What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Ulkokasvatus 2013

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Siinä on 4 x Thaipan Haze, 2 ehtii ja 2 tuskin ehtii :)

Piel, kyllä siellä hometta on, mut pahimmat otettiin alas enneku kaikki meni vituralleen. Nyt on taas hienoja ilmoja ollut sen sateisen jakson jälkeen.
 
A

antikotilainen

Jep nyt on ollu hyviä kelejä, silti joihinkin planttuihin tullu pikkasen hometta pari piti kaataakin homeen takia. Ei ne niin pahasti vielä ollu homeessa mut viikon parin päästä ne olis ollu niin parempi näin. Se on se tietty piste sen homeen kanssa kun se vaan lisääntyy esim kun varsi rupee alhaalta oleen homeessa niin mun mielestä on aika kaataa hyvin pian.

Suorakylvöjä toukokuun lopulta pari viikkoa vielä tarvis..

picture.php
 
A

antikotilainen

BT mites muuten guerrilla tabsit toiminu? Katselin tässä ensi kesää varten mm biotabsia löytyisi ihan suomalaisistakin kaupoista. Kovat on lupaukset niinkun asiaan kuuluu mutta onko noista mitään selvää etua hintaan verrattuna?
 

Piel

Active member
Veteran
Mulla on yksi early joka on late :) Onko hyötyä siirtää sisätiloihin loppukukinnon ajaksi? Ilman valoja.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Tokkopa siitä ilman valoja paljoa iloa on. Ellei oo jotain aurinkoista ikkunaa.. Sikälimikäli tuolla ny vielä aurinko paistaakaan :)
 

Piel

Active member
Veteran
Niinpä niin. Aurinkoinen ikkuna löytyy, onhan siellä kasvanut chilejäkin, mutta planttu on vielä melko raaka, ainakin 4 viikkoa ennen kun se on kypsä. Ainahan voi kokeilla.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Tässä tämmönen pieni mutu-tutorial homeen aiheuttamiin ongelmiin, ei niiden poistoon, mutta hidastamaan toivottavasti.


Tässä on Pehkuthyphooni kasvi, toppi näyttää vajareita, kun taas muu planttu on oikein terve. No mistä se sitten johtuu?

No tästä:

Oksa on murtunut ja katkennut poikki, jättäen rungon paljaaksi ja siihenhän on home iskenyt. Ruskeaa homepalleroa ja itiöätä oli tuossa rikkonaisessa kohdassa aika rutkasti, mutta mitä tehdään niin napataan siitä suurimmat pois paperilla tai isoilla lehdillä. Mahdollisimman tiukkaan ja tarkkaan kun kikkailee, niin saa suurimmat pois ilman, että itiöt lentelevät turhan paljon, sen jälkeen rehdisti isolla liekillä sytkärillä parin sekunnin polttoja pahimpiin homeisiin muutaman kerran. Pitäisi selkeästi näkyä tuloksia tuon karvapallon poistuessa. Jos sitä ei hoida, niin home syö herkästi kasvin sisukset ja tappaa sen oksan/plantun homekohdasta ylöspäin. Huomioon otettava oksan paksuus tuon lämmityksen ohessa, ohuet eivät kestä paljoa, joten maalaisjärjellä, eikä millään superkaasusytkärillä, ihan tavan coltti tai BIC riittää.

Valkohome on pahempi, tuppaa syömään ensin kuoren ja siitä leviää sisäänpäin. Jos sitä vetelee pois paperilla tai lehdellä, niin yleensä tulee kasvin sisus esiin ja peli on aikalailla menetetty tuon valkosen homeen kunnolla iskiessä.

Eipä tämä mikään varma kikka ole, mut näin meillä. :)
 

Tuco Ramirez

Active member
^ No jos mulla olis sama tilanne ni vaihtaisin ennemmin spottia. Onhan tässä maassa lääniä, ja yleensä jos kattoo ulkona ylöspäin niin näkyy vaan hyvää käyttämätöntä tyhjää tilaa.

On se perkule kumma kun ei Diesel Ryderi pullistu eikä läskisty sit millään. Kukkinut nyt jo yli 10 viikkoa ja pukkaa vieläkin 95 rosenttisesti valkosta karvaa. Tosi elinvoimainen ja terveen näköinen kyllä, eikä homeesta tietoakaan. Varmaan suurimmaks osaks aurinkoisen ja kuivan spotin takia. Venynyt suht. paljon pituutta dunkkaa 5 metrin päähän. Käväsin kuitenkin varmuuden vuoksi ja kokeeksi ruiskuttamassa mansikan homeentorjuntaan käytettävää Frupicaa. Muistaakseni Tinkererillä oli viime syksynä käytössä ja oli saanut yhden kasvin reilusti lokakuun puolelle ja käytännössä homeettomana.

Kasvi pääsi kesä-heinäkuun aikaan muutaman kerran kuivahtamaan ja nuupahtamaan kuivan spotin ja kuivan sään takia. Olisko siitä nyt sit ottanu nokkiinsa ja kukitus venynyt.... :dunno:

 

Budi Spencer

New member
Keu keu tyypeille!

BT; Onkos tän vuoden kokeilu toi kasvien kulottaminen homeesta? :chin: :huggy: Raportoi ihmees tuloksista syssymmällä.

Tuco; Toi oli siis mansikoiden homeentorjuntaan tuo Frupica? Tartteekin tutustua aineeseen, jollei tän syksyn, ni ensvuonna sitten.

Toki kaikki daamit on vielä ulkosalla..muutamassa oli hometta viime kerralla nupuissa/ ohsan varressa (puoltoista viikkoa takaperin)..kunhan ei vaan ole homerisuja vastassa enskerralla ku menee spotille vierailulle. Kuvioissa tän kesän osalta lähinnä siemenprojekteja. Sais sitten rauhassa haaveilla törkeän humausaine projektin valmisteluja vuodelle 2014..kyllähän te tiedätte, nälkä kasvaa syödessä ja mikäs sen parempi kuin erilajikkeiden siemeniä aamumyslin joukkoon. :dance013:

Viime kesänä muutamaan varteen tulleen homeen torjuin silleen, että varovasti veistelin mattoveitsellä home kohdat poies ja laitoin päälle puiden haavanhoitoainetta, teki sellaisen kumimaisen pinnan ja home ei ainakaan levinny tahi lisääntynyt näistä kohdista. Tänä vuonna ei ole vielä näkynyt varsissa hometta..koputetaanpa puuta siihen saakka kun Budi-Setä pääsee toikkaroimaan metsikköön.

T. Budi Spencer & Metsäkemisti Iguaana Nimeltään Florence Hill
 

Tuco Ramirez

Active member
Juu Frupicaa käytetään mansikan harmaahomeen ja härmän torjuntaan. Sopii myös ihan kodin koristekasveille ja avomaalle. 50 ml puteli oli 25 euroo. Riittoisaa tavaraa, pipetillä saa annostella tässä meidän mittakaavassa.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
^^ On noita jo muutaman kesän tullu hinkattua, kyllä se homeen toimintaa hidastaa, eikä oo paha homma tehdä.

Thyphoon:
 

kalastaja

Member
Juu eilen tuli käytyä mehtässä ja homeista oli :s Tyhmänä miehenä ei tullu lepakonribalia otettua mukaan... Muutama kuva:

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

Albumissa lisää kuvia
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Joko on tehty työtä käskettyä ja leikattu tukka? :) Ei semmonen sovi, että tuolla jossain siiderihyppyrikeesissä mennään ees taas mehtässä, kyllä jämpti on niin. Sama kaikille takkutukille, jotka on yli 20 vee ja valkoihoisia, cut that shit off, or face the consequences. :thank you:+

http://www.youtube.com/watch?v=UiSk6mjLG88
 

henki

Active member
BadTicket joo se homma on hoidossa kuten kuvasta voi havaita. Omistankin täten kyseisen otoksen sinulle. :D

Hoodlambin talvitakissa on kyl tarpeeksi karvaa hupussa ilman hiuspehkoakin. :peacock:
 

rasras

Active member
Ei semmonen sovi, että tuolla jossain siiderihyppyrikeesissä mennään ees taas mehtässä, kyllä jämpti on niin. Sama kaikille takkutukille, jotka on yli 20 vee ja valkoihoisia, cut that shit off, or face the consequences.

en ole kuullutkaan että keesit ja takut olisi ketään käräyttänyt mehtä reissuillaan...muuten khylll...
Tietysti näin on paras tehdä jos on jo paskat housussa ja vainottaa, tai ei pysty händläämään kyttiä esim lapsia. Suomessa on Euroopan miedoimmat penaltit kasvattamisesta joten en suosittele kellekkää tukan leikkuuta poliisi valtion takia....:thank you:

Itse en jaksa ulko juttuja sen taikia että kaikki on enemmän tai vähemmän homeessa ja sitä mä en polta enään. Vaikka siitä homeesta pääsisi eroon helpolla käyttämällä uv säteitä.
 

henki

Active member
Joo rastathan ne on stereotyyppksemmät ja helpommin yhdistettävät harrastukseen kun keesit. Itse en kyl harrasta juurikaan hiustenlaittamista ne vaa nousee pystyyn jostain käsittämättömästä syystä kun ovat tarpeeksi pitkät. Hämmentävä aasinsilta kasvejen kasvattamisesta hiusten kasvuun. :)
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Emmää poliisia tarkottanu kun sanoin että tukat on leikattava. Ihan muuten vaan, yleisen hyvän ja kansanterveyden nimissä. Hieno homma henki, olikin jo korkea aika leikata, kun tuollalailla kasvoi hupusta ulos. Säästät myös geeleissä ;)

Oli se hirveetä aikaa kun joutu hipeiltä hakee vielä pudinsa, ja nuput oli täynnä jotain hennatakkuja mitkä muistuttaa perskarvoja. Ties mitä pöpöjä semmosissa pesäkkeissä kasvaa. Ainoastaan saa anteeksi, jos niitä takkujaan käyttää zilurasseina, sitten niille on joku selkeä tarkoitus. Mutta hitusen ikävän hajuista se voi olla, vaikka on se muutenkin.

U r lame and white, be who you are. :thank you:
 
Top