What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

despre becuri

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cred ca e a 10-a oara cand spun asta pe forumu asta, exceptand sutele de ori in care am spus-o pe chat. si inca degeaba..
Neoanele sunt mai eficiente decat cfl-urile, deoarece sunt mai ieftin de cumparat si intretinut, distribuie mai uniform lumina si pot fi tinute mai aproape de canopie.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
lentila aia opaca nu te ajuta in cazul luminii pt. plante. cauta unele cu ledurile la vedere, sau lentile speciale pt growing.
 

Gavroche

Member
Sigur se poate scoate bulbul, dar am gasit altele mai eficiente. CFL-ul nu ma atrage.M-am gandit la ideea sa montez, construiesc un sistem de led. dar pentru un proiect pc grow nu are rost. Mai ramane aceasta varianta cu bec led sau un hps de 70 w + 2 cfl
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
exista variante destul de simple DIY pt. un pc grow. iei 2 leduri de 10-20w-30w sau cat crezi tu ca poti raci si 2 surse potrivite pentru ele, mai iti trebuie 2 radiatoare relativ micute si aia e. acum gasesti leduri relativ ieftine (1-2 $/ W) direct in diferite procente rosu - albastru, mai eficiente decat cele albe.
daca ulterior renunti la pc grow, nu iti interzice nimeni sa adaugi alte leduri pe langa si sa le refolosesti pentru un proiect mai mare.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
foarte usor de utilizat, dar slabe la putere, doar 7 w per metru. merg insa ca inlocuitor pentru neoane in vegroom.
 

Gavroche

Member
acum ledurile sunt ca guma, la metru :D. Pe satisled sunt la 0.5$/1W, chinezarii, decente tind sa cred. Ce-i drept am vazut cree xp-e 30w(8 red si 2blue) la 20$ dar nu cred ca exista oficial asa ceva. Pe rapidled nu am vazut leduri mai mari de 3w. O nelamurire: din ce am calculat eu, mediocru, mi-a dat ca un led de 30w ar dezvolta in jur de 60 grade celsius. Asta inseamna ca 1 radiator micut nervurat( 6.5x5 cm) de care dispun + ventilatorul aferent de 20 CFM ar fi de ajuns. Practic vorbim de temperaturi mai mari?
 

coolbud

puffin' the herb
eu sunt curios daca vei duce la bun sfarsit acest proiect , daca este unul.nu ca as avea vreo problema in legatura cu acest lucru dar de obicei oamenii cu proiecte de genul o lasa balta.sau vorbesc despre fel si fel de leduri/becuri si nu ajung sa faca nimic.anyway eu sper sa nu fie la fel si in cazul tau.
 
O intrebare adresata in mod special lui Hemp si Explo. Pentru Hemp si panoul lui tot respectul! tiinand cont ca e facut de el! Un panou led de 21900lumens adica asta http://www.aliexpress.com/item/450W...ponic-growing-light-Medicinal/1828411484.html isi merita banii?
Tot stau pe ganduri sa-l iau sau sa nu-l iau! :)) Vreau o parere. Stiu ca 400w hps are 56.000 de lumeni, folositi de planta vreo 25% si asta aproape 22.000 folositii 100% PAR. Mie cam frica de taxele vamale si intrebari puse aiurea, de vamesi.
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Si iti raspune piramidonu': va agitati dupa lumeni si wati ca garcea dupa masa plantei, cand pe voi va intereseaza doar PAR-ul. Parerea mea... :2cents:
 
Nu cred ca ai raspuns la intrebarea adresata de mine. Ai raspuns sa te afli in treaba:)) Recunoaste! :))
Un sfat si o explicatie poate m-ar ajuta mai mult!
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu unul n-as comanda un panou de asta dupa ce au saltat astia atata echipament din magazinele de profil. Despre calitatea lor n-am ce zice ca nu am testat modelul ala, dar sigur poti sa iei leduri si drivere mai de calitate si sa iti faci tu panoul. Si e si mai safe ca arata altfel niste electronice oarecare fata de un growled la vama. Iar daca le comanzi in transe ai mari sanse sa nu mai platesti nici o vama.
 

eska

Member
balast pentru neoane (dulie 2G11-4 pini), gasesc la noi? nu stiu daca sint compatibile cu cele destinate pt T-uri sau alte neoane. cum caut? la ce sa ma uit ca sa fie compatibile? 2x36W; 2x55W; 2x75W. multumesc:)

spre ex asta merge la 2x55W (tuburi cu 4 pini dulie 2G11)?

Balast electronic 3AAA, T8, 2x58W
CARACTERISTICI

Putere (W) 2x58W
Tensiune alimentare 220V / 240V
Frecvență (Hz) 50 Hz / 60 Hz
Curent 515 mA
Temperatură de lucru -10 ⁰C ÷ +50 ⁰C
Tip balast Electronic D
imensiuni prindere 340
Factor de putere »0.98
Protecție la supracurent DA
Protecție la supratensiune DA
Aprindere instantanee DA
Corecție factor putere DA
Secțiune cleme 0.5 - 1 mm2
Lungime (mm) 360 Lățime (mm) 30 înălțime (mm) 30
Greutate (g) 464
Material bază Tablă vopsită în câmp electrostatic
balast-electronic-3aaa-t8-2x58w.jpg




L.E.
sau asta: Balast Electronic QTP-DL 2X55/220-240

Detalii produs
Balast electronic,
Lungime = 360mm,
Latime = 30mm,
Inaltime = 21mm,
Domeniu de utilizare :
Pentru neoane Dulux L 55W.

Balast-Electornic-QTP-DL-2X55-220-240-Osram_138981_1374489620.jpg


vad ca sistemul Dulux L e cel cu 4 pini, 2G11

series-connection-with-quicktronic.jpg

OSRAM DULUX L LUMILUX

astept confirmari de la tatici :tiphat:
 
Last edited:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Super misto, credeam ca nu exista, sa ma uit si eu pe undeva...

Eu am intrebt la un magazin daca au si mi-au zis neeee, tre sa aveti dumneavoastra lampa speciala, noi avem numa de schimb. Trebuie sa recunosc am salivat nitel, deoarece sunt foarte ieftine. Totusi eu am gasit numai de 4000-5000K pana acum la raft.
 
Last edited:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Si inca atata pe neoane. Dar ce era la 300 lei? Doua CFLuri Phillips de 60W? Sau un CFL dual spectrum de 125W?

P.S. Esti tatic!
 

eska

Member
Ne. osrm. vazusem pe ibei un produs pe la 75EUR100w circa si ceva -cu totu- bagi directus in priza si gata ne iluminam la fata. si cum reflector gaseste tot fraeru, am zis sa incerc marea cu sarea.
si pac, gata grajdu luminat! vede si tataie acu pe unde merge.
 

Latest posts

Latest posts

Top