What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Τυροκομειον "Ο ΤΣΑΚΑΛΟΣ"

Tsakalos

Member
Τυροκομειον "Ο ΤΣΑΚΑΛΟΣ"

Τωρα που σταματησαν τα ριφια να βυζαινουν, ειναι ωρα να βγαλουμε και κανα τυρομυζηθρο....εεε? Καλησπερα και παλι μετα απο καιρο και με ευχες για ενα ασφαλες, επιτυχημενο και επιτελους ολοκληρωμενο grow. Η ρατσα OG Cheese της Green label. Tent 1.2x1.2x2, 600w hps (lumatec dimmible/sylvania growlux),150mm cooltube, rhino filter στη 2η γυρα του, 125mm can fan, ανεμηστηρες:ενας clip και ενας γκετο για την ωρα, τρεις κουβαδες Neptune DWC με προσθηκη GH drip kit στο καθενα, ενα controller bucket που κατασκευασα με αυτα που μπορεσα να βρω και ο λογος? για να μετραω και να ρυθμιζω ενα κουβα και οχι τρεις, συν το εξτρα νερο που θα κραταει συνολικα, σκοπευω να δουλεψω παλι Lucas formula με FNB (8ml/gl) αλλα ξεκινησα ηδη flora nova grow για αλλαγη, 1/4 και ανεβαινω σιγα σιγα (εχω φτασει τα 800ppm,βλεποντας και κανοντας), οποτε οταν ερθει η ωρα θα γινει και η αλλαγη στο μπλουμ. Αν ερθει στα χερια μου κανα pk13/14 για πιο μετα εχει καλως. Scrog θα γινει η φαση, ενα strain φυσικα no more μαλακιες, συντομα θα γινει η κατασκευη για το διχτυ, νερο εξασφαλησα απο ενα φιλαρακι που εχει φιλτρο στο χωραφι. Το ξερω γινεται της πουτανας οσον αφορα το συστημα, δε ξερω πλεον τι ειναι (DWC/TOP DRIP/MANUAL RDWC) αλλα το σιγουρο ειναι οτι δουλευει και ξερω να το λειτουργω. Τα φασολια σκασανε γυρω στις 11 του μηνα, τα ειχα μεσα-εξω στον ηλιο και τη Λαμπρη 4/20 μπηκαν στους κουβαδες στα 400W kai 20/4 (βαριομουν να αρματωσω φθοριου), και σημερα 18/6 στα 600W με πιο ανεβασμενα ec. Νιορεψα να δω αν ξεπροβαλανε οι ριζες σημερα και αυτες ηδη εχουν απο ενα ματζουνακι που κλουμπαει. Σκεφτομαι να κανω μονο supercropping και δεσιματα, οχι topping και fim. Η αληθεια ειναι οτι δε μπορεσα να βρω κατι για το strain οσον αφορα την καλλιεργεια του στο ιντερνετ περα απο την περιγραφη του breeder. Αν εχει να προτεινει καποιος κατι θα χαιρομουν πολυ να το ακουσω. Ιδου
 

astrix

Member
Ολα ωραια ρε τσακαλε καλη συνεχεια απο μενα το κατεχεις το θεμα ..
μια παρατηρηση τα μεσα εξω κοφτα θα φερεις εντομα και δεν θες καλοκαιριατικα:biggrin:
 

antartist

Member
Υπάρχει κάτι που έπρεπε να φαίνεται;
Γιατί εγώ δεν βλέπω τίποτα!
 

orfeas

Active member
Veteran
άγνωσται αι βουλαί του γκρόουερ!

Δεν πα να 'χεις αετίσιο μάτι!

Άντε, Τσάκαλε, ροβόλα τις φωτό και κατά μας!
Όχι ότι δε μπορούμε να σου ευχηθούμε και χωρίς αυτές!:biggrin:
 

ganja3

Member
από την μιά η τυρομυζηθρο και και από την άλλη το supercropping
σε βλέπω χαρακτήρα στους μικρούς μήτσους . ο βλάχος με το τάμπλετ . :)

καλή αρχή τσάκαλε .
συμφωνώ να κόψεις το μέσα έξω .
και δεν κατάλαβα γιατί τόσο γρήγορα από 400 σε 600
 

Tsakalos

Member
Με το συμπαθιο παιδια, ως attachment τις ειχα ανεβασει. Οριστε λοιπον αλλες σημερινες.
 

Tsakalos

Member
Εχετε δικιο για το μεσα/εξω παιδια, πρωτη φορα το εκανα ετσι, γιατι οπως ειπα βαριομουν να αρματωσω τις φθοριου. Τωρα για την αλλαγη στα 600W τοσο νωρις, δε σκοτιζομαι καθολου. Η λαμπα ειναι 600αρα και δεν ηθελα να την τρεξω στα 400 για πολυ.
 

Tsakalos

Member
Αγιε εν'τελει αποφασισα να δωσω χωρο στο Μαρκο γιατι η φωτο του Αποστολου μου'κανε νουμερα.
 

tjo

life gardener
Veteran
τσάκαλε όλα καλά φιλέ,το ec σου κατέβασε λίγακι:tiphat:
 

Tsakalos

Member
Tjo εισαι right on με το θεμα των ec. Μολις ξυπνησουν το απογευμα θα τους κανω ενα καλο top off με σκετο νερο και πιστευω θα'μαι 'νταξι. Ποτε προτεινεις να το γυρισω σε Lucas με FNB?
 

tjo

life gardener
Veteran
Tjo εισαι right on με το θεμα των ec. Μολις ξυπνησουν το απογευμα θα τους κανω ενα καλο top off με σκετο νερο και πιστευω θα'μαι 'νταξι. Ποτε προτεινεις να το γυρισω σε Lucas με FNB?

και right on και ride on..:biggrin:
τη φόρμουλα του Λουκά τη δούλεψα λίγο στην αρχή,αλλά είχα
προβλήματα...από τότε χρησιμοποιώ τη κλασσική συνταγή 3-2-1
της ghe και ρυθμίζω το ec ανάλογα.εννοείται ότι το νερό είναι
φίλτρου όσμοσης...πολύ οξυγόνο και λίγα λιπάσματα!:tiphat:
 

petougia

Member
Ωραιος ρε Τσακαλε!! Απο θερμοκρασια νερου πως πας χωρις μιλαρ στους κουβαδες?
 

Tsakalos

Member
Αυτη τη στιγμη Πετουγια χτυπαω 25αρια με αναμμενα φωτα. Περιμενω να ψηλωσουν λιγο γιατι τα εβαλα αρκετα χαμηλα στα νετ ποτ και αν βαλω μιλαρ τωρα θα πρεπει να το σχηματισω σα χωνι. Σαν σκυλοι μετα απο χειρουργειο θα φαινονται. Προσωρινα εχω βαλει απο ενα κομματι panda. Ουτως ή αλλως πιστευω οτι σε δυο τρεις μερες θα ειναι ετοιμα και για το μιλαρ. Μεχρι τοτε εχω παγωμενα μπουκαλακια νερο και h2o2 για να την παλεψω αν χρειαστει, θα δουμε. Ασε που πρεπει να την πηρανε χαμπαρι οτι πανε για scrog γιατι το μεσαιο κανει lst μονο του.
 

LegacyTron

Member
Αυτό που έχει πάθει το δεξί σου δεντράκι, που τα δύο μεγάλα βαριά φύλλα είναι πεσμένα κάτω, μου το έκανε κι εμένα στην αρχή του γκρόου, μέχρι που άρχισε το στρετσάρισμα. Από τι άραγε να οφείλεται; Έλλειψη φωτός (γιατί κι εμένα στην άκρη π το είχα δεν έπαιρνε καλό φως από τη μια μεριά) ή κάτι άλλο σε σχέση με το φαΐ του;
 

Tsakalos

Member
Λεγκασι δεν ξερω τι συμβαινει, προχωραει κανονικα οπως τ'αλλα. Χθες παρατηρησα οτι η αλουμινοταινια σε εκεινη την πλευρα του κουλτουμπ ειχε ξεκολλησει λιγο με αποτελεσμα να φυσαει λιγος ζεστος αερας προς το δεξι φυντανακι και η θερμοκρασια στα 27 και κατι στη σκηνη. Ευτυχως που το πηρα πρεφα τωρα που ειναι νωρις γιατι ηδη εχουν αρχισει και μυριζουν. Το διορθωσα, ανεβασα και τη λαμπα λιγο οποτε βλεπουμε. Οταν θα'ρθει η ωρα να μπει το διχτυ, θα ξαναστησω ολο το συστημα εξαερισμου απ'την αρχη παλι για να μην εχω εννοιες. Οσον αφορα το φαι, το μεσαιο (που ειναι πιο χλωμο το χρωμα του απο τ'αλλα 2 εξ'αρχης, μαλλον λογω φενοτυπου) μου εδειξε λιγο καψιματακι, αλλα κι'αυτο προχωραει κανονικα στο ιδιο σταδιο με τ'αλλα.
 

petougia

Member
Ρε τσακαλε και μενα σα χωνι ειναι τι να κανουμε βαλτο μιλαρ να πας σε νορμαλ θερμοκρασιες...
 

Tsakalos

Member
Καλησπερα στ'αλανια. Μια εβδομαδα μετα, φορμουλα του Λουκα απο τις 2 του μηνα με πληρη αλλαγη ζουμιων. Ec στα 2.0, το αφηνω πεφτει στα 1.7κατι και παλι πανω. Εντω'μεταξυ ρυθμιζω πεχα, το βρισκω στα 6.0, στα 52 λιτρα που δουλευει το συστημα βαζω 1ml ph down και ολα πανε σφαιρα. Βεβαια δε βαζω ph down οταν προσθετω fnb. Μερικα καψιματακια απο πιτσιλιες. Μιλαρ δεν εφταξα να παρω να βαλω ακομη αλλα θερμοκρασιες νερου μια χαρα κι'αυτες.
 

tjo

life gardener
Veteran
ώρε κάτι πλατανόφυλλά,σαρμάδες τυλίγεις με δαύτα!
γιατρός ο τσάκαλος;)

και πολύ ec ρε παιδάκι μ
 

Latest posts

Latest posts

Top