What's new

Ww fem RQS

A

Alin

Răspund pentru jtm, man alea cu pastile a fost puse în moment de disperare,după ce schimb acoperișul garajului 90 mp dacă nu scap de umiditate asta se întâmplă doar când ploua, voi cumpăra un dezumificator profi lam găsit la horbi cu 400 și ceva lei, nu este nici un stres, iarba voi creste, ww auto 4 zile. :biggrin::biggrin::dance013:
 

Attachments

  • IMG_20190604_200546.jpg
    IMG_20190604_200546.jpg
    92.9 KB · Views: 30
  • IMG_20190604_200534.jpg
    IMG_20190604_200534.jpg
    58.7 KB · Views: 25

brazzers70

New member
Răspund pentru jtm, man alea cu pastile a fost puse în moment de disperare,după ce schimb acoperișul garajului 90 mp dacă nu scap de umiditate asta se întâmplă doar când ploua, voi cumpăra un dezumificator profi lam găsit la horbi cu 400 și ceva lei, nu este nici un stres, iarba voi creste, ww auto 4 zile. :biggrin::biggrin::dance013:


Arata bine, succes!
 

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Da Aline, am facut si eu gluma asta la un moment dat, dar nu cu pastile, ci cu un pat de clorura de calciu (din care sunt facute pastilele), exact cum am descris mai sus. L-am tinut cateva zile, pana am luat o scula, dar eu s-a nimerit sa am un sac de clorura de calciu prin garaj...


Spor. Arata bine... oregano ala al tau...
 
A

Alin

Spor. Arata bine... oregano ala al tau...
Jtm, dacă ați place oregano al meu uital cum creste.
Iarba la uscat ai merge bine o dat sa miroase a fan uscat, am pierdut 3 muguri mari cred ca cei mai mari, au făcut mucegai iam tăiat aruncat, soarta,restul se prezintă bine verificați pe fiecare în parte nu au făcut mucegai ășta nu sunt asa de denși.
 

Attachments

  • IMG_20190607_220152.jpg
    IMG_20190607_220152.jpg
    74 KB · Views: 25
  • IMG_20190607_220141.jpg
    IMG_20190607_220141.jpg
    76.1 KB · Views: 28

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Preparare iarba cu mucegai

Preparare iarba cu mucegai

1. Se lasa sa se usuce bine.
1a. Se decarboxileaza, conform curbelor cunoscute, in cuptor (120C, 20-25 minute). Etapa nu e obligatorie, dar minimizeaza micile pierderi de la watercuring. Totusi face iarba mai fragila, asa ca se poate sări peste ea - vezi punctul 7a.

2. Se face watercuring, timp de minim o saptamana. Apa se schimba cu maxim de delicatete, iarba fiind uscata, mai ales daca s-a facut watercuring.

3. Se lasa la uscat bine din nou.
4. Se pune in alcool de 96%, si se lasa maxim 30 minute, raport planta alcool 1:5.
5. Se scurge usor alcoolul.
Notă: resturile de planta imbibate cu alcool, pot fi puse intr-o panza curata de bumbac, si stoarse suplimentar, pentru a scoate tot alcoolul din planta.

6. Se filtreaza astfel: pe o strecuratoare se pun unul peste altul 5 servetele albe de celuloza. Se toarna prin filtrul astfel obtinut solutia intr-un recipient potrivit.
Note:
a. se pot folosi filtre de cafea, puse unul in altul.

b. Se pot folosi filtre /hartie de filtru fina, de laborator - se mai gaseste pe net
Eu prefer prima solutie totusi, pentru ca la sarsit se pot strange ghemotoc servetelele, cu grija sa nu iasa resturile de planta, si se recupereaza si ... sufletul.

7. Tinctura se poate utiliza asa, daca a fost decarboxilata la punctul 1a. 5ml de tinctura (2 lingurite, 100 picaturi) este echivalentul a circa 1g de iarba. Asadar, atentie: este foarte puternică!!!
7a. Dacă nu s-a facut decarboxilarea la punctul 1a, atunci va trebui evaporat alcoolul, si decarboxilată.


Atenție! Evaporarea se face doar pe plita electrică, sub hotă (sau afară)!!!
În caz contrar, riscul de a vă da foc la casă este foarte mare, chiar și dacă sunteți ... treji!!!
Se va utiliza un vas de inox, cu margini inalte, în care să mai rămână spațiu de cel puțin 3 ori față de cat extract este în vas.

8. Pentru utilizarea mai departe, si decarboxilare ușoară, se va încorpora extractul în altceva.
Astfel, de exemplu, peste tinctură se poate adăuga o cantitate de unt de circa 200g la litrul de tinctură.
În acest fel, după evaporarea alcoolului, compușii activi rămân în unt. În continuare, untul de fierbe la foc mediu timp de 15-20 minute. Este bine să se supravegheze temperatura cu un pistol de temperatura, dar merge si empiric. Important este ca iarba sa nu fie expusa mai mult de 20 minute la 120C, pentru a nu se degrada.


8.a. O variantă simplă este de a evapora tot alcoolul si de a decarboxila in cuptor materialul rămas. În cazul în care filtrarea s-a făcut cu un filtru mai mic de 1 micron (vorbim de tinctură), extractul poate fi si fumat.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Inca ceva, verificati cu microscopul sa vezi daca au mucegai, sau cu ochiul liber? Sansele sunt destul de mari sa aiba si ceilalti (sau o parte din ei) mucegai daca au avut 3
 
A

Alin

Am verificat, muguri aia enormi sau dus pur și simplu când am tras o bucățică din ele sa văzut mucegaiul, restul iam verificat în parte când desprind o bucățică din mugure e verde acum e un verde uscat, la muguri afectați aveau alt miros cei fără mucegai au alt miros.Voi verifica și cu microscopul.
Problemele cu umezeala vor dispărea în maxim 2 luni, schimb acoperiș nou, camera de creștere, izolata pereți + tavan, geam de aerisire direct cu exteriorul.
Din toată iarba asta dacă scot de fumat maxim 3 luni eu ma declar mulțumit asta înseamnă aproximativ 100 gr,sa îmi ajungă pana se fac fetele astea mari de recoltat.
 

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Verifica si cu microscopul. Mucegaiul negru e Aspergillus niger de multe ori. Nu vrei sa stii ce face in plamani: intuneric, apa, caldura. Din asta se moare. Urât. Greu.
Nu ca alte mucegaiuri ar fi mai cuminti, asta e cel mai frecvent care apare in situatii de genul.
Cand ma gandesc ca la primul grow îl aveam pe toti peretii, dupa mobilier, ascuns banditul, din motive de umiditate 90%, condens pe pereti, proasta circulatie. Nici nu puteam sa dorm in camera aia, si nu ma prindeam de ce, PARCĂ mirosea ciudat (la halul in care mirosea iarba, nu m-am prins). Pana cand intr-o zi, am zis: ba, nu cumva...
 
A

Alin

Da jtm am verificat și cu microscopul e în regula nu au mucegai.
Am luat un mugurel care era semi uscat făcut un cui de 0,5 rulat cu mașina de tigari,pus după rulat la soare sa se usuce, fumat eu cu nașul meu, cui neterminat nu nea ținut, palete 4 ore, am văzut randunci zburând pe spate.morti.
Pentru prima data în viata am fumat iarba din semințe feminizate, nea dat de nea julit.
Poze cu cel fumat.
 

Attachments

  • IMG_20190608_170616.jpg
    IMG_20190608_170616.jpg
    41.3 KB · Views: 33
  • IMG_20190608_170343.jpg
    IMG_20190608_170343.jpg
    47.3 KB · Views: 30
  • IMG_20190608_170542.jpg
    IMG_20190608_170542.jpg
    42 KB · Views: 32
  • IMG_20190608_170436.jpg
    IMG_20190608_170436.jpg
    64.2 KB · Views: 28

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu iti zic ca sa stii ce sa cauti pe viitor. Orice filament lung care e ori mai subtire decat piciorele de tricomi ori ceva mai lung decat mai inalt tricom este filament de mucegai. La fel si daca filamentul este atasat de materia verde la ambele capete. La fel si daca e o aglomeratie de filamente de astea.
 
A

Alin

Bine o idee de făcut un box uscător?fără a-l folosi pe cel de creștere, am înțeles ca am nevoie de o temperatura 24 grade și 50% maxim umiditate și ceva ventilație.
 

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Ventilatie, si o incapere fara umezeala. Ca umiditate, o sa o ai pe aia ambianta, ca nu vad eu prea multi care sa foloseasca un dezumidificator. Zi mersi ca nu esti in Rio... Trebuie doar sa ai grija sa nu ploua inauntru :D

Daca insa vrei sa faci profi, poti adapta un sistem de ventilatie cu dezumidificator la un dulap, atata ca daca dulapul e mic, si dezumidificatorul va fi mai mic, eventual unul din ala cu peltier. Insa cred ca te complici...


L.E. Doamne ce buna a fost aia cu randunicile zburand pe spate!!!
 
A

Alin

Jtm voi vedea după reparația acoperișului cum stau cu umiditatea, eu nu am de gând sa ma opresc de crescut iarba doar în august când îmi sare temperatura de 36 gr în garaj, voi creste din septembrie pana in mai maxim iunie, acum am în grow 30 gr nu îmi place dar dacă erau out nu era tot asa?Dacă nu îmi scade umiditatea la 50 % îmi iau un aparat profi și îmi fac un dulăpior special pentru uscat iarba din pal ce se folosește la mobila.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
eu as folosi lemn uscat si netratat. Altfel.. pal-ul si toate cele au adezivi in ele, care ies treptat din material, chiar daca mai mult cand e proaspat si mai putin pe masura ce "imbatraneste", daca vrei sa fie ceva profi ar fi bine sa nu elimine compusi toxici zic eu.
Temperatura optima nu e neaparat 24, desi si aia e perfect acceptabila, eu zice ca e mai bine undeva in jur de 20 grade, chiar putin sub. Umiditatea si o miscare lina a aerului ar fi mai importante. Daca umiditatea e ok in camera unde faci uscatoria asta, doar din ventilator ar trebui sa poti regla umiditatea relativa. Daca nu, un dezumidificator ce poate fi controlat de un controler de rh ar fi varianta "profi".
 
A

Alin

Ms Expo dar lemn uscat pe la noi prin ro nu găsești ieftin tu te referi la ceva scândură de brad netratata și uscata?
 

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Acuma, treburile sunt mai complexe, Aline. Ideea e ca si umiditatea, la modul ideal, trebuie corelata cu temperatura. La temperaturi mari, iti trebuie umiditate mare, ceea ce duce la formarea de mucegai. Ajunge un spor...


Daca vrei sa cresti vara iti trebuie aer conditionat, si putina izolatie termica la garaj. No big deal. Eu unul nu as folosi lemn netratat, din motive de pericol de mucegai. Daca ma intrebi pe mine, pentru growroom as folosi gresie si faianta :D Perfect lavabil, chit antimucegai, etc.
Explo e mai catolic pentru papa. Nu ca e rau, eu is patit cu chimicalele asa zis inofensive...


Acuma, eu am crescut vara in casa, dar cu ventilatie ca lumea, si mai ales fara balti de apa. Poate daca ma inunda vecinul. Eu as spune ca mucegaiul apare doar cand poate suge apa, asadar la condens, suprafete umede. In rest, pur si simplu nu am avut (si nu am probleme).
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ms Expo dar lemn uscat pe la noi prin ro nu găsești ieftin tu te referi la ceva scândură de brad netratata și uscata?

Merge si asa, dar din cauza ca nu e dimensionat uniform o sa ai mai mult de lucru. Eu iti recomand niste stinghii de lemn patrat dreptunghiular ca si schelet, si ceva placa lemn sau scandura pentru pereti, toate astea le gasesti pe la dedeman si posibil si alte magazine de profil la pret decent, nu afara la constructii, ci inauntru la lemn pt proiecte. Lemn uscat, rindeluit, e cativa lei per metru stinghia si sa zicem ca scandura e dublu ca pret fata de cea pt constructii, dar mai mult de 100-150 lei n-ar trebui sa fie nevoie sa dai pentru lemnul necesar la o cutie in care sa usuci vre-un sfert de kg. Mai pui vreo 50 lei suruburi, balamale si ceva coltare de fixare si eu zic ca iesi bine. Si va fi mai usor de lucrat cu lemnul asta care e rindeluit la dimensiune standard si e drept.
 
A

Alin

Va mulțumesc pentru răspunsuri încă nu sunt decis ce voi face o sa ma hotărăsc după ce schimb acoperișul garajului, aer condiționat am în atelierul din garaj în care lucrez, o mica combinație dea mea(îmi place sa fac bani pe lângă job).În cel mai rău caz voi cumpăra un dezumificator profi chiar nu vreau sa am 100 200 gr de flori și sa îmi facă mucegai.
Iarba creste 12 zile
 

Attachments

  • IMG_20190611_074147.jpg
    IMG_20190611_074147.jpg
    75.5 KB · Views: 29
  • IMG_20190611_074139.jpg
    IMG_20190611_074139.jpg
    76.3 KB · Views: 25

Latest posts

Latest posts

Top