What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Calculatorul verde

Status
Not open for further replies.

sznake

jarhead
Legat de umiditate, este practic imposibil ca intr-un box mic sa ai umiditate mai mare de 20-30% din cauza:

- becurilor in spatiul mic
- ventilatiei, care este intensa intr-un spatiu mic, particulele de umiditate (apa) din aer fiind scoase imediat afara

De aceea, in micro-grow-uri, singura solutie la umiditate este pulverizarea direct pe planta a apei, cu pulverizator
 

kunde

Member
@sznake: Multumesc de ghidaj, sunt de acord cu atitudinea ta asupra fertilizatorului si nu pusesem inca nimic insa e la ziua 28 si am observat ca se da un sfert de doza cam dupa primele 3 saptamani. Este posibl ca pamantul folosit sa fi fost prea bogat in azot. Apa vade cam la 2 zile, si de 2 zile le-am trecut in 20/4 pentru niste bezna imediat dupa udare (in zilele in care nu ud dau cu un pulverizator pe frunze).

Daca o las 3-4 zile fara apa ca sa invat comportamentul frunzelor pot apara repercusiuni negative majore? Pentru a scapa de azot excessiv din pamant ma gandesc ca trebuie un flush mai serios urmat de o pauza de cateva zile fara apa?

Experienta mea la aceasta materie nu exista, insa logica ma conduce sa cred ca pamantul avand ingrasamant si daca ma bazez prea mult pe pulverizator sunt sanse ca radacinile sa extraga ce mai gasesc prin pamant adica ingrasamant in concentratie prea puternica/excess din lipsa de apa.

Cu umiditatea rezolvarea era mult prea simpla, am mutat senzorul higrometrul mai jos si sta in 50% :D, era prea aproape de becuri cand era planta mai sus. O sa urmeze in viitorul apropiat un geam la 1cm de becuri.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca le uzi imediat ce incep sa lase frunzele nu va fi nici o problema. numai sa le urmaresti atent sa nu fie prea tarziu cand le observi ca nu mai au apa.
 

sznake

jarhead
Pentru a scapa de azot excessiv din pamant ma gandesc ca trebuie un flush mai serios urmat de o pauza de cateva zile fara apa?
Nu trebuie nimic, pentru ca nu e grav. Ti-am mai spus, este destul de frecvent la indoor sa se arda un pic de la pamant tare. N-are nimic. E in limite NORMALE fenomenul!

Flush-ul streseaza. Flush-ul este o masura de urgenta (incercare de resuscitare).

Planta si-a revenit deja practic. Daca nu-si revenea, se extindeau petele alea. De la azotul din sol bogat, in cel mai rau caz ti se arde jumatate din perechea aia, cea mai de jos de frunze.. Mai mult nu prea se arde decat daca pui tu fert. Dar la tine cazul e chiar foarte minor.

Azotul in exces nu strica in vegetatie atata timp cat nu arde.. Daca reduci azotul acum, cand e la inceput de vegetatie, risti sa ramai fara tocmai cand o sa aiba nevoie planta!

Daca nu vrei sa ti se mai arda asa puietul, data viitoare il incepi intr-un sol slab, dar cand incepe vegetatia il transplantezi in sol bogat.

Daca nu esti sigur ce sol sa folosesti la inceput, ca sa nu fie nici un sol foarte naspa, sa creeze deficiente, solul de inceput poate sa fie un amestec de 30% sol bogat si 70% turba bruna sau cocopeat..

De fertilizat acum nu ai nevoie absolut deloc. Aia cu 3 saptamani e valabil la soluri mai moderate probabil.. dar la tine solul e bogat.. eu am mai spus, nu tineti cont de vreun program de timp (dupa primele 3 sapt.. o data la X zile.., etc..), doar fiti atenti la planta! Acum, planta ta iti spune ca nu are nevoie de fert. Probabil ca peste 1-2 saptamani vei putea sa-i dai.
 

kunde

Member
Update 28.03

Update 28.03

Am lipsit cateva episoade de acasa asa ca a au avut loc niste experiemnte destul de ciudate. am montat un picurator imersat in pamant si conectat la un bidon de 6L de apa. Am avut incredere in el insa m-a inselat!! :) a curs tot in primele zile insa preventiv oprisem lumina si ventilatia mergea la maxim asa ca pana la urma a rezistat cu brio. A 2-a etapa aproape identica asa ca dupa 1 saptamana de stabiliziare cu 20/4 acum e in 12/12 de cateva cicluri. Am montat si cel de-al 2-lea ventilator+ filtru, un light-trap si o sticla pentru pastra varfurile la distanta de bec. Pe viitor cred ca 2 sticle ar fi mai eficiente ca spatiu mai ales daca ar trece ceva aer printre ele, cea montata acum trebuie sa stea la 4 cm de bec sa nu se incinga excesiv.





Pesimismul ma impinge sa recunosc ca am un fiu, am cateva poze mai jos sa va faceti o parere:




 

VanVulpen

Well-known member
Veteran
e fecior 100%, am avut si io unul asta toamna pe care il pastram pentru polen si dupa vreo doua saptamani o inceput sa faca si bud, nu ai nevoie de asa ceva, hermies vreau sa zic... :)
 

kunde

Member
inca 2 probe, par coaie sanatoase de rechin, era si normal daca l-am botezat baiat sa iasa baiat; ...acum stiu unde am gresit! O sa il mai tin cateva zile sa incep experimentele pe el, mai variem apa, mai luminat de jos, mai overclockat la 12v, ...vedem ce rezulta.... poate creste o rosie daca tot era pamantul de rosii...
 

dubite

Member
inca 2 probe, par coaie sanatoase de rechin, era si normal daca l-am botezat baiat sa iasa baiat; ...acum stiu unde am gresit

Daca ii dadeai nume de fata, sigur iesea o piesa de numa' numa' :comfort:
Multa bafta la urmatorul grow! :wave:
 

molotov

New member
sar putea sa-ti infestezi toata carcasa de polen dupaia.iti intra prin filtre/se depune pe peret si poate te vezi la growul urmator cu seminte.vezi cat il mai ti!
 
Status
Not open for further replies.
Top