What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Το grow του Τοτέμ...

Booker

Member
Ενδιαφέρον η δίαιτα που τους κάνει Gert. Εξάλλου όσο λιγότερο φάνε τόσο καλύτερα από πολλές απόψεις,έξοδα,γεύση,κλπ. Φώσφορο και κάλιο από που παίρνουν? Λίγα μου φαίνονται αυτά που τα ταίζεις στο flower.

Την ποσότητα λιπάσματος μαζί με νερό σε lt, πως την καθορίζεις Gert ανάλογα με τα λίτρα της γλάστρας? Φτιάχνεις το μείγμα, αλλά πόσα ml-lt ρίχνεις σε μια γλάστρα 7λτ πόσα σε μια 15λτ και πόσο σε μια 25λτ?
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Φώσφορο και κάλιο από που παίρνουν?
Ερμ, σορρυ;; PK = PhosphorusKalium
Αλλα και χωρις ΡΚ, μια χαρά τα καλύπτει το BioBizz Bloom που έχει αναλογία Ν:2-Ρ:7-Κ:4 .
Αυτή η φάση με τα 300 διαφορετιά λίπασματα μου φαίνεται οτι είναι δουλειά καθαρά μάρκετινκ.

Καμιά φορά μάλιστα, αν έχω ξεμείνει από Bloom και βαριέμαι να κατέβω στο growshop, παίρνω απλό βιολογικό για τομάτες από το γειτονικό garden centre. Σχεδόν την ίδια δουλειά με το Βloom κάνει και μισή τιμή! Μετά δεν ξαναπαίρνω Bloom ώσπου να τελειώσει το τοματόζουμο.

Την ποσότητα λιπάσματος μαζί με νερό σε lt, πως την καθορίζεις Gert ανάλογα με τα λίτρα της γλάστρας? Φτιάχνεις το μείγμα, αλλά πόσα ml-lt ρίχνεις σε μια γλάστρα 7λτ πόσα σε μια 15λτ και πόσο σε μια 25λτ?
Φτιάχνω το μείγμα στη αναλογία που πρέπει, και μετά ποτίζω όσο σηκώνει το φυτό/γλάστρα. Ποτέ δεν μέτρησα πόσο ακριβώς παίρνει.

Χαχα, κάποια στιγμή λέω να κάνω κανα grow με τα πιο απλά συστατικά που γίνεται: καστανόχωμα και λίγο κοπριά. Πάω στοίχημα οτι δεν θα χάσω τίποτα σε απόδοση. Δύσκολο δυστυχώς να βρεθεί καστανόχωμα στην Βρετανία.
 

orfeas

Active member
Veteran
...
* Αυτή η φάση με τα 300 διαφορετιά λίπασματα μου φαίνεται οτι είναι δουλειά καθαρά μάρκετινκ.
.....
** Χαχα, κάποια στιγμή λέω να κάνω κανα grow με τα πιο απλά συστατικά που γίνεται: καστανόχωμα και λίγο κοπριά. Πάω στοίχημα οτι δεν θα χάσω τίποτα σε απόδοση. Δύσκολο δυστυχώς να βρεθεί καστανόχωμα στην Βρετανία.

* Σου φαίνεται ή απόκτησες Εγγλέζικα χούγια με το "I think.. I suppose etc. " ;

** Πότε είναι το επόμενο καραβάνι για Αλβιόνα να σου στείλω κανα δυο τσουβάλια απ' τις Σκουριές...:biggrin:
Το στοίχημα μάλλον δε το χάνεις!
 

antartist

Member
Έχω διαβάσει ότι υποτείθεται πως όταν κάνεις βέρτικαλ το ξεκινάς από την αρχή κάθετα αλλά δεν ξέρω αν έχει βάση αυτο.
Με τις 9άρες πιστεύεις εφικτό να ήταν καλύτερα τα πράγματα;
 

ganja3

Member
[quote

Χαχα, κάποια στιγμή λέω να κάνω κανα grow με τα πιο απλά συστατικά που γίνεται: καστανόχωμα και λίγο κοπριά. Πάω στοίχημα οτι δεν θα χάσω τίποτα σε απόδοση. [/quote]
θα χάσεις την μισή απόδοση , ίσως και όλο το φυτό .
μόνο αν τού δώσεις τον χρόνο που θέλει στην φύση και τα αντισώματα που χρειάζεται από τις ασθένειες που κουβαλάει η κοπριά ίσως καταφέρεις να πλησιάσεις .
θα είναι μια καλή εμπειρία πάντως να βλέπαμε δυό κλώνους σε διαφορετικά υποστρώματα :)
 
L

letis

υπερβολικό μου ακούγεται η μισή απόδοση. και το λέω απλά και μόνο γιατί με soiless και gemma λιπάσματα των 2 ευρώ είχα κάποτε πολύ καλά αποτελέσματα. αν η κοπρια είναι έτοιμη πιστεύω ότι θα είναι μικρή η διαφορά.
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Έχω διαβάσει ότι υποτείθεται πως όταν κάνεις βέρτικαλ το ξεκινάς από την αρχή κάθετα αλλά δεν ξέρω αν έχει βάση αυτο.
Δεν τόχω ακούσει αυτό, ούτε βλέπω το λόγο, ιδίως σε μικρό πειραματικό grow σαν κι αυτόν. ΟΚ αν φτάναν 1 μετρο τα φυτά σου στο veg, αλλά στους 30 πόντους τί διαφορά να κάνει; :biggrin:
Με τις 9άρες πιστεύεις εφικτό να ήταν καλύτερα τα πράγματα;
Αν προλάβαιναν να γεμίσουν ρίζες στο veg, φυσικά ναι.
Τα Lot5 crosses μου, που είναι θηριάκια, σίγουρα θα εποφελούνταν.
 

Gert Lush

Active member
Veteran
θα χάσεις την μισή απόδοση , ίσως και όλο το φυτό .
μόνο αν τού δώσεις τον χρόνο που θέλει στην φύση και τα αντισώματα που χρειάζεται από τις ασθένειες που κουβαλάει η κοπριά ίσως καταφέρεις να πλησιάσεις.
Ίσως ένας έμπειρος καλιεργητής hydro, που ασχολείται συνεχώς, και έχει το σύστημά του 100% τελειοποιημένο να βγάλει κάτι παραπάνω.

Γιά όσους έχουν και άλλες ασχολίες στη ζωή τους, και δεν θέλουν να ξημεροβραδιάζονται με τις λεπτομέρειες του grow, δεν υπάρχει σύγκριση. Ούτε για τους καινούργιους που βλέπω εδώ μέσα, που μετα από χρόνια ακόμα καίνε τα grow τους μέχρι αηδίας με το υπερβολικό τάισμα.

Η καλοχωνεμένη κοπριά δεν κουβαλάει ασθένειες, αντιθέτως έχει ευεργετικά οφελη. Αυτές οι «κακά-κακό» νοοτροπίες είναι κόμπλεξ των γιαγιάδων μας! Σιγά μην αρχίσουμε να ρίχνουμε και αντιβιωτικά όπως κάνουν αυτοί που μεγαλώνουν τα μοσχάρια και τα κοτόπουλα σε συνθήκες οπού κανονικά θα αρρώσταιναν (και θα πέθαιναν) μέσα σε μια βδομάδα. Μας έφαγε η τεχνοκρατία.
 

Gert Lush

Active member
Veteran
υπερβολικό μου ακούγεται η μισή απόδοση. και το λέω απλά και μόνο γιατί με soiless και gemma λιπάσματα των 2 ευρώ είχα κάποτε πολύ καλά αποτελέσματα. αν η κοπρια είναι έτοιμη πιστεύω ότι θα είναι μικρή η διαφορά.

Σωστός! Φιλέ είναι σχεδόν απίστευτο τί καλά αποτελέσματα μπορεί να επιτευχθούν με τους πιο απλούς τρόπους. Αλλά είπαμε, πέφτει μάρκετινκ, θέλει και ο καθένας να @μεγιστοποιήσει@ το grow του (γίναμε όλοι καπιτάλες ξαφνικά) αντί να κοιτάξει να το κάνει όσο πιο υγεινό γίνεται, και τα αποτελέσματα.... τα βλέπουμε.
 

ganja3

Member
είχαμε αυτήν την κουβέντα σε ένα άλλο παλιό φόρουμ κάποτε .
η εσωτερική καλλιέργεια είναι λίγο αποστειρωμένη . στην φύση την αφίδα θα την φάει η πασχαλίτσα , στην εσωτερική την πασχαλίτσα θα την φάει ο ανεμιστήρας .
ο τετράνιχος μέσα χωρίς εχθρούς , βρίσκετε στον παράδεισο .
η κοπριά ακόμα και χωνεμένη , κουβαλάει από σπόρους μέχρι μύκητες και χίλια δυο αυγά από ζωύφια . ένας αλευρώδεις να σου κάτσει στο χώμα , το φυτό την έκατσε .

έξω καλλιεργώ πολλά χρόνια με κοπριά και κομπόστ , ντομάτες και αγγούρια και κάθε φορά βάζω και χόρτο . δεν ραντίζω ποτέ , τρώνε και οι κάμπιες και ο τετράνιχος και οι πασχαλίτσες και είναι όλα νόστιμα και υγιεινά .
πίστεψε με καπιτάλας δεν είμαι , με το ζόρι πληρώνω το ρεύμα . αλλά αν είναι να τα δώσω στον αλβανό θα τα δώσω στο λίπασμα και στις συνθήκες που χρειάζεται το φυτό μέσα .
από εκεί και ύστερα ένα τέστ θα μπορούσε να μας αλλάξει γνώμη .
έχε πάντα σου όμως υπόψιν ότι το χόρτο είναι παράνομο , δεν έχω την δυνατότητα να σπείρω λιβάδια για τις ανάγκες μου . ούτε να χάσω ένα φυτό μετά από 3 μήνες .
μένω Ελλάδα και δεν έχω την πολυτέλεια να παίξω κοπριά .
letis το soiless και gemma δεν είναι κοπριά και καστανόχωμα . είναι όλα αποστειρωμένα .
και είναι καλά και ας έχουν 2 ευρώ .
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Νομίζω οτι δεν έπιασες το νόημα μου καθόλου.

Το θέμα είναι οτι με τα πιο απλά πράγματα μπορεί να γίνει πρώτης τάξεως καλιέργια, και δεν θέλει ψευτο-επιστημονικά Ολλανδέζικα κόλπα (ιδίως όταν δεν είναι σε θέση ούτε τα πιο βασικά). Φυσικά και δεν θα συνιστούσα σε κανέναν να κάνει grow μεσα με κοπρία που δεν είναι αποστειρωμένη.

Αλλά υπάρχουν πάμπολλες απλές λύσεις.
Αν η μέθοδός σου κάνει δουλειά, μπράβο σου.
Εδώ μίλαγα για κάτι άλλο.*

Πάσει περιπτώσει, κάπου θα υπάρχει κανα νήμα για οργανικές καλιέργιες, και καλύτερα να μεταφερθούν τέτοιες συζήτησεις εκεί. Εδώ θα παραμείνει απλά το θέμα για Vert.


(* ΥΓ Συγκεκριμένα οτι μπορεί να γίνει καλό grow με όλα τα υλικά αφ' εξ αρχής στην γλάστρα, χωρίς να χρειάστει περαιτέρω λίπασμα. Αυτό το είπα γιατί βλέπω πολλούς αρχάριους growers σε χώμα, να παιδεύονται με δοσολογίες άσκοπα, λες και επρόκειτο για hydro. Τα περιθώρια στο χώμα με βιολογική είναι πολύ μεγαλύτερα. Τα χημικά είναι που προκαλούν το κάψιμο.)
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Φτάσαμε λοιπόν αισίως στον πρώτο μήνα ανθοφορίας. Πώς περνάει ο χρόνος, έ;;

Γίναν κάποιες αλλάγες, γίναν και κάποιες μαλακίες, υπήρξαν διάφοροι προβληματισμοί, αλλά σε γενικές γραμμές, καλά πάμε...
Στόχος αυτού του grow, ευτυχώς, είναι να μάθω τις παραμέτρους, γιατί αν ήταν η απόδοση, κλαύτα Χαράλαμπε.

Η κύρια αλλαγή που έγινε ήταν ο ανεμιστήρας, πού τον αποσυνέδεσα από το τοτέμ. Δεν έφταιγε βασικά σε τίποτα, αλλα τα σανίδια που έχουν για πατώματα τα Βρεττανικά σπίτια μετέδιδαν το hum και είχε αρχίσε να γίνεται ενοχλητικό. Ακόμα πάνω από το τοτέμ βρίσκεται, δεν χρειάστηκε να θυσιάσω άλλο χώρο, και τώρα ξαναρουφάει, αντί να φυσάει - όχι οτι κάνει κάποια διαφορά - απλά είναι λίγο πιο ήσυχο. Το grow πααραμένει πάντα vert.

Η μεγαλύτερη μαλακία που έγινε ήταν που πήγα (ο έξυπνος) να δοκιμάσω άν σήκωνε 600αρα!! :biggrin: Δεν σήκωνε, τελικά. Την ξέχασα και για δυο μέρες και μου έκανε μερικούς παππάδες ψησταριά. Βέβαια, επειδή όλοι προσέχαμε στο μάθημα της Φυσικής, γνωρίζουμε οτι η ακτινοβόλος θερμότητα ΔΕΝ διασπάται από ανεμιστήρες, έτσι... Τέσπα, μικρό το κακό, και η φάση είναι οτι τα φυτά που ήταν στις γωνίες δεν πειράχτηκαν. Μόνο αυτά που ήταν στις «μέσες» του tent και συνεπώς πιό κοντά στο cool tube. Που δεν ήταν πιά και τόσο κούλ - πίο σε θράκα γύρου.

O κύριος προβληματισμός μου ήταν πόσα fan leaves να αφαιρέσω, πλάκα-πλάκα στο vert σκιάζουν τους παπάδες πολύ. Τελικά πιστεύω οτι βρήκα ένα λογικό μέσο όρο - όλα τα μεγάλα. Δεν είναι τόσο εξτρέμ αυτό όσο ακούγεται, γιατί με το vert τα φυτά βγάζουν πολύ φλλο.

Επίσης με προβλημάτισαν τα Blues που έφτασαν στις τέσσερις βδομάδες χωρίς ούτε μυρουδιά ούτε ανάπτυξη παππάδων, αλλά ξαφνικά, τις τελευταίες μέρες έχουν πάρει τα πάνω τους. Ένα μάλιστα έχει απίστευτα γοητευτική μυρουδιά (και δυνατή) εκει που πρίν από μια βδομάδα δεν είχε τι-πο-τα. Strange.

Παρ' όλα αυτά όμως τα φυτά πάνε ΟΚ. Τέσσαρα είναι πολύ προχώ και φαίνονται πιο πολύ για 6 βδομάδες παρά για μήνα. Έχουν και πολύ περισότερη κάθετη ανάπτυξη στους παππάδες, φυσικά, περιμένω καλά πράγματα. (Το Lot5, 2 Lot5 crosses, και το Hippie Killer). Δύο είναι ικανοποιητικά (Ένα Lot5 cross και ένα Blues) και ακόμα και τα υπόλοιπα 2 καχεκτικά μπλουζάκια καααάτι πάνε να κάνουνε. Θα δούμε.

Σόρυ, φωτογραφίες αυτή τη στιγμή δεν γίνεται να βγάλω, για διάφορους λόγους, αλλά ελπίζω σύντομα να ανεβάσω τουλάχιστον μερικές να πάρετε μια ιδέα.

Καλές σοδιές σε όλους, βλέπω κάτι πολύ ζόρικα ημερολόγια. :tree:
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Αυτός ο γα*&#//$νος ο τετράνυχος στην περιοχή μας πιστεύω οτι έχει ακόμα και σελίδα στο φουμπου που τα λένε...

Τέσπα, δεν είναι και τεράστιο το πρόβλημα, ένας μήνας μένει, και με τακτικό ψεκασματάκι SBPI καθε ας πούμε τριήμερο κουμαντάρεται το πρόβλημα. Σπασαρχίδικο όμως, εκεί που έλεγα οτι την γλίτωσα αυτήν την φορά.
 

antartist

Member
Διδακτικά όλα αυτά. Ελπίζω τα φυτά να μην στρεσαρίστηκαν πολύ!
Σίγουρα καμιά φώτο θα μας βοηθούσε όταν μπορέσεις.
Ωραίο φαίνεται και αυτό το SB, λες να υπάρχει και Ελλάδα;
Απλά δεν κατάλαβα ακριβώς τη φάση του. Χημεία πρέπει να είναι αλλά light;
Όπως και να έχει καλή συνέχεια.
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Διδακτικά όλα αυτά. Ελπίζω τα φυτά να μην στρεσαρίστηκαν πολύ!
Μωρε καρα-στρεσαρίστηκαν, αλλα δεν πειράζει, θα αποκτήσουν... χαρακτήρα! :biggrin:
Ευτυχώς δεν έχει υπὰρξει σημάδι ερμάφ.
Ωραίο φαίνεται και αυτό το SB, λες να υπάρχει και Ελλάδα;
Απλά δεν κατάλαβα ακριβώς τη φάση του. Χημεία πρέπει να είναι αλλά light;
Απ`ότι έχω καταλάβει, σαπούνι είναι βασικά, γεωπονικό, έτοιμο διαλυμμένο. Περιέχει όμως και κάποια ευεργετικά στοιχεία, μη με ρωτήσηεις τί ακριβώς. Εδώ το χρησιμοποιεί πολύς κόσμος, είναι σωτήριο αν πέσουν τίποτα ζουζούνια αργά στην ανθοφορία - μπορείς να το βάλεις ακόμα και σε full flower, και όχι μόνο δεν κάνει ζημιά, αλλά κάνει και καλό! (με τα φώτα σβηστά, εννοείται).

Δεν ξέρω αν υπάρχει στην Ελλάδα, ένας τύπος στο Guernesey νομίζω οτι το φτιάγνει, ίσως να είναι ευκαιρία εισαγωγής για κάποιον. Παλιά ήταν ακριβό (£20) αλλά τελευταία έχει πέσει πολύ η τιμή του (£7).

Φωτό όσον ούπω...
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Δώσε τσόντα στη πλέμπα!

Τί τσόντα, ρε Ορφέα; Μονον αν πρόκειται για... σαδομαζοχιστική.
Τεσπά, νά τα καμμένα:

picture.php
picture.php


Και εδώ βρησκόμαστε στις 40 μέρες:
(Σόρυ, το πρόγραμα που μου βγάζει τα ωραία πανοράματα δεν δούλεψε, κι έτσι θα σας στραβώσω με αυτήν την μαλακία που έβγαλα με το κινητό)

picture.php


Αύριο θα προσπαθήσω να τα βγάλω ένα-ὲνα με καλύτερη καμέρα, μπας και φανούν (δεν είναι όσο χάλια όσο φαίνονται εδώ).
Τουλάχιστον έτσι λέω για παρηγοριά... :biggrin:
 

orfeas

Active member
Veteran
Έλα ρε μόρτη! Οι παράπλευρες απώλειες μάλλον μινιούτ θα έλεγα ότι είναι!
Και, ναι, οι φωτό δεν λένε το ποίημα. Βέβαια εσύ βλέπεις το έργο, εμάς μας δίνεις ψήγματα και μάλιστα θολά:biggrin:
:tiphat:
 

Gert Lush

Active member
Veteran
ΟΚ, λοιπόν είπαμε 6 βδομάδες και οι φωτό είναι ακόμα μάπα, αλλά τουλάχιστον δεν είναι κουνημένες.

Hippie Killer (Seedism): Ίσως θα ήταν καλύτερο αν δεν το είχα κλαδέψει...
picture.php


Lot#5 Evolution (Oldtimer): Θα ήταν το πιο εντυπωσιακό αν δεν το είχε απαυτώσει ο τετράνυχος.
picture.php


Lot5evo × SomethingBlue (moi): Το πιο ψηλό. Εκμεταλλεύτηκε το ύψος σωστά.
picture.php


Lot5evo × SomethingBlue (moi): Το πιο κοντό. Ωραία διασταύρωση, αλλά υπάρχει κάποια διακύμανση στους φαινότυπους.
picture.php


Blues (UGORG): Το πιο ωραίο από τα τρία μπλουζάκια. Τα άλλα είναι λίγο καχεκτικά.
picture.php


Τρεις-τεσσερεις βδομαδούλες ακόμα (ιδίως τα Blues), άλλα θα είναι έτοιμα πιο σύντομα (HippieKiller, Lot5)
 
Top