What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Fruzzle's Garden (Amnesia Haze, Northern Lights)

antartist

Member
Δεν είναι έντομο σίγουρα.

Fruzzle τρία πράγματα αδερφέ:

Ο τρόπος που χρησιμοποιείς το λίπασμα είναι υπερβολίκός.
Δώσε χρόνο στα φυτά και άσε αυτά να σου πούνε πότε πεινάνε.
Το υπερβολικό βιολογικό λίπασμα δεν θα σου κάψει τα φυτά τόσο εύκολα, με την στενή έννοια του όρου, αλλά είναι ικανό να σου διαταράξει την ισορροπία του χώματος.

Να έχεις λίγο στο νου σου την ταση αλκαλικότητας και μια ιδέα για το επιπεδο των αλάτων στο νερο σου, γιατί μακροπρόθεσμα μπορεί να επηρεάσουν το χώμα σου.
Όχι αυστηρα το ph! (Α ρε terrestrial!)

Να προσέχεις να μη σου στεγνώνει το χώμα τελείως. Στη βιολογική καλλιεργεια είναι σημαντική αυτή η λεπτομέρεια. Σωστή υγρασία και σωστά ποτίσματα-τουλάχιστον στην αρχή!

Αυτά είναι τα σημάδια που προηγούνται της σταδιακής χλώρωσης των φύλλων(κιτρίνισμα) όταν αυτοί οι τρεις παράγοντες δεν βρίσκονται σε αρμονία.
 

Fruzzle

Member
Παντως ειναι λιγο περιεργο γιατι τα υπολοιπα δεν εχουν επιρρεαστει αν και εχω ριξει τις ιδιες δοσολογιες, κριμα που ο καλητερος μου φαινοτυπος επαθε την ζημια!
Προς το παρων μιξαρω αποιονησμενο νερο με βρυσης και ποτιζω 1 λιτρο ανα διο μερες. Την ιδεα να βαζω 2 σταγονιτσες grow σε ενα λιτρο νερου την πειρα απο ενα αλλο ημερολογιο ενος τυπα που μεγαλωσε πολυ γερα θηρια, δυστηχως πεζει ρολο και η τυχη!

Ερχεται ενα πΗμετρο που παρηγγειλα, για καλητερο τεστ.
Ρωτισα βαιβεα σε ενα χημειο για το πΗ και κατα ποσο βλαβερα μπορει να ειναι τα ιχνοστιχοια του νερου στην περιοχη μου για ενα "ενυδριο" :D
Μου ειπαν πως το νερο ειναι γυρω στα 6 - 6,5 και θεωρειται ηπιο, ειδικα το δικο μου που ανακατευεται.

Οι θερμοκρασιες ειναι μια χαρα, 23,5 - 26,5 περιπου.
Απο υγρασια δε, δεν την παλευω.. 30 - 35% σταθερα, εχω προσπαθησει να κανω τα παντα, ο αερας ανανεωνεται σταθερα αφου εχω ανυχτο παραθηρο αεραγωγου πισω απο την τεντα. Κουβαδες βαζω, πετσετες βαζω αλλα δυστηχως to no avail. :(
Ελπιζω να μην χρηαστει να παρω υγραντηρα καθως θα μπω μεσα οικονομικα. Ψαχνω για κατι DIY προς το παρων.

Ισως κανει πολυ transpire επειδη η λαμπα ειναι ανυχτη 24/0. Θελω να δοκιμασω να την γυρισω 20/4 για να εχουν εναν χρονο να χρησιμοποιουν τα nutrients που παραγουν για αναπτυξη νυκτως. Ισως και αυτο να το κουρασε.

Τα αλλα φυτα ειναι κορυφη, δεν τους εχει πηραξει καθολου το λιπασμα.
Σημειωτεον, αυτα τα σημαδια βγηκαν 2 μερες μετα απο το 0,5 μλ που του εβαλα, δηλαδη δεν προλαβαν καν να δεχτουν το 2ο. Ισως απλα δεν του αρεσε σε τοσο μικρη ηλικεια?

Ευχαριστω παιδια, θα βαλω εικονες σημερα.
 

antartist

Member
Το αν ο φαινότυπος είναι καλός θα είσαι σε θέση να το καταλάβεις πολύ αργότερα, στην ανθοφορία.
Ακόμα είναι πολύ νωρίς.
Ήταν νωρίς επισης για να ρίξεις οποιοδήποτε λίπασμα. Μετά τη δεύτερη βδομάδα με το lightmix. Και ειδικά κατ΄εξακολούθηση...
Ενα ml grow είναι περίπου 12-16 σταγόνες- Οι δύο κανονικές σταγόνες σε καμία περίπτωση δεν είναι μισο ml.
Κι εγώ με σταγόνες μετράο το grow και έχω βρει το μέτρο έτσι. Έχω να χρησιμοποιήσω σύριγγα πολύ καιρό.
Με την υγρασία τζάμπα παλεύεις, θέλει εργαλείο, αλλά και έτσι να τα αφήσεις μια χαρά θα είναι....
Δώσε αυτές τις 2-4 ώρες ξεκούραση στο εξοπλισμό σου και στα φυτά σου. Μόνο καλό θα τους κανει, θα κάνεις κι εσύ λίγο οικονομία και χωρίς να εχεις απώλειες στην ποσότητα.
 

astrix

Member
μην τρελενεσαι fruzzly ολα ειναι ενταξει και ενα λιτρο ανα δυο μερες καλο ειναι με αυτη την γλαστρα γιατι φευγει απο κατω απλα ριχνε το χαλαρα χωρις πιεση .
δωσε χρονο στα μωρα να κοιμηθουν 4 ωρες τουλαχιστον
λιπασμα μην ριχνεις το χωμα εχει για 3 εβδομαδες σιγουρα τα καλα τα μαγειρεματα ξεκινανε μετα το τεντωμα 3-4 εβδομαδα ανθισης εκει θα χρειαστει το φυτο λιπασμα ..
το Ph που ποτιζεις να προσεχεις εκει γινεται το λαθος συνηθος .
και δεν εχει παθει τιποτα ο φαινοτυπος που σου αρεσει και εμενα ετσι ηταν τα πρωτα φυλλα τζαμπα αγχωνεσαι .
 

Fruzzle

Member
guys sorry gia ta greeklish ala eimai apo kinito xwris ellhnikous xarakthres. loipon milisa me thn eteria k tous eipa gia to provlima. estila k shmerines foto, exoune live chat. to paidi m eipe oti den paizei problima kai einai normal na pathoun kati tetio merikoi aytomatoi fenotipoi tous afou outos i alos ta sygekrimena fylla tous peftoun argotera kai h energia pou pernei paei panw. efoson dn kitrinisoun i dn vgaloun simadia ta ypolipa einai ola coble! Mallon tha einai san to curling p ekane sta prota vasika fylla tou. Tzaba anisixisa mou fenete ala toulaxiston pira kala tips sto "troubleshoot" edw!
naste kala paides!
 

LegacyTron

Member
Κουβαδες βαζω, πετσετες βαζω αλλα δυστηχως to no avail. :(


Δοκίμασε να βάζεις τις πετσέτες ως εξής: μισή πετσέτα μέσα στον κουβά, μισή πετσέτα κρεμασμένη έξω "στεγνή". Κρέμασέ την με σκονιά και μανταλάκια "όρθια". Έτσι θα ανεβαίνει το νερό στην πετσέτα και θα εξατμίζεται^^
 

Fruzzle

Member
Για σας φιλοι μου! Ελπιζω ολα να σας πανε καλα στα προσωπικα σας grow και παντα υγεια!

Ας κανουμε μια ενημερωση στο thread μιας και εχουν καιρο να κανουν πασαρελα τα μοντελακια μου!

Amnesia Haze 1: Day 20

AH1_Day_20.jpg


AH1_Day_20_Side_View.jpg


Ωραιο μεγαλο και καλοθρεμμενο θηριακι για 20 μερες.
Του δινω ποτισμα καθε 2 μερες με 6 σταγονες Grow. Τις προαλλες το περασα και ενα ψεκασμα με Epsom Salts. Το γουσταρει ομως, γερο φυτο!

Amnesia Haze 2: Day 18

AH2_Day_18.jpg


Ικανοποιητικο φαινεται, λιγο μικροτερο απ'οτι το πρωτο την ιδια μερα. Αρκετα πλατυ ομως!
Περνει το ιδιο ταισμα με το πρωτο αφου ειναι τα ιδια φυτα + τα επσομ σαλτς.

Northern Lights 1: Day 18

NL1_Day_18.jpg


NL_1_Day_18_2.jpg


Ναι μεν μεγαλουτσικο για τις μερες του εν ζωη, μου εχει βγαλει την πιστη με αυτες τις κιτρινες κουτσουλιες του. Εβγαλε και στην κορυφη τωρα στο κατω φαν φυλλο.
Το πρωτο φυλλο που εβγαλε ειναι 40% κιτρινο στην ακρη. Το χρωμα του ομως φαινεται ωραιο.
Μιλισα με την εταιρια που πηρα το σπορι παλι και μου λενε απλα να κοψω το ταισμα και να προσεχω το pH.
Εδω και μια βδομαδα βεβαια το ταιζω ποτισμα παρα ποτισμα. Κατεβαζει 1,5 λιτρο νερο και 5 - 6 σταγονες γκροου οποτε το ταιζω. (καθε 4 μερες). Το pH του νερου ειναι γυρο στο 6,7 με ολα μεσα, αν δουλεβει σωστα το ΗΜ πΗμετρο που εχω.
Κατα τα αλλα ολα ειναι καλα με το φυτο, μεγαλωνει, μυριζει, γυριζει :p
 

Fruzzle

Member
Northern Lights 2: Day 16

NL2_Day_16.jpg


Μεγαλωνει το ατιμο, το ειχα υποτιμησει στην αρχη, ντροπη μου!

Και μια ομαδικη φωτογραφια για το ανθολογιο! Smile!

Growroom_7.jpg



Τωρα καποιες ερωτησεις για την συντηρηση του πΗμετρου.
Μολις το πηρα εβαλα το υγρο που μου δωσαν σε ενα μεγαλο μυλαρ φακελακι στο βαμβακι στο βαθο του καπακιου. Μετα απο καθε μετρηση το ξεπλενω με αποιονησμενο νερο. Παντως οταν παω να μετρησω την επομενη φορα βλεπω αλατα στο στην κορυφη απο το καπακι, δεν μπενουν μεσα και τα καθαριζω αλλα φοβαμαι μην το χαλασει, τζαμπα 50ευρω, ειναι κριμα.

Επισης που μπορω να βρω pH down στην ελλαδα? (Αν γινεται χωρις παραγγελια, δεν αντεχω αλα μεταφορικα.) Μου ειπαν να ρυθμιζω το pH με λιπασματα στο 6,3 για να ειμαι κομπλε απο την εταιρια σπορων.

Πως σας φαινονται ολα γενικα?

Ευχαριστω πολυ & καλο βραδυ!
 

Crowmax

Well-known member
Veteran
Γεια σου Fruzzle, ωραία πάνε τα μωρά σου!

Τωρα καποιες ερωτησεις για την συντηρηση του πΗμετρου.
Μολις το πηρα εβαλα το υγρο που μου δωσαν σε ενα μεγαλο μυλαρ φακελακι στο βαμβακι στο βαθο του καπακιου. Μετα απο καθε μετρηση το ξεπλενω με αποιονησμενο νερο. Παντως οταν παω να μετρησω την επομενη φορα βλεπω αλατα στο στην κορυφη απο το καπακι, δεν μπενουν μεσα και τα καθαριζω αλλα φοβαμαι μην το χαλασει, τζαμπα 50ευρω, ειναι κριμα.
Τι υγρό βάζεις δηλαδή μέσα στο καπάκι ; Δεν γράφει κάτι; Μάλλον είναι Ph buffer 4 ή 7. Φαντάζομαι είναι για να κρατάει υγρο τον αισθητήρα του ph-μετρου ώστε να μην ξεραθεί και χαλάσει.
Αυτα που σου φαίνονται σαν άλατα είναι νορμαλ, μιας και που εξατμίζετε/βγαίνει έξω το υγρο που βάζεις.

Επισης που μπορω να βρω pH down στην ελλαδα?
Κάθε growshop στην Ελλάδα έχει... μια μάρκα που έχω είναι της Hesi Ph down, έχει και η GHE και άλλες
 

Fruzzle

Member
Ευχαριστω Crowmax! Οταν το αγορασα εβαλα μονο μια φορα ενα υγρο καπως παχυρρευστο, οχι δεν ειναι το buffer, αυτο λενε οτι ειναι για calibration, ηταν σε ενα αλλο φακελακι λιγο μεγαλητερο, electrode ελεγε αν θυμαμαι καλα.
 

Fruzzle

Member
Παιδια θα κανω ενα update αυριο, απλα ηθελα να ρωτησω κατι..
Τα φυτα μου τα ποτιζω με μιξη αποιονησμενου νερου και βρυσης για να ρυθμιζεται το πΗ αναλογα και να εχει και τα ιχνοστοιχια απο την βρυση ταυτοχρονα.
Συνηθως παω και περνω ο ιδιος τα παγουρια αλλα σημερα πηγε ενας φιλος μου (μονο εγω και αυτος το ξερουμε) και καταλαθος πηρε αποιονησμενο νερο με αρωμα... εχει πανω μια ελληνικη σημαια και λεει με αρωμα λεβαντας.. το πΗ ηταν επισης λιγο αυξημενο 6.8 απο το 5.9 - 6 που περνω συνηθως. Λετε να παθουν τιποτα? Τα ταισα με αυτο το νερο γαμωτο...
 

kalamakias

Member
όχι ρε φιλε εντάξει με άρωμα λέβάντας είναι αν δεν είναι και χημικό το άρωμα δν πέζει να πάθουν .αλλα καλύτερα κόψτο .ασε κανα μπουκάλι απτη βρύση κανα δυό μέρες χώρίς το καπάκι να φύγει το χλώριο μέχρι να πάρεις άλλο
 

Fruzzle

Member
Καλησπερα παιδια! Fruzzle εν ωψη με ενα νεο update για τα δενδρακια πλεον, ετσι θελω να τα αποκαλω!

Amnesia Haze 1: Day 29

http://s30.postimg.org/t03bgcrbl/AH1_Day_29.jpgp/IMG]

Εχει αρχισει την σχηματιση του κανοντας αρκετο vertical growth καθως και μερικους ποντους.

Amnesia Haze 2: Day 26

[IMG]http://s30.postimg.org/vbf5pr68h/AH2_Day_26.jpg

Εβαλε τα τακουνακια της η συγκεκρημενη περνοντας αρκετο υψος! :p

Northern Lights 1: Day 26

NL1_Day_26.jpg


Το ιδιο και αυτο, επισης υποχωρει σταδιακα η κιτρινιλα που ειχε σε συγκεκριμενα σημεια.

Northern Lights 2: Day 24

Αυτο αν και αρχισε τον σχυματισμο colas οπως ολα τα αλλα, φαινεται να μην περνει πολυ περισσοτερο υψος, σε σχεση με τα αλλα, εκτος και αν 4 μερες κανουν τοσο μπαμ σε αυτη την φαση.

NL2_Day_24.jpg


Παμε και μια ολη η τρελοπαρεα

Growroom_8.jpg


Τελικα το αρωματισμενο αποιονησμενο νερο δεν τα πειραξε. Τζαμπα ανησυχησα!

Το προγραμμα τους ειναι - > feeding - νερο - feeding - νερο -

Κατεβαζουν 2 λιτρα νερο + 1 μλ grow το καθενα. Τορα θα τα ξαναταισω αυριο.

Επισης εχουν βγει τα pistils σε αρκετα σημεια σε ολα εκτος του ΝΛ4.
Ποτε πιστευετε πως πρεπει να βαλω HPS λαμπα?
Αυτη την στιγμη η λαμπα βρισκεται 45-50 εκατοστα απο το canopy. Λετε να ανεβασω την λαμπα η ειναι coble εκει? Φαινεται λιγο κιτρινισμενα τα πολυ ακρα στο new growth πανω πανω. Οταν βαλω την HPS (απο την ΜΗ που εχω τωρα), πρεπει να το ανεβασω ακομη περισσοτερο?

Ναστε καλα!
 

LegacyTron

Member
50-60 ποντάκια από την κορυφή. Άλλοι βάζουν την HPS μόλις τελειώσει η δεύτερη βδομάδα ανθοφορίας για να παίζει με την ΜΗ όσο "στρετσάρει", άλλοι την βάζουν μόλις γυρίσουν τον διακόπτη...Δική σου η απόφαση
 

Fruzzle

Member
Παιδια χαιρεται, αποφασησα να βαλω την HPS εχτες νωρις το πρωι. Επισης ποτησα προσθετοντας 0,5μλ Grow και 0,5μλ Bloom σε 2 λιτρα νερο, σε καθε γλαστρα εκτος απο το ΝΛ2 που ακομη δεν ειναι τοσο ετοιμο.
Ολα φαινονται οκ, το προβλημα που με απασχολει ειναι οτι εχουν κανει υπερβολικο drooping.
Ισως φταιει και ο χρονοδιακοπτης που σταματησε να δουλεβει για κανα 12ωρο, το καταλαβα οταν αλαξα την λαμπα σε HPS και ποτισα, πως ηταν γυρω στις 12-13 ωρες σε σκοταδι, αφησα την λαμπα μια μερα τελιως ανηχτη και τωρα μηχανικα την ανοιγω τις ωρες που την ανοιγα πρην, μεχρι να παρω νεο χρονοδιακοπτη.
Ανεβασα και το υψος της λαμπας ωστε να απεχουν αρκετα γιατι ειδα καπια κιτρινιλα στις πολυ ακρες των φυλλων τους και φοβηθηκα.
Πως σας φαινονται εσας?

Amnesia Haze 1: Day 32

AH1_Day_32.jpg


Amnesia Haze 2: Day 29

AH2_Day_29.jpg


Northern Lights 1: Day 29

NL1_Day_29.jpg


Northern Lights 2: Day 27

http://s24.postimg.org/5ax035pat/NL2_Day_27.jpg

Rear View:

IMG_20140329_191153.jpg
 

tjo

life gardener
Veteran
σα παραποτισμένα φαίνονται..είναι?
και τράβα πάρε ένα χρονοδιακόπτη ρε συ,έκανες τόσο κόπο
και το κάνεις χείροκίνητα? δε γίνεται σωστά έτσι,μη το αμελείς:comfort:
 

LegacyTron

Member
ένα legrand χρονοδιακόπτη των 18 ευρώ βλέπω στο πάτωμα ή μου φαίνεται;
 

Fruzzle

Member
Tjo εγω τα βαζω 2 λιτρα καθε 3 μερες. Με την ΜΗ droopαραν πολυ λιγο τις πρωτες ωρες. Με την HPS που εβαλα droopαρουν απο την ωρα που την αλλαξα. Δεν ξερω γιατι ειναι ετσι, το εψαξα και εγω.
Οντως θα αγορασω τιμερ το συντομοτερο.

Legacy, χαχα ναι οντως, λισμονημενο εκει μεσα το τιμερ που χαλασε! :D
 
L

letis

μπορεί να φταίει η αλλαγή. αλλά και τα 2 strains? και γω για overwatering το βλέπω. γενικώς να ποτίζεις όταν πρέπει και όχι με χρονοδιάγραμμα. μπορεί για τον χ, ψ λόγο κάποιες φορές να μην πιουν το ίδιο. δε σημαίνει ότι επειδή παράδειγμα είναι Δευτέρα πρέπει να τους ρίξω 2 λίτρα όπως και δήποτε..
 
Top