What's new
 • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
 • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Diy Autopot rendszer

reyloon

New member
attachment.phpattachment.php
 

Attachments

 • Nyitott.jpg
  Nyitott.jpg
  46.4 KB · Views: 104
 • Zárt auto.jpg
  Zárt auto.jpg
  40 KB · Views: 99

Off/On

Member
Ez a rendszer állandó használatra van kitalálva, vagy csak amolyan hétvégi kiruccanás miatt? Próbáltad már a gyakorlatban? Asszem valami hasonló rendszert láttam az egyik growshop kínálatában valami nevetséges 27 juróért, de ott azt írták, hogy ez akkor kell ha több napra el kell menned és nem tudod öntözni a növényedet.
 

reyloon

New member
Nem stabil megbízható ötletek a béna Móricka rajzaim! Inkább, aki szereti a barkácsolást mokolást olcsóbban megúszni kipróbálni. Csak az elvet próbáltam kihozni könnyen elérhető anyagokból vázolni. Még azt se tudom pl. egy nap hány ciklust csinál egy 15 literes szett. Vagy mekkora a szelepnél a kifolyó nyílás. Amik biztosan számítanak

Nem próbáltam a gyakorlatban. Nem tudok beszámolni eredményekről. Vészhelyzeti tervnek talán jó ha nincsen máshoz nyúlni és pár napig nem tudunk öntözni. De ekkor se árt alaposabb tesztelés.

Aki hajlandó vagy tud, rá áldozni vegye meg inkább az eredeti komplett rendszert és ne mondjuk csak a szabályzó szelepet. Ezt gyakorlati tapasztalatokból találták ki tervezték meg. Nem hasra ütéssel. Pl. lehet látni a gyári kínálatban, hogy egy szelep vagy egy 15 literes vagy 2x8.5 literes rendszert működtet. Illetve a 25 literes rendszernél érdekes a vödör kialakítása az alja meglepően kicsi felületű és tölcsérszerűen nő. Vagy a legtöbb helyen 30-50 % perlit kókusz keveréket ajánlanak. Szerintem nem véletlenül, de hogy ezek a megoldások menyivel teszik, hatékonyabbá azt csak ők tudják :)

Ez egy Ausztrál elgondolás. Ami KB olyan, mint az árvíz/apály rendszerek csak alulról, meghajtó energia nélküli működéssel. Ahol a gravitációt használják ki. Az első megoldásuk talán nem volt annyira jó (fekete szelepes) de az újabb kék aqua valve és a hozzátartozó dolgok már sokkal jobban muzsikálnak.

Ha minden igaz az eredeti megvalósításnál KB 2cm vízszint változás van. Elárassza a tálcát illetve az alulról lyukas virágcserepet 2cm magasan. És amikor eltávozott az összes víz akkor enged be egy újabb adagot. Jobb eredményeket lehet elérni, beszámolok szerint, ha az air domot is használják, de ez is lehet közeg, technika függő.

Talán a legegyszerűbb megoldás, de ez fix vízszintet tart nincsen benne nedves száraz ciklus:
https://www.youtube.com/watch?v=Ffe7JfYyBFE

De azért a diy mokolos megoldások is működhetnek jól:
https://www.youtube.com/watch?v=VgSN8ivANrE&index=5&list=PLS2FNmA7KW6ZoGCgugog8YFH8FmyrLCfU
 
Top