What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

PROBLEME CU PLANTUTA?

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
E imposibil sa schimbi pamantul fara sa stresezi extrem de tare sau sa omori planta. Asa cum a spus si feno, o poti transplanta intr-un vas mai mare, in care sa pui pamant mai bun. Cu cat mai mare recipientul (ca suprafata) cu atat mai bine pentru planta.
 
Fotografie0038.jpg

Fotografie0039.jpg

Fotografie0040.jpg


Cam asta s-a intamplat..acu` vreo luna i-am facut un supercrop brutal tulpinei principale , care a cedat si pocnit in acelasi timp. Probabil mirosul de verde proaspat a atras un iepure care si-a facut treaba si a ros si el la aceasta mandra plus la alte cateva tulpini , insa fara efecte grave.

Pozele sunt calitativ slabe , insa firul principal , tulpina , s-a despicat in 4 , poate 5 firisoare care s-au lemnificat. Mandra are aproximativ 180 cm, iar accidentul s-a intamplat pe la 80 cm.

Nu pare afectata in niciun fel , fiind la fel de viguroasa si sanatoasa, crescand neintrerupta. Singura problema este ca nu-si poate sustine propria greutate. ma gandeam sa-i dau niste banda izolanta si sa-i fac o atela sau... sa o scot din pamant.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca a rezistat asa pana acum cel mai bine ar fii doar sa o ajuti sa se sustina cu o atela si ar trebui sa fie totul ok.
 

fenomeno_djo

Active member
Aplica-i banda adeziva pe tulpina, leaga ultima din urma in minim 2 puncte distantate de atela de care zice explo, apoi roaga-te sa nu mai dea "taifunul" peste ea :D
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Aplica-i banda adeziva pe tulpina, leaga ultima din urma in minim 2 puncte distantate de atela de care zice explo, apoi roaga-te sa nu mai dea "taifunul" peste ea :D

:laughing: Hop si tu ! Multi sparti prin zona !

Cui i-ai raspuns omule cu asemenea intarziere ? Voi nu cititi niciodata data postului la care dati reply ? :biggrin:

P.S. La tine se intelege, petreci prea mult timp in sera printre tufe ... :joint:
 

fenomeno_djo

Active member
La monsieur Rupe-tulpini i-am raspuns :laughing:
Ardeleanu ne ia peste picior, stie el de ce face overfert la planta :joint:

ps: dau si eu un "bless", dupa o luna de la data postului:))
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Semne clare de PM (Powdery Mildew). Infectia e destul de raspandita din cate se pare, deci va fi greu sa o mai controlezi acum.

Ce poti face la recoltare : http://www.youtube.com/watch?v=S7jE7qzfgQs

[YOUTUBEIF]S7jE7qzfgQs[/YOUTUBEIF]

Ar mai fi o solutie sa stropesti planta cu o solutie de acid acetil-salicilic (aspirina). Daca iti ramane insa aspirina pe muguri, cand o sa-i arzi o sa puta mai rau ca iarba si o sa te usture pe gat din greu.

Mai poti folosi si bicarbonat de sodiu alimentar , putin sapun lichid si ulei alimentar. Dizolvi o lingura cu varf de bicarbonat in 5L de apa la temperatura camerei, adaugi 2-3 picaturi de sapun lichid, amesteci bine, iar apoi adaugi cam o lingurita de ulei si amesteci cu un mixer dat pe viteza maxima pentru a crea o emulsie.

Cu solutia asta stropesti din abundenta planta in intregime.
 
Ieri n-am mai aşteptat răspuns şi am băut săpun lichid cu bicarbonat şi m-am pişat prin aspersiune, glumesc evident.
Am pus într-un pet de 2l o linguriţă de bicarbonat şi un pic de pur, dar m-am lovit şi în trecut de prb. asta iar bicarbonatul nu putea eradica infecţia şi reapărea la 4-7 zile după ce stropeam cu bicarbonat...
Săpt. viitoare voi aplica ultima-ţi prescriere, merci .
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
O data ce s-a instalat PM e greu sa mai scapi de el. Sporii sunt asa de mici si asa de multi incat doar o sterilizare serioasa a locului poate tine infectie pe loc.

Ce poti face pentru a diminua invazia este sa stergi frunzele periodic cu un burete imbibat in solutie de bicarbonat, dar asta e o munca extrem de neplacuta, anevoioasa si nu garanteaza nimic.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Nu neaparat, pot fi si omizi. Un close-up ar fi de mai mare ajutor. Cum se prezinta mugurii ? Se maronesc si devin 'buretosi' si se rup usor ? Se vad cumva si cacareze de omida (ca niste bobite de mac, dar maronii) ?
 

sznake

jarhead
La sfarsit de octombrie cam greu sa mai ai pretentii de la planta aia in stadiul in care se afla.. data viitoare cultiva un soi mai timpuriu..
 
În dimineaţa asta, am băgat-o-n sac cu tot cu botrytis aka bud rot aka ...putregai.
Oare la cure în apă iese bicarbonatul, supradoza de ulei, kila de săpun şi mirosul de căcat ?
 

Attachments

  • IMAGE001.jpg
    IMAGE001.jpg
    190.9 KB · Views: 12
  • IMAGE002.jpg
    IMAGE002.jpg
    115.7 KB · Views: 14

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Din miros se mai duce.. de restul nu am idee ca nu am testat.
Ai putea sa incerci sa schimbi si apa la un anumit moment daca vezi ca se contamineaza.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Cacatul de unde a aparut in ecuatie ? Ai vrut sa construiesti un politist ? :biggrin:

Frumoasa planta, si foarte verde. Mie nu imi pare sa fie vorba de bud-rot, dar una se vede in poze, alta cu ochiul liber.
 
Nu vorbeam de căcatu’ artifical. Ziceam c-am reinventat reţeta ta şi acum am atât de mult ulei încât pot să-mi fac muguri prăjiţi sau chiar propria rafinărie. Asta ca să îmi menţin stofa de poet, ce peleme.
Mirosul e de la uleiul rafinat cu hexan (da, de ălă din comerţ) combinat cu powdery mildew, putregai şi alte blesteme.
Apropo de mildew, boss:
 

Attachments

  • 1.jpg
    1.jpg
    74.9 KB · Views: 19
Top