What's new

Outdoor 2010 + multe nelamuriri

Status
Not open for further replies.

marian123

Member
M-am gandit sa fac topping Pure Power Plant-ului si vreau ca totul sa decurga ok .
Deci v-am spus ca si-a aratat sexul si e femela si masoara acuma cred ca 120 cm. Deci teoretic cat timp si-a aratat sexul nu inseamna ca a intrat in perioada de inflorire nu ? Ca stiu ca topping poti sa faci doar in perioada de VEGETATIE si daia va intreb.

Si daca se poate vreau sa-mi spune-ti si voi asa pe scurt ce e in + si - daca alegi sa faci topping unde plante si cateva chestii GENERALE care o sa le observ ca se schimba dupa ce fac topping.
Teoretic planta o sa mai cresca in inaltime ? O sa-i mai iasa ramificatii ? Castig sau pierd la gramaj ?

Cum vreau sa procedez ?

1.Cumpar o lama de ras.

2.Vad unde e ultima ramificatie si tai acolo dar am grija sa nu ma ating de cele 2 frunze , exact ca aicea .

topping-marijuana-plant.jpg

Astept sugestii .
 
S

sharpeq287

tati e foarte simplu sa faci toppin...iei varul de crestere si il tai..simplu..nu iti trebuie cine stie ce kkt de lama. eu unu am facut topping cu o forfecuta din aceea mica de unghii cu varful stramb..era pe aici pe undeva un topic cu numele haow to improve your harvest(era vb de topping si supercrop)..ia gandeste-te , odata ce ii ies 2 varfuri de crestere vei avea 2 buzi principali in varf => harvest mai mare...topping inseamna taierea varfului, dar poti face "topping" si la ramurile secundare..acu nu tai toate varfurile, eu cred ca va fi foarte greu plantei sa isi revina..oricum eu voi pune outdoor 12 plante di la 10 o sa le fac topping..hf cu fetele
 

MJgrow

Active member
cam incepand cu inaltimea de 30 cm a plantei se poate face topping nu ? Stiu ca asa ar fi indicat :)
 
E

evilkid

e diferenta intre o planta de 30 de cm cu 2-3 noduri si una tot de 30cm cu 10-20 de noduri.... topping poti face dupa al 3-lea nod
 

zeeland

Member
incet se termina perioada ptr astfel de tehnici. eu am facut ultimul supercrop/toping pe sezonul asta, sapt trecuta. se mai poate inca pana la inceput de iulie dupa care cam gata, stai si astepti sa apara roadele activitatii prestate in per de vegetatie. lst se mai poate face.
 
S

sharpeq287

bah eu unu nu mai stiu dupa care sa ma iau..din ce zice zee sa inteleg ca in iulie incep sa infloreasca, eu stiam ca la jumatea lu' august..care e adevaru' pana la urma?
 
S

sharpeq287

eu cam asta inteleg din : se mai poate inca pana la inceput de iulie dupa care cam gata, stai si astepti sa apara roadele activitatii prestate in per de vegetatie...
 

Kelevra_G

Member
eu cam asta inteleg din : se mai poate inca pana la inceput de iulie dupa care cam gata, stai si astepti sa apara roadele activitatii prestate in per de vegetatie...
Pai odata ce ii faci topping sau super crop nu e clar ca planta trimite toata energia in acele locuri ca sa se refaca ? Si asta nu dureaza 2 ore, si odata ce ai facut acele lucruri plantei presupun ca le-ai facut ca sa si obtii ceva de pe urma lor, deci ai avea nevoie si de ceva timp sa profiti de acele lucruri pentru ca odata intrate in flower ...presupun ca stii unde se duce energia plantelor
... Sper sa intelegi ce spun... ( nu spun ca esti prost, ca sa nu crezi asta... dar stiu ce exprimare am la ora asta:smoker: )
 
S

sharpeq287

eu aseara am facut topping la 2 plante(indoor dar oricum tot cam aia e...) si pana acum deja au dat cele 2 varfuri, nu mult dar se observa..mai am un topping facut acum 1 sapt la alte 2 plante si ele si-au revenit de tot(mentionez ca astea 2 sunt tinute la fereastra, deci cam acelasi kkt ca la out)..deci pana la urma sa zicem ca out dureaza maxim 2 sapt sa isi revina complet..tot mai ramane 1 luna de veg si eu tot la ideea mea am ramas :D..deci...pana la urma cand intra planta in flower out?
 

zeeland

Member
pai la outdoor, trecerea dintre vegetatie si inflorire se face mai lent si mai treptat decat la indor. exista o stare "intermediara" destul de lunga, de aproape o luna. de ex, probabil toate plantele puse afara au deja flori. nu multe, dar suficiente ca isi arate sexul. momentan suntem in zona gri, pana pe la jumatea lui iulie. asta inseamna ca planta produce flori (nu multe) dar are si caracteristici de vegetatie-maI pune noduri (nu doar creste in lungime), se repara relativ ok (mai greu totusi decat la inceput de iunie), etc.

in august sunt deja in inflorire la greu, unele soiuri early se pot recolta deja la mijlocul lui sept. sigur ca tot ce am zis eu mai sus, depinde f mult si de soi si durata perioadei de inflorire (nr de sapt)
 

marian123

Member
Azi le-am facut topping plantelor mari (Church si PPP) si sper sa mai aiba timp sa se ramifice intr-o luna sau cat mai e pana in August.

1) In primul am auzit cum ca topping-ul mareste productia cu 20-30 % , asa e ? Daca am facut topping o sa mai am acel mugur principal numai "cola" parca ?

2) Azi cand am fost la plante am gasit in ghiveciul celei patate niste furnici , iar data trecuta nu erau . Pot face rau radacinii ? Daca da ce solutii sunt sa scap de ele !

Poze nu am mai facut pentru ca mi s-a stricat telefonul si nu am aparat :comfort:
 

zeeland

Member
o sa ti se ramifice. da' nu f tare. adica exista si o tendinta naturala de ramificare in per asta a anului, deci o sa fie ok.

cu maritul productiei....probabil ca este adevarat. dar tre sa aplici metoda de pe la al 3-lea nod si apoi sa continui pe fiecare ramificatie in parte. de la un singur toping la sf de iunie nu cred ca vei avea rezultate spectaculoase dpdv al cantitatii.


daca sunt doar cateva furnici nu-i nici o probl. daca situatia degenereaza, s-ar putea sa trebuiasca sa iei masuri mai drastice.
 

marian123

Member
Am o problema : Joi dimineata plec la mare 4 zile (de joi dimineata pana duminica seara) , si mie ca daca ud miercuri seara sa nu fie prea putin pentru plante ca sa reziste pana duminica seara si sa le gasesc uscate sau ingalbenite rau de tot .

Ce parere aveti ? Rezista nu rezista ? Tinand cont ca aproape degeaba ar ploua si torential ca apa curge pe frunze si nu uda deloc :comfort:

Si apropo am mai spus ca sunt in ghivece !
 
Status
Not open for further replies.
Top