What's new

Outdoor 2010 + multe nelamuriri

Status
Not open for further replies.
M

madman2001

eu iti zic din proprie experienta ca daca arunci semintele alea de la inceput o sa ai o viata mai linistita. semintele nu se fac out! in rest bud o sa fie destul, zic eu! :wave:
De ce nu e bine sa faci seminte afara? Nu am vazut prin zona mea nici un fel de canepa salbatica, mai exact nu imi amintesc sa fi vazut vreodata canepa salbatica, dar poate nu am fost eu destul de atent in trecut. Insa anul asta am fost f atent si nu am vazut. Eu chiar asta m-am gandit sa fac, ca sa am pentru anul urmator dar acum m-ai pus pe ganduri...
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca esti sigur ca nu ai canepa pe multi km in jurul tau, poti incerca. mai e si problema ca nu poti stii care planta a polenizat pe cine sau daca nu cumva ai ceva polen de herma printre ele, sau poate alte growuri care au masculi in jur.. etc.

numai faptul ca exista sansa sa nu fie ok m-ar face sa renunt. se pierde foarte mult timp (si bani) cu testatul semintelor, asa ca e mai bine sa stii ca ai facut totul intr-un mod fail safe, iar sansa sa fie o problema cu semintele este mult redusa.
 

andreei

Member
Am si eu 2 plante cu autoflower si momentan le tin pe balcon 7 ore lumina directa pe zi. Problema este ca stau la etajul 6 si la 20 de metri de mine este un bec de iluminat. Nu bate lumina directa in ele dar este destul de multa lumina pe balcon noaptea.Fiind panikat ca poate ajung herm seara le pun sub o masa pe balcon (este bezna la ele). Dimineata observ ca frunzele sunt ridicate semn ca numai dorm (cred).Este corect ceea ce fac?
 
E

evilkid

7 ore e cam putin. dc nu le bagi sub 3-4 cfl-uri de 36w?

frunzele se ridica in cautarea luminii
 

marian123

Member
Am o mica nelamurire cu termenul de expirare al nutrientilor , in special al nutrientilor din gama BioBizz. Anul asta am cumparat BioBloom si l-am folosit 1 luna pana mi sau furat platele. A ramas 90% din el . Problema este ca nu scrie pe el cand expira . Din fericire mai aveam o sticla dar nu de Biobizz ci de Atami care se pare ca iar nu scrie cand expira .

Intrebari :

1) Credeti ca daca depozitez nutrientii la bezna si temperaturi de 20-25 grade (temperatura camerei) are sanse sa reziste pana anu viitor ?

2) Voi cat ati tinut cel mai mult nutrienti fara sa ii folositi (la ce temperaturi) ? Cum sau comportat dupa ?
 

MJgrow

Active member
nu cred ca expira nutrientii astia...

practic is elemente chimice extrase din plnte si resturi animale, vegetale, etc.

poate s-a sters termenul de valabilitate. totusi ma indoiesc ca expira... ca si alcoolul de altfel :)
 
G

green_land

nu cred ca expira nutrientii astia...

practic is elemente chimice extrase din plnte si resturi animale, vegetale, etc.

poate s-a sters termenul de valabilitate. totusi ma indoiesc ca expira... ca si alcoolul de altfel :)

expira!
am trimis eu mail celor de la growin.ro si mi-au zis ca dupa ce desfaci sticla ( desigilezi ) au termen de valabilitate 1 an! ( daca tin bine minte :D )
 

marian123

Member
expira!
am trimis eu mail celor de la growin.ro si mi-au zis ca dupa ce desfaci sticla ( desigilezi ) au termen de valabilitate 1 an! ( daca tin bine minte :D )

Merci , deci e clar ca anul viitor nu ii mai pot folosii :(

I-am sunat si eu pe cei de la growin si mi-au spus acelasi lucru . M-ai mi-au spus ca daca nu deschid sigiliul acele ii pot tine undeva in tre 3-5 ani.
 

marian123

Member
M-am gandit ca de acum inainte as vrea sa stiu cum sa aleg un strain de outdoor potrivit pentru climatului tarii noastre , in cazul meu Bucuresti.

Cum exploziv a spus ca de obicei plantele crescute outdoor infloresc mai devreme , dar perioada de flower dureaza mai mult decat la indoor , nu prea o sa tin cont de nr de saptamani de flower ci de cand zic producatorii ca termina outdoor .

Cel mai bine ar fi sa imi spune-ti care ar fi data maxima recomandata in care se poate recolta la noi in tara . Daca imi spuneti acea data voi sti ce strain sa aleg .... daca producatorii spun ca termina pana in acea data stiu ca o pot creste in Bucuresti , daca termina dupa acea data stiu ca nu este pentru Bucuresti.

Am vazul la exploziv ca a recoltat pe 20 octombrie. Cam asta ar fi data despre care vorbesc , in jur de 20 ?

De obicei cum este vremea prin acea perioada ~20 octombrie ?

Strainul: afghan kush
Breederul: white label, sensi seeds
Provenienta (seed/clone): seed
Numarul de saptamani de veg. indoor: 3-5 sapt.
Data aproximativa sau exacta a transplantarii out: 10-15 iunie.
Perioada de aparitie a preflowers-urilor: august (spre final)
Data aproximativa sau exacta a recoltarii: 17-20 oct.
 

MJgrow

Active member
nu e obligatoriu...

poti respecta data aproximativa sau exacta a recoltarii.... sau poti urmari indeaproape cu o lupa puternica sau microscop situatia tricomilor.

Cred ca asta e cea mai buna metoda. nu risti sa le faci harvest nici prea devreme nici prea tarziu, si in plus de asta o poti face si pe gustul tau.
 

marian123

Member
Puteti sa imi spuneti pana la urma daca se merita sau nu sa pui perlite cand cresti outdoor in pamant ? Am mai vorbit despre asta si unii spuneau ca e bine iar altii spuneau ca nu e bine pentru ca exista riscu cand ploua foarte mult sa putrezeasca radacinile din cauza perlitului . Astept un raspuns concret care sa ma lamureasca daca se merita sau nu sa pun perlit in pamntul pe care il cumpar .
 
E

evilkid

la indoor e bine sa pui perlit.

am folosit la out perlit si am obtinut aceleasi rezultate ca si fara. la out e bine sa pui cocopeat
 
M

madman2001

Eu am o experienta limitata dar parerea mea e ca e prea scump si batator la ochi sa folosesti perlita la out. Eu am pus si perlita si cocopeat si nu sunt diferente la crestere, dar coco e mai ieftin si mai usor de transportat si e foarte bun la pastrat umiditatea. Un mix de pamant de calitate si cocopeat am vazut ca foloseste majoritatea pentru out. Daca pui numai 2-3 plante si acoperi pamantul cu iarba sau cu pamant de la locul respectiv e ok perlita dar daca vrei sa pui mai multe plante atunci e mai bine cu cocopeat. La urma urmei depinde mult si de cum sunt conditiile locului tau. Concluzia mea e ca nu conteaza asa mut faptul ca pui sau nu pui perlit/cocopeat, cat sa fie lumina directa multa apa suficienta si pamant bun si gropile cat mai mari. Am sapat 8 gropi de 30/30 vreo 5 de 70/50 si 5 gropi de 50/50 si am pus in diferite combinatii coco cu pamant, numai pamant si numai pamant de la fata loclui si de departe cele mai mari plante au crescut in gropile de 70/50 cu pamant si coco si in cele de 50/50 numai cu pamant iar cele mai mici sunt in gropile cu pamant de la fata locului. Nu am folosit fertilizant deloc.
Sper sa te ajute, mi-e lene sa recitesc daca am fost coerent sau nu :)
 

marian123

Member
la indoor e bine sa pui perlit.

am folosit la out perlit si am obtinut aceleasi rezultate ca si fara. la out e bine sa pui cocopeat

Cam asa credeam si eu , dar e bine ca am auzit parerea ta pentru ca m-a lamurit. Deci o sa cumpar pentru outoor-ul de anul viitor numai pamant florasol , si nu o folosesc nici perlit nici cocopeat.


Mai am o intrebare : Este ok daca ud cu apa de put atata timp are ph-ul bun ? M-am gandit ca este o apa naturala din pamant si nu ar avea ce sa strice , dar totusi va intreb . Plus ca nu are clor si nu mai trebuie sa astept sa se evapore.
 

marian123

Member
Totusi vreau sa fie sigur daca e bine sau nu sa folosesc apa de put . Astept si alte pareri de la cei care au folosit sau au prienteni care au folosit.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca e buna de baut (adica sa nu aiba contaminanti) si are ph-ul bun cu siguranta o poti folosi.
 
Status
Not open for further replies.
Top