изкуствено осветление също е чудесен начин да скочи старт пролет от започване на разсад месеца преди последните слана. Има три основни вида градински осветителни системи.

HID (High Intensity Discharge) Осветление

HID осветление е най-ефикасният начин за конвертиране на електричество в светлина, която е на разположение на потребителя. Има два вида HID растат светлини, използвани за градинарски осветление:
HID Light ефективност
HID Light Сравнение
Една 1000 вата ВЕЦ крушка
отдава толкова светлина, тъй като
111 100 вата с нажежаема жичка.

Една крушка 400 вата МЗ
отдава толкова светлина, тъй като
20 флуоресцентни лампи 40 вата.

Метални халид - МЗ
Металхалогенни лампи произвежда изобилие от светлина в синия спектър. Този цвят на светлината насърчава растежа на растенията и е отличен за зелени листни растеж и поддържане на растенията компактни. Това е най-добрият вид на светлина, които се използват като основен източник на светлина (ако има малка или никаква естествена слънчева светлина е на разположение). Средната продължителност на живота е около 10 000 кумулативни часа. Разширението ще светне след този период, но поради постепенното намаляване на светлината, не е подходящо за вас да се изчака крушка най-накрая да изгори. Ако сравните си лумена (яркост) на един дял на потреблението на енергия, метални халогениди произвеждат до 125 лумена на ват в сравнение с 39 лумена на ват с флуоресцентни светлини и 18 лумена на ват за стандартни крушки с нажежаема жичка.

Високо налягане натрий - ВЕЦ
Високо налягане, натриеви лампи излъчват оранжево-червено сияние. Тази лента на светлината води хормони в растенията за увеличаване на цъфтежа / начинаещи в растенията. Те са най-добрите налични лампи за вторично или допълнително осветление (използван във връзка с естествена слънчева светлина). Това е идеално място за отглеждане на парникови приложения.

Това не само е голям цъфтеж светлина, тя има две функции, които го правят по-икономичен избор. Средната продължителност на живота им е два пъти повече от метални халогениди, но след 18 000 часа на употреба, те ще започнат да привлече повече електроенергия, отколкото техните класиран вата, докато постепенно се произвежда по-малко светлина. ВЕЦ крушки са много ефективни. Те произвеждат до 140 лумена на ват. Недостатъкът им е, че те са недостатъчни в синия спектър. Ако един градинар е трябвало да започне младите централа крушка ВЕЦ, тя / той ще види внушителна отвесна растеж. Всъщност, може би твърде впечатляващо. Повечето растения се очаква да нарасне до тънки и върлина и в нито един момент ще трябва да се реже за растителна обратно, преди тя расте в осветителното тяло. Изключение в този случай е с помощта на светлина ВЕЦ в оранжерия. Слънчевата светлина е високо в синия спектър, което ще компенсира всички стречинг, причинени от крушки ВЕЦ.



HID светлина

Основно площ за отглеждане

Допълнителна площ за отглеждане

100 вата


2 "х 2"

3 "х 3"

250 вата


3 "х 3"

4 "х 4"

400 вата


4 "х 4"

6 "х 6"

600 вата


6 "х 6"

8 "х 8"
1000 вата

8 "х 8"

12 "х 12"

HID осветление Полезни съвети
. Окачени височина: Благодарение на топлината, която се излъчва от този тип тела, трябва да ги мотае по размер. Малки системи мощност (100 и 250) трябва да бъдат окачени около 2-3 метра от горната част на растенията. Средна мощност системи (400 и 600) трябва да бъдат окачени около 4 метра от горната част на растенията. Висока мощност системи (1000 и нагоре) трябва да бъде поставен най-малко 4-6 метра от завода върхове.
. Колко дълго трябва да свети план? Това зависи от вида на растението. Повечето растения и зеленчуци се нуждае от около 10-12 часа светлина за насърчаване на растежа. Растенията, които произвеждат плодове и цветя ще покаже подобрение с до 16 часа в деня на допълнителна светлина.

Луминесцентно осветление

Този тип на светлината е добра за пускане в действие и посадъчен материал. Те също са популярни за отглеждане на слаба светлина растения като билки и африкански теменужки. Луминесцентни лампи са с ниска интензивност и трябва да бъдат поставени в рамките на 8 "(до 15" за сянка любов растения) на растенията, за да бъдат ефективни. Те са бедни светлина за цъфтеж и обещаващ главно поради ниската си светоотделяне.

Лампи Осветление

Тези светлини също са добри за пускане в действие и посадъчен материал, и да дава евтина алтернатива на светлини HID, защото те не се нуждаят от баласт. Тези светлини са добри само за отделните растения или малки групи растения поради ниската си светоотделяне и ограничен обхват.


Разходите за Изпълнение на система за осветление
За да получите оперативните разходи на час за оглед, да светлините комбинирана мощност, и го разделете на 1000, за да получите киловата използва. След това умножете това число със сумата си електрическа компания таксата за киловатчас. HID светлини ще се използва номерът на ват, отделяни в атмосферата в час, т.е. за 600 вата система ще използва 600 вата на час (независимо от спектъра).
(Светлина мощност продукция / 1000) х разходи за електричество за киловатчас = Оперативни разходи на час
оперативните разходи на час х часове на използване на месец = Оперативни разходи на месец


Как Сънлайт ефекти на растежа на растенията


200-280 нанометра UVC ултравиолетовите гама, която е изключително вредни за растенията, тъй като е силно токсичен.
280-315 нанометра Включва вредните ултравиолетови лъчи UVB светлината, която причинява растения цветове, за да избледняват.
315-380 нанометра Обхват на ултравиолетова светлина UVA, което е вредно, нито от полза за растежа на растенията.
380-400 нанометра Начало на видимата светлина на спектъра. Процесът на хлорофил усвояване започва. UV защитени пластмаси идеално блокират светлина под този обхват.
400-520 нанометра Тази гама включва виолетово, синьо, зелено и ленти. Връх на абсорбция на хлорофил се случи, и силно влияние върху фотосинтезата. (Насърчава вегетативен растеж)
520-610 нанометра Тази гама включва в зелено, жълто, оранжево и групи и има по-малко абсорбиране от пигменти.
610-720 нанометра Това е червена лента. Голямо количество поглъщане от хлорофила се случи, и най-значително влияние върху фотосинтезата. (Насърчава цъфтеж и начинаещи)
720 - 1000 нанометра Има малко поглъщане от хлорофила тук. Цъфтеж и кълняемост се влияе. В горния край на групата е инфрачервена топлина, която е
 
E

EverLast

И така разчистихме боклука..съжелявам но се наложи да изтрия постове на Пиянката и Фоктор...съжелявам момчета знам,че ме разбирате. Само искам за последен път да вметна нещо за тоя шизофреник bgtrol :D когато и да се опиташ да се регнеш отново ще бъдеш пак изритан! По-добре стой далеч от icmag!
 

focktor

Member
Определено не му действа добре! Нямам представа какво още поема,но за негово добро е,да отиде да се прегледа при читав психиатър.Тук сме за да си помагаме,а той явно не го разбира.На всеки може да се случи...
 

_Ina_

Active member
Veteran
ина4е не може да се отре4е 4е яки растения показваше. на мен ми е много 4удно за кво се отварят толкова хората по форумите. аз се кефя 4е толкова народ гледа яки растения в БГ. би трябвало да си помагаме,даже да се обединим някои ден,когато му доиде времето,а не да се псуваме без да сме се виждали. на мен нищо не ми е казал 4овека де,просто като цяло.
 

focktor

Member
И тебе преди 1 година нещо те заяде...има си болести тва момче...
 

_Ina_

Active member
Veteran
A,вярно имаше нещо,ама толкова и съм обърнала внимание.
 
тракиец защо си се наврял под стола ,да не си в Япониа?:)
би ли казал как точно се съхранява,какви са условията ?
стана ми интересно !:thank you:
Зависи от срока на ползване,който искаш да му дадеш,дългосрочен или краткосрочен(до 3 години и до 6 месеца <и 2те от личен опит>,може и повече нямам представа).В първия случай идеалното е херметично затваряне и замразяване,а във втория постоянна темп. от 4 градуса(постижима в хладилника).И в 2та влагата трябва да е почти 0% (постижимо с оризови зърна и силициа гел,пликчетата,които слагат в обувките и др.).След размразяване трябва да се ползва веднага (внимание с конденза,който може да се формира и в 2та случая).Абсолютно важно е,да се съхранява само полена без никакви вегетални остатъци(листенца от цветове,дръжчици и др.).Влагата(водата го убива) и постоянната темп. са ключа.На кратко е това,макар и темата да е обширна,включвайки самото опрашване.Не виждам,къде в цялата схема се включват,тия пликчета,дето ще си брийдваме сами:wave:(като до получаването минава,бог знае колко време,а съхранението е пълно тото,и какъв е бащата може само да ти го нарисува бате Климент на стъклото).:tiphat:
 
Полена в случая с мароканския хашиш,означава първото качество след механичната обработка на треволяка(най-узрялите трихоми,които падат с няколко почуквания,има много в ю тубето):tiphat:
 

van der trev

New member
Трия за пореден път безмислените ти постове...смешнико! Докато съм аз модератор в тоя форум няма да има място за теб!
Оооо не можеш да се логнеш...май пак някой е получил бан! По-здрави от EverLast
 
Last edited by a moderator:
P

piankata

Дадоха ми 10 американки някви/сладко някво/..От някаква американска банка..Та едно питане..На 400 вата натрийка дали ще станат или да им сложа 600 вата.:tiphat: И на каква височина да сложа лампата от растенията...Влажност на въдуха колко да им пусна???

п.п. Нов съм в занаята

Мерси предварително на отзовалите се :thank you:
 
E

EverLast

Дали 150,250,400 600 или 1000 си е индивидуално решение....в тия топли месеци бих те посъветвал да пускаш лампата само ако имаш климатик или добра вентилация...ако не изчакай до края на Август или средата на Септември. Разстоянието е също относително дай да видим размерите на бокса респ. помещението и ще мъдрим нататък.
 

Latest posts

Latest posts

Top