What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Trainwreck + Amnesia - 600W HPS

twader

Member
Salutare!

Primul meu grow mai serios si in acelasi timp si primul meu post pe forum.

Strain: GHS Trainwreck x5 + Dinafem Amnesia x2

Germinare: RootIT Propagation kit
Vegetatie: CFL 125W White/Blue spectrum 6500k
Inflorirer: HPS 600W + balast electronic

Toate acestea vor functiona intr-un cort de 120x120x200cm
Pamant: BioBizz Lightmix si Plagron Batmix
Nutrienti: BioBizz Biogrow pentru vegetatie iar pentru flower inca nu am stabilit ce voi folosi.

Semintele au inceput germinarea in Propagation kit de 24 de ore.
Am pus in total 7 seminte la germinat, eu ma astept sa raman cu 4-5 sa le cresc pana la sfarsit.

Momentan doar cateva poze de ieri mai jos.
Voi incerca sa mentin thread-ul cat mai updatat.

Fiind primul meu post sunt sigur ca am omis unele detalii ale grow-ului, daca aveti intrebari, sugestii sau critica constructiva va stau la dispozitie.

O seara senina!

 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Bun, ai inceput cu dreptul.
Si daca ai grija de umiditate si temp sa te astepti la 7 plante si nu 4-5. :good:
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
iar daca nu iti iese germinarea cum trebuie, data viitoare incearca si fara acel kit. pastilele de turba/coir in general complica germinarea plantelor, deoarece retin prea multa apa. asa ca ai grija. cu seminte proaspete n-ar trebui sa ai nici o problema in a scoate 90%+ germ rate, cu metoda potrivita.
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Io n-am vrut sa-i stric omului bucuria de a avea si folosi kitul de propagare, kit care este foarte folositor la clonat.
Kitul meu de propagare e un teanc de servetele si orice cutie de margarina sau de pastrat mancarea, cu o rata de germinare de 100%. Si nu spun asta pt a ma lauda, ci pt a-i ajuta pe baieti sa priceapa cat de usoara e treaba cu germinarea.
 

twader

Member
Va multumesc pentru incurajari!

Kitul a fost mai mult un impulse buy, la primul grow (uber begginer) and incercat metoda de germinare cu servetele umede intr-o caserola. Nu am avut prea mult noroc si din 20 de seminte puse la germinat mi-au iesit 4 din care doar 2 au ajuns sa fie transplantate canre ulterior au murit pentru ca... noob.

Kit-ul de propagare mi-a fost recomandat de un prieten care e de multa vreme in domeniu si am zis ca nu am nimic de pierdut si nu imi mai bat capul. Mi se pare o solutie eleganta pentru germinare.

Momentan cuburile stau la 24C, deabia au trecut 36 de ore de cand le-am pus, nimic nou de raportat :)

Am sa incerc ca la fiecare update sa pun poze cat mai detaliate si mai multe, pentru ca altii care vor veni dupa mine sa poata sa isi faca o idee, si pe mine m-a ajutat foarte mult forumul in acest sens.

Multumesc pentru sustinere si sa aveti un weekend interesant!
 

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Acu, tu nu mai ai de ales, da-i bataie. kitul meu de germinare: direct in pamant. La seminte noi (mai putin de 4 saptamani, luate de pe camp), rata de germinare de toata jena. La seminte (cu siguranta) mai vechi 1 luna - adica luate de la furnizor serios, rata de germinare (in pamant bun, mentinut doar umed, etc), 100%. Cea mai rapida, cam 3 zile. Cea mai lenesa, cam 7-10 zile, nu mai stiu exact.

Cu alte cuvinte, rabdare si umiditate cu masura.
 

twader

Member
Update - ziua 3





Sunt fericit sa raportez ca toate cele 7 seminte au germinat fara nici o problema. Pana acum sunt foarte multumit de kitul de propagare, tine temperatura contanta la 23-24 C si umiditatea aproximativ 90%

Urmatorul pas este sa le transfer in ghivece mici iar cand se apropie perioada de flowering in ghivece ceva mai mari. (Nu mai tin minte dimnesiunile, dar completez pe parcurs)

In viitorul apropiat as vrea sa fac un SCROG, nu am mai avut tangente cu scrogul pana acuma si poate cand va veni vremea voi cere ajutorul comunitatii :D

Zilele urmatoare voi asambla si cortul, revun cu poze cu set-up-ul cand va fi gata.

O zi senina va doresc ! ;)
 
A

Avaible

Daca le-ai si ajuta indepartand coaja de samanta de pe ele ar fi lux! bafta
 

twader

Member
Am dat jos coaja de la semințe pe 4 din ele, celelalte 3 încă nu pot sa le dau jos fără sa îmi para rău mai târziu :)
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Aia trebuie sa faci doar daca nu cade singura la o zi de cand au iesit din pamant, si se face foarte simplu, daca le umezesti inainte cu ceva timp (pulverizator), si apoi cu grija cu o scobitoare sau un ac (sau chiar o penseta daca ai mana buna) o dai la o parte treptat.
 

twader

Member
Le mai las si pe celelalte pana maine, nu vreau sa le fac rau.
2 intrebari as vrea:

1. Kitul de propagare sa il tin de acuma afara la lumina sau in dulap la intuneric?
2. In cat timp ar trebui sa fac transplantul in ghivecele mici?

Au deja 1,5 zile de cand au germinat si se poate vedea o mica radacina in partea de jos a cuburilor (mai putin 2 din ele).

Multumesc
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cum vezi frunzulite verzi e timpul sa stea sub lumina.
transplantul trebuie sa il faci cand ies mai multe radacini din pastilele acelea, dar inainte sa inceapa sa se incurce intre ele radacinile.

succes!
 
Last edited:

twader

Member
Ziua 4 - "Duckfaces"

Azi am montat CFL-ul intr-un dulap random pana vineri cand montez cortul.
Pana la urma am ajuns la concluzia ca growbox-ul la care m-am oprit initial nu prea incapea in locul in care vroiam sa il pun. Am les un cort mai lung decat lat (GrowLab GL80L, 150 x 80 x 200 cm) si mi-am propus sa mai adaug HPS-ul de la grow-ul anterior (250W) pe langa cel de 600W prevazut inainte.

Cele 5 Trainwreck-uri le voi pozitiona undeva in mijlocul cortului iar pe laterale voi face un scrog la fiecare Amnesia (cica raspunde bine la scrog).

Revin vineri seara sau mai repede cu un nou update.

O seara faina!

 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Suna bine planul!
Dar ai grija ca se lungesc prea mult, apropie mai mult lumina, si ai grija la tranplant sa nu le rupi tuplina. Cel mai bine e sa la ingropi pana la cotiledoane.
 

twader

Member
Initial lumina era mai jos, aproximativ 25cm de varful plantelor. Dar evident ca a crescut temperatura pana pe la vreo 27-28 C. Momentan nu prea am ventilatie acolo in dulap, stau cu usa de la dulap deschisa si undeva prin casa un geam semi deschis si CLF-ul ridicat la aproximativ jumatate de metru. Nu prea as vrea sa le prajesc de pe acuma, cam in ce temperaturi trebuie sa ma incadrez? Eu am incercat sa fac 24-25 C.
 
Top