What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Το grow του Τοτέμ...

antartist

Member
Ωραίος ο Γκερτ! Δραστήριος.
Καλά ξεμπερδέματα και καλόπιωτα!
Είμαι σίγουρος πως σε αυτό το τρέξιμο θα βρεις τα κομμάτια που έλλειψαν!
Καλή αρχή και δίνε τροφή στο λαό.
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Νάσαι καλά antartist!

Και για να κλείσουμε, μερικά σχόλια για τις ποικιλίες:

Blues: Πολύ δυνατή και εξαίσια μυρουδιά, σκάνκ μεν, αλλά άκρως ποιοτικό, ωραία μαστούρα, κοινωνική, γλυκειά, χωρίς όμως να σε βαράει καταακούτελα και να σε στέλνει.
Θα το ξανάβαζα, πώς λέμε «παιδί του λαού», έ, αυτό είναι «φου του λαού». 7/10

Hippie Killer: Ωραία φρουτένια μυρουδια και γεύση, και καλή απόδοση, αλλα το high το βρήκα κάπως απογοητευτικό. Όχι οτι δεν ήταν δυνατό, αλλά κάπως γλυκανάλατο και όχι με πολύ ενδιαφέρον. Περιμένα περισσότερα απο την Κολομπιάνα. 5/10

Lot5 Evo: Ωραία και δυνατή σατιβιά, με τρελλους παππάδες, όπως πάντα. Η γευσή λίγο ουδέτερη, αλλά αν το αφήσω 2-3 μήνες στη γυάλλα γίνεται μουρλιά. 7/10

Lot5 Evo x Something Blue: H μεγάλη επιτυχία του grow. Tο πιο προσοδοφόρο, πολύ δυνατή μυρουδιά (ανταγωνίζεται το Blues) και high ταυτόχρονα χαρούμενο αλλά και πολύ δυνατο. Ευφορία τη μια στιγμή, γελάς με το οτιδήποτε και κάνεις τρελλούς συνειρμούς την άλλη. Ζόρικο. Μπόρεσα και έβγαλα και καμμιά 20αρια σποράκια από τούτο με μπαμπα Blues. Αυτά θα βάλω όταν τελειώσουν τα αυτόματα. 7.5-8/10

Τα λέμε...
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Και όσο ετοιμάζω τα αυτόματα, νά και μια γρηγορη ματιά στο "μεγάλο" τεντ (1x1), με την πασίγνωστη πάντα ανώτερη φωτογρφική ποιότητα του Γκέρτ! :moon:

Ψιλο-τηςπουτάνας από ποικιλίες, κυρίως το "SomethingBlue" μου, ήτοι BlueSatelliteOGKush x DurgaMata, με κάτι μπακρόσια του ίδιου.
Αλλά έχει μέχρι και δυο Νεπαλέζικα x Ελληνική φου, άλλο ένα Βlues που περίσεψε απο το Τοτέμ, κάποια freebies για δοκιμή (Martian Kush & BlueOG), ούτε εγώ δεν θυμάμαι τί άλλο :biggrin:
Μη με ρωτήσετε ποιο είναι ποιο, έχουν ετικέττες οι γλάστρες που θα διαβάσω όταν τα κόψω.

Το grow είναι στις 42 μέρες μόνο(!) και προβλέπεται να πάει στις 70, κανα-δυο ίσως λίγο παραπάνω. Δεν πάει και άσχημα. Αναρωτιέμαι αν αξίζει να το μετατρέψω και αυτό σε βερτ...

picture.php


picture.php
 

antartist

Member
Όπως πάντα τουμπανιάρης.
Δυο ερωτησούλες:
Τι λάμπα έχεις και γιατί βάζεις τα μπαμπού;
Να υποθέσω πως σε βοηθάνε να διαχειριστείς τον χώρο σου καλύτερα;
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Τι λάμπα έχεις και γιατί βάζεις τα μπαμπού;

Αν δεν χρειαστούν τα μπαμπού, το grow έχει αποτύχει... ;)
Η λάμπα 1000αρα με cooltube. Παρόλο που το κουλτούμπι κόβει κατα καμμια 15αρια % τα λούμενζ, πάλι αξίζει.

Το μόνο άλλο "κόλπο" είναι οτι για είσοδο αέρα είχα την έξοδο του Τοτέμ, το ένα άναβε μέρα το άλλο νύχτα, έτσι και πολύ καλό εξαερισμό είχε, και λίγο CO2 παραπάνω. Πιστεύω οτι βοηθήσε, τα αποτελέσματα τουλάχιστον είναι πολύ ενθαρρυντικά.
 

antartist

Member
1000 στο 1x1; Τολμηρό και ενθαρρυντικό όντως!
Αφελής η ερώτηση για τα μπαμπού, απλά αναρωτήθηκα γιατί όχι δύχτι, ας πούμε, ή ακόμα και τίποτα μιας και τα φυτά θα μπορούσαν να στηρίζονται και μόνα τους αν έχουν δυνατούς κορμούς στο sog.
 

Gert Lush

Active member
Veteran
1000 στο 1x1; Τολμηρό και ενθαρρυντικό όντως!
Για χειμώνα, με κουλτούμπι, μια χαρά είναι. Πάω για τρίτη χρονιά που τα έχω έτσι, ουδεν πρόβλημα. Δυνατός εξαερισμός εννοείται.
Το καλοκαίρι κατεβαίνω στα 600 (αλλα δεν χρειάζεται το κουλτούμπι).

Αφελής η ερώτηση για τα μπαμπού, απλά αναρωτήθηκα γιατί όχι δύχτι
Θέλω να μπορώ να βγάζω τις γλὰστρες μεμονομένα αν υπάρχει ανάγκη, ή και να αλλαζω τοπoθεσίες, αν τίθεται θέμα ύψους (τα πιο ψηλά στις άκρες, για να είναι το σύνολο αμφιθεατρικό. Επειδή συχνά βάζω πολλαπλές ποικιλίες, αυτό βολεύει εξαιρετικά. Με το δίκτυ δένεσαι εξ αρχής. Γενικά τα καλά ΟG Kush, σπάνια σηκώνουν το βάρος τους μόνα τους.
 

astrix

Member
ποπο ζαχαρι φενονται απο εδω Good job φιλε:biggrin:
μιας και βαζεις καλοκαιρι τι ποικιλιες προτεινεις ρε εμπειρια ?
εγω σε χωμα πλεγμα δεν ξαναβαζω για να ποτισω τα πισω πισω εκανα μιση ωρα μεγαλη ταλαιπωρια...
 

Gert Lush

Active member
Veteran
μιας και βαζεις καλοκαιρι τι ποικιλιες προτεινεις ρε εμπειρια ?
Προσωπικά, δεν επιρεάζει το κλίμα ποιές ποικιλίες βάζω. Όποια έχει σειρά! Βέβαια, άλλο το Βρετανικό καλοκαίρι, άλλο το Ελληνικό. Αν ήταν να βάλω καλοκαίρι Ελλάδα, πάντως, Θα έβαζα κανα Τσιτράλι, ή άλλο Χίντου Κους, Μαζαρ-ι-Σαρίφ, π.χ. που δεν κλατάρουν με ζέστη.
Ή ακόμα και καμμιά πολύ εξτρέμ σατιβιά, Τάι, Λάος, Βιετναμ, Σουμάτρα, τέτοια πράγματα. Ή και κανά καλό Haze!

Το πιο καλό θα ήταν (μιλάω θεωριτικα, δεν έχω εμπειρία) τον καιρό που σφίγγουν οι ζέστες να κάνεις veg. Τα φυτά αντέχουν καλύτερα στην ζέστη κατα την περίοδο της ανάπτυξης. Βάλε φυτά που σηκώνουν πολύ veg, να γίνουν θηρία (2-3 μηνες veg, π.χ). Η φθινοπωρινή συγκομιδή θα είναι άλλο πράγμα! Ξανατονίζω οτι αυτό είναι απλή γνώμη, δεν το έχω δοκιμάσει σε Ελληνικές συνθήκες - αλλά έχω βγάλει πάνω απο 1.5g/W από 250άρα!!! με αυτόν τον τρόπο (με Nevil's Haze Mango).

εγω σε χωμα πλεγμα δεν ξαναβαζω για να ποτισω τα πισω πισω εκανα μιση ωρα μεγαλη ταλαιπωρια...
Εγώ έχω βάλει ένα μεγάλο garden tray 1x1 και όλες οι γλάστρες εκεί μέσα. Σπάνια μπαίνω στον κόπο πια να ποτίζω από επάνω. 20 λίτρα κάθε 3 μέρες στο tray, και η δουλειά δεν παίρνει ούτε 5 λεπτά!
 

antartist

Member
Κάτσε!!! Ποτίζεις δηλαδή από κάτω έτσι;
Έλα ρε Gert, για ακόμα μία φορά με εκπλήσεις ευχάριστα-πολύ μπροστά.
Αυτός ο τρόπος έχει πολλά καλά, ειδικά για κάποιον που χρησιμοποιεί χημικά λιπάσματα.
Καθυστερεί/μειώνει την συγκέντρωση αλάτων στο χώμα.
Απλά να υποθέσω δεν κάνει για τον πολύ πρώτο καιρό μέχρι να γίνουν οι ρίζες και θα πρέπει να διασφαλιστει ότι όλες οι γλάστρες τραβάνε ισόποσα.
Πάντως και ένα ντεπόζιτο ψηλά με λάστιχα, να ποτίζει εκμεταλευόμενο την βαρύτητα δεν θα ήταν άσχημα-για να μη μιλήσω ακόμα και για αυτόματο πότισμα με αντλία νερού Βίλμα style.
Και με τα μπαμπού αυτό υπέθεσα. Πρακτικότατος- άλλωστε το έχεις δηλώσει.

Λές σπάνια μπαίνεις στον κόπο πια..!!!
Τι θα ήταν αυτό που ακόμα και σπανια δηλαδή θα σε έκανε να ποτίσεις από πάνω;
 

Gert Lush

Active member
Veteran
antartist, δεν ξέρω αν είναι «μπροστά», οδηγός μου είναι πάντα... η τεμπελιά. :)

By the way, εκτος από λίγο PK αποφεύγω τα χημικά λιπάσματα, είναι πιο πολύ δουλειά, τα βιολογικά σου αφήνουν μεγαλύτερα περιθώρια πρίν αρχίσουν τα φυτά να καίγονται.

Από επάνω ποτίζω μόνο αν υπάρχουν ειδικές ανάγκες διατροφής, ή για κανα τεστ. Σπανιότατα. Στο Τοτέμ πότισα από επάνω γαιτί δεν βρέθηκε κατάλληλο tray, δεν υπάρχουν 80 x 80 στην αγορά.
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Γύρος β' - Αυτοματέισον

Γύρος β' - Αυτοματέισον

Σήμερα έβγαλα την ΜΗ και τα έβαλα γαϊτανάκι στην κιτρινιάρα.
Είναι περίπου ενός μηνός, δε μέτρησα ακριβώς.

Βασικά ο κύριος στόχος αυτού του grow (αναπαραγωγή) έχει ήδη αποτύχει. Τα σπόρια που είχα βρεί (δεν λέω διαλέξει, δεν βρίσκονται εύκολα μη-fem) για σερνικό , αποδείχθηκαν ψιλο-μάπα.
Ούτε ένα αρσενικό, καί ένα μόνο που δεν βγήκε θήλυ ακόμα να δείξει... Ίσως αυτό να είναι και καλό πράγμα - δεν μου πολυγεμίζει το μάτι η ποικιλία (Russian Rocket Fuel της Short Stuff). Ίσως απλά να είναι αργό, αλλά μάλλον είναι απλά μπού.

Αν το ξανακάνω θα προσπαθήσω να βρώ μη-fem DieselRyder, που έλεγε και ο Phillie. Νομίζω οτι υπάρχουν. Αλλιώς χέστα.

Επίσης τα Mohan Ram, που τάχω ξανακάνει και ξέρω οτι είναι πολύ ωραία ίντικα, μου βγήκαν χάλια στο germination. 2 μόνο από τα 5. Ο breeder μου κάνει τη πάπια. Δε γαμιούνται κι αυτοί. Αναγκάστηκα να βάλω διάφορα άλλα τελικά:

Σε 9λιτρα
2 x Mohan Ram (Sweet Κοπρίτες)
3 x Afghan Kush Ryder (WoS)
1 NL x BigBud (freebie δεν θυμάμαι πιανού)

Σε 5λιτρο
1 x Ρουρουφού (Short Ρουφιάνοι)

Σε 3λιτρα
1 x Ρουρουφύ
1 x CLImax (freebie τρεχα-γύρευε)

Τα τελευταία σε μικρές γιατί έκανα διάφορες ντρίπλες μπας και βγει κανα σερνικό. Τεσπα.

Νάτα:

picture.php
 

locoezon

Member
Καλή συνεχεια με τα καλύτερα δυνατά αποτέλεσμα από τα αυτόματα!
 

ganja_hasi

natural mystic
ICMag Donor
Veteran
ωραίος φίλε Γκερτ, καλό δρόμο και μόνο επιτυχίες :canabis:
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Θενκς μάγκες, δεν πολυγράφω τελευταία λόγω πιέσεως εργασίας, αλλά όποτε μπορώ διαβάζω, ωραία πράμματα εξελίσσονται στο γκρηκ σαμπφόρουμ!
 

Latest posts

Latest posts

Top