What's new

odlings hjälp

tack så mycket haha <3 jag har en tabell om hps lampor från 150 till 4000W vilke mått som är tillåtna på hps men jag har min typ 60cm och där stod det att de för mycket :) men jag lägger upp den :)


 
Last edited:
B

bonecarver_OG

hehe som du ser i din lista star det att lsitan har att göra med lumen och inte värme - men i allafall start det inte om det e för plantor i vilket stadium etc..

vänta tills nya löv växer ut och kolla om de e ok.

om inte plantera ett par till frön - det gÄller att vara förbered pa motgangar..

ha en bra dag!
 
okej tack så mycket, bonecarver_og... jag glömde kabeln på jobbet idag för mobilen, hade tagit kort annars men den blir bättre nu antar jag.... ph ligger på 7 :) lampan ligger rätt så högt upp tror de var 60cm :)

Vet du vad man ska använda demma näringarna till terra leafs, terra max, ata-xl, hesi pk 13-14 ? :) har läst lite men har svårt att fatta sånt :) tack
 
Last edited:
här är en lista över de jag har... fattar inte om man ska använda de när blomning processen kommer igång eller nu? men jag tror att man ska använda de sista veckan innan blom och 1 vecka i blom :) om jag inte har helt fel proffsen ?
 
Last edited:
B

bonecarver_OG

utav de där har jag bara använt ata xl och pk 13-14.

pk 13 14 är för blomning - du kan glömma om den tills vi kommer till mitt i blomning ungefär. sätt den nagonstans där du inte kommer at den. om du ger PK 13-14 i fel ögonblick och pa fel sätt dödar den plantan.. det är väldigt starka saker.. det är fosforsyra och hm.. vet itne vad den andra är hehe - men i allafall snackar vi om SYROR i concentrationerna 13% och 14 % - tillräckligt för att du kan bli blind om du far det i ögonen etc etc..

glöm om PK 13-14 för nu.

ATA XL är en stimulador - men vad det i egentligen betyder är att den har de vanligaste näringarna i en mindre concentration + andra extra saker som vitaminer och tjafs. Senare när din planta har veggat till ungefär 50cm höjd kan vi starta ge det - det är bara risk annars att en planta med omoget rot system tar skada.

sa med andra ord - just nu inget av dem OK? :D

Terra MAX är en komplett blomnings näring - glöm den för tillfället oxo.

terra leafs är en veg-näring.. du kan kanske ge lite av det om ett par veckor..

hm 7 e lite högt Ph för att vattna tror jag - men i jord har jag inte saa mycket koll.. men jag brukar köra pa alla fall under 7.

..

ta det bara lugnt och lat dem växa
 
På vilken av bilderna ?? Kan ha vatt när jag vattnade att de kom lite vatten på bladen... Kan ni inte skriva ner lite näring förutom terra leafs, ata xl, Terra max och pk 13-14.. någon näring till veg.. till min nästa odling jag ska köra....tack killar


en fråga till.. jag vattnar de blir torrt som på toppen av jorden men längst ner är de fortfarande fuktigt.. ska jag vattna ändå ? eller ska jag vänta till jorden är torr från botten och uppåt :S haha :rasta:
 
Last edited:
B

bonecarver_OG

stick ner fingret till första leden i toppen - om det känns torrt - vattna - med sma plantor e det kanske var annan dag etc..

varför vill du oroa dig för andra näringar nu när du redan har de där? de kommer helt lugnt att räcka till ett par mindre odlingar.. det är inget fel pa dem alls..

annars ser plantorna rätt ok ut - men du borde ta ut dem för att ta bilder - sa att man se färgen pa löven.. blir lite lättare att se om ngt e fel da..

se till att inte SKVÄTTA vatten pa löven..
 
okej ska inte skvätta haha.. ska ta ut nu och ta kort på dem.
Ja men uppe är det torrt, men längst ner i 11l krukan är de fortfarande blött ..... :roll:
Jag tänkte bara kanske kunde köpa lite fler näring som kan påverka skörden.... tack ! ( K ) haha

Kanske lite tips nått system jag kanske borde köpa ? bevattning eller nått som kan underlätta mitt odlings liv :p all info hjälper tack
 
Last edited:
Nya bilder utanför odlingsrummet haha.
Sen den där plantan som hade lite vikta löv, kan inte avgöra om de har skett någon förändring, men jag kör vidare med den eller vad tycker du/ni ?
















 
Last edited:
B

bonecarver_OG

fan jag tycker de ser skit bra ut.. du borde verkligen varva ner lite..

du har ju ingen anledning till att stressa alls!

allt gar bra. lite för gröna kanske men det kanske med tur inte blir värre än sa om du inte ger mer näring pa ett tag.

bara sa att du lär dig - kolla in färgen de har och kom ihag att det är pga över gödning -för mycket N..

men i alla fall - ingen fara
 
Last edited:
okej tack så mycket bonecarver_OG men hur kunde de var för mycket N har inte tilllagt någon näring.. Sen läste jag på massa odlings guider att den jorden jag har är bra.. men men tack iallafall, ska chilla ner lite, lägga upp lite bilder och så
 

brainlab

Active member
kör på i 18/6 ... ser ingen anledning till att du ska skifta veg tid. och som bone säger stressa ner lite haha .. allt ser bra ut i din garderob.
 
Top