What's new

Hajunpoista / ilmanpuhdistus

sheo_O

Member
Hyvää päivää!

Tarvis mielipiteitä / faktoja.
Mikä on paras ilmanpuhdistin kannabiksen hajun poistoon?
Aktiivihiilifilsu+ufo on, mutta ajattelin varmuudeksi vielä hommata ilmanpuhdistimen.
Löytyykö markkinoilta niin hyvää, että samassa huoneessa voisi jopoa maistella?

Aika ristiriitasta inffoa löyty netistä, Esim Biozone laitteesta kannabiksen suhteen.

Hinnalla ei niin väliä.

Peace :thank you:
 
K

Kukkamaisteri

picture.php

Ittellä on tuommoinen pieni Biozone jonka bongasin parilla kybällä kirppikseltä, ja se kyllä hävitti kaikki hajut tehokkaasti ja nopeasti sen puoli vuotta mitä se mulla oli käytössä.
Vehjes hyytyi sittemmin ollessaan kylppärissä, se ei kuulemma kestä kovin hyvin kosteutta. Uutta polttimoa voisi kokeilla mutta sekin maksaa jotain ~50€ ja vika voi olla jossain muualla... äh..

Elixairit, Philipsit jne. ilmanpuhdistimet voit ihan suosiolla jättää ostamatta, niistä ei saa kuin korkeintaan valheellisen turvallisuudentunteen ja lommon lompakkoon.

Kukkis
 

sheo_O

Member
Kiitti vastauksesta.

Eli hommaan sitten tollasen, kyllähän noi varmaa helposti rikki menee ja se lamppu pitää 12 kuukauden välin kai vaihella.
 

Wnbgrower

New member

psy604

New member
Aktiivihiili+UFO todettu useasti parhaiten toimivaksi ratkaisuksi. Se että virittelee ATK-tuulettimia peräkkäin *EI* riitä aikaansaamaan tarpeeksi kovaa ilmanvirtaa/imua että ilma menisi aktiivihiilien lävitse. Johonkin 250W-valotehon systeemiin riittää 160m3 UFO vallan loistavasti.
 

SufferingMan

New member
Omaa ropleemaa aiheeseen liittyen.

Omaa ropleemaa aiheeseen liittyen.

Tervehdys toverit! Tässä on tullut jo jonkinaikaa pyöriteltyä tätä asiaa pienen pääkopan sisuksissa, eikä vastausta tai rohkeutta konkreettiseen kokeiluun ole vielä löytynyt, joten ajattelin kysäistä neuvoa. Elikkäs kyseessä olisi vaatehuone, jossa olisi tarkoitus aloitella pienimuotoista projektia, mahdollisesti kevyen väliseinän kera, mutta hajuongelmat tulevat vastaan. Ufot ja aktiivihiilet löytyy, mutta tilassa on talon oma poistoilmaventtiili. Miten hajunpoisto tulisi toteuttaa? Jos väliseinän alareunaan tekee passiivisen sisääntulon ja katonrajaan ulostulon ufon kera, vaikuttaako se talon ilmanvaihdon toimintaan? Suodattaako aktiivihiili hajut asunnon puolelle, vai leviävätkö ne kuitenkin tuuletuskanavan kautta mahd. naapurin puolelle? Kiitos ja kumarrus näin etukäteen! :tiphat:
 

-lalalaa-

Member
SufferingMan:
Jos ymmärsin oikein että olet tekemässä erillistä tilaa huoneen sisälle ja tämän
erillisen tilan ilmanvaihdon hoidat ufo + ah combolla, niin ei näin maalaisjärjellä ole haittaa.
 

SufferingMan

New member
Selvennystä kysymykseen

Selvennystä kysymykseen

Anteeksi epäselvä ulosantini, siispä; tarkoitin tuon talon ilmanvaihtokanavan jäävän kasvatustilan sisäpuolelle, muuten tuo tila olisi optimaalinen, niin stealtheyden kuin kokonsa suhteen. Olisiko ongelma ratkaistavissa jatkamalla kanavaa imastointiputkella kasvatustilan ulkopuolelle? Vai heitänkö koko suunnitelman roskakoriin ja aloitan puhtaalta pöydältä? Tiedän, teltta olisi optimaalisin ratkaisu tuohon tilaan, muttei kukkaronnyörit tällä hetkellä anna periksi. :shucks:
 

ambient

Member
Nyt tulee tää ikikiistelty kysymys.. Eli mulla on toi 800m3 hiili mikä on kohtuu iso ja painava ja koppi on taas aika vetelä pistää tollasta möttiä mihinkää roikkuun niin aattelin että onko mitään tolkkua pistää hiili kopin ulkopuolelle ja antaa puhaltaa siitä hajut läpi huoneeseen? Kuinka paljon se oikeesti sitä käyttöikää laskee jos pistän tosta palan suodatinkangasta putken suuhun ettei puhalla pölyjä läpi? 12kk lupaa hiilien vaihtoväliks, nii kuinkaha monta kk se olis tällä metodilla?
 
N

nukkumatti

se riippuu ihan kasveistakin kuinka paljon joutuu hiili tekemään töitä. Kyllä se sieltä pikkuhiljaa alkaa huomaamaan kun loppuu teho. Sit vaihtaa.

Kunnolla jos saat suodatettua eikä pöly mene ja tuki niin no problems! Itellä ollut aina lattialla ne isot hiilet painon takia mutta imussa.
 

ambient

Member
Pitää kans katsoo vielä että saisko ton mitenkään järkevästi kopin sisäpuolelle vaikka lattialle jos se on ihan ok sieläkin kerran olla..
 

rento

New member
Moro. Onkos sakki ostellu noita bilteman puhaltimia? Ite hain ton isomman (220/280m3/h), mutta nyt pisti tehot silmään. 28/38w. Mahtaako riittää voima imemään 300m3 ah:n läpi, kun noi "oikeet ufot" on likipiten tommosta 80w
 
Top