What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Νομιμοποίηση Κάνναβης & Κοινωνικές Συνέπειες

Gert Lush

Active member
Veteran
Λέω:

Αν μεθαύριο (λέμε), άμα τη συνταξιοδότησή μου θέλω να αγοράσω ένα σπιτάκι στην υπαίθρο, να βάλω τρεις κοτούλες και δεκατρείς καναβουριές, πού θα πάω;

Στην Ελλάδα (χαχαχα εδώ καταλαβαίνουμε τί σημαίνει «ας γελάσω Ισπανιστί»)
Ποια οικονομία λοιπόν θα δεχθει τα ταπεινά λεφτουδάκια μου;
Σε ποια χώρα θα ανέβουν οι τιμές των ακινήτων;
Και - το πιό σημαντικό - για ποια απο τις δύο χώρες πραγματικά θα νοιάζομαι;

Αυτην που θέλει να με μπουζουριάσει, η αυτήν που μου λέει: «Αν δεν φτάνουν οι δεκατρείς κανναβουριές, σου νοικιάζουμε φτηνά και μερικά στρεμματάκια να βάλεις κι άλλες».

Λέω, είπα...
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Και επίσης (για τον Αντώνιο αυτό), ναι ρε φιλέ, θα ήθελα να μπορώ να πώ στην Κρήτη!
Αλλα δεν γίνεται, γίνεται; Ανταλουσία λοιπον και τα μυαλλά στα κάγκελα.
 

Rondelia

Active member
Γκέρτ όχι δεν θεωρώ ότι πρέπει να «επιβάλω γνώμη» για να διαφωνήσει κάποιος μαζί μου απλά θέλω να καταλάβω σε τί διαφωνεί ο χριστιανός(σχήμα λόγου), κατάλαβα τώρα. Καταλαβαίνω γιατί μπορεί να αισθάνεσαι έτσι και έχεις δίκιο γιατί οι κοινωνικές αλλαγές ,που οδηγούν σε πολιτικές αλλαγές, ξεκινάνε από μέσα μας,αλλά αδερφέ μου η χώρα καταστρέφεται και πουλιέται κομμάτι κομμάτι, δεν φαντάζεσαι τί βλέπουν τα μάτια μου κάθε μέρα εδώ που ζω. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε(κυριολεκτικά, συγγενής μου γιατρός έκανε εισαγωγή σε άτομο που δεν είχε φάει 14 μέρες και επιβαρύνθηκε με τα έξοδα) και σχεδόν όλοι μας δεν έχουμε θέρμανση(τώρα έχω 13° μέσα στο σπίτι). Για μένα λοιπόν(που έχω ρίξει ήδη τα απαραίτητα φάσκελα στον εαυτό μου στον καθρέπτη έτσι; ) είναι καθήκον να αντισταθώ τώρα και να οραματιστώ μια χώρα που να μπορώ να ζήσω, και να παλέψω μέχρι να γίνει. Όσο για το ότι φταίμε εμείς, φαντάζομαι συμφωνείτε ότι ο κόσμος ζει στις συνθήκες που του δημιουργεί το σύστημα, δεν θυμάμαι να ρώτησε κανείς τον λαό αν θέλει να χρεωθεί 90.000 το κεφάλι όταν μπήκαμε στο ευρώ, για μισθούς γερμανίας μας λέγανε και ότι επιτέλους θα γινόμασταν κράτος ευρωπεϊκό. Η ευθύνη που έχουμε είναι μηδαμινή μπροστά στο τί έχουν υπογράψει τα άτομα, που είναι από τις πιο μπάμ περιπτώσεις εσχάτης προδοσίας στην ιστορία. Δεν μπορεί ο δολοφόνος με αυτόν που έκλεψε μια τυρόπιτα να τιμωρούνται το ίδιο. Ούτε οι σχέσεις κράτους-οφειλέτη με τον δανειστή είναι το ίδιο με το να χρωστάει ένας ιδιώτης οφειλέτης σε έναν δανειστή. Αν θέλουμε να μοιράσουμε ευθύνες ας το κάνουμε τουλάχιστον δίκαια. Το παραμύθι περί μπαταχτσίδων Ελλήνων έχει καταρριφθεί με τόνους επιστημονικές αναλύσεις περί του θέματος εδώ και 4 χρόνια πού όχι απλά αποδεικνύουν ποιοί φταίνε αλλά και προτείνουν τους τρόπους που η χώρα θα ανοικοδομηθεί όπως πρέπει. Οι μόνοι που πλασάρουν απόψεις περί μαζί τα φάγαμε εδώ στην Ελλάδα πλέον είναι κάτι Παγκαλοι Πρετεντέρηδες και λοιπά τέτοια υποκείμενα που δεν τολμούν πια να περπατήσουν στο δρόμο. Όσο για τους εγκληματίες ναζί που υποτίθεται ψηφίζει μεγάλη μερίδα του κόσμου είναι μια μούφα των ΜΜΕ έτσι ώστε να πουλήσουν ότι δήθεν οι ναζί είναι η δύναμη αντίστασης γιαυτό και δεν πείθουν πλέον κανέναν ,εκτός από κάτι καθυστερημένους και μερικές μπατζόγριες, τί να κάνουμε όλες οι κοινωνίες έχουν καθυστερημένους. Μάγκες πέρασαν σχεδόν 4 χρόνια μνημόνια και εμείς ακόμα ψάχνουμε αν και ποιός έφταιξε, ας αφήσουμε τις ενοχές επιτέλους και να σκεφτούμε λίγο πώς θα κάνουμε την χώρα μας και τον κόσμο μας καλύτερο.
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Ron

Ώρα καλή στην πρύμνη σου κι αγέρας στα πανιά σου.
Το να ακολουθήσει ο καθένας αυτό που θεωρεί σαν καθήκον του είναι το σπουδαιότερο πράγμα στον κόσμο.
Μπορεί εγώ να μην βλέπω σε τί σκοπεύεις να «αντισταθείς», αλλά αφού το βλέπεις εσύ, τί βλέπουν οι άλλοι δεν έχει σημασία.

ας αφήσουμε τις ενοχές επιτέλους και να σκεφτούμε λίγο πώς θα κάνουμε την χώρα μας και τον κόσμο μας καλύτερο.
Σε αυτό 100% μαζί σου.
Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία οτι οι ενοχές είναι αυτες που τρώνε τον κόσμο.

Αξίζει να σκεφθεί κανείς πώς ξεπερνιούνται. Γιατί δεν ξεπερνιούνται με την αντίδραση, ή λέγοντάς το μόνο. Έτσι απλά δημιουργείται η τσογλανιά, και μετα φτου ξανα-μανα ενοχές. Φαύλος κύκλος.

Όσο για πεινασμένους, έβλεπα και πολύ χειρότερους από πιτσιρικάς. Δεν εντυπωσιάζομαι ιδιαίτερα. Άσχημο πράγμα μεν, αναπόφευκτη κατάληξη της εθνικής αλαζονείας, δε. Είθε να μάθει κάτι από αυτό ο κόσμος, αλλά δεν τρέφω ιδιαίτερες ελπίδες.

Η προσμονή του Ελληνα (γενικά) να επιστρέψη στη παλια καλή κατάσταση μάσας (και αποφυγής ευθυνών) φαίνεται να υπερβαίνει κάθε άλλο ένστινκτο.

Stay Safe
 

Rondelia

Active member
Μπορεί εγώ να μην βλέπω σε τί σκοπεύεις να «αντισταθείς», αλλά αφού το βλέπεις εσύ, τί βλέπουν οι άλλοι δεν έχει σημασία.

Το τί είναι αυτό στο οποίο αντιστέκομαι νομίζω το βλέπει πολύ καθαρά όποιος μένει στην Ελλάδα.
 
Η μόνη κατοχή που πρέπει να μας απασχολεί σαν λαός είναι η κατοχή της μαλακίας στον συλλογικό μας εγκέφαλο. Σε αυτό δεν φταίνε τίποτα οι Γερμανοί. Ούτε κανένας άλλος. Μόνο εμείς.

.

Θα συμφωνήσω και με αυτό αλλά το πρόβλημα έχει εξαπλωθεί και είναι και λιγάκι δύσκολο να κάνεις αυτοδιάγνωση μαλακίας όταν έχεις ήδη προσβληθεί.Πιστεύω δηλαδή ότι ζώντας και δρώντας σε συγκεκριμένο χόρο και χρόνο,αποκτάς και τα χαρακτηριστικά τους,τον αέρα τους ,γίνεσαι και εσύ μέρος του συνόλου. Άρα, μην περιμένεις από το μαλάκα να σκεφτεί σοβαρά[και να πράξει ανάλογα] για τη μαλακία που τον δέρνει γιατί δεν μπορεί να το κάνει ,όχι ακόμα πάντως ,θέλει το χρόνο του,θέλει το πόνο του.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Αν οι Έλληνες σήμερα παράταγαν όλες τις άσχετες αηδίες για μνημόνια, πατρίδες, Γερμανίες, και κατοχές από εξωγήινους, και εστιάζονταν μόνο στην νομιμοποίηση της φου, η χώρα θα σωνόταν αμέσως και αυτομάτως.



ΥΓ. Κανείς δεν έχει πάρει πρέφα ακόμα τί γίνεται στην Ισπανία, ε;
[/FONT]


Αμέσως και αυτομάτως μόνο με το Πετρέλαιο, με τη φούντα θα είχαμε στην αρχή μερικά θεματάκια μέχρι να οργανώσουμε λίγο την κατάσταση, με εννοείς φαντάζομαι...
Όσο για την Ισπανία, χωρίς να έχω ίσως την εικόνα που έχεις εσύ, τα πράγματα στην οικονομία είναι ερκετά άσχημα επίσης...Κόσμος που πήγαινε να τη δει και να τη βρει πιο εναλλακτικά τη κάνει σιγά σιγά γιατί και η επανάσταση θέλει σπόνσορες και κάτι να βάλεις στο στομάχι σου. Αν βέβαια εστιάζεις στην ναρκοπολιτική τους, τότε πάσο...



[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία οτι οι ενοχές είναι αυτες που τρώνε τον κόσμο.
Τι να κάνουμε ρε συ Γκέρτ,αφού άνθρωποι και ενοχές πάνε πακέτο.Και εσύ και ο καθένας έχει μία λίστα κάπου κρυμένη [ή φανερή].Γιαυτό σου λέω, υπάρχει ημερομηνία λήξης...
Αξίζει να σκεφθεί κανείς πώς ξεπερνιούνται. Γιατί δεν ξεπερνιούνται με την αντίδραση, ή λέγοντάς το μόνο. Έτσι απλά δημιουργείται η τσογλανιά, και μετα φτου ξανα-μανα ενοχές. Φαύλος κύκλος.
Ας δούμε πρώτα πως αποκτιούνται θα πρότεινα.Γενικά , ο άνθρωπος έχει ψιλιοστραβωθεί από τα πολλά και "όμορφα" που του προσφέρει [με το αζημίωτο] ο "κόσμος" και δεν βλέπει τη φάκα[ενοχές] που θα έρθουν [ή επιστρέψουν] μετά που θα ηρεμήσει ο πάσπαλος τις χθεσινοβράδυνης παρτούζας.Ευδαιμονία ,ωραία αίσθηση ,ωραία κατάσταση αλλά με υψηλό επιτόκιο και αυτή...

Όσο για πεινασμένους, έβλεπα και πολύ χειρότερους από πιτσιρικάς. Δεν εντυπωσιάζομαι ιδιαίτερα. Άσχημο πράγμα μεν, αναπόφευκτη κατάληξη της εθνικής αλαζονείας, δε. Είθε να μάθει κάτι από αυτό ο κόσμος, αλλά δεν τρέφω ιδιαίτερες ελπίδες.
Θα πρέπει να αρχίσουμε να "καλλιεργούμε" και τέτοιες για να υπάρξουν προοπτικές,όχι μόνο κάνναβη...
Η προσμονή του Ελληνα (γενικά) να επιστρέψη στη παλια καλή κατάσταση μάσας (και αποφυγής ευθυνών) φαίνεται να υπερβαίνει κάθε άλλο ένστινκτο.

Ευδαιμονία φίλε μου
αλλά και μαλακία
μη ξεχνάς ότι σε αυτή εδώ τη χώρα ακούστηκε το ανυπέρβλητο:
άμα πετύχει η μαλακία, τύφλα να 'χει το γαμήσι.
[/FONT]
Τι δεν καταλαβαίνεις?
:tiphat::tiphat::tiphat:


 

orfeas

Active member
Veteran
Ποιός ξέρει πώς άρχισε η απαγόρευση του χάσις;

Με δυο απλά λόγια:
Από έναν μουρλό Αιγύπτιο που έκανε hijack την συγκέντρωση του Συμβούλιου των Εθνών για το όπιο (το 1924), και τσοντάρισε και την φου όσο δεν πρόσεχε κανείς! Φαντάσου.

Το πρόβλημά του; Έκανε, λέει, τις «κατώτερες» τάξεις να γελάνε με την βλακεία των «ανωτέρων» τους...
Quelle horreur!

Βέβαια πολλοί συμφώνησαν μαζί του, κι από κει και πέρα πήγαμε απο το κακό στο χειρότερο.

Ουσιαστικά η απαγόρευση της φου είναι το πλέον αντιλαϊκό μέτρο που έχει ληφθεί ποτέ, αλλά φυσικά και τα @@δάκια του ΚΚΕ, αγρόν αγοράζουν και είναι χειρότεροι από όλους. Σιγά μη θέλουν να δουν τους «κατώτερους» να γελάνε με τα καμώματα των «ανώτερων».

Όσο λοιπόν υπάρχει απαγόρευση με αυτήν την βάση - οτι δηλαδή «Απαγορεύεται οι κατώτεροι να γελάν με τα καμώματα των ανώτερων», τολμώ να πώ οτι δεν υπάρχει μεγαλύτερο άμεσο πρόβλημα.

Ανεκδοτικές γραφικότητες!
Απλά πάτησαν σε προηγούμενες συμβάσεις-απαγορεύσεις για το όπιο και τα παράγωγά του για να γεμίσει η γη πλαστικό και να εξαρτώμεθα από το πετρέλαιο...

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=...eSSmZTQ5aWPBtuzU_liJUIQ&bvm=bv.57752919,d.Yms
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Ανεκδοτικές γραφικότητες!
Θεωρείς γραφικότητα μια εντελώς βάσιμη εξήγηση: ο,τι η παγκόσμια αντίδραση των «αρχων» στη κάνναβη οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους και δη στην ανατρεπτική επιροή της σε παγιωμένες κοινωνικές καταστάσεις -

αλλα σου φαίνεται λογική κάποια συνωμοσιολογική άποψη οτι την φοβήθηκαν γιατί παρουσίαζε απειλή στο... πετρέλαιο;
Σοβαρα;;;
Δεν σου φαίνεται αυτό πιο γραφικό ακόμα και από τις μπαρούφες τύπου Jack Herer;;
Τι να πώ; ο καθενας όπως το βλέπει.

Δηλαδή η κυρα-Κατίνα που φοβάται οτι το παιδί της έμπλεξε με τον Λευκό Θάνατο, στην αλήθεια απλά νοιάζεται για τα κέρδη της SHELL, έ;

Το οτι οι χίππιδες (όπως και η jazz πριν) κάναν την Αμερική του Νίξον να κλασει μαλλί δεν έχει καμμία σχέση,
προφανώς.
 

Gert Lush

Active member
Veteran
GL said:
Αν οι Έλληνες σήμερα παράταγαν όλες τις άσχετες αηδίες για μνημόνια, πατρίδες, Γερμανίες, και κατοχές από εξωγήινους, και εστιάζονταν μόνο στην νομιμοποίηση της φου, η χώρα θα σωνόταν αμέσως και αυτομάτως.
αα said:
Αμέσως και αυτομάτως μόνο με το Πετρέλαιο, με τη φούντα θα είχαμε στην αρχή μερικά θεματάκια μέχρι να οργανώσουμε λίγο την κατάσταση, με εννοείς φαντάζομαι...

Τσού, γιατί το πετρέλαιο δεν χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας.
Η ίδια διαφθορά θα έπεφτε, και στο τέλος μπορεί να βρισκόμασταν και σε χειρότερη μοίρα.
Η Νηγηρία έχει πετρέλαιο - είδες πώς καλοπερνάν;

Για να νομιμοποιήσεις την κάνναβη όμως, πρέπει να το βάλεις και λίγο το ρημάδι να δουλέψει. Σε αυτό έγκειται κυρίως η σωτηρία, όχι μόνο στα δις από τον τουρισμό, τα canna-biz, τις πρώτες ύλες, κλπ.

Και μην ξεχνάς οτι στο φινάλε φτιάχνεις και μια χαρά bio-diesel από κάνναβη. Όλη η Ελλάδα πρέπει να φυτευτεί κανονικά. :D
Άλλη ελπίδα δεν βλέπω να υπάρχει...
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Φυτεύεις την άνοιξη, και τον χειμώνα έχεις όσο πετρέλαιο προφταίνεις να πατήσεις.
Μέσα στην ίδια χρονιά!

Αν θες ορυκτό πετρέλαιο πρέπει να περιμένεις να στο φέρουν οι εξωγήινοι με τον Μεγαλέκο.
 
Εάν υπάρχει πετρέλαιο, θα το εξορύξουν αργά ή γρήγορα...Τα δεδομένα και οι συνθήκες είναι λίγο διαφορετικές εδώ σε σχέση με την Αφρική...Το μυαλό είναι απαραίτητο και ένα αυγό να βράσεις ,οπότε μάλλον πριν φυτέψουμε όλη την Ελλάδα, θα πρέπει να σουλουπώσουμε το "εκπαιδευτικό" πρώτα αλλιώς να μας βλέπω να γεμίζουμε απ' άκρη σ' άκρη με σποριασμένες μπουρούχες...
Όσον αφορά τις σωτηρίες ,γενικά μιλώντας, δεν πιστεύω στις μονοκαλλιέργειες, θα πρέπει να φυτέψουμε και πράμα άλλο...
 
Ρε παιδια μονο σε εμενα φαινεται το πετρελαιο προτογωνο πλεον? Φριζει το συμπαν απο ενεργεια. Πρεπει να ξεκοιλιασουμε τη γη για να παμε ατα το τουτου? Πστευω οτι το πετρελειο δεν το εχουμε αναγκη.
 

orfeas

Active member
Veteran
Θεωρείς γραφικότητα μια εντελώς βάσιμη εξήγηση: ο,τι η παγκόσμια αντίδραση των «αρχων» στη κάνναβη οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους και δη στην ανατρεπτική επιροή της σε παγιωμένες κοινωνικές καταστάσεις -

αλλα σου φαίνεται λογική κάποια συνωμοσιολογική άποψη οτι την φοβήθηκαν γιατί παρουσίαζε απειλή στο... πετρέλαιο;
Σοβαρα;;;
Δεν σου φαίνεται αυτό πιο γραφικό ακόμα και από τις μπαρούφες τύπου Jack Herer;;
Τι να πώ; ο καθενας όπως το βλέπει.

Δηλαδή η κυρα-Κατίνα που φοβάται οτι το παιδί της έμπλεξε με τον Λευκό Θάνατο, στην αλήθεια απλά νοιάζεται για τα κέρδη της SHELL, έ;

Το οτι οι χίππιδες (όπως και η jazz πριν) κάναν την Αμερική του Νίξον να κλασει μαλλί δεν έχει καμμία σχέση,
προφανώς.

Δηλαδή το κείμενο που παρέθεσα εκφράζει συνωμοσιολογική άποψη;

Ο Du Pont και οι πετρελαϊκές του μπίζνες ΔΕΝ είναι "συνωμοσιολογική άποψη", μη τρελαθούμε τώρα! Τα παράγωγα του πετρελαίου ήταν που αντικατέστησαν τα της κάνναβης.
Μήπως σου διαφεύγει ότι η χρήση της κάνναβης έγινε κοινωνικό "πρόβλημα" (κατ' αυτούς!) τη δεκαετία το '60 κι όχι του '30 οπότε και η απαγόρευση; Άλλωστε εσύ, και πολύ σωστά, αναφέρεσαι στο '60!
 
Όταν σταμάτησε το αποτυχημένο πείραμα της ποτοαπαγόρευσης ,κάπου έπρεπε να στραφούν για καινούριο "εχθρό" .
Για να κάνεις το "μαύρο" ,"άσπρο", πρέπει να περάσεις πολλά χέρια ...
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Δηλαδή το κείμενο που παρέθεσα εκφράζει συνωμοσιολογική άποψη;
Σόρυ ρε ορφέα, αλλά για εμένα κάργα.
Δεν λέω οτι αποκλείεται να πειέχει κάποιο ψίχουλο αλήθειας, αλλά να το φανταζόμαστε σαν τον ΚΥΡΙΟ λόγο, δεν το βλέπω ούτε για αστείο.

Για τα 60ς είμαστε σύμφωνοι.
Αλλα και τα 30ς πρόδρομοι των 60ς δεν ήταν; Θα έχεις δεις τις καμπάνιες της εποχής: «Κάνει τις κόρες σας να γαμιούνται με μαύρους», «κάνει τα παιδιά σας κομουνιστές, η ακόμα χειρότερα... μουσικούς της σατανικής τζάζ».

Δεν μπορώ να θεωρίσω οτι αυτές οι φοβίες είχαν κάτι να κάνουν με την DuPont.
 

panas1

Member
Ρε παιδια μονο σε εμενα φαινεται το πετρελαιο προτογωνο πλεον? Φριζει το συμπαν απο ενεργεια. Πρεπει να ξεκοιλιασουμε τη γη για να παμε ατα το τουτου? Πστευω οτι το πετρελειο δεν το εχουμε αναγκη.

+++


και μένα παράξενο μου φαίνεται που καθόμαστε συζητάμε για το πετρέλαιο.. σιγά την ενέργεια ρε φίλε..


@ρορι.. my bad.. δεν ήξερα για το θέμα γι αυτό είπα για τα κενά ποστ.. σορυ αλλα μου φαίνονται κάπως σε μια συζήτηση.. έτσι κι αλλιώς αν έχεις κάποιο νομικό θέμα το να βάλεις μια τελεία στα πόστ δε λέει κ κάτι... υπάρχουν κ όποιος θέλει να τα δει αν θέλει τα βλέπει (*οποιος θέλει προφανώς εννοώ μπάτσους κτλ και μην ακούσω για απόρρητα και μαλακίες.. απλώς ΔΕΝ υπάρχουν και απλά αν δεν έχει υπάρξει εισαγγελική εντολή δεν χρησιμοποιούνται σε δικαστήριο..)


@γκερτ... αλήθεια σου μοιάζει τόσο απίθανη η σχέση του πετρελαίου? και οχι μόνο με το πετρέλαιο αλλα και με των άλλων μεγαλοβιομηχανιών που απειλούνται απο μια πιθανή νομιμοποίηση της κάνναβης (και για βιομηχανική αλλα και για θεραπευτική και ψυχαγωγική χρήση)..

η απαγόρευση δεν ηρθε απο τις κοινωνικές αντιδράσεις.. το ανάποδο έγινε.. η απαγόρευση έφερε το φόβο και έκανε τη μάνα να λέει "[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]οτι το παιδί της έμπλεξε με τον Λευκό Θάνατο"

ο νίξον κι ο κάθε νιξον έχει ξεκινήσει εκατοντάδες πολέμους για το πετρέλαιο κ το χρήμα..


[/FONT]
 

Gert Lush

Active member
Veteran
αλήθεια σου μοιάζει τόσο απίθανη η σχέση του πετρελαίου?
Επι του προκειμένου, ναι!
Ιδίως σε σχέση με χημικές βιομηχανίες που έχουν πολύ περισσότερο να κερδίσουν απο φτηνές πρώτες ύλες όπως η κάνναβη, παρά να χάσουν.

Ολή αυτή η θεωρία, την σκαρφίστηκε ένας τύπος, ο Jack Herer. OK, δεν λέω, καλό ανθρωπάκι, αλλά το φόρτε του δεν ήταν η λογική σκέψη. Είχε πέραση σαν μόδα για αρκετό καιρό, αλλά σήμερα ακόμα και οι σοβαροι χασικλήδες αναγνωρίζουν οτι πρόκειτα για μούφα. Η ιδέα μπάζει από παντού.

η απαγόρευση δεν ηρθε απο τις κοινωνικές αντιδράσεις.. το ανάποδο έγινε..
Έ, ας έχουμε και κάτι να διαφωνούμε.
Εγώ υποστηρίζω οτι έγινε σχεδόν αποκλειστικά από ρατσισμό, ξενοφοβία, και απόπειρες ελέγχου της συμπεριφοράς των πιο «ανήσυχων» κοινωνικών τάξεων.

Όλα τα σημεία από όπου άρχισε η απαγόρευση, το ίδιο δείχνουν:
Αίγυπτος 19ου αιώνα, Νοτιος Αφρική την εποχή των χρυσοθήρων, Ινδία στην εποχή της Βρεττανικής Αντιβασιλείας, Αμερικάνικος ρατσισμός προς Μεξικάνους & μαύρους(=jazz). Ακόμα και η Ελλάδα την εποχή του Μετάξα -- που βασικά θέλαν να την μπούν στους πρόσφυγες και τους ρεμπέτες. (Σιγά μην ήξερε ο κομπλεξικός καράβλαχος ο Μεταξάς κατά πού έπεφτε η DuPont!)

Παντού το ίδιο σχήμα. Προσβολή αστικών και μικρο-αστικών αξιών.
Ο φόβος του διαφορετικού προϋπήρχε. Πάντα.
Δεν χρειαζόταν καμμία απαγόρευση για να τον φέρει.
 
Top