What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Cu cat este mai mare spatiul in care vei pune acel bec de 600W, cu atat ar trebui sa fie mai usor de controlat temperatura, insa trebuie sa ti cont de mai multi factori :

- temperatura mediului ambiant cu becul stins - nu uita ca urmeaza sa vina calduri mari (Iulie,August). Asteapta-te la 5-6 grade peste temperatura mediului, ca sa stii cu iti ventilezi spatiul.
- folosirea unui cooltube sau a unui reflector etans cu racord de ventilatie - daca ai asa ceva racirea va fi mai usoara. In caz contrar va fi un calvar sa ti temperatura in limite decente.

Un aer conditionat portabil de 8000BTU este suficient pentru ce ai tu nevoie. Gasesti la Metro unul marca Fairline sau ceva de genul asta, la pret promotional. Chiar daca dezici sa iei un aer conditionat, parerea mea este ca tot ai nevoie de cooltube, pentru a elimina cat mai repede aerul cald.

Se pare ca ceea ce ai citit ai citit pe sarite sau oricum in graba, pentru ca nu ai prins esentialul : care ar fi ideea sa ai doua extractoare pe iesire si unul pe intrare ? Daca sunt si de acelasi debit si putere, cele de pe evacuare vor lucra sub debitul nominal, iar cel de pe intrare va merge oarecum in gol, fortat de primele doua.

Nu ai pomenit nimic de controlul mirosului, desi spui ca vei creste AK48 (care aparent are cam aceeasi provenienta ca si AK47, deci un miros foarte puternic). Mirosul se amplifica o data cu cresterea temperaturii, asa ca trebuie sa ai grija mare.

Fie ca alegi sa folosesti un filtru de carbune comercial, fie ca mergi pe o varianta DIY, iti recomand sa supradimensionezi filtrul, pentru ca iti va reduce considerabil fluxul de aer.

Ideal ar fi sa ai doua circuite separate de ventilatie si racire, dar daca bugetul nu ti-o permite poti merge si pe un singur circuit, insa va trebui sa incepi proiectarea lui de la filtrul de carbon.

Faptul ca semintele alea sunt feminizate nu inseamna ca sunt si auto-florante ,iar daca le vei tine la acelasi regim de lumina ca cele autos vei obtine niste plante mari care nu infloresc. Daca vrei sa le cresti in acelasi timp axeaza-te programul de lumina pentru cele non-auto , pentru ca cele auto se vor adapta si ele (cu costul unui rezultat final poate un pic mai mic).
 

sorin

Member
multumesc mult pentru raspuns! mirosul nu este o problema , cred, locatia are 2000 mp , undeva in mediul rural...si camera asta este undeva aproape de centrul perimetrului...cu racirea ai dreptate , am inteles eu gresit ! voi merge pe un cooltube si pe aerul conditionat recomandat de tine ! si voi remedia si raportul extractoarelor ! lumina o voi da pentru cele non-auto...si voi lasa pe auto infloritoare sa se adapteze ! cum sa incep cu lumina pentru cele non-auto? ce raport ar fi cel mai ok ? pentru a se putea adapta si cele auto!
 

eska

Member
Ba si curentu si mirosul sint considerate o problema. Poate sa bata la ochi o factura mai maricica fata de perioada precedenta. Un 600W la 12/12, adauga la factura lunara cam 100 lei fara tva si accize. Iar legat de miros :) o sa vezi tu.

eu as merge pe lumina non stop, cel putin primele 2 saptamani. si nu le-as pune din prima sub hps, ci sub niste neoane sa zicem 2 x36W lumina rece.
succes!
 
Salut draga comunitate!

De ceva vreme imi fac curaj sa incep un indoor si intre timp am mai adunat una alta pentru un start bun.
Urmatorul pas este achizitionarea unui filtru de carbon si a unui extractor.
Am un cort de 1.5m L x 0.8 l X 2m H si sursa de lumina va fi LED[Apollo 10-360W], deci caldura nu va fi o problema.

Ce ma preocupa este nivelul de zgomot care-l provoaca un extractor.
Vreau noiseless!
Volumul cortului meu LxlxH= 2.4m3.
Aerul este recomandat sa fie schimbat o data la 5min.
Deci extractorul ideal pentru mine ar fi 28.8 m3/pe ora...din cauza rezzistentei filtrului zic sa aiba putere dubla...deci 57.8 sau pe acolo.

Ce solutii imi recomandati ?
Sa iau un extractor de 150m3/h si un fan controler? Cum stiu ca daca fac asta nu o sa am un zumzait de la fan controler?
Stiu ca exista si varianta construirii unei cutei insonorizate si o sa fac si asta ,dar voiam sa va intreb si pe voi.

Evacuarea o sa fie langa cort direct fara vreo curba, ci drept ...intr-un metru am iesit afara din casa.

Va rog sa nu imi recomandati functia "search" pentru ca stiu s=o folosesc. Caut un dialog prin postul acesta.

Multumesc anticipat!
 

coolbud

puffin' the herb
cortul tau este prea mare pentru lumina aia.nu vei reusi sa acoperi nici jumatate din acel spatiu cu ledurile de 360w.
 
Te salut si eu coolbud, dar nu ma ajuta cu nimic raspunsul tau.
Ca sa deviez si eu de la subiect si te linistesc ...o sa mai adaug inca un panou asemanator in flower + cfl .
Problema mea arzatoare este zgomotul!!
 

coolbud

puffin' the herb
salutare,nu o sa o poti rezolva , investitia in chestii silent nu cred ca merita.e cam imposibil ce spui tu dar iti urez succes.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pentu sunet redus se foloseste un extractor mult mai mare la o turatie redusa. dar sunt sigur ca citisei deja asta pe forum daca spui ca stii cum merge search-ul.
cutie de insonorizare se paote face, dar aia reduce zgomotul la exhaust, ori daca scoti exhaustul afara, nu o sa il mai auzi oricum. si nu uita ca aia nu reduce zgomotul ventului, ci al aerului in miscare.
 

Stugots

New member
Salut. Este potrivită apa unui lac din vecinătatea unui combinat? Unde aș putea găsi o soluție ieftină de a afla ph-ul? Mulțumesc.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pai cine stie ce fac aia la combinat acolo ca sa stim daca e buna apa. si daca o luam asa, cred ca ph-ul e cea mai mica grija a ta. orienteaza-te si tu dupa fauna din jur. daca sunt animale multe si traiesc bine, sanatoase, ar trebui sa fie ok.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Te salut si eu coolbud, dar nu ma ajuta cu nimic raspunsul tau.
Ca sa deviez si eu de la subiect si te linistesc ...o sa mai adaug inca un panou asemanator in flower + cfl .
Problema mea arzatoare este zgomotul!!

Problema sunetului o poti rezolva cu ajutorul unor amortizoare de sunet DIY ca cele pe care le-am construit in primul thread din semnatura mea. Exista si tubulatura gata izolata fonic, dar destul de scumpa si nu stiu cat de eficienta ?

Cand vrei sa reduci mult zgomotul aliatii tai sunt coturile la 90 sau chiar 180 de grafe, evident capitonate cu material fonoabsorbant. Chiar daca nu e recomandat sa folosesti coturi (pentru a nu reduce din fluxul de aer), daca maresti sectiunea transerversala a tubulaturii problema e rezolvata (ex pt vent cu diametru de 100mm folosesti coturi capitonate de 150mm).

Va fi greu sa elimini total sunetul, dar nu imposibil. Eu am reusit :biggrin:
 

FiltruFRATE

Member
Salut. Este potrivită apa unui lac din vecinătatea unui combinat? Unde aș putea găsi o soluție ieftină de a afla ph-ul? Mulțumesc.

Salut, poți să încerci să-ți dai seama
SCUMP, dar cel mai sigur
1. achiziționând un kit de verificare a apei dintr-un magazin de acvaristică; dacă dorești calitate, nu-ți lua combo - testere care îngrămădesc mai multe rezultate pe o singură bandă - apoi caută ca plaja testerelor să fie cât mai redusă. Exemplu: bandă ph cu plaja largă între 3 și 10 îți este nefolositoare. Apoi îți revine datoria să te documentezi în privința valorilor găsite.
IEFTIN
2. observă fauna și flora. Sunt mormoloci sau broaște? Crește lucerna în apropierea lacului? Pomii fructiferi din apropierea lacului sunt bogați în fructe? Dar în coronament?

Dacă alegi varianta 2, caută pe net specii de plante și animale sensibile la poluare sau care reacționează foarte vizibil în cazul în care aceasta există. Succes!
 

Aquaponicssucea

New member
Dragi colegi, vin si eu cu o intrebare inainte de a ma apuca de treaba.
Pentru cei mai experimentati, problema sta in felul urmator.

Camera de care dispun are dimensiunile de 3m x 4m x 2m ( latime x lungime x inaltime )

Pentru 3x600w puse in linie cu cooltube de 150x400 mm, credeti ca un extractor de 700 m3 ar fi de ajuns sa traga aerul de afara si aerul prin cele 3 cooltube-uri, ulterior sa il scoata afara, sa tina lampile reci si sa isi faca treaba cum trebuie ? Ar fi nevoie de mai multe extractoare ?

Tin sa precizez ca pentru growroom, am un extractor de 790 m3/h cu filtru max carbon de 700 m3/h. Practic cu acest extractor voi avea un schimb de aer la fiecare 2 minute. Intake-ul growroom-ului este pasiv. Ar fi nevoie sa adaug un extractor si acolo ?

Tin sa precizez ca growroom-ul este practic un subsol, in timpul zilei ( camera goala fara lampi ) temperaturile fiind de 17-20 grade chiar daca afara sunt cel putin 35 grade. Noaptea nu am verificat.

Pentru circularea aerului in camera am 2 hurricane de 30 cm si un hurricane de 45 cm.

Ce parere aveti ? cum ar trebui sa fac aceasta configuratie ? Va multumesc.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
o sa fie aquaponics acest grow? daca da.. nu suna bine in subsol. o sa fie umiditate prea mare.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pentru a fii sigur ca am capacitatea de a raci acele becuri in mijlocul verii, si pentru a le face mai silentioase atunci cand nu e nevoie de turatia maxima, as merge pe un extractor mai mare decat am nevoie, si l-as rula la 40-60% din turatie cu un controler de ventilatie.
si nu uita sa masori umiditatea si chiar daca nu e mare ar fi recomandat sa dezinfectezi bine subsolul cu clor inainte de a te apuca de treaba. cine stie ce spori pe care nu vrei sa ii fumezi traiesc pe acolo.
si iti recomand sa faci un room mai mic in interiorul acelui subsol, decat sa ai peretii expusi si un spatiu mult prea mare decat ai nevoie pentru plante.
 

Aquaponicssucea

New member
Merci pentru sfat. Am sa incerc cu extratorul de 700 pt cooltube si cel de 790 cu filtru pentru ca deja le am si ulterior daca nu fac fata am sa fac o schimbare.

Subsolul are cel putin 200 metri patrati, camera de care discutam anterior a fost facuta din rigips, cu siguranta am sa dezinfectez si spal cu clor peretii pentru a fi sigur ca totul e in ordine.

Multam.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Ca sa ti sub control mucegaiurile poti vopsi peretii, tavanul si podeaua cu vopsea lavabila alba cu ioni de argint. Este si un material reflectorizant foarte bun pentru lumina.
 
Top