What's new

Clonarea...

jtm

Some kind of shaman
Veteran
omu, si eu care credeam ca daca pun 60 de seminte la germinat pe anu asta sunt campion... respect! :D

sa intreb pe unde le plantezi?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Nu ma asteptam nici eu sa ma aleg cu atatea clone dar uite ca au supravietuit toate. Cu siguranta 8 sau 12 din ele le voi distruge pentru plantele din care provin au tendinte herma mult prea puternice , inclusiv in mid-flower, ceea ce nu e deloc bun.

In spatiul de flower am loc pentru maxim 36 de ghivece patrate de 3.4L, dar e o nebunie sa lucrez la capacitate maxima si nici nu as avea ce sa fac cu atata iarba. Planurile mi-au fost data total peste cap de numarul mare de femele care mi-au iesit din semintele de Piaf - 9 din 11, dar daca tot s-a nimerit sa fie femele am zis sa merg cu ele pana la capat sa vad care ar fi de pastrat , iar clonele din cele care se remarca vor fi pastrate ca mame.

Mai sunt printre ele vreo 6 clone de NYCD (NewYork City Diesel) feminizate (cele riguroase de pe al treilea rand din fata) din care 5 vor intra la inflorit in curand. Nu stiu cum va fi high-ul (ca productie se anunta a fi destul de generoasa si zaharoasa), insa pare planta ideala pentru spatiul mic de care dispun : stretch-ul a fost super ok, planta e robusta, nu a avut nici un fel de problema pe toata perioada de veg, nici macar o frunza nu s-a ingalbenit. In schimb sunt extrem de insetate, consumand cam dublul cantitatii de apa fata de celelalte strainuri.

Mai sunt pe acolo clone de SuperSkunk feminizata, dar e o planta cu probleme, in sensul ca tulpina nu creste dreapta, ci incepe sa se curbeze dupa fiecare doua noduri, planta crescand in arc de cerc. Si inflorirea a venit mai tarziu fata de celelalte, cam cu doua saptamani. Nu stiu ce rezultate va da, insa imi doresc mult sa completez stash-ul cu ceva SuperSkunk, intrucat e unul din strainurile mele preferate.

L.E. Rectificare - SuperSkunk provine din samanta regular, nu feminizata. Am pastrat-o atunci cand am vazut ca e femela intrucat provine dintr-un pachet vechi de seminte din care am avut numai rezultate foarte bune.

Am si o sumedenie de clone foarte mici de BlueBerry (tot fem) pe care intentionez sa le tin cat mai mici pana la urmatoarea sesiune de flower (cam peste 40 de zile) si sa le bag pe toate la inflorit atunci pentru ca necesita o atentie mai deosebita - tind sa se ramifice foarte mult, stretch-ul nu poate fi neglijat iar stemurile sunt foarte subtiri si trebuie sustinute cu bete de bambus ca sa nu se indoaie/rupa sub greutatea mugurilor. Este insa cea mai rasinoasa planta pe care am crescut-o vreodata - la nici 40 de zile de flower deja nu se mai vad frunzele din bud din cauza tricomilor.

Nu intentionez sa pun nici una din clonele astea outdoor, pentru ca nu mi-am facut nici un plan in privinta asta deocamdata.
 
Last edited:

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
De ce sa fie fail ? Nu ai urmarit threadul Yogurt Cup Challenge ?

Problema e ca sunt mult prea multe clone si nu am spatiu in flower room pentru toate. Mai este si problema timpului, intrucat toate necesita ~60 zile de 12/12, ceea ce inseamna sa ma lungesc cu ele pana spre sfarsitul lui iunie, dar nu vreau sa devin sclavul lor, lasand la o parte faptul ca nu as avea ce sa fac cu atata bud.

Ma mai gandesc pana la Paste si daca imi fac curaj poate le vegetez pana in Mai si le scot undeva afara desi nu imi facusem planuri de outdoor pentru anul acesta.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Din multitudinea de clone de acum cateva luni am mai ramas cu 4, pe care le pastrez pe post de 'mame'. Ca sa nu mai am grija lor le ud folosind un sistem gen Blumat (4 bucati - 18 RON, din Carrefour).







 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Dar nu face alge aceea solutie in lumina? Si chiar functioneaza imitatiile alea de blumats care se gasesc in ro?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Nu cred ca o sa faca alge pentru ca este apa chioara (de fapt apa filtrata RO, deci 0 nutrienti sau minerale). Nu cred ca e o idee prea buna sa pui nutrienti in solutie, pentru ca e posibil sa se infunde porii conurilor ceramice. Ca sa nu faca alge o sa pun un capac pe galeata aia.

Deocamdata pot spune ca sunt foarte multumit de cum functioneaza imitatiile alea (trebuie totusi sa spun ca pe ele scria "Made in Germany"), insa conteaza foarte mult dimensiunea plantei. Clonele alea sunt micute si nu pot consumai toata apa pe care o livreaza sistemul de uda, asa ca pamantul este un pic cam umed. Cele 4 ghivece golesc cam 1L de apa pe zi, insa dupa cum se vede in poza, sunt cufundate in pamant, asa ca este posibil ca o parte din apa sa fie absorbita si in pamantul care inconjoara ghivechiul.

Toata smecheria cu sistemul asta e sa uzi bine conurile ceramice inainte de folosire si sa le pui capacele atunci cand sunt scufundate total in apa, ca sa nu ai nici o bula de aer prinsa inauntru sau in tubul capilar care face legatura cu rezervorul, iar atunci cand le infigi in pamant sa fie bagate adanc, aproape in intregime.

Inainte de a infige conurile ceramice in pamant trebuie udat bine, pentru ca intre pamant si conuri sa se formeze o pelicula fina de apa, ce se mentine ulterior datorita fortelor de tensiune superficiala.

Daca dau rezultate bune o sa incerc un grow intreg cu ele.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Si nutrienti de unde dai acestor mame? Ai mix de pamant "just add water"?
Interesant ce zici de aceste conuri. M-ar tenta si pe mine sa bag la mame asa ceva, ca un back-up in cazul in care sistemul de udat de la restul plantelor cedeaza, macar sa imi ramana genetica. Oara sa comand blumats sau merg si astea? se intampla sa se infunde si sa nu mai ude, sau doar se restrange fluxul treptat si poate fi observata problema inainte sa fie prea tarziu?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Nu stiu cat de eficiente vor fi, le folosesc doar de cateva zile, dar pana acum par sa isi faca treaba bine. In urmatoarele 4-5 zile nu voi avea acces la plante, asa ca mai multe informatii o sa avem saptamana viitoare.

Nutrienti nu prea le dau mamelor, pentru ca vreau sa creasca foarte incet. Din cand in cand le dau cate un ceai de melasa si wormcastings si e tot ce le trebuie.

Pamantul in care sunt acum este cel in care am avut prima runda din iarna asta, imbunatatit cu faina de urzici, tataneasa, codita soricelului si frunze uscate de cannabis. Are o activitate microbiana (si nu numai) foarte intensa. O perioada am crezut ca fac alergie la frunzele de cannabis, dar am constatat ca de fapt mancarimea care o simteam pe maini si pe fata cand lucram mai mult in flower room era provocata de Springtails, care ajung peste tot.

Blumaturile (mai ales sistemul TROPF) par un pic mai avansate tehnologic, dar sunt si mai scumpe.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
din ce am inteles eu, pt canna sunt preferate cele normale, nu TROPF. nu de pret mi-e mie frica, ci de asteptare si comanda online.. de le-as fi gasit si pe ele la brico si carrefour as fi dat cu placere banii in plus, in loc sa cumpar copii.
acusi o sa te mai las pe tine sa le testezi pe astea o vreme, si vedem dupa daca pot merge si pe astea, sau ar fi mai bine sa comand blumat. la fel de mult m-ar interesa daca sunt reglabile, precum blumaturile, sau au o rata fixa de curgere, si daca s-ar putea cumva pune 2 per ghiveci fara sa puna prea multa apa in plus, ci mai mult ca un back-up in caz ca cedeaza unul. Si daca tot ai pamantul ala in tava, de ce nu plantezi niste trifoi micro sau grau pe el sa sustii activitatea micro-organismelor din el. Asa fac eu, il inoculez cu bacterii si plantez 1-2-3 luni pe el un cover crop. Dupa e numai bun pentru plante, chiar de mici.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Intentionez sa pun niste lucerna in pamantul ala, dar mai am de golit niste ghivece saptamana viitoare, iar apoi fac insamantarea.

O sa bag si niste michorizae inainte sa pun samanta de lucerna si o sa ud cu ACT ca sa activez flora microbiana.

Sistemele astea nu sunt reglabile , insa functionand pe baza de capilaritate (apa este la un nivel mai jos decat ghiveciul) vor livra atata apa cat cere pamantul.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Salut Hemp!

Cum se descurca blumat wannabe ? Se merita sa ne luam si noi?

Scuze de raspunsul intarziat, dar mi-a scapat din vedere ca mai postase cineva pe threadul asta.

Iar raspunsul este unul singur : DA ! Poti sa uiti de plante pentru mult mult timp fara probleme. Dar eu nu am folosit Blumat, ci niste niste conuri de udat pe care le-am gasit de cumparat pe la Carefour.

Atunci cand le cumparati inspectati vizual fiecare unitate in parte, sa nu fie crapate conurile ceramice sau sa nu aiba neregularilati evidente pe suprata lor pentru ca acelea vor 'seca' repede (adica va intra aer in ele si dispare vacumul, ceea ce le face inutile si trebuie amorsate periodic).

Inca un sfat : cu cat le ingropati mai bine in pamant, cu atat vor functiona mai bine, reducandu-se riscul de a se infiltra aer in ele atunci cand pamantul devine prea uscat sau daca are drenaj foarte bun.
 

voxberry

Member
nu cred ca faci mare lucru cu chestiile alea .. parerea mea ..
faci o treaba mai buna daca iei o sticla de jumate, o umplii cu apa, bagi niste bumbac in loc de capac si o bagi cu capul in pamant (sticla, nu alt organ) .

si nu faci nici alge ... planta trage cat are nevoie .. daca exista radacini around, that is .... se poate folosi metoda si la plante de 1,5 m, cand esti plecat cateva zile, works great .
 

enricco

Member


Se mai gasesc oare in 2015, Blumat la Carrefour? la ce raion le-ai gasit, eu am cumparat de la un magazin fizic de profil horticol vreo 10 buc si s-a uitat ala urat la mine, cred ca stia la ce o sa le folosesc, am vazut pe magazin de profil tip "grow shop" cu suport de sticla.
Le-am folosit cu success cand am fost plecat de acasa si am avut clone puse, chiar la geam, recomand Blumat, as mai vrea sa imi iau cateva, insa mi-e frica sa comand de pe internet, ca se prind aia ca fac ceva cu ele.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
sunt sigur ca e un gabor la fiecare magazin de profil la care se vand produse gen blumat. la fel de sigur sunt si ca vor veni dupa tine daca platesti cash.
eu iti zic sigur ca gasesti la orice magazin gen brico, nu vor fi neparat blumat brand, dar isi fac treaba. daca nu, iti poti lua componente si sa iti faci tu un sistem automat de irigare. e mai complex dar folosit cum trebuie are si rezultate mai bune decat blumaturile.
 
Top