What's new

Bagseed outdoor 2014

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Am vazut lanuri crescute deja pe la 1m inaltime, care abia incep sa arate saci cu polen. Pentru samanta trebuie sa astepti cel putin final de Iunie.
 
G

ganja_ss

a pai aici canepa e mica nici 1m nu cred ca are,hai ca pun o poza cu o domnisoara cred\sper,dupa transferul de ieri toate erau ff bine ,ieri pareau triste,aplecate ,azi l-am mai pus granule si le-am facut lumina ,am aplecat boschetii din jurul lor incat sa prinda cat mai mult soare,in poza se vede cat de mult au distrus melcii ,vre-o 2-3 randuri le0au ras complet pana acuma,dar de vre-o 1-2 sapt nu s0au mai atins din cauza granulelor
 
Last edited:

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Arata foarte bine plantuta, iar inaltimea este perfecta raportata la calendar. O sa aiba timp sa creasca suficient de mare pana la toamna.

Recomandarea mea ar fi sa-i faci toping de vreo 2-3 ori, ca sa obti cat mai multe topuri si sa nu creasca prea mult in inaltime.

Si inca o chestie : cand cresti plante in stil guerrilla, incearca sa lasi cat mai putine urme. Lemnele alea asezate sub forma de patrat in jurul plantei nu sunt deloc 'naturale' si sar in ochi de la o posta.
 
G

ganja_ss

stiu ca sar in ochi dar zona e safe,f multi boscheti f greu accesibila ,oricum ma gandeam sa iau seminte de gazon sa imprasti peste tot sa se faca verde tot pamantul ala,si toping mi-e cam frica sa ii fac,ca nu prea stiu cum,o poza insotita de instructiun m-ar ajuta enorm:)
 
G

ganja_ss

eu ma gandeam la un super croping mai incolo,cand o sa aiba suficiente ramificatii,vazusem unul facut de zeeland la o singura planta care dupa super croping intens s-a facut uriasa ,ff multe topuri
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Supercroppingul e intotdeauna mai riscant decat un toping, pentru ca presupune o oarece tehnica.

Toping poti face oricand in perioada de veg. Tehnica mea preferata pentru toping : prin intre unghiile degetului mare si a degetului aratator varful de crestere si strang pana raman cu motul ala in mana (pe care apoi il mananc, fiind foarte fraged).

Sa nu va fie frica niciodata sa faceti toping, chiar daca pare ca macelariti planta. Nu trebuie taiat mult din ea, decat doar ce creste in varf. Atata timp cat planta prezinta alte varfuri de crestere la internoduri puteti face toping fara teama.

Pentru un supercroping reusit, ramura trebuie pregatita. Daca este nelemnoasa este suficient sa o strangi intre buricele degetelor in mod repetat, pana simti ca paraie miezul, dar fara sa rupi tesutul de la exterior. Dupa cateva ciupiri de genul asta ramura isi pierde rigiditatea in locul respectiv si poate fi indoita. Daca opune rezistenta continui cu ciupitura pana cedeaza.

Daca ramura este deja lemnoasa, poti folosi un patent pe falcile caruia lipesti 1-2 straturi de banda izolatoare si o bucatica de furtun de cauciuc de 5-6cm, cu un diametru interior incat sa stea aproape fix pe ramura ce urmeaza a fi 'supercropata'. Se taie furtunul pe o parte, de-a lungul, se desface si se fixeaza pe ramura. Apoi incepi sa ciupesti ramura pe o lungime de 1-2 cm, mai intai incet, apoi din ce in ce mai tare, pana cand isi pierde rezistenta . Furtunul poate fi lasat o perioada acolo, pentru a proteja rana, dar dupa cel mult o saptamana ar trebui scos pentru a permite dezvoltarea nodului.
 
G

ganja_ss

am inteles,ms hemp o sa incerc cele 2 proceduri pe o singura planta sa vad cum reactioneaza,si daca totul e ok o sa le aplic si la restul fetelor,dar peste 2 sapt cand o sa fie umpic mai mari si ramificatiile mai lungi,desi pare ca se ramifica de la fiecare nod,pare stiupida intrebarea dar asa trebuie sa fie,sa se remifice asa de intens la fiecare nod?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Depinde foarte mult de strain. Sunt unele care cresc lungi si se ramifica mai la inceput de flowering, iar altele tind sa ramana mici in inaltime dar sa se ramifice putuernic inca din faza de vegetatie.

Plante de inaltime mica inseamna sanse mai mici de a fi depistate de la departare de om, rezistenta mai buna in caz de furtuna, dar si o expunere mai mare la ierbivore (mai putin capre, care reusesc sa se suie chiar si in copaci dupa hrana).
 
G

ganja_ss

ce am mai citit eu de la baietii astia e ca tehnicile de training sunt folosite pt a face planta sa produca cat mai mult bud,adica la toping o sa fac 2 tulpini principale in loc de una deci mai mult bud, citisem si ceva de fim-ing ,sti cineva sa imi explice mai pe indelete?
 
I

imajestic

nepoate ganja_ss ai spus ca locu e safe, daca e asa nu le fac nimic lasa-le sa creasca asa nu taia nimic si o sa ai brazi pana la toamna ;)
 
G

ganja_ss

da tovarase imajestic dar vrea sa experimentez sa aflu sa cunosc:),sunt mai mult curios ca sunt sigur ca o sa fie uriase pana la toamna si daca nu le fac nimic
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
ce am mai citit eu de la baietii astia e ca tehnicile de training sunt folosite pt a face planta sa produca cat mai mult bud,adica la toping o sa fac 2 tulpini principale in loc de una deci mai mult bud, citisem si ceva de fim-ing ,sti cineva sa imi explice mai pe indelete?

FIM=Fuck I Missed !

FIM-ingul este tot o operatiune de toping, dar intr-un fel incompleta. Daca tai varful de crestere la jumatate, deasupra viitorului internod, in loc de 2 ramuri este posibil sa obtii 3 sau chiar 4 topuri. Nu este insa o tehnica pe care sa te poti baza oricand. Fiecare strain raspunde diferit la toping, contand foarte mult si tehnica de taiere.

Mai multe informatii gasiti aici : https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=115377

imajestic are dreptate , daca locul e sigur si nu sunt sanse sa o vada cineva sau sa ti-o darame furtunile de vara ( canepa nu are radacini prea bine infipte in sol pentru a rezista furtunilor atunci cand e plantata individual ) cel mai bine e sa o lasi sa creasca asa cum vrea ea.
 
I

imajestic

daca polenizez niste fire mai low grade sa zic asa cu niste masculi de amnezie ce o sa iasa ? o sa fie mai bun sau ramane tot asa cum era? sau doar boabele care or sa iasa dp firele cu tare plantate si duse la cap or sa fie chestia in care sa se vada diferenta la spartura ma refer... ?
 
Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
poate sa iasa orice, la fel ca atunci cand 2 oameni au un copil, poate sa fie amestec, mai mult spre unu, spre celalalt sau mult mai bun sau mai prost. crossurile se testeaza daca vrei sa iti faci o idee de ce a iesit.
 
Top