What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Една "тъпа" тема

focktor

Member
Че те така или иначе си растят като диваци ;) ПС това с Холандеца е много неуместно и глупаво ;)
 

yoss33

Well-known member
Veteran
играя си,искам да си спретна едно кросче с напушване почти като на холандски хибрид на който обаче нашия климат,почва и вода да са му по мярка (ландрас). да си расте на воля като диваче.

С кръстоска с дивак вероятностите не са големи да стане.
Намери си някакво хубаво място (където да може да расте без помощ), посади холаднец там и не махай мъжките. Остави го 3 години, то ще си се възпроизвежда, бързо ще се селектират само растения държащи (и цъфтящи) на нашия климат. Ще са със слаб ефект (без селекция за сила), обаче доста от тях ще са със (почти) същото качествено напушване (кабиноиден профил) като пра-родителите си. Такива растения вече можеш да ползваш за хибрид :artist:
На мен това ми се случи доста случайно :laughing: На едно хубаво място бяхме засели семки от много хубава торба и изникнаха страхотни сативи, но не бяхме забелязали малки мъжки растения във високата трева и се опрашиха. Паднали са бая семки. 4 години по-късно аз гледах едно растение Durban Poison на 50 метра от там и бая скубане на вече подивели конопчета падна и въпреки всичко се оказа, че едни малки мъжки пак успяха да опрашат и Дърбъна. Пробвах глави от 2 от подивелите сативи и имаха приятен аромат и много слабо напушване без никакви главоболия и т.н. В резултат имам семки от хубрид Durban x Сатива, от които миналата година 2ма приятели гледаха (а тази година един друг) и резултатите бяха много прилични (като се има впредвид, че хората гледаха за пръв път и са го брали и сушили без да знаят добре кога и как). Хибридът расте от самосебе си, няма никакви проблеми с паразити и почва да цъфти средата на юли.
 

gwan

Member
благодаря батка..точно такова зверче искам,да му е по мярка тук и да не позволи на дивака да надделее, до сега за 2 кроса,всъщност 3 защото първия път кроснах нашенка-*F + бъбългъм-*M. след това,наследника от този микс(избрах семе от най-силния плант) кроснах пак с бъбългъм а наследника от този микс-F е кроснат със скунк#1-M ,защото искам да запазя максимално външия вид и адаптацията към родните дадености. yoss33 около мен е пълно с дивак правил съм всякакви врътки сял съм по-рано,по-късно,вадил съм клонинги в началото на август,и в повечето случай дивият му гад успява да вземе своя дан,затова реших вместо да се боря с тази напаст,да се опитам да я прикоткам на моя страна.затова твърдо съм решил да се опитам да създам нещо диво и добро,но това е само хоби и игра все пак за тази работа са нужни необходимото образование и опит,ама какво да се прави да си намирам занимания.
 

_Ina_

Active member
Veteran
ето моята кръстоска как стана между ЛА Конф и Уаит Уидоу. прили4ат изцяло на таткото ЛА гъсти,без разклонения и бавно растът,незнам защо. само цветът им варира малко и някои са по едри,кото незнам защо ме кара да си мисля 4е са мъжки. Сложих едно да цъфти ако е мъж да продължавам кръстоските. :) Смятам да направя "манджа с грозде" между вси4ки видове,които гледам и разли4ни комбинации от манджи с грозде:)
 

Attachments

  • IMG_4201.jpg
    IMG_4201.jpg
    77.9 KB · Views: 16
  • IMG_4203.jpg
    IMG_4203.jpg
    60.7 KB · Views: 18

_Ina_

Active member
Veteran
И да попитам(ако изобщо може да се обясни накратко) какво е "стабилизирането" всъщност? например ако този микс го опраша с мъжки такъв микс тогава какво става?
 

gwan

Member
стабилизирането най-общо казано е хомогенизиране на потомството един и същ фенотип като близнаци с малки изключение разбира се.
супер яко, значи има доста съмишленици които екпериментират..успех на всички!
Ина много здравички и набити изглеждат като някоя индика-ураган.
 

_Ina_

Active member
Veteran
да,а този Уаит уидоу вобще не изглеждаше така. Трябва да се пробва много с регуларки и всякак. наи малкото за да си имаме много разли4ни семена. А от Мазара излязоха от 3 семена 3 разли4ни вида. И то доста се разли4ават и по форма на листа и по цвят. Ина4е все яки:)
 

gwan

Member
на въпроса за "бг-ландрас" от 420 ми отговориха че почвата най-вероятно е с неподходящо съотношение на веществата и елементите необходими в точния момент на планта(което не значи че е неплодородна), просто за силна трева веществата в почвата пък и не само трябва да са в по различно съотношение в даден момент от годината,може и да се дължи на сезоните, много е важно кога започва дъждовния сезон(пролет/есен) защото повечето от нарочените за добри и силни сортове виреят в подножието на планините а валежите отмиват минерали и елементи от върховете,като по този начин обогатяват почвата и ако тази периодичност съвпада с нуждите на дадения растителен вид се получава съвкупност от фактори които са перфектни за дадения зеленчук,затова тук само първите няколко потомства ще имат силен ефект тласкани от тъй наречения инерционен принцип който позволява на планта да запази свойте качества на всички нива първият път и вероятно първото потомство, като през това време се адаптира към средата и ако тези фактори не са в необходимия баланс, това най често води до влошаване на качеството(това се отнася само за диворастящи храсти без грижи и торене), затова е необходимо основата да е местен вид върху който да се гради,значи ще му трябва бая време.
 

yoss33

Well-known member
Veteran
На един холандец бая има да му се влошава качеството докато настигне местен дивак по скапано напушване, така че по-скоро холандец ще се приспособи към условията тук, отколкото дивак да се облагороди.
Туй за минералите от планинските върхове е доста high :)
Между другото, почвата май има най-малко влияние върху това, колко силна ще стане тревата. За аромата - да, има значение, но за силата на напушването, стига да не е много зле почвата, едва ли ще направи разлика. Торф, глина, хидро - все тая, стига да има основните минерали и микроелементи. Някой ако е останал с други впечатления от опита си, да сподели :)
 

gwan

Member
ами, каточили има доза истина защото нали във вег. повече азот пък в цъф. повече калий,фосфор. абе знам ли..но ако сме 10-ки или 100-тици градинарите който се заиграват с тру-брийдинг било то на шега или хоби,може пък идните поколения да ни запомнят с добро и да кажат някой ден,ей добре че си имахме готини каки и батковци та ни оставиха едно бясно куче каквото е бг-ландрасчето...хахахаха!
 

gwan

Member
g0vnaa: лого си го бива(акварел в готик стайл), мисля че ако направиш така че надписа да е като земя,почва(grown) и да е с цветовете на холандското знаме и от земята(надписа) вече да излиза клонката,или надписа да е нещо като корени на клонката, мисля ще стане доста оригинално, но пък аз съм лайк така че моето мнение в случая не значи нищо..май бая творци има в този форум! РЕСПЕКТ.!
 

_Ina_

Active member
Veteran
То е пастел по скоро. Ами яко е направено,браво! но за лого трябва да е нещо още по оригинално и ясно. в смисъл това под листенцата(с които си се заиграл,браво) например какво е? Буркан4е,семка? на логото всеки детаил трябва да е ясен,или ако не е,то трябва да е наро4но така. Смятам 4е ще ме разбереш:) това конкурс4е ли е? яко! кво ще стане ако ти го харесат тия?
 

gwan

Member
Ако има заинтересовани, предлагам да изберем нов и отговарящ на евро-световните ценности модератор(администратор) защото не бива ограничени двойкаджий с фамилен глагол.... да решават нашето(общо) бъдеще!!!!
 

gwan

Member
на подадената атестация от моя страна, немските ни колеги се смяха от сърце, на предоставената от мен информация..хахаха , а тя не е скришна...!
 

g0vnaa

ICE Cream eater
Veteran
Аз невиждам проблем с действащия сега модератор.
 

gwan

Member
и Бен Ладен не вижда нищо лошо в Кадафи? ако не се размърдат нещата ще си остане старото гноясало статукво..
 

Billy Bones

Active member
Аз невиждам проблем с действащия сега модератор.

И аз не видя проблеми с човека, пък и от къде ще изнамерим "нов, отговарящ на евро-световните ценности модератор (администратор)"....... :jerkit:
 

_Ina_

Active member
Veteran
Тои си е добре,кво зна4ение кои ще е. ВИЕ се дръжте прили4но и няма да има проблем:)
 
Top