What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.
  • ICMag and The Vault are running a NEW contest in October! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rośnie Ci??? 2009 - Polska Rulezz!!!

S

Szot

siema
20dzien 12/12

Easy sativa x wczesne

1
picture.php

2
picture.php

razem
picture.php

Mam takie pytanie do was czy one nie są zbyt małe miały wega 3tygodnie fim na 2 pietrze i wydaje mi sie ze są małe na flo mało sie bardzo wyciągły co moze byc tego przyczyną ??
pzdr

zielonylasss

guerilla grower
Veteran
Hej chłopaki :wave:
Szot, zobaczysz jak napuchną... wszystko jest jak najbardziej si :D Może troszkę za szybko azot się kończy...

A ja dzisiaj zrobiłem chyba przedprzedostatni desant. Na świetną chyba miejscówę, choć nie testowaną jeszcze, poleciało 6 Auto Lhotse i 2 NHU :D
Taaak... to tutaj mam nadzieję zrobić AL f2, dla Was właśnie bracia i NiceGirl :wave: , a jak Jah pozwoli to także NHU f2 i ojca innych crosów XxNHU :headbange

picture.php

Auto Lhotse
picture.php

NHU
picture.php

Trochę oklapły w reklamówce hehe
:wave:

tredowaty

Member
witam kilka szybkich szotów telefonem tuz przed burza
jakoś to idzie z jednym dobrze z innym nie ale bez pier.. kilka fot :D
EROC DP/DC X B3
picture.php

VIKING X B3
picture.php

HTC DC/EROCDP X B3
picture.php

TAS/GG3 X DANISH PASSION
picture.php

POZDRO i powodzenia :abduct:
PEACE

Plantator

Well-known member
Veteran
ładna ta es x w szot:] pochwalcie się jesli ktoś sieje coś tam odemnie proszę
masz jakieś plany nasienne co do tych krzaków??? ciekawi mnie jak to będzie wyglądać in:]
Podlej tylko , bo jakaś PRZESUSZONA TA ZIEMIA
Piękny zielony las:] i wogóle wszystcy jedziecie ostro , trzymajcie się :]
Btw nie namawiam , zapraszam na czat! i na marsz !!! Konopie dla Wolności !!1 Wolność dla konopii :] PM

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Panowie jestem zdruzgotany po wizycie na spocie. Ratujcie....:badday:

Wg mnie podtopione, jednak lipa sadzic blisko strumieni.
Co wy myslicie o tym?
prawie wszystki 30 FMS tak mają, chcąc kupic troche czasu kazda wsadzilem do swiezej ziemi. Nie ma bata najpewniej wszystkie w najblizszym czasie idą do donic i tyle.

Bede wdzieczny za pomoc.

P

PolishBoyfriend

Też mi się wydaje, że podtopione. Ale napisz coś więcej o podłożu jakiego użyłeś.

Panowie jestem zdruzgotany po wizycie na spocie. Ratujcie....:badday:

Wg mnie podtopione, jednak lipa sadzic blisko strumieni.
Co wy myslicie o tym?
prawie wszystki 30 FMS tak mają, chcąc kupic troche czasu kazda wsadzilem do swiezej ziemi. Nie ma bata najpewniej wszystkie w najblizszym czasie idą do donic i tyle.

Bede wdzieczny za pomoc.

Nie podtopienie, a stres od temperatury - wyjechały z ciepłej chaty a w nocy musiało być zimno może nawet przymrozek. 2 lata temu tak samo mi się maroki poniszczyły, @hodowca pamiętam mi wtedy pisał że to od przymrozków.
Tamte się ładnie potem zebrały i było palenie że hoho, także nie desperuj :)

Pozdro wszyscy.

Finger

Outdoor grower...
Veteran
@Wiesiek ale fakt ze woda niebezpiecznie wysoko jest w dołkach (150-20 cm i praktycznie sama naplywa), chyba zrobie im transfer w najblizszym czasie. Stresu raczej nie mogly przezyć bo je hartowalem.
....cóż taki teren. Znowu czekają mnie donice, no ale lepsze to niz nic.

O

OrganicShowmen

organic@ czyżby jednak terra bloom był przyczyną tamtych kłopotów? -> http://www.icmag.com/ic/showpost.php...&postcount=976 [?]

Tak jest, w polaczeniu ze zbytnią bliskocią z żarówką dało to właśnie efekt w postaci lekkiego przypalenia w kilku miejscach. Co najciekawsze to na jednej i tej samej roślinie topy przy samej lampie mialy wlasnie takie liscie a topy przy sciankach boxa zdrowe i zielone. Mysle ze wysoka temp i koncetracja nawozow w nerwach lisci spowodowalo zbyt szybka przemiane materii. Tak sobie to tlumacze ze bylo zbyt duze natezenie swiatla i minimalne przenawozenie. Topky oddalone od lampy mialy tylko milimetrowej dlugosci przypalenia na koncoweczkach lisci.

Topy ktore sa 10 cm od szyby cooltube dojrzewaja bardzo szybko. Jeden z tej zhermionej rosliny juz zostal sciety, napuchl i zbrazowial a potem zaczal umierac. Dzisiaj pierwsze testy droga dopłucną.

Pozdro :D

hodowca

Active member
Veteran
@Finger tak jak pisze Wiesiu: to jest stres od zimna.
Podtopione rośliny wyglądają inaczej -są bardzo oklapłe i zaczynają mieć chloroze od najstarszych liści.

Nic im nie będzie ,spokojna Twoja rozczochrana!! Zapodaj im jeszcze teraz coś dobrego do jedzenia na vega i będzie git :yes: np. ja polecam Bioflorin :)

p.s. idz za jakies dwa dni i znow zrob fotki to będzie wiadomo na 100%

pozdro

Edit: Ale jak Ci tak ta woda napływa cały czas do dołków i cały czas mają blotko to niejest za dobre...ale to co pokazałes wkażdym będz razie nie jest od tego.

P

PolishBoyfriend

Możliwe że złożyły się dwie rzeczy - przymrozki i b. podmokły teren, przez co rośliny bardzo dostały po dupie.

Moje panienki: 2 Himalaya Gold (greenhouse, fem.), niestety jednej przy przesadzaniu rozleciała się bryła ziemi, tak że w rękach została mi roślina i kawałek korzenia. Przesadziłem już chyba 3 tygodnie temu, a dopiero od paru dni widać przyrost liści. Trochę szkoda, bo rośnie w największej donicy jaką miałem (30 litrów).

A to mój Shaman (dutch passion, reg.)

Ze względu na nieszczęśliwy wypadek z moją jedną HG, postanowiłem posadzić jeszcze jedną roślinkę. Ma chyba z tydzień więc nie bardzo jest co pokazywać.

Używam ziemi z perlitem w stosunku mniej więcej 3:1, odrobiną dolomitu i biohumusa na weg (tego oldschoolowego, nieprzedawkowywalnego, którego można lać bez rozcieńczania). Stosuję LST, chociaż mało to widać na tych fotkach (zaraz po zrobieniu ich znowu wypoziomowałem rośliny, zakładając sznurek na wyższym piętrze).

Mam jeszcze roślinki z openseed, te rośną już partyzancko, ale póki trawa jest mokra nie pójdę zrobić im fot.

Pozdro!

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Dzieki za rady panowie.
Myslalem ze sadzac blizej strumyka bede mial + w susze, ale patrząc perspektywicznie to na jesien moga być z tego problemy. Wole latac co 2-3 dni z wodą niż potem kombinować z kwitnacymi plantami. Za jakis czas je odwiedze i zobacze jak sobie radzą,
Pozdro :abduct:

P

PolishBoyfriend

Jak to mówią wszystkie dzieci są nasze ;).

Wrzucam jeszcze moje fotki roślinek z openseed. Naliczyłem 12 sztuk. Nie muszę chyba mówić że traktuję je po macoszemu? Wsadziłem wszystkie ziarenka do skrzynki z ziemią ogrodniczą, a później całą jej zawartość na dwór.

Roślinki żółkną, chociaż pH jest ok (ok. 6,8). Nawiozłem dzisiaj drugi raz biohumusem.

W zasadzie mam zerowe oczekiwania jeżeli chodzi o te kraczki, swoją uwagę skupiam na Himalaya Gold i Shamanie. Jeżeli będzie z nich choćby deko, to dobrze. Jak nie, trudno ;).

tomato

Member
Veteran
ha, PolishBoyfriend, mialem taki spot ktorego calkowicie olalem, nie podlewalem itd, bo wsadzilem tam jakies dziwne nieznane pestki. po wizycie dzikow na main spocie okazal sie jedynym gdzie rosna jakies dziewczynki..i dopiero wtedy go docenilem, ale bylo juz za pozno hehe
nie zycze tego nikomu, ale na oucie to roznie bywa..

:wave:

P

PolishBoyfriend

Haha, no tak bywa :). Probabilistyka jest ważna w planowaniu strategii. Jakiejkolwiek... ale moje Himalaya Gold są feminizowane :).

Silas

Member
Veteran
Ja również wbijam w to co na oucie jest...z góry wolę założyć, że sarna wpieprzy niż mam się potem wnerwiać. Ziomek jest najarany jak kretyn :D on by tam co drugi dzień jeździł oglądać...napał jeden...

A w solarium...WALKA Z PRZĘDZIORKIEM TRWA!
Geny Cindy99 f3 przetrwały...
picture.php

picture.php

Ponoć w wyższej wilgotności przestają się rozmnażać...jak narazie żyją niedobitki...rozgniatam na liściach pojedyncze robaki ale ciągle się pojawiają...
picture.php

Więc patentem na podwyższenie wilg% - kotarki z foliówek :)
picture.php

3 sucze(NLxW; bodajże jedna ESxW i jedna MxWczesne) i 1 unknown(MarocxWczesne)
picture.php

Ogólny widok na solarium
picture.php

przepalone dla efektu...tak pizgo po oczach;)
picture.php

P

PolishBoyfriend

Ja akurat mam miejscówkę na te z openseed niedaleko lisich nór (pełno wokół pozagryzanych ptaków), zreszta zawsze chodze na miejscowke z psem, ktory co chwile szcza. Nie obawiam sie za bardzo roslinozercow.

Na pewno glownej floty na out nie daje sie na niepewne miejscowki :].

Silas, czemu wszystkie liscie u wszystkich roslin sa zolte?

Latest posts

Latest posts