What's new

Modalitati, tehnici, retete.... de fumat si consum al marioarei

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
chiar daca e food grade si omul consuma si aluminiu de obicei, e posibil ca niste concentratii mai mari sa fie periculoase.
in mod normal nu ar trebui sa ajunga in tine aluminiul, dar de ce sa risti?

da, site de otel "arse" bine inainte folosesc.
 

tricky1

Member
Si eu tot site foloseam, dar devin enervante dupa primul fum. Si de cateva zile folosesc folie de aluminiu, si e mult mai usor.
Atunci tre sa gasesc alt sistem sau altfel de site probabil.
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
misto! se numeste Gravity Bong ;)
si functioneaza si daca dai in sticla o gaura fie in peretele de sub gura sau chiar in capac si pui un joint acolo ;)
 

zappy

Member
Eu stiam altfel finalul. Cand ai terminat de ars iarba si sticla mai are un pic si iese din apa, iei staniolul si pui gura acolo. Incepi si tragi si te lasi in jos (afunzi iar sticla in apa). Si datorita presiunii fumul intra cu viteza pana in "fundul" plamanului; atunci sa vezi efect. Cu cat te lasi mai brusc in apa cu atat fumul prinde viteza mai mare.

Explo ce are staniolul? La bong ce folosesti? sita?


Ai dreptate , eram fumat cand am scris si posibil am uitat . :D
 
S

sharpeq287

ultima data cand am fumat la bong din asta am bagat singur 3 sticle...nu m-am mai putut ridica din pat..nu era iarba buna rau (din moldova de la basarabeni) dar oricum..
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
am un bong cu capacitatea de maxim 1L si de abia il pot trage pe tot in piept odata. nu stiu cum trageti voi din 2 si 5 L da sunt tare curios..
 
S

sharpeq287

eu la bong cu apa fumam in felu' urmator : iei 2 sticle una de 2 litri si una de 1.5..le tai pe aman2 pe jumatate.la cea de 2 litri ii pastrezi jumatatea de jos iar la cea de 1.5 jumatatea de sus..pe cea de 2 l o umpli 3/4 cu apa si pui in ea pe cea de 1.5 l..sita si iarba stiti unde se pun..asa nu iti mai trebuie galeata bla bla bla..hf
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
la mine se fixeaza foarte usor de la rasina.. nu am patit sa mai cada dupa primul fum, adica pot spune ca sunt chiar greu de scos. si majoritatea pipelor si bongurilor ce le folosesc sunt de sticla, fara sisteme de prindere.
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
"tutorial" blunt

"tutorial" blunt

Cand rulezi intr-o frunza de tutun, mai intai stropesti frunza cu pulverizatorul (cu apa), si o pui intr-o punga cateva minute (10). Dup-aia devine moale ca o carpa de bumbac si o poti manevra cum vrei, lipirea se face cu albus de ou daca n-ai "guma" speciala pt lipit tabacul.
Se asigura materiile prime si instrumentele:

se pulverizeaza tutunul cu apa si se lasa in punga intre 10 min si 24h (depinde de mai multi factori..) pana ce tutunul absoarbe umezeala si devine moale, ca o carpa:

se scoate din punga si alegi frunza cea mai potrivita pt operatie:

frunza o tai fie in forma/dimensiune de foita, fie stil "cigar wraper" adica o fasie lunga cu un capat in unghi de 15-30 % (mai mult spre 15:D) stanga-cigar, dreapta foita:

incarci roller-ul cu ce trebuie sau cu ce ai nevoie:

apoi rulezi...
Daca rulezi tip cigar, incarci foita (taiata in unghi) oblic fata de roller si pe verticala:
lipiciul se aplica pe marginea din dreapta in lungul foitei. Deci pe masura ce rulezi, dai cu lipici (cu o pensula)

Asa cum s-a mai discutat aici, puteti folosi pasta "guam", pasta facuta din amidon (faina cu apa), albus de ou, sau cea mai buna: miere :thank you:
Un dezanvantaj ar fi ca ar trebui sa-l lasi sa se usuce inainte sa-l fumezi, dar cine se incurca in detalii? :jump:
Sa aveti pofta si retineti ca practica ne perfectioneaza. Odata ce te-ai riscat sa rulezi unul, nu te mai lasi (de rulat:laughing:). Peace :gday:
Ok, explo are dreptate, asa ca precizez curing-ul asa cum il fac eu: dupa ce ai rulat blunturile, le pui intr-un suport-ceva ca sa se usuce drepte, apoi le bagi intr-o cutie din lemn de cedru si le pui in humidor :D Sau le tii in baie/bucatarie/growbox unde e umiditate mai mare ca sa traga umezeala cat sa nu tusesti si sa fie mai placute la fumat. Le tii cam o sapt.
Mai multe detalii: http://www.coffinails.com/cigars.html
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
sper ca le tii si la curing..
pai tutunul ala l-am crescut si tratat (curing) cu manuta mea :D
Iti dai seama ca la reglarea umiditatii mai nimeresc cate una din 100 :tiphat:
Dar ma bucur ca ai precizat pt newbies sau cei care nu stiu.
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Daca nu tratezi tutunul (curing), e ORIBIL la fumat -gust+miros- se tine cate 2-3luni (chiar mai mult) la 50-55 grC si umiditate 70-80%, asa capata aroma aia dulce...
Dar daca tii cu orice pret sa fumezi blunt din foaie verde, o sa puta ceva, ca usuci (fortat) frunza de tutun si nu mai apuca sa iasa din ea duhneala aia.
O sa incerc un curing post uscare, adica intai usuc rpd tutunul ca sa iasa verde, apoi il bag la "proper curing" sa vad cum iese, dar ma tem ca asta ii va schimba culoarea si nu-l mai fumez verde... O sa fac proba si anunt rezultatele, dar intai sa cresc tabacu' :D
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
eu ma refer dupa ce le faci... se imobilizeaza intr-un locas fix si se mai tin o perioada..
 

DmX

Member
retzeta : arzi o bere pe nerasuflate bagi pac pac un joint mai bagi juma de bere
esti batman
 
Top