What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Nepal indoor

gwan

Member
категорично! съгласен с теб,абсолютно си прав.само че говорим за различни неща,първоначалната идея на брийдърите е била да комбинират по различни начини двата основни вида напушване, много преди да започнат експерименти за пригодяване на планта,за определени географски райони и тъй нататък.за добермана,дали е нисък,висок,дебел,кльощав стига да не е болен,няма значение пак си остава доберман и като нищо може да изяде нечий пудел,като си купувам праскова искам да има вкус на праскова,защото ако исках праз, щях да си купя праз.за мен ганджата е или сатива или индика и вече от описанието на брийдъра зависи какво ми казва за дадения сорт, ако *пример- ми се пафка някой "букет" тоест,малко параноя малко смях и да кажем финала да е малко релаксиращ,ще търся нещо повече сативесто и обратно!
 

_Ina_

Active member
Veteran
Аз оби4ам да си правя "букет" като смесвам 3,4 вида коз в една цигара;) даже ще е яко до някъде да е пълна с един,после да продължава с втори и накрая да е третия вид. понеже спомена "букет":)
 

gwan

Member
чудесно!точно това имах предвид,браво по табиетлийски!

ако един,ландрас,рудералис,местен вид,растение което в даден район е натделяло с качествата си над останалите диваци като ги е разводнило до такава степен че всички диваци с времето са заприличали на него по всички качества като родител,с малки изкючения разбира се "на всички нива" било то във външния вид или в напушването,и е взело името си от региона,защо да не заявим признание към сорта,в крайна сметка то си е извоювало чесно победата,с какво един епруветков продукт е по добър от "хиндукуш""афгани""мехико-сатива""санта-кулумбиана'"калифорния-хейз" !,само защото брийдъра казва?
 

_Ina_

Active member
Veteran
да,яки са тези направо донесени от екзоти4ни места,но като не виреят добре в нашия климат някои от тях? някои са направо от тропиците,ала бала. Трябва да се гледат или в парник или индор,пък като нямш възможност спокоино да си гледаш...
 

gwan

Member
напушване по книга!
 

Attachments

  • 1.jpg
    1.jpg
    76.2 KB · Views: 35

_Ina_

Active member
Veteran
тези ли са от Мароко? А непала как върви? Онова горното ли е тои? мариканския предполагам 4е ще му е по добре тук от непала,как мислиш?
 

gwan

Member
да горе самото е непалчето а долу двете са мароканците,за непалчето още незнам,но гледам мароко от извесно време поне веднъж в годината аутдор,идиално му се отразява нашия климат даже някой от тях мутират и стават тъмно зелени и широки,може би защото тук не е такава жега като там,иначе са почти кафяви високи и мършави.цъфтежа е между 7-9 седмици зависи от това дали ще вали през първите 3 седмици от цъфтежа,здрава индика много силно и дълготрайно напушване.
 

gwan

Member
не разбирам въпроса?освен ако не е сарказъм.но предполагам че не съм се изразил правилно,исках да кажа че ако сея,сея предимно аутдор мароканеца,е не всяка година но почти,защото е високо растение и при 20-25 дневна вегетация става близо 2 метра,над 300% издължаване в 12/12. и да,гледал съм от април до средата на юни автострейнчета , в края на юни съм сял индика която в края на октомври е готова,за да избегна до колкото е възможно опрашването от диваци!т.е. два пъти в годината!
 

gwan

Member
ето ги мароканците,в началото наливат сравнително бавно но след 20 дни направо полудяват.не съм снимал непалчето,защото няма голяма разлика от последната снимка.
 

Attachments

  • 1.jpg
    1.jpg
    60.1 KB · Views: 33
  • 2.jpg
    2.jpg
    58.5 KB · Views: 32

_Ina_

Active member
Veteran
много интересно! Зна4и темата става за всякакви екзоти4ни водиве:) аз засега нямам нищо интересно да добавя. само купени:) Някаква предисториика за Мароканците? Интересно ми е какви торове ползваш,защото нали не си падаше да даваш много пари за такива неща? Или не беше ти това?:)
 

gwan

Member
да аз бях,пари за торове давам само за айрото,но сега съм малко в криза и гледам в почва,купувам само от най-ефтиния торф,ако имам перлит слагам ако не минавам покрай някой строеж и моля за малко баластра,оставям я накисната в кофа с вода за една нощ,както "Дамянек" каза слагам и пепел,за цъфтежа ползвам главно "косно-брашно" в месния "екарисаж" вече ме познават и още като ме видят ми приготвят една торба,срещу бутилка ракия разбира се!ааа и ако имам някакви останали ензими от айрото слагам малко,ако случайно има някакви коренчета или остатъци от предишни растения да не гният по саксиите.
бях там преди време и си взех семена,имат няколко вида хеш,единия който и е най-добрия според тях,се прави само от жените в една провинция,прилича на пресован пясък и ако го държиш извесно време в ръка,колкото да се затопли,пуска масло и мирише на земя.но пък направо те заковава за стола все едно си в безтегловност.
и друго там пафкането на ганджа е привилегия на жените,обиколих бая села и паланки,и главно жените пафкаха,питах ама не разбрах защо,май нещо свързано с културата и обичайте,незнам,ползват го за лекарство за ритуали и т.н.както виното у нас и си имат празник на ганджата.и дават на родилките чай от ганджа.и готвят с ганджа,главно като подправка.
 

_Ina_

Active member
Veteran
Да, и тук трябва да стане така хаха:) 4аи от ганджа?! С вода направен,така ли? И е полезен за родилките? де да съм знаела хаха Интересно за костното брашно за цътеж. аз съм събрала прилеп,ве4е престоя няколко месеца сух. Оба4е 4етох 4е нашите прилепи са насекомоядни и гуаното им е с пове4е азот(нещо като10-3-1 беше мисля). а за цъфтежа било по яко гуано от плодоядни(южноамериканските пове4е били такива). Ина4е карах последно с него и главите никак не станаха зле. впро4ем ще сложа една в темата за главите. мисля направо ве4е да си бъдат БИО растенията ми,дори да не са с 4ак толкова огромни глави:) пепелта е за растежа,нали? тука малко се отплесвам,но имам план да садя много клонинги в бутилки от Шуменско и по4и веднага да ги пусна на цъфтеж. Имам на склад стара кравешка тор,перлит,прилеп и кокошка:) бих ли могла да забъркам с тях нещо,което да е подходящо и за двете фази,но пове4е за цъфтеж да кажем. мисля до много късно да не ги торя после,само ако се наложи към средата или края на цъф. Или ако трябва все пак да взема и малко торф или нещо?
 

gwan

Member
да,с вода ама слагат и краве масло и сол,много е гаден на вкус и не прави"глава"само отпуска като антидепресант и огладняваш като вълк,а на родилките го давали през последните дни преди раждането,може би като упойка незнам,пепелта е част от цялостната здравословна среда на почвата,за прилепите е така освен че гуаното от месните прилепи е богато на азот но и има много желязо и хитин,стара кравешка тор,перлит,прилеп и кокошка-добра комбинация,но ако ще я ползваш и за вегетация трябва да сложиш по малко прилеп,защото според брийдърите,по време на вег.колкото повече азот толкова повече женски растения,ще е добре и да вземеш малко торф,аз гледам само за мен-си а в някой случай и за още едно аверче,ако той няма време и обратното,в началото си купувах всякакви марки торове,неказвам че няма на пазара био-торове,но аз си гледам с потдръжни материали,вярно е че главите стават огромни с купешки торове,но пък вместо да дам пари за торове с тези пари си купувам най-различни сортчета и си се кефя.плана за клонинги в бутилки е добър но преди да ги сложиш на 12/12 е препоръчително да са няколко дни на по слаба светлина докато се вкоренят,аз ги слагам на 2 CFL-ки за 7-10 дни по 20 часа светлина и после на 12/12 почти веднага започват да цъфтят и става "растение-глава".
 

_Ina_

Active member
Veteran
е да ,и на мен ми се иска да станат растения-глави:) те се забавиха доста,нещо щях да ги прецакам и едва сега виждам 4е са напускали корени. отгоре връх4етата зеленеят,но ина4е имат ужасен вид и мисля малко вегетация преди цъфтежа докато се пооправят.но искам възможно наи-скоро да по4не цъфтежа щом ги сложа в тези шишета. те не са много големи,но 20 саксии сега не мога да купя,а пък са доста дълбо4ки все пак. е ако се полу4и задоволително ще направя една тема да ги покажа и някои напътствия да ми дадете. 4е се отплеснах от темата за ландрасите:)
 

gwan

Member
мароко,една от малкото вдъхновяващи-индики/по свой си мързелив начин.
 

Attachments

  • 1.png
    1.png
    670.2 KB · Views: 34
  • 2.png
    2.png
    638 KB · Views: 38
  • 3.png
    3.png
    638.9 KB · Views: 40
Top