What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

despre becuri

Varujan

New member
Va salut, referitor la becuri, o instalatie clasica din Romania de 220 V, tine 6 becuri HPS a 600 W? Eu o sa aduc un electrician, insa va trebui sa ii dau o explicatie pentru ce doresc sa consum 3600W/h.
 
G

green_land

Mai bine nu chemi pe nimeni si te documentezi singur , nu stii niciodata peste cine dai.
 

Varujan

New member
nu va fi niciun fel de problema, oricum va fi un taran(ca educatie) si din alta localitate, va rog sa imi raspundeti la intrebare daca stiti, la 220V, clasicul, tine? sau o sa sara sigurantele intr-o fericire
 

boltzar

Member
Duce 3,6 kw de voie. Trebuie insa sa tragi cabluri separate direct din tabloul electric, sa nu ai surprize cu supraincalzirea. Cupru de 5 pentru cablul de la tablou pana la growroom, in growroom te descurci cu cablu de 2,5
 

high4free

Member
are idee cineva despre cresterea cu leduri??

parerea mea despre led arata asa :

Full Spectrum: 440nm, 470nm, 640nm, 660nm, white + IR

85% Red, 10% Blue, 5% White

sau asa

GrowLED Dual Spectrum
130 Red/30 Blue
460-470nm +
620-630nm


zic bine sau bat campii?vreau sa imi fac singur o instalatie :yay:

combinatia asta o sa mearga brici pentru veg dar pentru flower iti trebuie mai mult deep red (660nm) si e destul de greu sa le gasesti de cumparat.
:2cents:

le: panourile alea chinezesti rosu-albastru nu prea merita ca au leduri destul de slabe si n-o sa faci mare lucru cu ele. singurele lampi cu LED care merita sunt cele testate de userii de pe forum
 

smallearth

Member
ty.o sa incerc 60 leduri rosii si 20 albastre ....sa vad ce reusesc sa fac.daca merge sa confectionez panoul mai fac inca 5 apoi niste tuburi rosii/albastre pentru lumina totala.......sa vedem ce iese
 

MJgrow

Active member
ty.o sa incerc 60 leduri rosii si 20 albastre ....sa vad ce reusesc sa fac.daca merge sa confectionez panoul mai fac inca 5 apoi niste tuburi rosii/albastre pentru lumina totala.......sa vedem ce iese

eu iti tin pumnii si te astept cu niste poze. Mai demult eram si eu interesat de un astfel de proiect, dar m-am mai documentat si am vazut ca nu prea merita banii si timpul. mai ales in RO la noi unde nu prea gasesti mare lucru, iar daca e sa gasesti sunt foarte scumpe.

Ai grija cand le lipesti ca se incalzeste fludorul ala si le afectezi viata(culoarea). Sa te misti repede cu lipitul picioruselor :p
 

tricky1

Member
Duce 3,6 kw de voie. Trebuie insa sa tragi cabluri separate direct din tabloul electric, sa nu ai surprize cu supraincalzirea. Cupru de 5 pentru cablul de la tablou pana la growroom, in growroom te descurci cu cablu de 2,5
cupru de 5??
poate din tabloul de pe casa scarii ,iar aici intervin mai multe.....ai tablou in fata usii sau toate sunt jos?
Trebuie verificata sectiunea si starea tuturor cablurilor prin care iti ajunge la tine.
Pt. un consum de 3.6 kW aia inseamna: aprox 17 A,.....
Ma gandesc ca la asta se mai adauga si consumul unui apartament normal....fara suparare iti dai seama despre ce vb?

:smokey:
 

dalin

Member
la munca am 2 aeroterme de 3500 de wati care le tinem pe prize separate cu sigurante fiecare...din tablou in care intra 380w si nu faca figuri nimik
 
C

cannabis god

am citit ca in mod normal,cam 2000 de watt duce o instalatie casnica normala.yo am crescut cu 400,si acum vreu sa pun 2,dar in rest nu mai am consumatori mari.trebuie sa iti tragi un cablu separat din tablou,DAR numai daca il ai in casa,de pe casa scarilor e prea riscant,atrage atentia.e suficient de 2,5 mm pana la priza principala,de unde o sa iti conectezi restul echipamentelor.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu are cum sa duca doar 2000w o instalatie casnica. stiu ca e o treaba ca 2000w e maximul recomandat pe o singura priza.. am prize acasa pe care consum uneori peste 2000w. (am aparat de masurat curentul consumat instant si de la 2000w in sus da eroare.)

gandeste-te ca exista aparatura electrocasnica care consuma 1000-2000w (un singur aparat). ma refer aici la masini de spalat, placi si uscatoare de par, camere frigorifice si alte chestii de genul asta. ca sa nu mai zic de aparate de incalzit si aere conditionate.
 

sznake

jarhead
am citit ca in mod normal,cam 2000 de watt duce o instalatie casnica normala.
Aspiratorul meu are 2100w

Deci in mod normal n-as putea sa folosesc nici aspiratorul.. sau sa scot frigiderul din priza cand il folosesc.. ce sa mai zic de atunci cand mai merge si masina de spalat (1100w) in acelasi timp..

Si am panou din ala vechi.. comunist.. :)
 
C

cannabis god

stiu ca e o treaba ca 2000w e maximul recomandat pe o singura priza..

cred ca asta am vrut sa zic?sau asta am citit si am inteles altceva?sau am intelest totul gresit?pardon pt informatia eronata,o sa mai fac cercetari:clock watch:pace!
 

tricky1

Member
O priza de calitate duce max. 16A ceea ce inseamna 3520kW. Problema este de tipul/calitatea cablului din perete a legaturiolor din priza/doza/tablou.
Din normative se recomanda:
-o putere de calcul de 2kW pe un circuit (nu doar o priza) de prize;
- ca masinile de spalat, plitele electrice, aerul conditionat, vana cu hidromasaj....(aparatele care consuma mult, care consuma mai mult la pornire) sa fie puse pe circuite separate special destinate.
 

MJgrow

Active member
de ce se discuta despre putere si cat suporta o priza la sectiunea becuri :)

cred ca e simplu ca buna ziua. daca tipul vrea instalatie de 3.6 kW atunci clar trebuie macar instalatie separata.

si sa fim seriosi nu cred ca te mai poti ascunde de nimeni cu asa o plantatie. ca deh nu incape sub'pat sau in sifoner.

si sa nu uit. oare cam cat platesti pe luna la un consum ca ala? sigur se vor pune multe semne de intrebare.

:)
 

Latest posts

Latest posts

Top