What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Zatah proti ceskym growshopum

papaja

Active member
Veteran
Když se ke mě dostaly informace o „uceleném řetězci k pěstování marihuany“, zakroutila jsem samozřejmě hlavou, vždyť „prodejce nemůže přeci nést odpovědnost za kupujícího“, ale udělala jsem, co udělal každý člověk, který nechce mít problémy s policií a se zákonem a dvě věci z tohoto řetězce jsem odstranila. Šlo o tiskoviny a semínka.

A i přes toto opatření jsem ještě zašla na místní odd.policie a žádala kohokoli o rozhovor, abych se utvrdila v tom, že teď už na mém obchodě policii nic nevadí. Bohužel se mnou nikdo mluvit nechtěl.

Rozhovor s policistkou u okénka probíhal asi takto:

„ Mohl by mi, prosím, někdo říct, co tedy ve svém obchodě můžu prodávat?“
„To my vám říct nemůžeme. Můžeme vám pouze říct, co prodávat nesmíte.“
„A co tedy nesmím?“
„To my nevíme.“

Opravdu jsem se tedy snažila, nedostat sebe i svého zaměstnance do žádného maléru. Zaměstnance jsem si dovolit nemohla a tak jsem si ho vyžádala z ÚP a byly mi na jeho pojištění i výplatu vypláceny peníze z dotací EU. (Teď trochu přeskočím události- tento zaměstnanec je teď trestně stíhán a byl obviněn z šíření toxikomanie spolu semnou. Byl rád, že se dostal z ÚP, že má práci a po pár měsících je na tom takto). I tak se u mě 5.11.2013 v úterý objevilo slušné množství policistů v uniformě, či v civilu, později došel i nestranný svědek, paní z Městského úřadu a začalo se zabavovat všechno mé zboží. Od substrátů a květináčů, po krabičky s motivem marihuanového listu, který si zakoupíte od trafik až po prodejny s dárkovým zbožím a suvenýry. Vše bylo různě zabaleno, velice divně zdokumentováno, (viz. papírový pytel s Perlitem na prokypření zeminy- byl zdokumentován jako pytel s bílým práškem…atd.) a odvezeno z prodejny. Na chvíli prodejnou proběhla i státní zástupkyně a nařídila policistům, aby mi z objektu posundávali i reklamní cedule. To, že je s poulámanými rohy již nepoužiji, sem snad ani nemusím psát.

Bylo mi zabaven i počítač, různé firemní dokumenty.

Pro zbytek semínek mě odvezli do místa mého trvalého bydliště, kam jsem je odvezla s prodejny, kde jsem je již neprodávala a ve skladu byly nalezeny dvě knihy „Jak pěstovat outdoor“, opravdu zapomenuty a zaprášeny.

Bohužel i tak mám v obvinění napsáno, že byl u mě nalezen ucelený řetězec.

Nebudu zde popisovat, jak mi bylo, když mi bylo zabavováno zcela legální a řádně zdaněné zboží. Jak mi bylo, když mi při tom jeden vyšetřovatel sdělil, že z nich nemám dělat blázny, že je to všechno na pěstování marihuany a že nám žádné peníze, ani žádní právníci světa nepomůžou, (myšleno „nám“ majitelům growshopů). Že dnešním dnem growshopy v ČR končí.

Lenka Burkowiczová, toho času opět na Úřadu práce


http://www.exilovenoviny.cz/articles/2013/12/01/stat-likviduje-obcany-jednoho-za-druhym-jedno-jak
 

hopi1

New member
Last edited by a moderator:

spachal

Well-known member
Veteran
Ti silnejsi prodejci se proste nekdy zacatkem roku 'oklepou' a zacnou odznova. Oddelene. Tem mensim zustanou na par let asi jen dluhy, protoze spolehat na to, ze stat neco 'zajisteneho' (pozor, NE zabaveneho) v dohledne dobe vrati, je naprosto nerealne .. (vzdyt proto to delaji, aby jich co nejvice zlikvidovali a zadne lhuty se pri vysetrovani nedaji stanovit).

Podobna snaha statu, jako v pripade zbrani a zbrojnich prukazu, kde sice oficialne nic nemohou, ale jakmile se naskytne (i diky me blbosti) sebemensi duvod, zneprijemni zivot jak jenom to jde, dle hesla "kdyz bude mit s tim co nejvice starosti, treba se na to vykasle". To neni jen moje zkusenost, ale potvrzena praxe i 'zevnitr aparatu'.

Skoda znicenych zivotu, protoze si dokazu zive predstavit, jak se z tech dluhu bude vcelku dost malych prodejcu leta vzpamatovavat :/ .. Drzte se a nedejte se!!
 

dawezz

Member
jj tak pár vetsich G shopu jede už ted, dokonce i znamej co ma malej kramek se uz znova rozjel. Kazdopadne to zabaveny zboži je už v háji, pochybuju že v tomhle state bude nekdo nekomu neco vracet. je to tady šmejd vedle šmejda. Taky ty hnojiva atd maj určitou dobu spotřeby a ted kde to maj uskladneny to jeste projde mrazem všechno. No je to k pláči tady !!!
 

spachal

Well-known member
Veteran
No, ja z toho clanku citim spise to, ze zatah na growshopy je v podstate fajn vec, za kterou jsme obecne chvaleni ;] a melo by se pritvrdit i v dalsich oblastech .. Znate tu vec se žábou a postupnym ohrivanim vody :/ ..
 

papaja

Active member
Veteran
jj tak pár vetsich G shopu jede už ted, dokonce i znamej co ma malej kramek se uz znova rozjel. Kazdopadne to zabaveny zboži je už v háji, pochybuju že v tomhle state bude nekdo nekomu neco vracet. je to tady šmejd vedle šmejda. Taky ty hnojiva atd maj určitou dobu spotřeby a ted kde to maj uskladneny to jeste projde mrazem všechno. No je to k pláči tady !aragraf287!

je to tak prodejci dál většinou prodávají kromě malých jezdců
věřím, že se jim vrátí i zboží
protože to by to bylo ala kafka až do konce : pořád věřím, že soudci rozhodnou : vrátit
nicméně v zemi, která jako jediná na světě má dva policejní prezidenty, je asi možný úplně všechno
trochu si rýpnu :)
platí ještě výzva jxd , aby nikdo nedělal seznam growshopů, kteří stále prodávají ?
http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/52790/jxd-hulici-nezverejnujte-seznamy-zbylych-growshopu.html
 

sensi23

Active member
Veteran
Klečka už naskladňuje , otvorene aj kamenne predajne :dance013:
Tak doufejme ze ho Frydrychuv gang neokrade znovu


No tvle tohle je uz vazne MOC
http://www.abclinuxu.cz/zpravicky/policie-cr-se-souhlasem-statniho-zastupce-vyrazuje-domeny



A jeste perla na konec
http://www.policie.cz/clanek/reakce-reditele-npc-na-podnet-ke-zmene-znaku.aspx

picture.php

picture.php
 
Last edited:

papaja

Active member
Veteran
absurdistán


"Dnes mě navštívil místně a věcně příslušný příslušník Policie ČR, aby mi sdělil něco v záznamu a něco mimo záznam. Oficiálně můj případ samozřejmě začínají šetřit, bude tedy třeba provést výslech a případné laboratorní testování mých 2 rostlinek. Podle výsledku potom dostanu flastr. Mimo záznam mi sdělil, že pokud to dělám jako formu protestu, tak že to mám dělat ANONYMNĚ, nebo to nedělat vůbec, protože se o tom stejně nikdo nedoví a akorát si pošpiním záznam (kdybych si chtěl třeba někdy pořídit zbraň prý). V pátek jsem si s ním sjednal schůzku ve výslechové místnosti a tam mu sdělím, že nic anonymně hlásat nebudu, pod své výroky se vždy podepíšu a pokud tedy za něco bojujeme, tak musíme počítat sem tam s nějakou ránou." říká doktor Bicek. Takže policie zcela vážně vyšetřuje vážně nemocného člověka, který si vypěstoval DVĚ rostliny konopí k samoléčbě.

http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/53237/leci-si-rakovinu-pujde-za-to-sedet.html
 

papaja

Active member
Veteran
P 287 by byl dobrý název pro kapelu, jedna už tu skoro 40 let je DG307
paragraf 287 šíření toxikomanie
my tímhle krokem znesnadňujeme přístup k droze jako takové je to samozřejmě náš cíl protože my ve finále kriminalizujeme zejména ty uživatele nicméně my se potřebujeme dostat a tímto krokem se to i děje na ten základ to zmamená tam kde se konopí nebo marihuana začíná pěstovat, kde je umožněno nákup všech těch komponentů
Ivana Ježková mluvčí policie

Ježkovy oči :bigeye:
http://www.stream.cz/nejnovejsi/fenomen/10000818-zatah-na-ceske-growshopy

rakouský dokument nejen o cannafestu a zásazích
:thank you:
http://www.youtube.com/watch?v=qQQHtZSW2uw
 
Top