What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Incepator , Low Cost.

Status
Not open for further replies.

vasile

Well-known member
Veteran
Balast de 250w si lampa de 150w e cea mai buna alegere, go for it neaparat.



not.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Ba, nu ametiti omul ca nu mai intelege nimic si este si asa confuz.

Doar pentru simplul fapt ca ai seminte din strainuri diferite nu inseamna ca trebuie sa le cresti pe toate o data. Stii cum se spune: nu te intinde mai mult decat iti este plapuma.

Vrei sa bagi un HPS de 250W in sifonier in conditiile in care vine vara ? Iti urez mult succes si grija mare la improvizatii. Ti-ar fi foarte util un stingator automat de genul asta : http://rosting.ro/stingator-automat-cu-pulbere-abc-9kg

Dulapul ala e destul de ingust (40cm) asa ca nu poti pune mai mult de 3 plante pentru inceput in el.
 

Wizzie

Member
Dati-mi niste sfaturi de ce becuri sa folosesc pe spatiul ala daca se poate si daca n-am deranjat preat tare...am citit mult in threadul " despre becuri " si parca imi trebuie ~36.000 lumeni pentru o crestere cat de cat buna in spatiul ala..si nu gasest nimic la un pret acceptabil sub 300 lei...sunt prea copt acum asa ca daca or sa fie greseli gramaticale imi cer scuze , nu vreau sa dau la casa foc si am nevoie de parerile si sugestile voastre legate de lumina in spatiul ala..eu am 300 lei disponibili pentru lumina si as vrea sa o pot folosi pe tot parcursul de la samanta pana la recoltare , dar nu stiu ce..si daca m-ati ajuta v-as multumi din suflet!

Pace si Respect pentru cei puternici !
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Daca te pricepi cat de cat la mesterit eu ti-as recomanda niste lumini cu leduri DIY cu care vei avea garantat rezultate bune.

Ledurile chinezesti sunt foarte ieftine (ex 7.5$/led 100W) : http://www.ebay.com/itm/390677182682?var=660169837799

In dulapul ala sunt suficiente doua sau cel mult 3 leduri de 100W. Eu as merge pe 2 leduri alb cald (3000K) si un led alb rece (6000K).

Le poti cumpara si 'la pachet' (adica led+driver), la aproximativ 32$/100W : http://www.ebay.com/itm/High-Power-D...-/161278157454

Daca ai o sursa de 12V capabila de 300W-360W (ex http://www.ebay.com/itm/Universal-1...wer-Supply-Driver-for-LED-Strip-/330882298847) poti folosi cate doua circuite Sepic pentru a alimenta fiecare led (http://www.ebay.com/itm/161026417634), sau poti merge pe drivere dedicate.

Pe langa led si driver iti mai trebuie cate un cooler de procesor pentru fiecare LED in parte . Un cooler ieftin si cu rezultate ok este DeepCool DP-CK-AM209: http://www.price.ro/preturi_deepcool_dp-ck-am209_355764.htm

Neaparat intre LED si radiator trebuie sa pui pasta termoconductoare (ex: http://www.pcgarage.ro/pasta-termoconductoare/) .

Si cu asta basta. Cu putina rabdare scoti intregul ansamblu de lumini in cei 300 de lei.




:2cents:
 

nonbeliver

New member
ok,vin si eu cu o intrebare nefiind hotarat inca ce lumini sa folosesc in flower.. exista diferenta intre ledul ala de 100w warm white si 100w cfl warm white, sau 40+40+20w cfl ? diferenta in calitate sau cantitate, nu timp ...
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
De ce ai mai folosi si CFL-uri care sunt mai ineficiente din punct de vedere energetic decat ledurile ? Singurul avantal al CFL-urilor este ca sunt 'plug and play' si nu costa mult. In rest au destul neajunsuri (trebuie tinute foarte aproape de plante, accentueaza alungirea , au putere de penetrare foarte mica).
 

Wizzie

Member
Hempfield se vede ca te pricepi , dar partea cu ledurile , electronica...iti spun sincer ca nu ma pricep deloc..eu am liceu de pictura bisericeasca :)) vorba aia..ma gandeam la ceva mai simplu .. gen hps150w :-?? dar nu stiu daca e de ajuns de la seed la recoltare..si nu am nevoie nici de stingator..asa ca tre sa ma gandesc , repede totusi ca incepe sa creasca plantuta :)
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
eu n-am intalnit om care sa fie multumit de 150w, asa ca daca nu cumva planuiesti sa faci colectie de toate marimile de becuri pe viitor, cand upgradezi la un bec mai mare, o idee mult mai buna ar fi sa iei de acum unul mai mare si sa cauti un spatiu pe masura becului, desigur.
 

vasile

Well-known member
Veteran
Din moment ce ai 3 milioane de dat pe lumina cu siguranta nu mai e low cost, cum ai scris in descriere. Cea mai inteleapta alegere din partea ta e sa iti dedici cateva ore si sa citesti despre led-uri, nu e cine stie ce inginerie sa legi cateva fire si sa lipesti un led de radiator.
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
De ce ai mai folosi si CFL-uri care sunt mai ineficiente din punct de vedere energetic decat ledurile ? Singurul avantal al CFL-urilor este ca sunt 'plug and play' si nu costa mult. In rest au destul neajunsuri (trebuie tinute foarte aproape de plante, accentueaza alungirea , au putere de penetrare foarte mica).

Asta demonstreaza doar cat de putin stii tu despre cfl si te rog, nu deveni defensiv/ofensiv (si) pe tema asta, critica becu' doar dupa cateva cicluri sau generatii crescute de tine sub el.
Eu am obtinut rezultate foarte slabe cu 150W hps dar am vazut la altii cum au facut adevarate minuni cu acelasi set.
Am scos super bud din Wappa crescuta la 170w cfl, mai bine decat sub hps de 400.
Dupa cum spun multi groweri conteaza atat configuratia growroom-ului, cat si strain-ul si, de ce nu, si growerul.
Nu iti pun la indoiala capacitatile de gradinar ci subliniez... necunoasterea ta in aceasta problema (cfl) chiar daca te-ai afirmat ca led grower. :tiphat:
 

Wizzie

Member
Scuzati-mi lipsa de activitate , dar am avut niste probleme :) am trecut de la indoor la outdoor , m-am gandit si m-am razgandit de multe ori in multe privinte . Dar in cele din urma am niste poze cu una din plantele mele ( restul nu le-am scos ) care a fost tinuta 21 de zile in dulap sub un bec incandescent iar de 24 zile am mutat-o afara, a primit 2 doze de ingrasamant foliar BionatPlus si VitaFlora3. Am intampinat niste probleme cu Spider-Mites si melcii. Acarieni aia mici ii voi rezolva cu Ulei de Neem , dar de melci nu stiu cum sa scap...

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php


Daca se poate , orice sfat si intrebare este bine-venita. Va rog!
 

Attachments

  • DSCF8626.jpg
    DSCF8626.jpg
    117.1 KB · Views: 27
  • DSCF8627.jpg
    DSCF8627.jpg
    98.2 KB · Views: 27
  • DSCF8631.jpg
    DSCF8631.jpg
    78 KB · Views: 23
  • DSCF8634.jpg
    DSCF8634.jpg
    73.9 KB · Views: 31
G

ganja_ss

salut wizzie,am crezut ca ai renuntat:) dar ma bucur ca inca esti pe treabai:p unde ai gasit ulei de neem ?,si cum il folosesc? in caz ca voi avea si eu probleme,si cu melci am avut si eu probleme o gramada,cauta fitofarmaci,unde vand seminte ,produse de ingrijire a plantelor etc,si cere Optimol 4G ,si rezista la cateva zile de ploaie :) sper sa gasesti,aa si dc nu scoti din ghivece plantele? mai ales ca sunt si negre se vor incinge f tare in lumina soarelui ,baga-le in pamant man ,te scuteste si de udari dese si in + radacina are loc sa se dezvolte in voie,si eu tot in ghivece negre le-am avut si dupa ce le-am mutat am ramas surprins de cat de repede si-au dat drumu,au explodat:D
 

vasile

Well-known member
Veteran
Daca trece cineva pe acolo ti-o ia direct cu ghiveci nici nu mai tre sa o scoata din pamant...
 

Wizzie

Member
Ganja_ss : Am gasit ulei de Neem pe net , cauta pe google sunt multe siteuri romanesti de unde poti comanda si e ieftin , normal e pentru ten/acnee :)) dar in combinatie cu apa si pulverizat pe plante e un insecticid perfect si scapam de acarieni. Ghivecul este rosu dar am pus aceea plasa neagra sa se camufleze mai bine, rosul aprins era foarte usor de observat in atata verde...este extrem de greu de sapat un locul unde este planta , radacinile din pamant mi-au dat batai de cap ,, am incercat de multe ori sa sap si dupa ploaie si degeaba.

Si in plus momentan nu stiu sexul plantei , adica tind a crede ca este femela dar nu vreau sa ma pripesc.

Vasile - Nu am pus ghivecul la intamplare pe o campie asa ca nu cred ca o sa il fure cineva...
 

Wizzie

Member
Totusi pentru 24 zile de flower arata bine ? :-?? sa o mai stropesc cu bionat ceva ? :-?? si daca ati putea sa imi spuneti daca exista ceva care sa mareasca buzii plantei :) am cautat dar nu prea am gasit , as avea nevoie de niste exemple concrete , multumesc anticipat
 
G

ganja_ss

eu stiu ce zici tu acolo ,si la mine am gasit numa pietre uriase dar am scos cat am putut de mult din ele,si oricum radaciniile sunt puternice isi fac ele loc,nah acuma tu sti ,dar nu a-si mai face treba cu ghivecele out decat daca ar fi super neaparat cu mi-a zis si mie explo mai demult,eu le-am tinut in ghivece de 5 L si cand le-am scos era radacina saraca incurcata peste tot nu mai aveau loc,acuma fiind duble plantele doar pot sa imi imaginez cata radacina are cuma:D
 
G

ganja_ss

ce flower omule? sunt auto? parca ziceai ca sunt seminte din mugure
 

Wizzie

Member
Seminte din mugure in perioada de FLOWER. Au 24 de zile de cand le-am scos de pe ciclu de lumina 24/0 din indoor, pe Outdoor. Au avut 21 zile de vegetatie iar pe 1 iunie le-am scos la soare.
 
Status
Not open for further replies.
Top