What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
a intrebat si de o varianta ieftina pe langa.. si pe deasupra e si mai rapida decat leacurile babesti.. :)
 

fenomeno_djo

Active member
Unii dintre noi nu pot dormi de teama ca oamenii or diferitele specii de animale omni/ierbivore ar putea strica bucuria recoltei de sfarsit de octombrie. Drept pt care, m-am gandit sa infasor in jurul parerii voastre de groweri experimentati,urmatoarele 3 solutii impotriva potentialilor musafiri nepoftiti. Solutiile la care m-am gandit ar fi:

1. Impotriva animalelor.
Un "gard viu" din urtica dionica, in jurul plantelor, dar,si respectiv, la cativa metri sanatosi in apropierea gardului artificial de sarma ce nu va lasa animale de talie mica, exemplu iepurele salbatic, sau medie, exemplu: caprioara salbatica, capra domestica, etc, sa se hraneasca cu plantele...punct. Caci vaca este la fel de hotarata precum boul la f*tut,iar ea, presupun, aproape sigur, va domina gardul artificial.
2. Impotriva (curiozitatii) oamenilor
Idem, merg pe sistemul de aparare format dintr-o multime de urzici usturatoare. Pe partea psihica.
Pe o alta pagina, ma gandeam la un les de animal (per spot) amplasat la 15-20 metri de grow. Pe partea de miros respingator.

De ce n-ar fi o idee buna ultima solutie in special :d ? Si argumentati. Daca aveti altele, feel free and join(t) me :wave:
 
Iti zic parerea din punct de vedere al unui curios,gadul artificial m-ar face sa vad ce acolo indiferent de miros si ce vrei tu sa pui acolo,dar daca nu ar fi gardul artificial e ok ca idee:).
Daca pui gard artificial e obligatoriu sa nu treaca nimeni niciodata pe acolo,ceea ce e greu:)
 

coolbud

puffin' the herb
E bine ca lumea e inventiva :) si e bine ca nici in 2014 baietii nu stiu cand sa recolteze si nici nu stiu sa-si caute singuri raspunsul la nedumeriri.
pacat de forumul nostru care cica reprezinta Romania , in loc sa avansam in tehnici de crescut , sa vezi userii cum prospera de la un grow la altul , vezi din ce in ce mai putine growuri si alea neterminate s.a.m.d.
Ce va mai place sa primiti mura-n gura , daca s-ar putea sa creasca altcineva in locul vostru si voi doar sa recoltati ar fi perfect.
Troll me , i dare you.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ba fenomene, la tine in zona nu se mananca urzici? Gardul tau anti curiozitate s-ar putea sa atraga gramezi de culegatori bronzati pe acolo..

Solutia este sa le raspandesti cat mai mult, pana nu mai exista riscul sa iti fie gasite/distruse toate. Dar trebuia sa stii asta deja, ca s-a mai discutat cand erai de fata.
 

fenomeno_djo

Active member
Cb, nici nu ma asteptam la un raspuns mai constructiv. Eu nu-s troll, si daca tu nu esti (!?) fa un thread, cum au facutalti groweri care dau sfaturi altora si care n-au fost vizitati debaieti cu cagule, cu informatii utile ca sa "stie growerii cand sa-si recolteze plantele" samd. Ti s-a terminat experienta in outdoor growing sau nici n-ai inceput-o?
Multam ex, am mai uitat niste informatii de anul trecut :)
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Ca tot suntem in camera cu intrebari, poate imi da si mie cineva o sugestie :

Am de racorit un spatiu de vreo 2-3mc, fara posibilitatea de a monta un aer conditionat fix sau mobil in spatiul respectiv. Spatiul este ventilat in permanenta de un extractor (a carui turatie poate fi variata in functie de temperatura mediului ambiant).

Ce sugestii aveti ?
 

awy

Member
ma gandeam sa cumpar ceva seminte auto pentru outdoor. ce parere aveti de Big Devil #2 ? ceva detalii ar fi binevenite de la cineva care a mai crescut:tiphat:
 

herb_is_a_plant

New member
Salut!
Exista carti sau alte surse de informare pe subiectul 'comercial cannabis growing'(greenhouse eventual). Va rog sa imi da-ti tot ce stiti si merita luat in considerare. :)
Pace
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
S-ar putea sa gasesti astfel de informatii, din moment ce exista atatia doritori in state, insa cea mai buna carte este experienta adunata din growuri mai mici, ca mari diferente nu sunt, cu exceptia ca daca dai fail dai un fail mai mare si mai costisitor. De carti pe domeniu n-am auzit, insa se pot urma cursuri online daca informatiile free nu te satisfac.
Ai reusit sa obtii autorizatie de la ministerul sanatatii si familiei pentru sera? Eu stiu ca se da doar pt. cultura in camp deschis, si doar pentru soiuri autorizate in romania (canepa industriala). Daca ai reusit sa iei pt. medicinala zi-ne si noua..
 

herb_is_a_plant

New member
O sa fiti primii. Un fail mai mare ha? :))), din growurile mici nu inveti planificarea la scara mare si chestiile care tin strict de comercial. Nu am nici un plan cu canepa industriala, dar dupa cum merge legalizarea la nivel global, ma astept la un boom si in Europa in urmatorii 2 ani. Eu sa fiu pregatit.
Suna bine cursurile online platite, acum depinde si de suna, poti sa-mi arati cateva? intr-un pm daca nu permite locul.
 

herb_is_a_plant

New member
Aaa si inca o intrebare, ca doar sunt in locul potrivit. Niste imagini din satelit de calitate inalta si recente unde pot sa gasesc? sau mai bine spus, voi ce a-ti folosit? (cu plata sau fara).

Am comandat semintele, sunt pe drum, CBD Auto, Malawi si Pakistan Chitral Kush, ce credeti de Malawi? cate saptamani o sa-mi lipseasca din flower?:))
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Planificarea o poti invata gandind. Cursuri online cauta si tu oaksterdam university si college of cannabis. Astea sunt si recunoscute diplomele, in caz ca ai nevoie.

Google earth pro are image on demand cu plata, sau imagini actualizate mai recente decat google earth free.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
La cum merg lucrurile cu initiativa 'Weed like to talk' (http://weedliketotalk.wix.com/wltt), cu o rata de cel mult 5 signup-uri pe zi in Romania, nu cred ca avem sanse prea mari ca anul acesta initiativa sa ajunga in agenda de zi a consiliului UE. Sa speram insa ca cel putin 7 tari 'mai europene' decat noi vor atinge pragul necesar, desi lucrurile nu sunt deloc incurajatoare la momentul actual.

Revenind la idea growurilor comerciale, sincer sa fiu (si poate ca o spun si cu o oarece rautate pe care poate voi avea timp candva sa o justific) iti doresc din tot sufletul sa ai parte de un esec. Romania nu e tara cea mai potrivita pentru astfel de 'proiecte' la momentul actual, iar pe langa asta probabil ca cei care se gandesc la astfel de 'tunuri' scapa din vedere faptul ca in eventualitatea legalizarii pretul ar scadea substantial (poate nu chiar din primul an) si doar iarba de calitate ar avea cautare.

Totodata, in ipoteza legalizarii, nu stiu cine si-ar bate capul sa cultive pe cine stie ce coclauri, guerrilla style, cand ai putea creste foarte frumos in curte, pe camp sau in sera.

Explo a pus punctul pe 'i' cand a spus ca cea mai buna scoala este experienta, zecile, sutele de ore petrecute ingrijind si studiind plantele.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Sa nu uitam ca orice sistem "castigator" trebuie sa fie scalabil. Ca sa poti face ceva bun la scara mare, trebuie intai sa stii sa faci ceva bun la scara mica, de acolo poti sa scalezi la orice nivel.
Si na, sper sa nu visati sa cresteti mii de kile de iarba si sa le vindeti pe cateva mii per kil cand va fii legal. Pe scurt, eu unul cred ca va fi la fel de complicat sa cresti iarba cum e acum sa cresti porumb sau soia sau alta cultura ce din povesti pare simpla, dar cand esti "taran" pe camp stii foarte bine ca ai mari sanse sa termini sezonul pe minus si sa iti ia banca terenul care l-ai pus gaj.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Devin un pic off-topic, dar daca tot ai adus aminte de cultivare la scara mare si sanse mari de a avea pierderi, si pentru ca tocmai am dat gata un cuisor dintr-un Mazar zdruncinator dar foarte inspirational - imi permit un pic sa visez la cum ar fi sa ai culturi legale la scara mare. Iti dai seama ca atunci nici nu te-ar mai interesa cat iei pe kil, caci dupa cum stim cu totii, tot ce tine de planta asta are numeroase intrebuintari pentru ca nu neaparat inflorescentele ar fi cele mai valoroase (ma gandesc la hectare intregi), ci fibrele rezistente, mai ales in cazul sativelor sau a biomasei pe care o genereaza indicele.

Dar pentru toate astea trebuie sa stii ce ai de facut si mai ales cum se face, pentru ca natura nu iarta.

:tiphat: :joint:
 

herb_is_a_plant

New member
Imi e clar ca pretul o sa scada si taxele o sa fie probabil neasteptat de mari, cat despre esecul culturii informatia si experienta fac diferenta, si legea in masura in care interzice plantarea in sera/solar.

De ce spui ca romanii nu ar avea nevoie de 'proiecte' de genul? Crezi ca iarba ar afecta in mod negativ populatia? sau te gandesti la economia tarii? in state number one cash crop e iarba. Vad si eu ca cannabisul este din ce in ce mai acceptat si promovat in mod intentionat in toata lumea, si niste companii (aparent numeroase), dintre care unele mari mari, se ocupa de engineering-ul geneticii.
M-am gandit si la problemele de etica in eventualitatea unui grow comercial, socotind ca as alege sol(organic), nu sistem hidroponic si as promova genetica cat mai pura, landrace-urile/sativele, in schimbul thc-bomburilor devastatoare.
In legatura cu folosirea eficienta a recoltei, la un grow comercial, dar nu imens, ai putea sa faci din frunze suc(poate si imbuteliezi), hash de mai multe feluri si alte extracte; din fibra :-?? daca ar fi posibil, niste paleti pentru incalzire ar fi minunati,daca nu, la fabrica de sfoara cu thc! :))
:tiphat:
 

Latest posts

Latest posts

Top