What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

LED 450W/1x1x2m/CBD/soil/BioBizz

C

canna_brotha

jste spokojeni s těmito Tropf Blumat? po celou dobu uvažujete o koupi je pro vaši zahradu .. ale nějak pořád sbírat klady a zápory :)
psaní by Google Translator, takže se omlouvám předem za rozbité jazyce

zdravím
 

spachal

Well-known member
Veteran
Zdravim, takze zase nejaky update..

>Phuuu Ad: jeste jednou diky, ohybani pomoci zateze me ani nenapadlo, take zajimave reseni! :]


Vse vypada relativne v pohode, i kdyz ne vse jde presne tak, jak si predstavuji ..
Takze nejprve vsechny slecny:

28.den od seminka, 18/6


No a ted ty 'mensi radosti' ;] .. Prvni vec je ta, ze seminka od Sensi jsou nejen feminisovana, ale jak jsem dnes definitivne na krabicce zjistil, i samonakvetaci (dostal jsem je, takze jsem to pred zasazenim tak moc nezkoumal). Vysledek je ten, ze uz proste i pres 18/6 zacinaji kvest .. Coz mi paradoxne moc radosti nedela, neb jsem chtel, aby jeste povyrostly a pomohl jsem jim se rozvetvit ..

Sensi Seeds - Skunk #1 Automatic


Co ted s tim? Zacit jeste nejaky training (FIM/topping nepripada asi uz v uvahu), nebo proste v kvetu uz nechat? Mel jsem v planu dat tak do tydne/dvou nad slecny sit na scrog, do te doby je jeste trochu trapit ohybanim a vetvenim, ale da se to i ted, kdyz uz ocividne nakvetaji?

Druha vec je ona 'postizena' slecna behem presazovani, vyhnala sice dva bocni smery, ale pripada mi, ze uz vyrostle listy ji brani v rustu. Plus se take valeji po zemine, bojim se, aby to nezacalo nejak plesnivet. Takze co s tim? Nechat tak, jak je? Pripadne ostrihat spodni listy, nebo odhrabat zeminu?



No a posledni dotaz se tyka jedne neprijemnosti se slecnou 'vlevo nahore', objevuji se hnede fleky na listcich. Opet, ma vyznam to nejak resit, nebo je to nejaka 'blbost' a nechat byt?




Tot asi dnes vse, dik vsem za pomoc! :]
 

papaja

Active member
Veteran
pane spachal:
tomu květu u autoskunku1 už nezabrání nikdo na světě ta už pokvete až do konce
auta nakvítají takhle brzy a nic s tím neuděláš
tu kytku by jsi měl krmit už květovým hnojivem

přijde mi to přelíváný, proto jsou takhle svěšený a tam můžou i hnít kořínky
taky mě trochu vyděsila ta fialová barva u řapíků u listí to koukám a i barva listů nevykazuje tu zdravě tmavě zelenou, jak má být-chybí jim dusík
 
Last edited:

Mightyka

Active member
Veteran
Čau!
Napiš jaký máš hodnoty, vlhkost, teplota, vzdálenost ledek od kytek, EC, pH výtoku...
Rozhodně nevypadaj moc zdravě, ale v růstu to ještě jde "vždycky" zachránit.

Mně připadaj přelitý a ještě k tomu jim je zima, alespon bych odhadl z fotek, možná ještě trochu přismažený od ledek, ale bez podrobnějšího popisu to jen tak nejde odhadnout...

Edit: s tim pH nevim nevim, jedině, že bys měl rozkalibrovanej pH metr. I když pH neupravuju (ne vždy, ale občas), tak na kytkách neni vidět žádnej problém... Takže radši to nechat na těch 7, než to prznit podle nesmyslnejch hodnot ze špatnýho pH metru.
Já bych určitě nehnojil vůbec, kytky malinký a květináč docela pořádnej, na 100% to neni nedostatek živin.
 

spachal

Well-known member
Veteran
Panove, opet diky vsem, vazim si toho :]

>papaja: je mi jasne, ze jakmile automat zacne kvest, uz proste kvest bude, fotoperioda nefotoperioda. Jde mi jen o to, zda ted mam tyhle tri kytky zacit nejak lehce trapit a alespon ohybat, nebo proste uz v kvetu nechat byt a tesit se na jednu centralni palici. Nevim, jak slecny v kvetu snaseji lst, zda je to vubec dobry napad ..
A s biobizz na kvet zacnu (Bloom), dobry napad.

Netusim, zda jsou kvetinace prelite, spise si myslim, ze ne. Zalevam jen mirne, podle vahy kvetniku a jednou za tri az ctyri dny proleju vse tak, ze na podmiskach mam vytok zalivky. Zemina je mimoradne lehka a i pod LED prosycha vcelku slusne. Zrovna vcera, pred focenim, byly kvetniky opravdu hodne suche, temer bez vody, abych prave zabranil problemum s koreny dostal k nim nejaky ten kyslik. Zadny peroxid nepridavam, jen RootJuice, takze to resim spise nedostatkem vody a proschnutim, nez prebytkem. Ta prvni fotka v minulem prispevku je tesne po kompletnim proliti, naopak treti je pri prakticky temer suche zemine.

Co se tyce nedostatku hnojiv, to prave netusim, jak to poznat. Zemina je AllMix s kokosem (2:1), AllMix by mel vydrzet s hnojivem cca sest tydnu, takze se spise snazim pridavat jen upravenou vodu, jednou za dva dny s RootJuice (cca 2ml/L) a jednou za tri az ctyri dny s Bio-Grow (1-2ml/L). Proste tak, jak jste mi zde radili :]. Mam tedy pridavat hnojiva jeste vice? Je to organika, tezko se to davkuje podle EC ..

Teplota je pres fazi tmy okolo 19-20°C, behem sviceni 23.5-25°C. Mereno na vrcholcich kytek. Vzduch v boxu je pomichavan dostatecne, sloupovy ventilator. Svetlo je cca 30-40cm nad, moc nehreje, chtel jsem aby slecny trochu uz povyrostly a mohl jsem zacit s lst.

pH se snazim na zalivce drzet okolo 6.5, zitra zmerim vytok, snad v podmiskach jeste neco zbyde, nechci je zase prolevat kompletne.

Relativni vlhkost v boxu je v mezich 65-73%.

Takze co ted? Mam k dispozici od biobizz Grow, Bloom, Alg-A-Mic a RootJuice, voda ma EC 0.2, s hnojivy jsem to zatim nemeril. Zitra mi jeste prijde Simbivit (rajcata), mohl by pomoci? Od vcerejska upravuji pH pomoci kys. citronove. Namicham jeste pufr a znova prekalibruji pH meter (v sousednim vlakne nikdo neporadil, takze zitra pufrovaci prasek prijde), zda neni problem v nem (malo pravdepodobne, pH vody v radu meri s presnosti na desetinu).

Sice to nemam rad, ale zkusim proste na kazdou kytku neco jineho a uvidi se. Snad se zmeny projevi rychleji, nez je stacim nejak poskodit ..
 

Elessar

Active member
Zdravím :wave:
Zkusíme si pomalinku odvodit možnou příčinu:
Začnu u začátku 4tého týdne, Mango 01 - krásně rozjetá, nastartovaná.
Co se změnilo od 7.1. do 14.1.?
Posouval jsi světlo?
Změnil vlhkost?
Více hnojení, častější zálivka?
Jak se od té doby změnila teplota, máš v místnosti topení nastavené stejně?(venku se poslední týden ochladilo) - pokud tedy nejsi z teplých krajin.
Zkus si odpovědět a dát to do souvislostí.
Např. Zalévám stejně, snížila se teplota - kytky méně pijí - jsou přelité, začal jsem přidávat více hnojiva(abych podpořil růst), substrát se zasoluje(zoubky listů směřují vzhůru, špičky listů jsou hnědé(foto s kytkou vlevo nahoře) - může být i kvůli vlhkosti).
Jak ten ocet, používal jsi, nebo ne?
Může to být více faktorů..
Zima + přelití + pH
Organická hnojiva působí postupně, takže změny se projeví na kytičkách až za nějakou dobu..
Uvidíš jaké bude pH zálivky. Kolik má zhruba Tvoje zdrojová voda pH?
Root Juice hodně pH snižuje a Bioheaven taky.
Já prcky začínám s fish-mixem, uvolňuje rychleji dusík než Bio-grow..
Zaměř se na teplotu, zálivku a pH..

Popřemýšlej, změř pH a uvidíme..

Good Luck
El
:tiphat:
 

papaja

Active member
Veteran
ahoj spachale :)
když kytičky povyrostou, není třeba je zalévat každý den.nepěstuješ v kokosu, tam kokosáci musí lít každý den , v hlíně to není nutné pořád to zalívat každý den, to může být účelné na malé kelímky a semenáčky tam holt každý den, ale v těchle květníkách to určitě pod ledkou tak nevyschne, aby jsi to pořád zaléval
ve 4 týdnu pod hps stačí zalévat jednou za 2 až 3 dny, pod ledkou jsem nepěstoval, ale hádám, že to prosychá ještě pomaleji
nechal bych to proschnout a dal jim najíst..koncentrace 4 ml/l fishmix či 4 l/l biogrow zhruba 6l roztoku na všechny květníky tedy 1 l roztoku na jeden a uvidíš
ale nezapomeň v botanice nelze opakovat pokus nechci být za chytrolína ale myslím, že to pořád držíš v moc vlhkém půdním prostředí a v 4 týdnu už si to zaslouží pořádně pohnojit
zatím tomu dáváš 1-2 ml, což není moc je to na dolní hranici hnojení biobizz uvádí 2-5 ml, tedy nedostává to živiny
nedej na schémátko , co rozdává biobizz, tam jde o klony na silné lampě, kde rosteš 14 dní a jdeš na květ

i root juice zalévám na začátku 2 ml, ale s dalším hnojením už 4ml/l dva tři týdny root juice

pokud chceš pokračovat, zalévej to stejně a v podstatě nehnoj, ale jaksi výsledky to nemá

tedy omezit aktivitu, nechat proschnout a řádně zahnojit
hodně štěstí

jo a s tou nakvítačkou nech jí na pokoji a nelámej ji myslím, že každý zásah u automatů je znát a brzdí oni mají svůj předepsaný čas a je třeba je nezasekat
 
Last edited:

spachal

Well-known member
Veteran
>Elessar: od vcerejska si v hlave probiram, co se mohlo zmenit, ale prave ze nic :]. Na druhou stranu, budu muset zacit fotit nejak 'standarizovane', protoze mozna na fotkach vypadaji rozdily vetsi, nez jsou, fotim do rawu, pak to upravuji, takze co se tyce barvy listu, mohou byt ty rozdily zpusobene spise fotkama, nez v realu. Nafotim to s kalibracni destickou, at jsou barvy realne (i kdyz je pak otazka, jak mate zkalibrovane monotory :] ..).

Ocet jsem pouzival, ted uz mam kyselinu citronovou (pouzita zatim jednou). Teplota je plus minus porad stejna, mistnostje bohuzel obecne nevytapena, takze ted v ni mam akumulacky s termostatem, ktere udrzuji mistnost v rozmezi 19-20 stupnu. Pri sviceni se v boxu zvysi teplota o cca +4 stupne, to je takhle od zacatku, nezavisle na teplote venku. Jakmile substrat proschne, zase kompletne proleju a zmerim i vytok.

Ohledne tech hnedych fleku je to pro me zahada, neb tohle dela prave a jen jedna kytka ze sesti, za zcela shodnych podminek. Jediny rozdil je mozna ten, ze zde byl nejslabsi ofuk z ventilatoru, ale zrovna na tohle to dle me logiky nemuze mit zadny vliv. V kazdem pripadku jsem ted upravil i ofuk a zapojil jsem oba ventilatory. Toz se necham prekvapit vysledkem :]

>papaja: ahoj, koukam, ze Te muj nick vzdy pobavi, to je dobře :))
Zmenim tedy zpusob zalevani, zil jsem v dojmu, ze je lepsi davkovat zalivku postupne, ne nechat vzdy proschnout a pak kompletne prolit, ale i tohle ma svoji logiku, takze zkusim.
Mnozstvi hnojiva tedy zvysim, bal jsem se spise prepaleni, diky AllMix zemine. Na vysledek jsem zvedavy, i u organiky by to snad melo byt znat do dvou-tri dnu, proplachnout to kompletne take muzu vzdy, i kdyz u te organiky to pujde o neco hure ..
A pristi kolo jedu kompletne v kokosu, budu si ziviny ridit sam, na tohle uz nemam nervy :D. Kdyby alespon byly zcela jasne rozdily mezi vyschnutim, prelitim, malo hnojivem, prepalenim .. achjo

No a s tema automatama .. vzhledem k tomu, ze pro ne moc vyuziti nemam (vysledky spise rozdam a potesim tim sve okoli ;] ..), zkusil jsem vcera (spolu s CBD) u dvou ohyb, proste uvidime. Stejne k tomu Mangu maji obrovsky naskok, treba se takhle trochu vyrovna kosa.

Zitra zase nafotim, az se trochu vzpamatuji z ohybani ..
 

maakoo

New member
Zmenim tedy zpusob zalevani, zil jsem v dojmu, ze je lepsi davkovat zalivku postupne, ne nechat vzdy proschnout a pak kompletne prolit, ale i tohle ma svoji logiku, takze zkusim...

v mych predchozich prispevcich sem se ti to snazil rict, ja teda nemam odjeto buh vi kolik kol v indooru, ale imho ja vzdy radne proleju a dalsi zalivku davam az za cca ctyri dny
 

spachal

Well-known member
Veteran
Vsak ja to take zkusim :] .. Dnes jsem tedy nevydrzel a prolil uz po dvou dnech slecny hnojivem, vcetne listu, ale stejne to uz chtelo zitra prolit kompletne, toz jsem to o den urychlil. Jsem zvedavy na vysledek ..

Mmch, jaka je uz vysoka vlhkost v boxu, ve fazi rustu, nemyslim u semenacku? 75% je uz hranice, nemel bych poresit prave tohle? Stejne dve kytky jsou uz v kvetu, takze brzy musim dolu, jen me to napadlo jako take jeden z duvodu problemu ..
 

spachal

Well-known member
Veteran
Takze zase po tydnu nejake fotky, spise se nedari, nez dari :/ ..

35.den 18/6 (od seminek):


Vsechny slecny, vepredu CBD, vzadu AK Skunk. Zatimco CBD se vcelku nejak zmatorily, automatum se ocividne nedari.

Jak to ted tedy vypada:
- zvysil jsem teplotu o cca jeden stupen, takze noc 20-21, den 24-25
- zalevam jednou za tri dny, po vysuseni substratu (podle vahy, takze opravdu proschne), proleju komplet. Pro CBD micham 4ml BioGrow + 4ml RootJuice + 4ml Alg-a-mic. Pro Skunk 2ml BioGrow + 3ml Bloom + 2ml RootJuice + 3ml Alg-a-mic (na 1L, samozrejme)
- zadny ocet na snizovani pH (mimo to mam uz pripravenou kys. citronovou)
- pH zalivky cca 6.0 - 6.2, pH nesnizuji, postara se o to BioBizz
- pH vytoku cca 6.8 (merak zkalibrovany pufrem, ukazuje presne)
- fotoperioda 18/6, i pro automaty

Pred peti dny provedeno ohybani (krome jednoho zpomaleneho skunku, uz to ale dohani), rust se zastavil na cca tri dny, ted uz je zase znat rust. Ale na odjetych pet tydnu mi prijdou kytky stale moc pri zemi, dalsi kolo pujde asi lampa vyse, at se trochu vytahuji ..



CBD. Barva je uz lepsi, sice porad to jeste neni ono, ale trend je pozitivni :]



Nejhorsi automat z tech tri, alespon co se listu tyce. Co jsou proprirodu ty hnede skvrny? Skudce jsem zadne nezahlednul, zivin musi mit kytka dostatek, teplota v pohode ..



Detail kvetu automatu, je normalni, ze pestiky uz takhle hnednou, nebo je to zase neco ne uplne moc zdraveho?

Takze ptam se opet, co zmenit k lepsimu? Zvysit davky hnojiva? Snizit pH substratu nejakym prolitim? Strikat ziviny primo na listy? Nebo to proste nechat na prirode, at se snazi? ;]
Dik za info ..
 

sensi23

Active member
Veteran
neco je spatne..prolej cistou ph upravenou vodou a zmer to co vyteka z kvetinace verim tomu ze nektera hodnota te prekvapi.....jeste zkontroluj jestli nemas nekde na tech autoflowerech samci kvitek na palickach..jestli bude tady v tom smeru vse v poradku tak to bud prelejvas nebo nedolejvas..
Ale ja bych tipoval ze je to prehnojene
 

spachal

Well-known member
Veteran
OK, udelam to, jake pH ma mit pruplach? Tak 6? Myslite si tedy, ze je to prepalene? Uz tomu moc nerozumim, na zacatku jsem si to myslel (i psal), radili jste vice hnojit .. cert aby se v tom vyznal, mam tedy proplachovat vsechny kvetinace? I ty s CBD, ktere vypadaji zatim v pohode?

Zmerim tedy pH na vytoku a EC a uvidim. Nejake dalsi napady?
 

sensi23

Active member
Veteran
Ja bych to nejdriv zmeril a pak teprve delal nejake soudy a zmeny,proste to prolej normalne vodou jako bys zalejval cistou vodou ph jake normalne pouzivas a zmer hodnoty vytoku podle toho poznas jake mas ph a ec v kvetnikach..muze to byt jak prehnojene,tak take nedozivene diky spatnemu ph atd atd..Jinak i ty CBD odrudy se mi zdaj ponekud zlutejsi..takze to udelej u vsech..
Ja si myslim ze jak ty ledky moc nepalej tak to neprosycha a v kvetnikach se udrzuje vysoke EC..jinak ja jsem ti radil at das pouze korenovy stimulator a pohnojis az cca za 14 dnu ;)
 

benjichaouat1

Active member
Veteran
Sensi ti poradil presne, prolej vodou u ktere zmeris hodnoty, prolej, zmer hodnoty vytoku a vsimni si rozdilu. Mas to natuty prehnojeny v dusledku toho se uzamkl prijem nekterych zivin, takze by se mohlo zdat, ze kytce chybi fosfor, draslik, zelezo, ale opak bude pravdou. Ph muzes sice snizit, ale ja bych to nechal, je to v norme.
 

jenery

Active member
ahoj, ty moje CBD rostlinky taky zustaly dost pri zemi, ale po lst se pekne rozvetvily, tady muzes porovnat, kdyz jim byl mesic:


a kolem 6ti tydnu v zacatcich kvetu:


v kvetu uz pak zase moc nenarostly, ale to jsou holt ty ledky...
good luck and abundant harvest:tiphat:
 
Top