What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Προβλημα με τα feminised σπορια

antartist

Member
Πέπε απ' ότι κατάλαβες έμπλεξες με τους καρχαρίες, αλλά ας μην οξύνουμε την ατμόσφαιρα..

Σκοπός είναι να γίνουμε πολλοί αλλά και καλοί, εδώ που είμαστε, ρισκάρωντας τόσα πολλά...

Πέπε, μου δημιουργείται η ανάγκη να σου εξηγήσω ότι μόνο μέσα από το διάβασμα και την γνώση θα κατατοπιστείς για τα καλά και όχι από αυτά που έχεις ακούσει κατά καιρούς..
Και παρόλο που καμιά φορά υπερβάλουμε εδώ τα παιδιά, είναι γιατί εχουμε βαρεθει να ακούμε δογματικές απόψεις, χωρίς επιχειρήματα, μετά από τόσο κάψιμο που έχουμε ρίξει, μπροστά στις οθόνες, διαβάζοντας για το αγαπημένο μας φυτό...
 

vitalygr

Member
Emena ena poulaki mou eipe oti oi idioi oi kalamatianoi allaksan tin topiki sativa me ta skunkia, giati arage?
 

antartist

Member
Να ξεκαθαρίσουμε πρώτ' απ' όλα ότι δεν υπάρχει επίσημα καταγεγραμμένη Ελληνική ποικιλία.

Παρόλ' αυτά υπάρχουν πολλές αναφορές της από την αρχαιότητα ακόμα, αλλά κύρια έξαρση μαζικής καλλιέργειας ξαναπροκύπτει τον 18ο αιώνα με την έλευση νέων σπόρων και χασίς, σχεδόν από όλο τον κόσμο, μέσω του εμπορίου και της ναυτιλίας.

Οι σπόροι που κατέληξαν σε Πελοπόννησο και Κρήτη και σε όλα τα άλλα ωραία μέρη και στην πορεία διακρίθηκαν για τη δραστικότητά τους,
καλλιεργήθηκαν συστηματικά και διασταυρώθηκαν με αποτέλεσμα να εγκληματιστούν με τις συνθήκες της Ελλάδας και να πάρουν την μορφή που όλοι έχουμε ανακαλύψει μέσα στα χρόνια..

Όπως και να έχει λοιπόν μιλάμε για το Ελληνικό υβρίδιο..

Στις αρχές του 20ου αιώνα όμως, αντιλαμβανόμενες οι κυβερνήσεις το μέγεθος της ύπαρξης αυτού του φυτου, εξαπολύουν βάρβαρο πόλεμο εναντίων του και όλα τα ανταρτάκια παίρνουν τα βουνά προσπαθόντας να βγάλουνε ένα τσιγάρο να καπνίσουνε..
Μην μπορόντας πια να καλλιεργούν μαζικά και συστηματικά, οι όλο και πιο μειωμένοι πληθυσμοι φυτών χάνουν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά τους και παθαίνουν γονιδιακή ολίσθηση.

Αυτό σημαίνει ότι χανεται η δραστικότητα και μαζί με αυτή και το άκουσμα.
Γι αυτό και τελευταία συναντούμε όλο και πιο απαλές Ελληνικές σατίβες...

Και Βύταλι μετά που λες ήρθαν οι Ολλανδοί...
 
O

orfeas

Όπα, Αντάρτη, καλώς επέστρεψες στη γαλέρα! Πυροσβέστη μου, εσύ!

Δεν μπορώ όμως να αποφύγω το πειρασμό της επιβεβαίωσης-διόρθωσης.

Στην αρχαιότητα υπάρχουν αναφορές, αλλά όχι στον ελληνικό χώρο! Αυτό το γνωρίζουμε από τον Ηρόδοτο και την ιστορία του( δεν θυμάμαι ποια) όπου περιγράφει τη γνωριμία του με τους Σκύθες.
Βέβαια οι αρχαίοι ημών πρόγονοι(τρομάρα μας!) μάλλον σνόμπαραν τη κάνναβη, αφού έπαιρναν LSD ( όχι το 25άρι, Άγιε!), βλπ. Ελευσίνια...
Πέπε, μη αμολήσεις καμιά κοτσάνα για το LSD!

Ελληνικό υβρίδιο; Δεν θα το έλεγα! Μάλλον ελληνική IBL ήθελες να πεις (;).

Βυτάλυ, εδώ τη πάτησαν παραδοσιακοί καλλιεργητές, βλέπε Νεπάλ, Κολομβία, Μεξικό, κ.α. , με τα Ολλανδικά υβρίδια... ( ups στον Αντάρτη!)

Μιχάλη, το ότι δεν έχω δει φυτό να μην ανθίζει, δε σημαίνει ότι σώνει και καλά δεν υπάρχει! Ωστόσο μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο η μαμά φύση να κάνει ΤΕΤΟΙΟ λάθος!
 

antartist

Member
Καλώς τα δεχτήκατε! Μας περιμένει ένα δημιουργικό φθινόπωρο και ένας ακόμα πιο ξέφρενος χειμώνας..

Δεθείτε και απολαύστε!!!

Μερικές ακόμα διευκρινίσεις:

Το ό,τι μια ποικιλία είναι υβρίδιο δεν σημαίνει ότι δεν είναι IBL..

Μπορεί όντως μια ποικιλία να είναι υβρίδιo και σηνάμα να είναι και IBL...

Το IBL εκφράζει την σταθερότητα της ποικιλίας και την ομοιογένεια στον πληθυσμό της..

Βλέπε skunk#1 το οποίο είναι υβρίδιο αλλά μετά από χρόνια επιλεκτικού ζευγαρώματος έχει σταθεροποιηθεί και είναι IBL και γι αυτον τον λόγο χρησιμοποιείται σαν βάση σε πολλές διασταυρώσεις..

Να μην μπερδεύουμε το Landrace με το IBL λοιπόν...

Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε την δική της αυτοφυή ποικιλία(Landrace)
Πάντα μιλάμε για σπόρους που ήρθαν από αλλού, διασταυρώθηκαν τυχαία και έγιναν αυτό που έγιναν και κανείς δεν ξέρει την έκταση της ομοιογένειας ή της σταθερότητας του σπόρου...
Οι Έλληνες παραγωγοί δεν γνώριζαν από επιλεκτικη διασταύρωση και inbreeding, γι αυτό και ο σπόρος έπαθε γονιδιακή ολίσθηση...
Άλλωστε ο όρος "Ελληνικό" είναι μια πολύ ευρεία έννοια..
Από ποιό μέρος έρχεται;
Σε ποιό μερος ευδοκιμεί;
και ποιά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του;
Έχω δοκιμάσει κατά καιρούς διάφορα αξιόλογα χόρτα, από διάφορα μέρη της Ελλάδας και θα μπορούσα να πω πως όλα ήταν διαφορετικά.
Το κοινό σημείο αναφοράς ήταν η ποιότητα και το άρωμα της Ελληνικής γης..

Εξού και το ονομάζω υβρίδιο και όχι IBL, γιατί το IBL προκύπτει μετά από επιλεκτική διασταύρωση...
Και μάλιστα δεν μπορούμε να μιλάμε για IBL από την στιγμή που δεν υπάρχει καν ο σπόρος...

Σχετικά με το LSD τώρα, Ορφέα ελπίζω να αστειεύεσαι γιατί το LSD είναι χημική ένωση η οποία προέκυψε στον συγχρονο κόσμο..
Οι αρχαίοι μας δεν είχαν από αυτό.
Μάλλον με τίποτα Μανδραγόρες και μανιτάρια την έβγαζαν ή κάθε άλλης λογής ρίζα...

Συγγνώμη αν επαναλαμβάνομαι και αν σας κούρασα αλλά είναι σημαντικό θέμα αυτό με τα υβρίδια και τα Ελληνικά και ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει πολλά...

Όλα τα σχόλια δεκτά...
 
O

orfeas

Πολύ ωραία τα στοιχεία και ορθά νομίζω.
Ωστόσο, για τις IBL είμαι περισσότερο με το "...διασταυρώθηκαν τυχαία..." --αφού όπως λες δεν το κατείχαν οι άνθρωποι--παρά με το "επιλεκτική διασταύρωση..."-- χωρίς η δεύτερη να αποκλείεται--, κι αυτή είναι, νομίζω, η ειδοποιός διαφορά... Αλλά δεν έχει και καμιά σημασία, για την κουβέντα που κάνουμε, τουλάχιστον.

Όσο για το Λυσεργικό Οξύ, διαβάζω ότι στο στάχυ ενδημεί ένα περίεργο παράσιτο ονόματι ερυσιβώδης όλυρα που έκανε τη δουλειά του και που σχετίζεται άμεσα με το σύγχρονο LSD.
Σαφώς και δεν υπήρχε LSD τότε, πως θα μπορούσα να ξεχάσω το μακαρίτη Hoffman!

Κρατώ το ότι όταν μιλάμε για ελληνικό χόρτο δεν μιλάμε για Ελληνική ποικιλία (Landrace), αφού δεν υπάρχει.
 

pepe4

Member
Δεν πεταω κοτσανες ρε τρελλε αμαν εισαι ρε γκουρου Ορφεα..Σε οτι ειπα ημουν απολυτα ειλικρινης...δηλ οτι απο ελληνικο καποιες φορες νομιζα οτι ειχα παρει κατι αλλο....Ανταριστ δεν το παιξα ποτε γνωστης για indoor αλλα για outdoor ξερω πολυ καλα τι γινετε.Λοιπον παω για δουλεια τωρα σε λιγες μερες θα κανω φαση με 10 σπορους που περιμενω απο greenhouse(Great White shark).Οποτε θα σας ξαναζητησω την γνωμη,γιατι αν ξανα αποτυχω στο germination τοτε θα φερω παπα να με διαβασει...Λεω εγω τωρα..Να στε καλα ΟΛΟΙ.
 

l2crystin

New member
Μηπως πηρες τα 3 μινινα και με τοσα αν δεν εσβισε ποτε ι λαμπα μεσα ελλαδα βρες χώμα και βαλε αλλα παντα χρηση πανο τους ι λαβα αφτα τα βατ και ιδικοτιτα "Πατα Χρισι"
 

l2crystin

New member
ειμαι κουτσικος αλλα οχι ανήλικος αλλα εποχι 1994-1996"μας τελείωσε ειχαμε βαλι σπορια ελληνικα δεν λεω ποσα βαλαμε πιναμε ενα μονοφοφιλο 7 ι ωρα το προι ενα μονοφιλο σε γραμαριο να το ιπολογισο 0.4.5 αλλα πεντε μισο γραμαριο δηλαδη και μας ειχε κεφαλει και διαθεση μεχρη 4 με 5 παρα το απογεβμα τοτε ναι ιμουν ανηλικος για ααλους δεν μιλαω αλλα ουτε επιδι ημουν μικρος νομιζα με ειχε τοσο με καλι ενοια ορφεα αμα τους εδοσες λεφτα και τα αγωρασες τι παραπονετηικεσ αφτι επρεπε να απαντησουν αλλα εσι λαθος Βρες Κια Βαλε Χορις Να Τα Βλεπει Ηλιος Τουλαχιστον 9 10 ωρες και σοστω πότισμα να δισ τι θα βγαλεις αρκι το χομα να μην ειναι μολησμενο αλλα και κατι αλλο χορις να αεριζεις τουλαχιστον ανα 2 24 ωρα ε τι περιμενης οτι το δοματιο το εκανες ποταμι ι λιμνουλα πιο καλα μου ερχετε να πω ε αποψη δικια μου για αυτο χαλασανε
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Περί αξιοπιστίας Ολλανδών.

Περί αξιοπιστίας Ολλανδών.

Δυο μικρές προσωπικές παρατηρήσεις/γνώμες

Η Sensi, αν και κάποτε ήταν η πιο φοβερή εταιρεία, με απίθανα σπόρια, τα τελευταία 5 χρόνια (και βάλε) φαίνεται να μην πηγαίνει τόσο καλά. Όλο παράπονα ακούει κανείς: Τα genetics της έχουν πάρει κατήφορο, έχουν αλλοιωθεί, δεν είναι σαν τα παλιά. Τα σποράκια δεν σκάνε σωστά, πεθαίνουν, ή δεν σκάνε και καθόλου. Και πάει λέγοντας. Προσωπικά θα την απεφεύγα.

Η Greenhouse αλλο φρούτο πάλι. Έχει κανα-δύο πολὺ καλά, όπως το SLH, αλλά σε γενικές γραμμές απλά μοστράρει για τα Αμερικανάκια που επισκέπτονται το Αμστερντάμ. Ο ιδιοκτήτης της το παίζει - και καλά - «Βασιλεύς της Κάνναβης», και η μόνη άλλη συνεισφορά του είναι που κάθεται και βάφει τα σποράκια (colour-coded σου λέει, WTF!!??). Όπου ακούς πολλά κεράσια... Εκτός άν είσαι απόλυτα σίγουρος για την ποικιλία, και δεν την έχει άλλος, θα την απέφευγα την GH.

Από τις Ολλανδικές μόνο δύο χρησημοποιώ - την Paradise (όχι τόσο γνωστή, αλλά διαμαντάκι) και την Serious (κλασσικό το Bubblegum, ακόμα και σήμερα, μετά τόσα χρόνια).

Αλλά η αλήθεια είναι οτι τώρα με τις Ισπανικές και τις Αμερικάνικες/Καναδέζικες τύπου Reserva Privada το Ολλανδικό έχει ψιλοχάσει τη λάμψη του.
 

vitalygr

Member
Διαβασα τις πρωτες λεξεις και τα παρατησα αστο καλυτερα ακου που σου λεω..
 
O

orfeas

Εάν οι ανά τον κόσμο κανναβουριές μπορούσαν να οργανώσουν ένα λαϊκό δικαστήριο, τους Ολλανδούς (εντάξει, όχι όλους) θα τους στέλνανε στη γκιλοτίνα ή στο Γουδί, για γενοκτονία!

Άσχετο , βέβαια, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπήρξαν οι λιγότερο βάρβαροι αποικιοκράτες...
 
Εσύ που πρόλαβες εκείνα τα χρόνια της αποικιοκρατίας θα ξέρεις :woohoo: ... Εμείς είμαστε παιδιά της Αλλαγής, μη το ξεχνάς...

υ.γ. χωρίς παρεξήγηση amigo :comfort:
 
O

orfeas

Εσύ που πρόλαβες εκείνα τα χρόνια της αποικιοκρατίας θα ξέρεις :woohoo: ... Εμείς είμαστε παιδιά της Αλλαγής, μη το ξεχνάς...

υ.γ. χωρίς παρεξήγηση amigo :comfort:

Ίιισα, μωρή χαμούρα, να 'ούμ' !

Όταν οι Ολλανδοί(λόγω της ήπιας αποικιοκρατικής πολιτικής τους) είχαν πρόβλημα με τους Σουριναμέζους(ολλανδικά διαβατήρια, οι κύριοι) και Ρότερνταμ/Άμστερντάμ μαύριζαν από χρώμα, οι Εγγλέζοι ήταν ακόμα άσπροι:laughing:
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Νταξ ρε ορφέα, αλλα όχι και αποικιοκράτες οι Ολλανδοί.
Απλά δέχθηκαν υπερβολικούς αριθμους προσφυγων Αμερικανών επί Ρήγκαν. Μην ξεχνάμε οτι skunk, haze κλπ, γεννήθηκαν στην Αμέρικα και δη στην Καλιφόρνια. Διωγμένα από την πατρίδα τους βρήκαν μια σπιθαμή θερμοκήπιο να ριζώσουν στις Κάτω Χώρες, απλά παραβολεύτηκαν και παρήκμασαν, χάσαν το "edge" τους.

Και όχι όλοι. Μην ξεχνάς, ακόμα και η KaliMist σου, από Serious Seeds προέρχεται.

Ίσως θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει μια λίστα με ποιοί breeders αξίζουν, να μην βασίζονται οι καινούργιοι σε διαφημίσεις μόνο.
 
O

orfeas

Έλα, καλέ κύριε!
Punch "Surinam" στη Βίκυ και δες...

Όσο για την Κάλι μου, ναι μεν ολλανδική, pre' 98 όμως. Κι από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στ' αυλάκι (ή κάτω από τη γέφυρα αν θες)!
Αυτός ο "Βασιλιάς" (τρομάρα του!) δεν είναι που ανταλλάσσει ολλανδικά σπόρια με ντόπια όπου κι αν πάει; Αυτό τουλάχιστον έχω δει στα βίντεο που φτιάχνουν...

Όσο για τη λίστα, επικροτώ!
 
Top