What's new

Nepal indoor

_Ina_

Active member
Veteran
Да,ще ги сложа сигурно на тъмно само да стигна до тази фаза. 3 дни не е ли много?
 

yoss33

Well-known member
Veteran
Зависи какво разбираш под "много" :) Голям стрес си е такава рязка промяна в светлината, увеличава се риска за херми, но пък ефекта си струва при растения, които не искат да цъфтят. За 3 денонощия на тъмно се акумулират достатъчно хормони, които би трябвало да "кажат" на растението, че деня е много къс и това да задейства цъфтенето дори и при екваториални растения които не се влияят толкова от фото периода.
Най-лошото, което може да се случи, е да имаш полен от Непалец, който можеш да използваш върху някое клонче от Ice и каквито хибриди имаш. Резултатът от такива кръстоски би бил много интересен.
 

_Ina_

Active member
Veteran
Аха,да имах предвид как ще им подеиства 3 дни престои. пресадих ги в малко по големи саксии. Определено трябва вече да им пусна по яка лампа за да си растат както трябва. А тази 105 вата CFL day light не е така синя както 60те вата. Маи и тя си е малко. предполагам че наи добре ще направя да им пусна 400 MХ макар че мислех да не я ползвам вече заради икономии:) А от друга страна имам още 2 синкави 60 ватки +тази 105 докъде бих изкарала растежа? Естествено не в тази хартия:)
 

Attachments

  • IMG_3654.jpg
    IMG_3654.jpg
    84.5 KB · Views: 19
E

EverLast

На мен всичко ми изглежда наред...внимавай прекалено силната светлина кара сатива сортовете да откачат....just flippin! Изчакай още някой друг ден с тази преди да добавиш другите цфл-ки...те ще си покажат кога им трябва още светлина...но решението си е индивидуално все пак. Едно непалско напушване :bump:
 

_Ina_

Active member
Veteran
не то е White widow. имам 2,3 клонинга,които са малко по назад. всъщност били от някви уж F1 White widowki но не знам на коя фирма. Някои си ги опрашил понеже били регулар. така ми казаха поне;0 Нямам голям избор сега на видове за гледане. Super haze и Ice вече не ми се гледат и съм си оставила по 1 семка,както и от моя микс за другия аутдор. може би ще се намерят скоро още други непалски семки,надявам се по-подходящи и за навън. из форумите чета че гледат някакви високопланински,които изглеждат много различно от тези. Накрая ще взема да отида и аз,не било толкова скъпо пътуването и много ми се ще аз да огледам за семена там:) а тук в този форум има една тема'Nepal smoke tour" много зарибяваща с много снимки на различни растения,хашиши и тн.
 

_Ina_

Active member
Veteran
Непалките отидоха в шкафа на тъмно. Само се чудя дали три дни наистина да седят там или 48 часа примерно? И какво се случва с тях докато са на тъмно? разбрах че вероятно ще порастнат доста през това време? гардероба го спретнахме набързо за White widow-ките и една нова семка от аутдора,която смятам че е от моето херми и ще пробвам да знам дали стават. Единия Непал нещо изродяса,изви се странно и взе да жълтее,затова го изкарах на терасата да се оправя там.
 
E

EverLast

Остави ги поне 48часа ти си реши дали искаш да ги оставиш вече 3. Ще има забележителна разлика след тъмния период.
 

_Ina_

Active member
Veteran
Трябваше да ги снимам преди да ги прибера и после след.
 

_Ina_

Active member
Veteran
Ето как се развиват растениицата сега. Бяха повече от 48 часа на тъмно,а после гаджето ми ги изкара на дневна светлина,която според мен е недостатъчна. Засега няма признаци да цъфтят,но те са отскоро на този режим. Вечерно време са на терасата,където е по студенко. Не са в идеален вид,малко подвиха нокти. Като че ли не нарастнаха от седенето на тъмно кои знае колко.Дребосъка е от мои микс,които не съм пробвала още пак участват Ice и Super haze в него. Оф писна ми от тоя Ice и Super haze вече.:) а това разпънатото е пак White widow някъф клонинг. И една изключително люта чушка:)
 

Attachments

  • IMG_3664.jpg
    IMG_3664.jpg
    101.2 KB · Views: 22
  • IMG_3665.jpg
    IMG_3665.jpg
    96.1 KB · Views: 18
  • IMG_3666.jpg
    IMG_3666.jpg
    91.8 KB · Views: 21
  • IMG_3672.jpg
    IMG_3672.jpg
    91 KB · Views: 21
  • IMG_3671.jpg
    IMG_3671.jpg
    93.7 KB · Views: 20
  • IMG_3668.jpg
    IMG_3668.jpg
    63.8 KB · Views: 20

_Ina_

Active member
Veteran
между другото искам да попитам ако ги върна тези в гардероба от 24 на 18/ 6 нали няма да цъфнат,защото има едно,две по големички? Този режим 24 часа светлина нещо не ми допада,лилавечт дръжките,а аз незнам как се торят в такъв случаи. Разчитам наи вече на почвата и да ги пресаждам. Тя е с доста оборска тор и от купения торф,но явно се пресилват малко нонстоп на светло. Непалките също бяха на 24 преди. досега със същата почва не са ми лилавели така и затва предполагам че трябва да ги върна 18/6. Някакви съвети? Само че без да купувам био еди кво си и тн:)
 

yoss33

Well-known member
Veteran
Нищо им няма, ако само лилавите дръжки са проблема... може заради температурата преди да не са били лилави, а сега да са полилавели. Така или иначе можеш спокойно да намаляваш светлината до 18/6.
 

damyanek

Member
мисля ,че по скоро е от смяната на фотопериода полилавяват ,но едва ли е проблем :)
 
P

piankata

И аз имам едно 8 месечно което почна да лилавее яко...Иначе е чук ама го чакам да видя дали може да почервенее :D
 
E

EverLast

Много добре изглежда Инче!!! Дано наистина осъзнавате какво богатство държите във вашия шкаф!!! Зарежи ги тия комерсиални хибриди......ей това е истината(или поне част от нея :D) land race Sativa. Напушването ще е уникално! Запази си майка и я гледай отделно от другите ти растения...за да запазиш фенотипа чист ако ме разбираш какво искам да кажа. Относно дръжките.....мда както каза yoss и според мен е от ниските температури. За храненето трябва да внимаваш не прекалявай! Но трябва да направиш няколко сесии с Непалчето за да му хванеш....как се казваше....да спатиите с по няколко клонинга. Няма да е лесна задача със сигурност но вярвам ще се справиш а пък и ние тука ще помагаме.

p.s Ама ти май не си четеш личните а?
 

_Ina_

Active member
Veteran
Oх,нямам такива чак условия за много задълбочено гледане,маики и тн. ще гледам да го запазя и да видя наи сетне тия прословути глави. е,някои клонинг не ми пречи винаги да оставя. Ама гаджето ми нещо го пренебрегва макар че му показвах кви неща пише за козовете от този раион. Държим ги няколко дни на терасата. но са добре. Чета си ги.
 

4i4kata

Member
Ина,поздравления и от мен:tiphat:,добре са храстите,добре са си всички.Най-много ме кефи това сативовото с тънките листа,много психеделичнo изглежда,Това super hazeли е? да не забравя да добавя,чушката също е чудесна:ying:,много добре!!
 

Astral

Member
Много добре изглеждат екзотиките!Поздравления и за чушката...и аз имам една тука и не спира да дава матрял...мммм:laughing:
Сори ,но аз малко не схванах...местиш ли ги или си ги оставила само на слънце?:tiphat:
 

_Ina_

Active member
Veteran
Ами досега бяха на терасата след дългата нощ. аз бях с детето за няколко дни в болница и не съм се занимавала с тях. сега е много скапано времето и тъмно и ще трябва да седят на лампа,но в гардероба е повече синя светлината защото имам много растящи разни. междудругото в болницата като гледах системите с тръбичките и ми хрумна че могат да се ползват идеално за поливане навън 500ml течност изтичаха за 6часа някъде,като може да се прави колкото искаш бавно да капе и е много равномерно. закачаш им системите някъде с някви по големи съдове и готово:) представяте ли си колко ми е било скучно:)
 
Top