What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

PROBLEME CU PLANTUTA?

sfeth

Member
tot eu sunt am citit ce ai scris exploziv despre pamant si ph si cred ca ai dreptate pentru ca am intrat in saptamana 5 si deja planta ramane in acelasi stadiu tot cresc alte frunze si se ofilesc altele ,mor altele cresc altele dar planta ramane in acelasti stadiu nu se dezvolta . Ce recomanzi sa schimb solul ? Si daca il schimb cu unu cu ingrasamant in el care are ph 6,8 este bine? Am sa scriu ce contine solul cel nou cand il cumpar adica azi mai incolo.
 
Nu m-am putut abtine si am rupt din flori sa fumez,nu credeam ca sunt asa de bune,au un high slabut dar de lunga durata,gustul a fost nasol deoarece nu am lasat-o sa se usuce bine.Le mai las totusi sa mai creasca deoarece mai au de crescut:).Sunt multumit pentru munca depusa si deasemenea trebuie sa va multumesc si voua caci m-ati ajutat tot timpul cand am avut nevoie!
 

weed99

Member
cDKk21V.jpg

IQdLE0p.jpg


eu noaptea le tin in cutie , ziua le scot si le pun la lumina ( nu am inca instalatie sa trag pana la cutie)
inainte le tineam la lumina din camera,sau in geam, acum am 2 becuri cfl

tulpina are 9 cm
ar fi mai indicat sa le tranplantez de acum in sticle de 2l taiate pe jumate si ingropate mai mult sa nu mai stea tulpina asa ?

le afecteaza daca le mut zilnic?
asa arata dupa o saptamana de la germinare:watchplant:
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ar fi mai bine daca ai transplanta acum, cu conditia sa nu maltratezi tulpina prea mult in timpul transplantarii.
si nu ajuta deloc faptul ca le muti de la un spectru luminos la altul in fiecare zi. incearca sa folosesti si pamant mai bun la transplantare, ala din poza nu arata prea bine.
 
I

imajestic

eu zic sa pui alte boabe la germinat si sa le faci direct afara, nu stiu ce faci tu dar nu faci bine
 

weed99

Member
...
si nu ajuta deloc faptul ca le muti de la un spectru luminos la altul in fiecare zi.

nu am facut un growbox , seara le mutam ca sa le ascund sa nu fie observate ( pe timpul zilei nu are cine sa le vada )

pamantul este pamant de gradina, dar o sa merg sa iau pamant de rasaduri.

Mai am o singura samanta , o scot direct afara sau o tin la vegetatie inauntru 2 sapt, ce ziceti ?
acum as putea sa ii dau lumina (2 x cfl 22 w cool white = 2000 lumeni)
 

coolbud

puffin' the herb
eu zic sa mai citesti ca prea vrei sa-ti creasca lumea planta.in fond si la urma urmei tu ar trebui sa fi cel interesat de acest lucru si avand in vedere ca ai contul din 2012....aveam asteptari mai mari.
 

weed99

Member
J60R8OM.jpg

s-a indoit acolo , frunzele inca arata bine, nu as avea sanse mai mari cu ea sa o tai si sa o pun in apa?
are cotideloane si 2 frunze
am facut un suport din scobitori sa o sustina, scobitori marime normale
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Mai bine o tai si o arunci la cos, daca tot nu vrei sa asculti ce iti spun oamenii astia aici de vreo saptamana incoace ... :tumbleweed:
 

sfeth

Member
astazi am cumparat pamantul , contine asa : Ph 6-7 , humus 6-8% , Azot Total 10-30% ,Materie Organica 30-35% , Fosfor mg/100g 60-80 , Potasiu mg/100g 80-100. Ce pararere aveti despre solul acesta are ph mai mare si daca e bine sa transfer planta in solul acesta.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pai nush man, daca tu la fata locului nu stii ce sa faci, eu fara sa vad si sa simt acest pamant si fara sa cunosc toate detaliile problemei cum m-as putea pronunta mai bine?
N-ai spus nici macar ce brand e acest pamant, ca in cazul in care am mai folosit sa stim despre ce e vorba.
Asa ca raspunsul meu la acest moment ar fi muta-le sau nu le muta. Mai mult de atat nu stiu ce sa iti spun.

Invatati sa puneti poze/detalii cand cereti informatii, si de asemenea sa cautati si ce au facut altii in cazul vostru inainte de a intreba. Daca nu, o sa propun iar o greva in care nu se mai raspunde de 10 ori la aceeasi intrebare, ci doar la cele noi si exprimate complet. Ca sa nu mai fiti invatati lenesi.

Si sunt sigur ca o sa fie cativa care or sa zica ca noi ne credem prea destepti sa va ajutam sau alte chestii de astea. Inainte sa spuneti asta, verificati de cate ori s-a raspuns la intrebarea care se pune, si luati ca exemplu ce a patit weed99 mai sus, i-am zis de 3 ori care e cel mai mare pericol in cazul lui ca sa stie sa-l evite.. si ca sa vezi, parca l-am invatat invers, ce sa faca sa o omoare. Normal ca dupa faze de astea nu iti vine sa mai raspunzi la toate tampeniile de 10 ori. Si oricum, raspunsurile date in momentul cand s-au pus prima data aceste intrebari sunt mai complete decat ce se raspunde acum. Asa ca daca cauti inainte sa intrebi ai mari sanse sa gasesti un raspuns mai complet decat toate raspunsurile pe care le vei primi tu daca intrebi a 15-a oara.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ca si oamenii din tara noastra minunata..
cum zice vorba aia: Tara e frumoasa, pacat ca e locuita.
 

sfeth

Member
poze cu planta am pus arata la fel doar cai cresc si ii cad frunze in rest nu se dezvolta pamantul cel nou am scris ce contine este Romgermina l-am cumparat de la o florarie si mai scrie Soft pe punga creca se refera ca e light mix. am sa mut planta multumesc pentru sfaturi.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ROMGERMINA SOFT SRL
nu e nici un soft, are nutrienti adaugati..

succes cu mutarea, oricum, eu zic ca n-o sa ai probleme din cauza nutrientilor din sol, adica nu-s in nici un caz suficienti sa ii faca mare rau. S-ar putea sa observi o mica stagnare pana se obisnuieste cu noul sol, dar oferindu-i temperatura si lumina necesara va trece repede peste acel soc. Ca sa fii safe, nu uda prea mult primele 2 sapt, cu cat uzi mai mult dizolvi mai multe minerale din sol. udand mai putin, vor deveni disponibile mai treptat aceste minerale.
 

Latest posts

Latest posts

Top