What's new

Храна за нашите растения

Цивровите баласти са нож с 2 остриета , 90% дефектират ако не са скъпи , но лампите захранвани с такива светя 40 000 пъти в секунда за разлика от електромагнитните който светят с мрежовата честота 50 пъти в секунда . Статията май ще трябва да е опростя още преди да я постна . Доматите се ядат , ето ти за пушене :
 

Attachments

  • Picture 070.jpg
    Picture 070.jpg
    94.8 KB · Views: 12

Opium

Member
чакам с нетърпение статията,добави нещо за дигиталните лампи,моля...
бтв:с това ще се почерпим цялата Бг секция ЛОЛ
 

biorai

Member
@ИНА:
Инче интересно ми е в кой магазин са ти го казали това нещо относно системата за осветление.Известно ми е на какви цени се продават натриевите и метал-халидните системи в българските магазини и гроу-магазините също така.Нормално е да си слагат надценка и 600Ватовата натриева да отива към 300лв( което си е скъпо на базата на едни 700лв на месец).Но има един момент, че колкото повече даваш толкова повече получаваш ако всичко протича нормално.Ако действаш с 250ватова толкова и ще получиш, ако си с 600ватова малко по-различно и така.И все пак когато става въпрос за електричество особено когато имаш малко дете у дома, смятам за разумно цялата осветителна система да е от висок клас, за да няма притеснения и проблеми.Така например миналага година един клиент дойде и ми се оплака, че имало някакъв проблем с осветлението, лампата му гръмнала и изпепелила всичко покрай нея.
 

biorai

Member
@ИНА:
Инче интересно ми е в кой магазин са ти го казали това нещо относно системата за осветление.Известно ми е на какви цени се продават натриевите и метал-халидните системи в българските магазини и гроу-магазините също така.Нормално е да си слагат надценка и 600Ватовата натриева да отива към 300лв( което си е скъпо на базата на едни 700лв на месец).Но има един момент, че колкото повече даваш толкова повече получаваш ако всичко протича нормално.Ако действаш с 250ватова толкова и ще получиш, ако си с 600ватова малко по-различно и така.И все пак когато става въпрос за електричество особено когато имаш малко дете у дома, смятам за разумно цялата осветителна система да е от висок клас, за да няма притеснения и проблеми.Така например миналага година един клиент дойде и ми се оплака, че имало някакъв проблем с осветлението, лампата му гръмнала и изпепелила всичко покрай нея.https://www.icmag.com/ic/images/smilies//wave.gif
 

aeons

Member
Може ли да ми кажете препарати за растеж и от къде мога да купя ?
 

Dr_Tre

Member
Ето нещо безплатно;): чай от коприва.Само заливаш с вода, оставяш на тъмно за една седмица, после разреждаш 1:10 и поливаш.С разтвор 1:20 може да пръскаш листата.За вегетация е супер: съдържа много азот + много микроелементи, а освен това и някакви растителни хормони за растеж.:dance013:
 

capsicum

Member
Може ли малко повече подробности: Водата топла ли да е ? Какво количество ? На каква температъра..? Трябва ли да е затворен съдът или може да влиза въздух?
Мерси предварително Dr_Tre !
 

Dr_Tre

Member
https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=177463 - тук са обсъдени различните варианти.Аз се придържам към възможно най-простия :D: студена вода, отворен съд, стайна температура и съм доволен от резултата.Чайчето мирише на лайна буквално :laughing:
 

rqpa

New member
induction lamp за да вадиш по грам на ват няма да можеш само с хубава лампа и дигитален баласт ще ти трябва и CO2 добра вентилация и качествен хап.
 
C

coco fknbrice

"грам на ват" важи както за 1000 ватова лампа така и за 150 ватова такава и е наистина хубаво всеки да си направи сметката колко добре се справя реално с гледането
 

aeons

Member
Може ли и някакви препарати ? А искам да питам през колко време се торят растенията ? Ползвам органична тор
 

biorai

Member
Тори се горе долу през 2-3 дена ако си на почва.Разбира се има отклонения от това според условията.Зависи също и от литража на саксията.Примерно по-големите саксий могат да поемат повече вода с разтвор.Щом си на органика, предполагам Bio-bizz не се притеснявай за новото на киселинност.Те имат способността да го свалят.
 

_Ina_

Active member
Veteran
Не искам да казвам в кои магазин 4е някои ще се разсърди може би. купих си от друг в краина сметка много по ефтино вси4ко. Ставаше дума за натриева,не за индукционна. Е,не изкарвам сигурно по грам на ват,да. Не съм още толкова напред с материала:) Гледам да станат приятни глави,а ина4е си падам пове4е по аутдора:) но какво им е по хубавото на тези house and garden щом и те не са за коз специално?
 

Opium

Member
аиде да не ставаме като лисицата която викала че гроздето е кисело защото не можела да го стигне...Х§Г е възможно най-доброто за растенията ни...
но всеки си има бюджет и си преценява...има много хора които не дават и лев за препарати и пак докарват добри резултати...естествено трябва опит и знания...
 

Latest posts

Latest posts

Top