What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Dar de ce nu vaporizator? Poti ajunge la toate temperaturile acelea fara probleme cu un vape.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
In urma unei discutii cu un prieten a ajuns la mine informatia ca daca vaporizezi planta CBD-ul nu ar trece in vapori si ca vaporizatorul merge doar pt THC.

Evident solutia era sa fumezi sau sa consumi altfel dar nu vaporizat.

Intrebarea la care astept un raspuns de la cunoscatorii subiectului este daca e adevarata ori nu povestea asta de mai sus?

Merci.

Later edit: am gasit ceva informatii care imi raspund la intrebarea mea...

When one considers that there are at least 60 pharmacologically-active compounds in cannabis and that the aromatic terpenoids begin to vaporize at 126C, but the more bio-active cannabidiol (CBD), Cannabinol (CBN), and delta-9-tetrahydrocannabinol (THC) do not vaporize until near their respective flash points: CBD 206.3C, CBN 212.7C, THC 149.3C


Uite din cauza asta imi tin eu vaporizatorul pe ~210C , ca sa iasa aproape tot.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Mie imi place intai 190, ca sa iasa THC + terpenoizi pentru un super trip energic, si apoi 210-220 pentru a scoate tot si completa gama de efecte. Dar cand vreau sa ma sparg tare si repede, trag un bowl direct pe 220 grade.. si iese brutal de tot. (cam ca la un hash de calitate)
 
Intrebarea initiala era daca e adevarata sau nu povestea. Apoi m-am obosit putin sa caut si am gasit raspunsul... adica ca povestea nu-i adevarata si detaliile cu temperaturile.

Acum ca si voi sunteti deacord ma bucur :)
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Intrebarea initiala era daca e adevarata sau nu povestea. Apoi m-am obosit putin sa caut si am gasit raspunsul... adica ca povestea nu-i adevarata si detaliile cu temperaturile.

Acum ca si voi sunteti deacord ma bucur :)

Din cate am observat eu, unele componente din rasina nu sunt total vaporizate (am testat si cu bud macinat dar si cu hash) si mai raman in dupa o sedinta de vaporizare.

Cu o incarcatura de ~0.4g , macinata fin si incarcata in vaporizator fara a fi deloc presata, scot 4-5 pungi de vapori.
Temperatura initiala setata : 195C (masurata cu un termometru cu laser, temperatura bud-ului nu trece de 140-150 de grade, 195C fiind temperatura interna a elementului ceramic).

Prima punga contine in special arome si high-ul e destul de slabut. (195C)
A doua punga incepe sa loveasca in plamani iar high-ul devine intens.(195C)
A treia punga e cea mai dura - vaporii capata o textura densa, chiar si vocea e alterata (se igroasa si pare un pic distorsionata) la expirare. High-ul atinge cote maxime. (200C)
A patra punga nu mai e asa de intensa, insa intareste high-ul. (210C)
A cincea punga se aseamana la intensitate cu prima, insa lipsesc aromele initiale. Daca temperatura este prea mare, poate aparea un gust de materie vegetala caramelizata. (~220C)

:2cents:
 
Hempfield multulmesc de detalii. Mi-ai dat o idee si pt ca am si eu un termometru cu laser o sa verific si eu de curiozitate temperature de pe material din vaporizator.

Eu in plus, fata de ce ai zis tu obisnuiesc 5-10 minute sa las vaporizatorul sa mearga pe viteza maxima temp maxima in gol pt a incalzi elementii si de pe 1 material nu scot mai mult de 3 pungi.

1. la 175 (aroma puternica, vapori matasosi, nederanjanti, high destul de puternic pe cap)
2. la 200 (aroma se simte cu iz de fum, intensifica high-ul, in fct de cat timp preincalzesc ori prima ori a doua punga e cea mai puternica)
3. la 220 (vapori inecaciosi, stabilizeaza si intensifica high-ul pe fizic, punga 3 nu e suficient de puternica de una sigura pt un trip)

Legat de cantitatea de material nu stiu sa zic in grame. Pun cat intra de la sita pana la imbracamintea de cauciuc. Mi-am luat acelasi tip de vaporizator ca si tine si exploziv.

Intradevar mai ramane ceva lipicios-rasinos si la mine care se intareste cand se racesc elementii. Deobicei mazga aia eu o curat cu un servetel pt ca are obiceiul sa infunde sita.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Ai uitat sa precizez ca temperatura o 'adaptez' usor in functie de materialul folosit.

Am avut chiar un incident cu niste iarba crescuta afara, care a luat foc la >220C, iar de atunci sunt foarte atent cand vaporizez la temperaturi mari, ca sa nu ma trezesc cu casa in flacari.

Chiar asa, ce poate fi mai inspaimantator pentru un stoner panicat, decat un incendiu cauzat de vaporizator :hotbounce :biggrin:
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
eu inca imi mentin parerea ca vape-ul tau are ceva. luam foc de mult la cat de mult il las deschis, mai ales ca o perioada am testat si temperaturi mai mari de 220 grade incercand sa scot acelasi efect ca la fumat. si nici atunci nu a luat foc vreodata materialul, nici macar cu vaporizatorul incins la maxim dupa mai bine de 10 ore de vaporizat.. am facut si test la 260 grade, atat cu material uscat (deja vaporizat) si cu material proaspat, si cu vent pornit si fara. nu ia foc. si nici nu imi explic cum ar putea lua foc o materie vegetala mai jos de 250-300 grade, indiferent cat de uscata ar fi.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Exista anumite plante ale caror inflorescente uscate se pot aprinde spontan la doar cateva zeci de grade Celsius. Budul care mi s-a aprins atunci in vapo era foarte uscat si I'll macinasem foarte fin. Pe langa asta, din cauza ca planta din care a fost cules nu avea mai mult de 30cm inaltime, era plina de tot felul de pufosenii de la ierburile din jur - in primul rand scaieti.

Imi aduc aminte ca la momentul incidentului aetasem temperatura la 240C. Ulterior am testat cu temperaturi mai mari dar nu s-a mai aprins materialul, desi s-a facut maro inchis. Nici in vapo nu am gasit urme de ceva ars - doar in bol. Ramane un mister pt mine chestia asta, dar fiind patit ma asigur mereu ca nu-l uit pornit.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
ce vaporizatoare folositi?

l.e. : myself, proud user of http://youtu.be/sOzISMDIQGc , il recomand tuturor!

Nu e un pic incomod de folosit din cauza gatului flexibil ? A venit si cu accesorii de rezerva (vasele de sticla) ?

Eu folosesc un Aerizer Extreme Q 2013

arizer-extreme-q-deluxe-package.jpg


http://www.youtube.com/watch?v=rrCGoWoFC98

Pe langa asta mai folosesc tot pe post de vaporizator o narghilea :

deal-v1325679850.jpg


Inainte de a avea vaporizatorul actual am folosit o chinezarie de genul asta :

NewPicture77.jpg
 
Last edited:

pi27

Member
Nu e un pic incomod de folosit din cauza gatului flexibil ? A venit si cu accesorii de rezerva (vasele de sticla) ?

Incomod, deloc, mi-am luat chiar 2 furtunase, le-am bagat unul in altul, si acum stau chill in pat cu vaporizatorul la 1.2-1.5m de mine :)

Nu a venit cu accesorii de rezerva, mi-am cumparat eu. In timp, sticla se deterioreaza putin de la frecare ( sticla pe sticla ). Este un dispozitiv destul de fragil, trebuie avut grija cum il manevrezi, partea buna e ca in caz de stricaciuni toate componentele din care este facut pot fi cumparate separat.

Ca si minus, am observat ca materialul se face maroniu in centru, pe margini ramane mai verde, dupa 30 min de folosire il opresc si mai agit putin materialul, dupa care ii dau drumu din nou. La voi e la fel ?

Pe la 185-195 grade, gustul este foarte bun , cred ca datorita componentelor din sticla si ca filtrarea se face prin apa. Iar ca si high, energetic si functional, poti sa iti face treaba in timpul zilei cu un zambet pe buze si o stare de spirit foarte pozitiva. Ce poate fi mai placut? :dance013:

Daca ii dai cu 205-215 grade, se pierde gustul, la un moment dat devine inecacios, il recomand doar seara, zici ca e sleeping pill. Daca vaporizezi 15-20 min la temperatura asta mai dureaza inca 10-15 min si iti iei somn haha. :D

Sfat pentru colegii care vaporizeaza, nu aruncati materialul folosit! Eu am facut unt din el, si a iesit buuun. Asta e un mare plus la folosirea unui vaporizator, este foarte econom!

L.E.:

Putem vaporiza si alte ierburi, legale :)

Articol preluat de pe un site olandez, nu dau poate se considera reclama.

"BEST LEGAL HERBS TO VAPORIZE

As you might have seen from the brochure that came with your vaporizer, you can vape a whole range of herbs other than cannabis. Sure, most likely you didn‘t plan on using your vaporizer for aromatherapy, but actually there‘s a number of pleasant herbs worth checking out. While there‘s nothing quite like cannabis, vaporising legal herbs can be a delightful aromatic experience, and many of them actually do have psychoactive effects, although rather on the mild side.

All of the following herbs are completely legal and can be easily found in most herbal shops. Many of them have long been used by herbal practitioners for their medicinal properties. In addition to vaping them alone, they make for a great addition to a bowl of cannabis.

DAMIANA - 190 °C.

The plant is native to Mexico and will add a strong aromatic taste to your blend. According to anecdotal reports Damiana can induce a mild buzz, but nothing near that of cannabis. In herbal medicine, Damiana is often used to strengthen the nervous system, help with urinary infections, reduce menstrual cramps and act as an anti-depressant. It is also thought to act as an aphrodisiac, and has been shown to increase sexual activity in both male and female rats.

PEPPERMINT - 166 °C

Peppermint can be found growing pretty much anywhere in Europe and is distinguished for its unique minty taste. The effects of peppermint relieve muscle spasms and act as an antiseptic. And of course, it taste very refreshing.

CATNIP - 100 -150 °C

Catnip is the herb that makes cats wallow in pleasure. Unfortunately, it doesn‘t do that to humans, but it‘s still said to induce a relaxing and comfortable buzz by itself. It is perfectly legal and is sold fresh in most garden stores.

THYME - 190 °C

Thyme has a great taste that is said to complement well with marijuana. It does create a buzz of its own. In fact, we heard that in combination with cannabis, it can make you save bud as it increases its effect. Traditionally, the herb is thought to relieve hypertensive conditions and gastric complaints.

PASSION FLOWER - 154 °C

Passionflower can be found growing naturally in parts of North America, and is highly prized for its sedative qualities. When vaporized it can add tranquillizing and slightly sedated quality to the experience.


LAVENDER - 130 °C
Lavender is probably the most famous aromatic herb. It has a great taste and smell, and is thought to have some very beneficial therapeutic properties. It is said to stimulate blood flow, both antiseptic and antibacterial, act as an anti-depressant, a carminative and a muscle relaxant. Even if you are not interested in these properties, just the aroma itself make it a worthy addition to a herbal mix.

LEMON BALM - 142 °C

Among fans of aromatherapy, lemon balm is well known for its great taste/smell and calming effects. Lemon balm is said to relax the nervous system and to promote sleep, relieve headaches and increase blood circulation. Studies have shown that its calming nature is enhanced when mixed with other herbs such as hops, valerian and chamomile.

ST JOHN’S WORT - 100 – 150 °C
St John’s Wort‘s natural anti-depressant qualities made it a very popular herb in the recent years. Anecdotal reports suggest that these can also be obtained through vaporising, which brings out more sedative qualities. St John’s Wort has been reported to decrease the effectiveness of birth control pills, so do not mix.

CHAMOMILE - 190 °C

Growing wild across Europe and West Asia, Chamomile is traditionally taken orally to ease indigestion. However, when vaporised it is said to act as a relaxant, promoting sleep and boosting the immune system. It‘s a perfect addition to mixes with other relaxing herbs.

VALERIAN - 235 °C

Valerian is well known sedating herb that has helped many conquer sleepless nights. The vaporisation of valerian is believed to induce much stronger effects than taking it in pill form or as a tincture. It mixes very well with lemon balm and other sedative herbs such as hops, passion flower, skullcap, etc.

HOPS - 154 °C

Most commonly associated with the brewing of beer, hops can be a great addition to a vape blend. Many have reported that the vaporising of hops has induced both a mildly euphoric and sedative effect, making it a good addition to a cannabis blend. The flavour is earthy, spicy and sweet. Many users will add it to all of their blends, no matter what they are vaporising, just for the flavour.

GREEN TEA - 178 °C

Vaporising green tea is said to cause a very stimulating buzz, as caffeine is efficiently vaporised off the plant. If you want a more subtle, soothing experience, then slightly lower temperatures should be used. The buzz gained is reported to be less than if you had an equivalent cup of coffee but the onset is much faster.

SAGE - 190 °C

Sage has a nice minty like flavour and has antiseptic and estrogenic effects. The effects are said to be good at treating the symptoms of a cold, such as relieving the severity of a sore throat.

YERBA MATE - 190 °C

Also known as Mate Tea, this energising plant vaporises best at around 190 degrees Celsius. Much like green tea, it is used by itself or as part of a mix to act as a stimulant, inducing a pleasant and energising buzz.

CALEA ZACATECHICHI - 190 °C

Known as the “Dream Herb”, calea zacatechichi is traditionally used as an aid to induce and enhance lucid dreams. It‘s been described to induce a very sedated and slightly hallucinogenic high when vaporised, a high that is more potent than induced by other forms of taking it. It has the potential to help you drift off to sleep and explore your dreams."

Enjoy :joint:
 
Pi27 merci pentru lista de mai sus. Am incercat si eu cu diferite ierburi... sa adaug, sa vaporizez, dar lista ta e mai completa si mi-a dat cateva idei.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
la arizer nu se maroneste materialul doar pe mijloc, bowl-ul este gandit sa creeze vortex (ii si spune cyclone bowl) si in nici sticla nu pare sa aiba probleme, singura problema e ca daca o fortezi ca nebunu sau dai cu ea de marmura se mai intampla sa se sparga. dar de tocit niciodata (e pyrex si e special matuita pe suprafetele de contact pentru o buna etansare).
cat despre alte ierburi am testat si eu relativ curand, caci pana acum nu am avut de unde sa le iau bio, asa ca am decis sa mi le cresc singur. e o metoda mai buna de consum decat a face ceaiuri dupa parerea mea. cel mai mult imi plac lemon balm (relaxant + somnifer), passiflora (relaxant + somnifer) si peppermint (relaxant + descongestionant al cailor respiratorii), toate 3 avand si parfumuri interesante.

@ ganja secret: cu un search pe google o sa gasesti si liste mult mai complete. si nu uita sa verifici orice informatie din mai multe surse, si sa cunosti foarte exact ce specie consumi si ce substante active are in componenta, pentru ca unele specii pot avea si efecte toxice mai mult sau mai putin vizibile, de exemplu unele specii de passiflora sunt toxice, mergand chiar pana la moarte, cu exceptia florii inainte de polenizare si a fructului dupa coacere, care se pot consuma.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
THYME - 190 °C

Thyme has a great taste that is said to complement well with marijuana. It does create a buzz of its own. In fact, we heard that in combination with cannabis, it can make you save bud as it increases its effect. Traditionally, the herb is thought to relieve hypertensive conditions and gastric complaints.

Banuiesc ca nu are nici o legatura cu Cimbrul (Summer Savory) pe care il folosim noi la sarmale si alte preparate din carne de porc ... :thinking:
 
A

Avaible

Pfff doar ce am obs de dim , ca una din ramificati a cedat, din cauza mea bineinteles care le tot apasam in jos sa primeasca mai bine lumina celalante frunzulite de jos, ramificatia se mai tine putin ce e de facut ?
picture.php
 

Drackon

Active member
Pfff doar ce am obs de dim , ca una din ramificati a cedat, din cauza mea bineinteles care le tot apasam in jos sa primeasca mai bine lumina celalante frunzulite de jos, ramificatia se mai tine putin ce e de facut ? View Image

Stai calm, tocmai ce i-ai facut super croping din gresala, o sa isi revina cu timpul. Eventual incearca sa o tii dreapta cu un material care sa il poti da jos usor (o schija ar fii buna) :tiphat:
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Pfff doar ce am obs de dim , ca una din ramificati a cedat, din cauza mea bineinteles care le tot apasam in jos sa primeasca mai bine lumina celalante frunzulite de jos, ramificatia se mai tine putin ce e de facut ? View Image


Stai linistit - daca nu s-au sectionat prea tare vasele capilare, o sa-ri revina si o sa se ramificie mai mult. Daca nu isi revine, planta va redirecta energia in alta parte si va aparea o ramificatie in urmatoarele zile.

O poti 'bandaja' un pic cu banda izolatoare (dar nu foarte strans). Nu trebuie sa fixezi in pozitia initiala, e suficient sa fie sustinuta.



Are cineva idee daca e benefic sau nu sa adaug in ultimile ore de bolborosire la un ceai ACT din wormcastings, melasa si faina de lucerna un pliculet de Refflor (http://www.refflor.ro/refflor-compozitie.php) expirat de vreo 3-4 luni ? :thinking:
 

Latest posts

Latest posts

Top