What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Outdoor 2010 + multe nelamuriri

Status
Not open for further replies.

marian123

Member
Day 51 - Cele 2 plante mari , cea din stanga (Church - care are pete) si cea din dreapta Pure Power Plant .

cHURCH.jpg

De cele 2 plante tot vorbesc dar de Big Bang (pus pe 14 Mai - la 2 saptamani de cele 2 mari) nu am mai zis nimica , dar zic acuma . Are 36 de zile si este cam mica dar sper sa se faca mare .

BIG.jpg

INALTIME.jpg


Intrebari :

1) Big Bangului i-am cumparat azi un ghiveci mai mare decat au cele 2 plante (cele 2 plante mari au ghiveci de 19L , 30cm diametru si 30cm inaltime) iar Big Bang-ul are ghiveci de 40cm diametru si 31 inaltime si 35L cu speranta sa o tin in el pana la sfarsit . Nu stiu daca e chiar bine ca am facut , in sensul ca dintr-un ghiveci mai mic ca un pahar o sa-o transport intr-un catamai ghiveciul . Voi ce crede-ti , este bine ce am facut ? Este suficient ghiveciul de 35L sa tin planta pana la sfarsit ? Dar cele de 19 L sunt suficiente ?

2) Spuneti-mi cateva sintome ale unei plante cand ajunge root bounted ca sa stiu cand trebuie sa schimb ghivecele .

3) Cum eu nu am de ales si trebuie sa merg pe varianta ghiveciului va intreb . Am auzit pe aici ca la +45 grade daca ti in ghiveci ai sansa sa-ti arda radacinile sau asa ceva . Cum eu am ghivecele negre si atrage soarele m-am gandit daca ar fi ok sa le invelesc in ceva alb care sa reflecte lumina si sa nu am probleme de genu asta . Ar fi OK ?
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Big Bangu nu e un soi care sa creasca ca un brad. creste ca un plop :d va fi plin de bud sus. unu mare si gros care cateodata rupe tulpina (nu glumesc).
daca vrei sa faci transplanturi progresive, o poti face. daca vrei sa o lasi intr-un singur ghiveci toata viata ei, si asta poti face. eu am facuto anul trecut si a fost ok. chiar daca am inceput din seminte si erau in pahare pe 1 iulie, le-am pus in ghivece patrate de 14 cm. nu poti pune prea mult pamant in ele, dar de la 4 femele recolta a fost foarte buna :D
Rootboundu iti face planta sa consume apa mai repede si nu se mai dezvolta. Asta poate fi benefic sau malign... depinde cum privesti lucrurile.
In acei ~2 litri de pamant (sau mai putin) plantele au crescut ca betze cu putine ramuri si cu un numar neimpresionant de frunze normale, nimic gigantic. Eu totusi am fost multumit din mai multe motive:
1. Aveam cand si cum sa ajung des la plante pentru a le uda si / sau hrani, si aveam si ajutor in caz ca nu as fi ajuns.
2. Plantele aveau expunere solara directa pentru mai mult de jumatate de zi.
3. Datorita rootbound-ului plantele au ramas la o marime acceptabila la care nu ar fi atras prea multa atentie.

Rezultatul? 4 femele fericite ce au stat linistite sub soare in siguranta totala si carora nu le-a lipsit apa sau nutrientii. Drept rasplata mi-au umplut o punga de 2.5 litri (IKEA) cu bud :D

ideea cu vopseaua e buna, mai buna ar fi plantarea, daca ai putea face asta
 

marian123

Member
Chiar daca am inceput din seminte si erau in pahare pe 1 iulie, le-am pus in ghivece patrate de 14 cm. nu poti pune prea mult pamant in ele, dar de la 4 femele recolta a fost foarte buna :D
Rezultatul? 4 femele fericite ce au stat linistite sub soare in siguranta totala si carora nu le-a lipsit apa sau nutrientii. Drept rasplata mi-au umplut o punga de 2.5 litri (IKEA) cu bud :D

ideea cu vopseaua e buna, mai buna ar fi plantarea, daca ai putea face asta

Pai daca tu ai crescut outdoor in ghivece de 14 cm 4 fetite si ti-au umplut in total o punga de 2.5 litri de bud , atunci e clar ca eu nu am de ce sa mai imi fac probleme ca ghivecele mele de 30-40 cm diametru si 30 inaltime sunt prea mici sau ca o sa se faca root bounted.

Si in legaruta cu vopseaua , chiar nu m-am referit la vopsea ci sa le acopar cu un prosop , tricou ceva alb , nu sa vopsesc ghivecele .
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
voua va ies cateva zeci de grame in ghivece si eu ma chinui sa le bag in pamant ca tampitu' pentru cateva sute.. :comfort: :laughing:
 

marian123

Member
"Drept rasplata mi-au umplut o punga de 2.5 litri (IKEA) cu bud
biggrin.gif
" - Gantz imi poti spune cantitatea estimata (in grame) care crezi ca ti-a iesit estimativ.

Nu cred ca o punga de 2.5 litri cu bud inseamna cateva zeci de grame , dupa tine exploziv cam cate grame crezi ca au incaput in acea punga ? . La mine chiar e situatie foarte proasta si nu pot pune in pamant. Ma multumesc cu oricat dar sincer as vrea cel putin 30g pe planta => 90-100 din cele 3 plante .
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
inseamna undeva la 180-230 gr, de aia am zis la 4 plante, vine cam 50 gr/planta.

in functie de densitatea poate varia, eu am zis pentru o densitate medie..
 

marian123

Member
E plin de radacini scoase si rupte si m-as chinui ingrozitor asa ca o las asa . 50g/planta ar fi mana cereasca pentru mine:jump:
 
O

ovexs

si eu m-am gandit sa le pun direct in pamant dar daca vreau sa le mut ce fac? la mine solu nu prea e asa bun e cam pietros,dar daca sap o groapa de 50 cm sa zicem o umplu cu pamant de asta bun cumparat e ok?ce se inampla daca da de pietre?
 

jahert7

Member
ovexs daca pui pamant cu ph bun nu ai nici o problema cu pietrele din jur planta creste in pamanat nu in pietre :)))) e logic. iar atunci cand vei sapa si sa zicem cum spui tu ca dai de o piatra in sol nu inteleg care ar fi problema o scoti din pamant nu cred ca in zona ta dai de megapietre, iar daca totusi dai si de megapietre atunci poti sapa alta groapa pentru ca sunt sigur ca vei gasi un loc bun de 50 cm fara pietre.
ps1: am vazut ca traiesti la campie pietrele sa fie prb ta sincer? atunci cei de la munte ce sa mai zica :))
ps2:puteai sa iti dai singur raspunsul. bafta si spor sa ai
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
in grame nu pot preciza. nu am avut niciodata un cantar si nu am fost curios.
o punga ISTAD de 2,5 litri de la Ikea e o punga de 24x26.5cm.

plantele ocolesc pietrele. sapi, scoti pietrele. simplu.

stai linistit j. si la campie sunt pietre. unele mai mari, altele mai mici. oricare ar fi, cand dai cu harletzu in ele nu iti vine bine...
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
din ce zici la dimensiuni seamana cu 2 sute..

doua.jpg

aproximativ aceleasi dimensiuni si volum.
 
G

green_land

@ exploziv, le tii in frigider sau congelator? am citit pe undeva ca daca vrei sa le depozitezi pe o perioada mai lunga e indicat friigiderul pana in 2luni iar daca depaseste 2 luni se pot pune in congelator. daca gresesc rog sa ma corectati.

nu de alta dar pe cand o sa fac recolta si voi avea cateva sute cu siguranta nu le voi topi in 2 luni :)
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
alea sunt pt. hash... le tin la temp normala si intuneric.
restul am si la deep freezer (~ -28C) si la frigider (3-5C) si chiar si afara, intr-un loc unde nu trece de 18-20 grade niciodata.
intunericul, lipsa vibratiilor si schimbarilor bruste de temperatura sunt obligatorii.
 

marian123

Member
Ar avea ceva daca as taia frunzele rau patate ? Am inteles ca planta distribuie multa energie sa le refaca dar niciodata nu-i reuseste . Daca da , cum trebuie facuta taietura , de la la mijlocul "tulpinei" care o tine , cat mai aproape de tulpina adevarata de unde se trage ?

Eu o sa tai cu lama si nu stiu exact daca pot taia oricum sau trebuie unghi de 45 grade ca la clone ?

Si apropo am mutat Big Bang-ul in ghiveciul de 35L si i-am cumparat si i-am pus pamant Plagron Grow Mix (http://hidroponica.ro/pamant/185-plagron-grow-mix-50l.html) care contine perlit si compost de rame . Dar nu inteleg ce au pamanturile astea (in cazul meu Atami si Plagron) aduse din Olanda de au ambele ph-ul 5.5-6 ?
 

zeeland

Member
poti sa lasi frunzele patate. daca te enerveaza asa rau, pur si simplu le prinzi si le rupi. fara lama si mai stiu io ce tehnici.
 
Status
Not open for further replies.

Latest posts

Latest posts

Top