What's new

Iver & Smedens Indegrow 08

Smeden

Active member
Tak for de pæne ord allesammen.

bcdk420 - Ja de næste 1½ måned må ihvertfald godt bare få ben at gå på... men vi har osse vores problemer. Trips konstateret for 1 uge siden og igår så jeg der var lidt spind i toppen af nogle planter, men kunne ikke se nogen spindemider? så ved ikke om det er dem eller edderkopper (sidstnævnt har vi osse et par stykker af) nå men der er bestilt tripsrovmider og dem mod spindemider. Tror faktisk jeg har set et par tripsrovmider derinde, men hvis de kun formerer sig 2 stk om dagen, så er der lang vej - har kun set 2 og jeg har studeret planterne rimelig nøje...
Så ja vi skal bare liige have styr på disse faktorer, så ser det lyst ud igen.

Blackone - jeg regner med at "når vi kommer lidt længere i han jagten" at vi sætter planterne kvadratmetervis - Så de strains som forventes senere færdig er i en kvadrat for sig selv. Så kan vi slukke en lampe eller 2 hen ad vejen. Ville super gerne bare køre en clon på alle pladser, så det blev mere ens... men det må komme senere.

De strains vi har, har jeg opfattelsen af at de ligger imellem 8-12 ugers blomst, med et flertal som ligger i 8-10 ugers zonen - men der bliver høstet efter farven på trichs. Nogen af jer som kan sige andet om nogle af strainsne? Eller holder 8-12 meget godt

God dag derude
 
Last edited:

bcdk420

Member
ærgeligt med tripsene smeden, men tror vi alle sammen ahr lidt problemer med dem den her sommer?? bare et gæt hehe men der er mange syntes jeg..

jeg bruger de her gule fangplader forebyggende, de napper rigtig mange insekter også kan se hva man har af dyr derinde

de koster omkring 60 kroner for 10 i bilka, og jeg bruger 3 om året hehe

dsc01586ac1.jpg
 

Smeden

Active member
bcdk420 - tak for info. Fangpladerne har været på indkøbslisten den sidste måneds tid, bare en af de ting jeg ikke har nået... tak for tippet, Bilka er da langt det billigste jeg har hørt til nu. Najs.

Nå modtog 500 spinderovmider og 2000 tripsrovmider idag - så nu håber jeg at det snart er slut med de små critters...

Fra nu af er der kun plads til buds & flere buds :rasta:

God dag til jer alle
 

superpedro

Member
Veteran
Jeg ved at jeg får skadedyr i mine sommergrows :badday: , og det er bare sur røv at skulle indhente dem, så fra nu af udsætter jeg fra start af growet og hver måned sommen over, og vasker rummet ned mellem grow før jeg stopper.

Der er nogen resultater fra gartneri forsøg, der viser at en plante (ikke canna) i blomst kan være med til at holde på bestanden af nyttedyr og hjælpe dem i opformering. Åbenbart er der flere af de de smådyr der har pollen på menüen som larveføde, og 2-prioritets ovelevelses spise.
I det sidste jeg hørte om det, blev der sat én blomstende gerbera pr. bord med planter i vegetativ vækst.

Når du skal igennem en hel blomstring vil det være en god idé at udsætte igen midtvejs, også selv om det ser rent ud. Spinnemider har go overlevelses stategi, og kan gå i dvale på mørke varme gemmesteder i lang tid, derfor er en ordentlig afrensning efter growet nok også altid nødvendig.

Ved du hvilke nyttedyr det er du har modtaget?, der er forskellige arter med forskellig appetit og yngletid.

Det kan i øvrigt anbefales, for dem der bruger insekt sæbe, at sprøjte 3x med 2 dages mellemrum, imod de sædvanlige 2 gange på 5-7 dage da sommervarmen accelererer skadedyrenes formering.

Gule fangplader er super til at overvåge growet, ja dem må du ha :jump:

Hygge
 
Last edited:

Smeden

Active member
Hej igen

Tak for info...

Nyttedyrene vi har modtaget er:
Tripsrovmider (Amblyseius Cucumeris)
Spindrovmider (der står ikke andet end spindrovmider)

Jeg er ikke sikker på at vi har spindemider, men der var lidt spind i toppen på 2 planter og isåfald, så har de ikke formeret sig yderligere.

Tripsrovmiderne kom i 4 små kuverter... Noget med en kultur og slow release form - og det er det sidste udtryk jeg ikke er så meget for. De skal bare marchere ud i massevis og springe på de tripslarver der er... NU!!! Noget jeg kan gøre for at fremskynde? eller skal jeg bare lade dem hænge? (flytter kuverterne hver dag, så de ikke skal vandre for langt)

Syntes iøvrigt ikke at den ene tur med insektsæbe vi gav hjalp alverden... Og iver havde hver enkelt plante ud og forstøvede op under bladene... Så vil prøve de 3x med 2 dages mellemrum du anbefaler. Men vi er vel enige om at jeg ikke skal give insektsæbe når jeg lige har sat nyttedyr ud - ikk?

Hygge
 
Smeden said:
Men vi er vel enige om at jeg ikke skal give insektsæbe når jeg lige har sat nyttedyr ud - ikk?

Hygge

Jo det er vi helt enige om, ikke før du evt. har konstateret at nyttedyrene ikke kan løse problemet..

Et andet nyttigt fif mht spindemider mm. er at holde tempen under 25gr. C gerne 20-23 gr. C, Da de trives ved højere temps..

Bright..
 

Smeden

Active member
- Bright.

Den med temperaturen kæmper vi lidt med for tiden... men den ligger på 25-27 grader. (kræver åbning og lukning af dør ved sol op/nedgang derinde)
Men jeg fangede denne sprit nye Fujitsu Split klimaanlæg på ebay til 56 euro. Så den er på vej og skulle gerne vende op og ned på det...

74a91lu2.jpg


67f51jk6.jpg


Nogen temp du / I vil anbefale når den kommer op?

Det var ikke meningen at der skulle så stor aircon op, men til de penge, ja så kom da med den... :rasta:

God dag derude.
 
Last edited:

mr.indica

Member
surt at høre at du har fået trips smed

jeg hade også en kamp med trips i mit sidste grow
og det var en kamp mod tiden da de var sat i blomst
da jeg ikke ville have sæbe i mine buds

jeg brugte en færdig spray fra eco style som jeg købte for
ca 125 kr i bauhaus

den var effektiv men ikke 100% ca 90% var døde
efter jeg hade brugt flasken
og jeg badede nærmest mine planter i det

tripsne dør nærmest med det samme ved kontakt af den sæbe
men de er noget af det mest hårdføre jeg har været udefor

jeg vaskede mit skab af efter mit grow med en heftig klorblanding
og lage en god hinde med sæben bagefter og har ikke set dem siden

håber at du for bugt med de sataner for jeg nægter at tro på
at der er noget der er værrer en trips

mr.indica
 
Jeg vil anbefale at holde den nede på 23 gr. C

18-23gr. når lyset er tændt og ikke uner 10 gr. C om natten..

Fin aircon :) Men pas på elregningen;)
 

Smeden

Active member
HJÆLP - gider ikke se på de spadser laver mere

Nogen som har nogen erfaringer om hvor lang tid der skal gå før man kan se tripsrovmiderne gøre en forskel? jeg syntes umiddelbart at trips'ne bliver fler og fler... der har aldrig været så mange, men nu er der ved at være det... men hvad er mange? det er vel et par blade per plante i snit man kan se "sneglespor" ovenpå. Kalder jeg det for det ligner lidt der har kravlet en slimer oven på bladet...

-Bright - tror du har ret mht. el regningen, så aircon'en kommer ikke op. Den bliver solgt istedet eller gemt til jeg køber større bolig en dag.
 

Smeden

Active member
Tak Esbe.

Har lavet en tråd derinde og forsøgt at læse lidt på det. Men kan ikke finde nogen erfaringer med tripsrovmider og ved ikke lige hvad jeg skal søge efter på engelsk.

Imellemtiden håber jeg der er en som kender svaret og at når jeg skal se til planterne imorgen så er tripsne væk... ønsketænkning.

Hygge derovre
 

superpedro

Member
Veteran
Uha smed. det lyder ikke for godt. Hvis trips er for meget foran så kan nyttedyr ikke nå at gøre en forskel.

Første gode råd, fjern de blade med mange på, og de blade med mange spor samt små sorte prikker på undersiden.
Hvis det stadig er lokalt, ville jeg slæbe de værste planter ud, og give dem en tur med sprøjten.

Er de først over det hele ville jeg give en fuld sprøjte tur af 3x, og have bestilt nyttedyr igen til at udsætte 3 dage efter. Det er sur røv, men det kan være der ikke er andet at gøre.

Min egen bitre erfaring er som sagt med sommervejr, at så snart jeg trækker luft direkte udefra, så skal jeg have en velkomst kommité klar - Ellers får jeg baghjul.
 
Last edited:

Smeden

Active member
Hey

Jeg ved ikke. Det kan osse være mig som syntes de er for mange... syntes man vel altid.

Syntes ikke jeg kan se nogle sorte prikker... hvordan mener du? er det de få helt små man kan se på billederne? så er der ikke mange af disse...

Hvad med nyttedyrene, kan jeg sprede indholdet ud i potterne og opildne processen? de 2000 tripsrovmider skulle kunne dække 16 kvm og vi dyrker på 4 kvm.

? men jeg kan ikke få øje på en eneste rovmide nogen steder endnu... det er det som nager mig mest.

Et par pics
dsc03698cf1.jpg


dsc03700ti3.jpg


dsc03701zx1.jpg



Tak igen
 
Last edited:

superpedro

Member
Veteran
Meget små sorte prikker, en lub skal der til. Det er småsår i plantevævet fra ægene bliver lagt.. Men ok, man behøver man ikke se sorte prikker for at se den er gal på dine billeder.

Nyttedyrene ligger i sådan nogen "flakes" ik? Altså, jeg ska ikke gøre mig for klog lige på det, men det er tit en blanding af æg og dyr i forskellige stadier, og jeg ved ikke om der er noget specielt i de poseblandinger der hjælper på miljøet for de små.

Rovmider er meget små når de forlader posen, nogen af dem er endnu ikke i det stadide hvor de kan spise trips. Kommer man ud for at have en population af store brune trips i deres sidste stadie, er rovtæger (Orius arter), eller snyltehveps "Thripobius semiluteus" det eneste jeg kan komme på som tager dem.

Jeg ville sprøjte m8.. Uanset - når det ser sådan ud hvad du ser uden lub, så kan du blive ved at hælde nyttedyr på uden effekt.

Alle vi trips trængte indefolk kan glæde os til at "amblyseius swirskii" bliver lettere at få fat i. (4-5 gange hurtigere i opformering end cucumeris som er den traditionelle, nemmere at holde som en etableret bestand, bedre mod trips, og spiser også spinnemide æg, mellus mm.). Ikke at man vil kunne indhente en stor infektion, trips kan jo nå at gange deres antal med 1000 før posten når frem, men de ville fanme være gode som garde.

Føler med dig min ven. Og op med de gule plader til de voksne trips, de både ligger æg og gnaver blade.
 
Last edited:

Smeden

Active member
Takker

Jep de ligger i sådanne flakes, som akvariefoder... stadigvæk en chance der når de skulle kunne dække 16 kvm? hmm jeg er ved at være forvirret... jeg ved bare at der snart skal ske fremskridt eller osse skal de have en omgang et eller andet.

Jeg er blevet anbefalet at bruge neem olie med vand inde på infirmery siden. Hvad siger I til den?

Eneste mulighed jeg har her i weekenden er at give en gang insektsæbe (hjemmeblandet) skal jeg gøre det imorgen? og så få nogle fangplader sat op?
 
Last edited:

superpedro

Member
Veteran
Hvis neem olie er en kontakt dræber som insektsæbe, så skulle der ikke være noget i vejen for at lave den/de første sprøjtninger med sæben, og så slutte med det nye. Kender ikke neem olie, men det vil jeg da få læst om så hurtigt som muligt. Der er gang i biotiltag rundt om i verden.

Ja, jeg ville sprøjte så hurtigt som muligt. Uanset om du har færre m2 end poserne er beregnet til, så skal dine tripsrovmider nå et vist stadie for at kunne spise trips, og du ser ud til at have mange der er vokset fra rovmiderne.
Nyttedyr er mest egnede hvis de kan formere sig og holde sig på forkant med tripsformeringen.

Det koster en omgang nyttedyr at sprøjte, jeg er bange for at det vil koste dig meget mere hvis de får lov at få forsøget..

Ja, fangplader tager en god bid af de voksne, desuden får du i fremtiden lettere ved at se hvad der måtte komme.

Og så måske en portion nyttedyr et par dage efter sprøjtning, især hvis døren må stå på klem ud til det fri..
 
Last edited:

Latest posts

Latest posts

Top