What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

ποτισμα/θερμοκρασια

PameJamaica

New member
υπάρχει πρόβλημα εάν η θερμοκρασία σε απόσταση 15 cm από την λάμπα είναι 35 βαθμούς? και εάν ναι πόσο θα πρέπει να είναι? εάν η εισαγωγή του αέρα είναι παθητική θα υπάρχει πρόβλημα με την μυρωδιά?
 

antartist

Member
Η θερμοκρασία στο ρουμ θα πρέπει να είναι 25 με 30 βαθμούς, εξαρτάται όμως και από τα φυτά πόσο ανθεκτικά είναι.
Να λάβεις υπ' όψη σου ότι ο καιρός θα ζεστάνει κι άλλο και θα ανέβουν οι θερμοκρασίες.
Η απόσταση της 250 από τις κορυφές στην ανθοφορία θα πρέπει να κυμαίνεται max 20-30 πόντους και ναι, νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα με το πλάνο σου.
Τώρα πάλι η μυρωδιά μπορεί να δραπετεύσει από οπουδήποτε όταν δεν δουλεύει ο ανεμιστήρας με το φίλτρο. Χαραμάδες, τρύπες, πτυχώσεις, θα μπορούσε να διαπεράσει ακόμα και την εισαγωγη με τον ανεμιστήρα, δεν έχει σημασία.
Αν έχεις τρομερό πρόβλημα με τις μυρωδιές θα πρεπει να δουλεύει συνέχεια ο ανεμιστήρας με το φιλτρο.
 

antartist

Member
Σαν τρόπος σκέψης είναι εντάξει νομίζω.
Στα σημεία θα έκανα αλλαγές.
Με τον ίδιο σχεδιασμό αν είχες δώσει 30 ευρώ παραπάνω για έναν RVK θα ήσουν αρχοντας μπορεί και χωρίς cooltube.
Όπως είπα το ψυγείο αυτό σχεδιάστηκε για να κρατάει τις θερμοκρασίες μέσα του και αυτό ήθελε προνόηση και δυνατή ροή αέρα.
Οι παρατηρήσεις που ζήτησες:

Θα κρεμούσα το φίλτρο πάνω από την λάμπα για μεγαλύτερη αυτονομία χώρου και καλύτερη κυκλοφορία του αέρα κάτω από την λάμπα, να μην ήταν στα πόδια μου, για να έκανα τεχνική scrog ένα φυτό.
Θα έδινα μεγάλη βάση στη συνδεσμολογία του φίλτρου με τον ανεμιστήρα και όπου αλλού χρειαζόταν, αντικαθιστώντας την μάυρη μονωτική με τις ειδικές φλάντζες για να φωλιάζει ο εύκαμπτος όμορφα στο φίλτρο και θα χρησιμοποιούσα θερμοανθεκτικη αλουμινοταινία σε όλες τις συνδέσεις για να αποφύγω φθορά και διαρροές του αέρα.
Βασικά τώρα που το ξανασκέφτομαι ο εύκαμπτος είναι περιττός τελείως.
Κατευθείαν ανεμιστήρας σε φίλτρο με μια φλάτζα που σου είπα, ΑΝ η τρύπα ήταν πιο ψηλά!!!
Όποτε μπαίνει εύκαμπτος και ειδικά όταν κάνει καμπύλες και γωνίες πέφτει η απόδοση του ανεμιστήρα.
Ελπίζω το ψυγείο να μην είναι κολλημένο στον τοίχο για να μπορούν οι τρύπες σου να αναπνέουν σωστά.
Ψιλά γράμματα θα μου πεις, εγώ θα σου καθόλου, οι λεπτομέριες κάνουν την διαφορά.

Τώρα οι επιλογές σου δεν είναι πολλές.
Ή τα στάζεις για κανά εξτραδάκι και είσαι κούκλος ή χτυπιέσαι ανελέητα, ξηλώνοντας και δοκιμάζοντας νέες θέσεις και τρόπους με αυτά που έχεις...
Όπως και να έχει τη μανούρα δεν την γλυτώνεις με ελλειπή ενημέρωση...
 

LegacyTron

Member
Σαν τρόπος σκέψης είναι εντάξει νομίζω.
Στα σημεία θα έκανα αλλαγές.
Με τον ίδιο σχεδιασμό αν είχες δώσει 30 ευρώ παραπάνω για έναν RVK θα ήσουν αρχοντας μπορεί και χωρίς cooltube.

Ψιλά γράμματα θα μου πεις, εγώ θα σου καθόλου, οι λεπτομέριες κάνουν την διαφορά.

Τώρα οι επιλογές σου δεν είναι πολλές.
Ή τα στάζεις για κανά εξτραδάκι και είσαι κούκλος ή χτυπιέσαι ανελέητα, ξηλώνοντας και δοκιμάζοντας νέες θέσεις και τρόπους με αυτά που έχεις...


απλα ρεσπεκτ
 

PameJamaica

New member
Θα παω για cooltube πιστευω να γινει δουλεια... χωρις αυτο εχω 35 βαθμους σταθερα με το cool ποσο πιστευεις να παει;;;
 

Gert Lush

Active member
Veteran
35 στην φυλλοσκεπή δεν είναι πρόβλημα, και με τόσο μικρό χώρο δεν θα πέσει πολύ, ουτε με cool-tube, γιατί πρόκειται για ακτινοβόλο (radiant) θερμότητα τόσο κοντα στην λάμπα, και όχι αγωγής/μταφοράς (convection - πώς διάολο είναι ο σωστός όρος;; ) που φεύγει με εξαερισμούς και τέτοια.

Το θέμα είναι στις ρίζες να μην είναι πολύ πάνω από 25, αυτό έχει σημασία. Τα φύλλα ακόμα και 40 να πιάσουν δεν τρέχει τίποτα (αποδεδειγμένα) εκτός και αν έχεις την ατυχία να σου πετύχει καμιά ιδιαίτερα δύσκολη ποικιλία.

Κάνε τις μετρήσεις σου «υπό σκιάν».
 

antartist

Member
Εδώ που τα λέμε το πρόβλημα είναι οι ανεμιστήρες.
Αν δεν είναι ικανοι να εκκενώσουν επαρκώς τον χώρο τότε μπορεί να μην δουλέψει ούτε και το cooltube.
Ρε συ PameJamaica δοκίμασε να αντιστρέψεις για αρχή τον ανεμιστήρα της εισαγωγής ώστε να βγάζει και αυτός, βγάλε και το φίλτρο να γκαζώσει λίγο και ο άλλος, να δεις αν καλυτερέψουν τα πράγματα πριν ξοδευτείς τσάμπα.
Αν ναι, τότε το κουλ θα κάνει δουλειά.
Και κάνε ένα τηλ στον Αλεγκρε ευγενικά να δείς αν μπορείς να επιστρέψεις/ανταλλάξεις με λίγα λεφτά πάνω να πάρεις ένα RVK.
Είναι δεκτικά παιδιά, εγώ θα το έκανα από τη στιγμή που δεν ''έτρεξε'' το φαν.

Σε αυτό που λέει ο Gert έχει δίκιο εν μέρη αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει από ψυγείο να γίνει και φούρνος μέσα εκει. Τα φυτά δεν παύουν να επηρεάζονται.
Σαν αρχάριος δεν θα ρίσκαρα να έχω και αυτό στο μυαλό μου.
θα έχεις άλλα πολλά να κοιτάξεις...
 

LegacyTron

Member
κοίτα εγώ στο δικό μου έχω εισαγωγή αυτήν που τραβάει από μόνο του και εξαγωγή 500 κυβικά. Νταξ ρουφιέται από 100 μεριές η ντουλάπα αλλά τι να κάνουμε. Έχω και 4 ανεμιστήρια μέσα, ένα κάτω στο ύψος των γλαστρών και 3 από πάνω από τις κορυφές. ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
 

ganja3

Member
Το θέμα είναι στις ρίζες να μην είναι πολύ πάνω από 25, αυτό έχει σημασία.(αυτό είναι σωστό ) Τα φύλλα ακόμα και 40 να πιάσουν δεν τρέχει τίποτα (αποδεδειγμένα) (αυτό είναι λίγο λάθος )
Κάνε τις μετρήσεις σου «υπό σκιάν».
εάν τα φύλλα είναι σε μεγάλη θερμοκρασία , τότε μπορεί να μην τρέχει τίποτα με την ποσότητα και την δύναμη που θα αποδώσει το φυτό , αλλά έχουμε θέμα με τα αρώματα ..
τα αρώματα ( τερπένια νομίζω ) εξατμίζονται σε κάποιες θερμοκρασίας . , είχα βούδα τον χειμώνα μεγαλωμένο σε θερμοκρασίες 20 με 25 . που όταν τον κάπνιζες μύριζε 4 τετράγωνα . μέσα στο γκρόου όταν μεγάλωνε δεν μύριζε σχεδόν καθόλου ..
το ίδιο φυτό το καλοκαίρι με θερμοκρασίες 35 / 38 , μέσα στο γκρόου μοσχοβολούσε , και όταν κόπηκε και καπνίστηκε δεν μύριζε καθόλου .
για τον ίδιο λόγο δεν μυρίζει και το λάδι .

τώρα αυτό θα μου πεις είναι κακό ? νομίζω όχι για τις περισσότερες ποικιλίες ,την στιγμή μάλιστα που δεν χάνουν από την δύναμή τους .
το λεμόνι όμως είναι σαν αποσμητικό χώρου , το θέλω το άρωμά του
 

Gert Lush

Active member
Veteran
εάν τα φύλλα είναι σε μεγάλη θερμοκρασία , τότε μπορεί να μην τρέχει τίποτα με την ποσότητα και την δύναμη που θα αποδώσει το φυτό , αλλά έχουμε θέμα με τα αρώματα

Κοιτα να δεις - δεν το συνιστώ σε κανεναν να έχει τα φύλλα στους 35 βαθμούς. Και όπως έγραψα, οι ρίζες καλό να μην είναι πάνω από 27 max να πούμε.

Απλά στην περίπτωση του φίλου, και αυτό νομίζω οτι διέφυγε από πολλούς, ΔΕΝ θα μπορέσει να χαμηλώσει την θερμοκρασία της φυλλοσκεπής σημαντικά γιατί έχουμε να κάνουμε με ακτινοβόλο θερμότητα σε τόσο μικρές αποστάσεις: 250αρα ΗΡS μέσα σε ψυγείο, ρε παιδιά!

Το cool-tube θα ρίξει την θερμοκρασία, αν μάλιστα έχει και επαρκή είσοδο (καλά κάτι κοτσάνες που γράφτηκαν για εισόδους/εξοδούς ούτε που θα τις σχολιάσω... λίγη κοινή λογική ρε παιδιά) αλλα αν ο φίλος ΠάμεΤζαμάικα δεν μετρήσει υπό σκιάν, θα του δημιουργηθεί λάθος εντύπωση. Αυτό ήθελα να επισημάνω.

Το ότι ζεστή φυλλοσκεπή θα κάνει να χαθούν τερπίνες - γεγονός.
Άλλα δεν είναι και το τέλος του κόσμου, ιδίως για κάποιον που πάει να κάνει grow με περιορισμένες συνθήκες.
 
L

letis

άλλη μια μεγάλη διαφορά μεταξύ hid και led φυσικά υπέρ των leds..
 

panas1

Member
Το cool-tube θα ρίξει την θερμοκρασία, αν μάλιστα έχει και επαρκή είσοδο (καλά κάτι κοτσάνες που γράφτηκαν για εισόδους/εξοδούς ούτε που θα τις σχολιάσω... λίγη κοινή λογική ρε παιδιά)

σχολίασε σχολίασε γιατι κ γω εχω μπερδεύτηκα κ ήμουν έτοιμος να ανοίξω βιβλία φυσικής και τέτοια χααχα
 

antartist

Member
Ναι ρε αλάνια, να ανοίξετε κανά βιβλίο αν έχετε αμφιβολίες, δεν είναι κακό!!
Απλά πράγματα είναι αυτά!
Εδώ μέσα, από το internet, προσπαθούμε να ανταλλάξουμε απόψεις για να βοηθηθούν κάποιοι.
Και κάποια πράγματα όπως και να το κάνουμε παραμένουν θεωρητικά.

Για να ψύχθούν οι χώροι πρέπει να ισχύσουν κάποιες δυνάμεις, πως να το κάνουμε δηλαδη; Με μηδενικές ή ανεπαρκείς πιέσεις δεν μπορεί να συμβεί αυτό.
Δύο είναι οι επιλογές. Αρνητική ή θετική πίεση.
Η θετική πίεση έχει τα θετικά της και εφαρμόζεται σαν λογική πολύ συχνά, ακόμα και στα γκρόου αλλά για την περίπτωση του PameJamaica ας το αποφύγουμε.
Η επόμενη επιλογή είναι να δημιουργηθεί αρνητική πίεση και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να ισχύσουν συγκεκριμένες κατασκευαστικές παράμετροι.
Όλα αυτά θεωρητικά και σαν λύσεις ανάγκης πριν καταφύγουμε στον συμπηρωματικό εξοπλισμό για οικονομικούς λόγους, επαναλαμβάνω!!
Μη γίνεστε κανίβαλοι!
 

Gert Lush

Active member
Veteran
άλλη μια μεγάλη διαφορά μεταξύ hid και led φυσικά υπέρ των leds..

Πράγματι σε τέτοια σενάρια φαντάζομαι οτι τα λεντάκια είναι σωτήρια.
Δεν τα έχω δοκιμάσει, δεν μπορώ να πω, αλλά έτσι ακούγεται.
 
Top