What's new

Готови ли сме с разсада за сезон 2010?

_Ina_

Active member
Veteran
еее,вашите изглеждат много по добрте гледани. Браво,браво Астрал.Но и аз съм много доволна от тазгодишния аутдор. даже първа ще покажа обрани глави на много добър коз. тои за съжаление изсъхна още докато беше на полето и няма чак такъв перфектен вид,какъвто би ми се искало,но качеството...ммм Нещо снимките не са много на ниво,но все бързам като ходя до градината. там е малко спечено и ще трябва да сменям мястото с някакво,където да мога спокоино да се занимавам с растенията и да ходя по често.
 

Attachments

  • IMG_3596.jpg
    IMG_3596.jpg
    119 KB · Views: 30
  • IMG_3597.jpg
    IMG_3597.jpg
    139.1 KB · Views: 27
  • IMG_3619.jpg
    IMG_3619.jpg
    90.4 KB · Views: 26

yoss33

Well-known member
Veteran
@Астрал:
Браво, друже! Много хубаво се наливат децата ти :) Явно имаш късмет да си в някоя част на бг, където няма дивачки. В моя район просто няма как да отгледам нещо съвсем без семки, а със семки не се наливат с толкова много цветове главите...
Ще имаш и за масло :)
 

Astral

Member
@yoss братле,благодаря за добрите думи,но нещата не са перфектни и при мен.Вярно в района няма дивачки и очаквах сенсемила тази година,но уви...Предполагам,че ураганния вятър от преди месец е довял полена от доста далеко,опрашване има и главите не вярвам да налеят още много...масло ще има да :)
@_Ina_ честито!!!Да си я пушите със здраве!Аз не ходих толкова често тази година,имах мерак,но не и време.Доволен съм за сега от развитието.Благодаря и на теб за добрия отзив...очаквам с нетърпение да видя първите цветове на непалките и стискам палци за добро време през целия октомври!
 

_Ina_

Active member
Veteran
по колко често си ги наглеждал? аз горе долу през 2 седмици,но понякога през 3. изглеждат много здрави и с дебели главички вашите. Може би са били и с по добро хранене,. Ще ви помоля всички като свършим с брането да споделим грешките,които сме допуснали и проблемите които сме имали за да може за следващия аутдор да сме по добре подготвени и за вредители и за всичко. Всеки път по нещо непредвидено изниква,за което не съм помислила и не съм прочела никъде и което може да си го спести някои по начинаещ като почва да гледа.
 

damyanek

Member
Ще ви помоля всички като свършим с брането да споделим грешките,които сме допуснали и проблемите които сме имали за да може за следващия аутдор да сме по добре подготвени и за вредители и за всичко. Всеки път по нещо непредвидено изниква,за което не съм помислила и не съм прочела никъде и което може да си го спести някои по начинаещ като почва да гледа.

аз си мислех да отворя една тема точно за гледането навънка...понеже до сега съм наблягал предимно на него.ще е добре да се обобщи информацията на едно място :tiphat:

прекрасни реколти имате!поздравления :wave:
 

_Ina_

Active member
Veteran
Да,нещо като "Какво научихме след поредния аутдор сезон" но първо нека се оберат реколтите,живот и здраве:jump:
 

Astral

Member
@_Ina_ В началото гледах всяка седмица да ги посещавам докато позаякнат.За последните 2 месеца съм ги посещавал мисля 3 пъти...гледам не са се справили зле и без мен :)Относно темата ще се включа и аз с каквото мога,но като цяло винаги може да се очакват изненади при партизанското отглеждане.Аз залагам висока смъртност поне 50%,макар,че тази година ако не беше вятъра и набезите от животните нямаше да имам никаква.Подготовката на терена е задължителна също...но нека като се отвори тема да си драскаме на воля :)

@El jardinero благодаря и на теб за добрия отзив :)Малко ще те разочаровам с отговора си за храненето...като изключим еднократното подхранване с FishMix през вегетацията и още 1 такова за цъфтежа с остатъка ми от BioBloom съм ползвал само оборска тор и чай от гуано.Последната седмица започна да се наблюдава азотен дефицит,но нямам намерение да торя повече и оставаям нещата така до финала.
Твоите цветове също изглеждат добре!Мисля най-доброто предстои!Има ли опрашване при теб и за кога точиш ножиците :bump:
 

El jardinero

Active member
Астрал и мойте цветя са опрашени и то доста,вчера обрах 2 и се пребих от кастрене.Това е само от едно растение
 

yoss33

Well-known member
Veteran
Кастренето си е най-трудоемкия процес (особено с някои сортове) от целия аграрен цикъл :) Нямам търпение да ми почернеят пръстите :)
 

_Ina_

Active member
Veteran
Мен брането малко ме притеснява докато го докарам там където ще съхне. кастренето го правя с удоволствие.
 

Astral

Member
@Ina Удоволствие е ако е малко... :)
Вчера беше пълнолуние края на лятото и началото на есента...на всичкото отгоре и ден за беритба според някои поверия...След 9 часа кастрене таз годишния аут за мен е вече закрит :)
@yoss още немога да изчистя останалото от хеша по целите ми ръце...а доста от тях заделих и след малко ще тествам :)
 

gwan

Member
идеално,малко странно че нямаш опрашване,вероятно е строго контролирана среда,но пък казваш че не ходиш често,ако нямаш партия с който на смяна? си БЛАГОСЛОВЕН уникално местенце без див"лен".. честито.
 

Astral

Member
Братле...мисля споменах по-нагоре...опрашване имаше,но слабо....мястото е перфектно,но както всичко перфектно има и малки недостатъци :)Партиите съм ги отказал преди много години...хахах...най-много боли от "близки и приятели":blowbubbles:
Успех с пребирането на чакащите и дашни реколти!:tiphat:
 

_Ina_

Active member
Veteran
Astral:поздравления. Все така да не можеш да си изчистиш ръцете от хеш ти пожелавам хаха gwan:и при мен няма нито една семка от дивак. Само това,което изхермафродитизира може да е опрашило Ice. но по него не съм открила до сега семена,а предполагах че ще се е самоопрашило много. Дивак няма никъде наоколо незнаино защо. минали години се виждаше тук таме на няколко километра от градината,но сега горичките ги няма.
 

obione

Active member
Спр късметлии сте вие. На моето местенце първите диваци са ми на около 100метра и в радиус от 2 километра има милиони. Ако не ги бях заврял в най-голямата дупка в района сега щяха да са плътно със семки целите. И се чудя това с пълнолунието доколко е вярно, че тр да кастря едно, ама не съм му свършил промивката докрай, трябват ми още 4-5 дена. Някакъв съвет.
 

_Ina_

Active member
Veteran
Според мен не е чак толкова важно. Е,сигурно е по хубаво тогава да се откъсне,но наи вече когато решиш че е станало.
 

Dr_Tre

Member
Astral, честито! Страхотна реколта, със здраве да си я изпушиш!:tiphat:
 

gwan

Member
лунния календар има значение тогава когато си сял и според него,но в нашия забързан и контролиран свят,това не е от значение ,береш когато е готово,иначе градинарите от стотици години се направляват от този календар,най добрия тютюн се бере в тази фаза на луната,елхите за коледа също,това се обяснява с налягането което пълнолунието оказва на земята,като цялото растение се налива с течности в нашия случай с терпентини(смола).
 
Top