What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Kérdezz-felelek

Charlie Firpo

Active member
Üdv.
TA Silicate használatával kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Azt írja 4g/növény tövére mivel tüskét használok gondolom baszhatom azt a kupac port a növény tövében..
Ahogy olvastam agyagot tartalmaz ha bekeverem az öntöző vízhez nem fogja eldugítani a csepegtetőt?
Vagy hogy is kell ezt használni automata öntözőrendszernél?
 
Tavaly 3 szor rendeltem a régi bankszámla számra és megjött a rendelés.
Most is a régi bakszámlaszámra ment az utalás és elfogadta.
Majdnem 3 kilot utaltam.
Kicsit feszült vagyok.
Sokszor nem jeleznek.
még a futár se, hogy mikor érkezik a csomag. Csak lebasza az ajtó elé.
Jó lenne valami visszajelzés a vásárlásokkal kapcsolatban...
 
Tavaly 3 szor rendeltem a régi bankszámla számra és megjött a rendelés.
Most is a régi bakszámlaszámra ment az utalás és elfogadta.
Majdnem 3 kilot utaltam.
Kicsit feszült vagyok.
Sokszor nem jeleznek.
még a futár se, hogy mikor érkezik a csomag. Csak lebasza az ajtó elé.
Jó lenne valami visszajelzés a vásárlásokkal kapcsolatban...
Megoldódott!
Nagyon segítőkészek sok ajándék a rendelésekhez. BUSHDOCTOR 👌👍
 

jurikko

New member
Hello,sziasztok!

Whip javaslatára háromra növeltem a locsolások számát. Jól meg is lódult, van rajta virág dögivel, viszont kezd besokalni, legalábbis amiket mérek értékek ezt mutatják, vagy félreértelemzem. 5 hete kapcsolatam, körülbelül 3 hete virágzik. Ezzel a napi háromszori locsolással sikerült feltápozni a közeget, 2 EC ment be, és 1,71 EC jött ki. Azonban szép lassan elkezdtem csökkenteni az oldat erősséget, mert kezdett nőni a kifolyó EC. Jelenleg 1.65 EC ment be és egy hét után már ez is kezd sok lenni, már 1.95 volt a kifolyóm. Szép lassan emelkedik. A napi háromszri locsolással bőven megvan locsolásonként a 30 % runoff, ebből arra következtetek, hogy nem szárad túl a közeg, és nem emiatt nő a kifolyó EC-m. Ha tévedek javítsatk ki. Ma 1.65-re vittem le picit több vízzel, de beállt. A kérdésem, hogy álljak át a napi kétszeri locsolásra, vagy továbbra is menjen háromszor? Most megint csökkentetem az oldat erősségét, és levittem 1.55 EC-re, ezzel együtt elkezdtem csökkenteni a CaN arányát, F4:CaN aránya 1:08 volt, most már 1:0,7 re csökkentettem.
Nem lesz így kevés az oldat erőssége ennek a monstrumnak? Sajnos elbasztam, mert elhúztam a veget és 1.9m küröli lett. Köszi a segítséget.
 

Attachments

  • foto1.jpg
    foto1.jpg
    1.4 MB · Views: 36
  • foto2.jpg
    foto2.jpg
    1.5 MB · Views: 36

WHIPEDMEAT

Modortalan
Supermod
Veteran
Hajlitsd el a tetejet a picsaba es vidd lejjjjebb a ledet mer igy kurvara egyenetlen a fenyeloszlasa
Es nem lesz keves csak ahogy csokkented a kalcinitet azt helyettesitsed pk tappal es fokozatosan allj at arra , ne hirtelen csereljed pk ra tomenyen
 
Last edited:

jurikko

New member
Ez jó, köszi az ötletet, holnap megcsinálom, megpróbálom lehúzni egy szintre. Ilyenkor még elbírja, ha megtöröm, vagy már ahhoz túlment és inkább csak hajlítsam amennyire tudom? Felül eltörtem picit, hogy ne verje ki a tetejét, de az annyit is ért.
 

WHIPEDMEAT

Modortalan
Supermod
Veteran
Az a lenyeg ha torod tobb helyen roppantsd meg, de ugyelj arra hogy a kulso szovet ne seruljon, csak a belseje, tehat nagy felulten nyomkodd meg, akkor jobban tudod ivelni, es mindenkeppen fixaljad valamivel nehogy letorjon
 

shiwnouk

Member
szerintetek kibírják a növények vagy necces és maradandó károkat okoz ha így a flo 2.hetében pénteken sajnos pár órával lámpa felkapcsolás után jól belocsolom a növiket, aztán legközelebb csak kedd este lámpa lekapcs után? alapból úgy szoktam hogy 1nap locs 2 nap nem és az egyik növény, a legnagyobb már eléggé össze van esve, a többi jobban szokott mutatni, de azért azoknak is kell.. annyi hogy esetleg a szokásos 2L helyett tolhatnék nekik 3L-t... eléggé parázok hogy a minőség rovására megy...
az lemaradt, hogy 18L cserép és 1/4 perlit 3/4 grow mixben vannak
 

Lagzilajcsi

New member
Szép estét!
Szeretnék SOGhoz automata öntözést,1,8l cserépben lesznek coco x perlitben, és négyes elosztású labirint pálcával oldanám meg a locsolast,egy pálca gondolom elég ekkora méretű cseréphez/db. Mekkora szivattyúra lesz szükség egy 30 cserepes rendszernél?
 
Top