What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pai cu 10 x, sau cu ochiul liber (daca esti relativ tanar) ar trebui sa vezi cat de cat tricomii, daca te uiti de aproape si ai iluminare potrivita. daca nu ii vezi.. nu prea ai ce face.

iar 60x e mult prea mult pentru urmarit tricomi, o sa vezi doar cativa tricomi odata si iti va obosi ochiul pana muti lupa si apuci sa faci o medie. de aia se foloseste 20-30x, ca sa poti vedea o zona mai maricica, cu cativa zeci de tricomi si sa poti lua o decizie f usor pe baza procentajului de clear/mily/amber.
 
F

flow1919

Salut, un prieten a facut o mica gafa, in perioada de inflorire a intarziat cu aprinderea luminii 3 ore jumate.Ce ii recomandati sa faca?
 

Drackon

Active member
Am si eu o intrebare: A mai crescut cineva outdoor (la noi in tara) Moby Dick, Heck Herer sau Chocolope? Daca da cum s-au comportat si prin ce perioada au fost gata? Multumesc anticipat!

LE: Mai vin cu o intrebare, dar ca sa nu fac dublu-post o pun aici:
La una din plantele pe care le am outdoor am o infestatie (defapt doua), una cu furnici (au cuibul exact la tulpina plantei) pe care ma gandeam sa le inec cu apa simpla, si una cu musculite, au aparut niste oua albe pe furnze si sunt musculite care se implimba pe acolo (din acelea mici care apar la fermentatie). Imi poate da cineva vre-o reteta pentru ceaiul de tutun? Cat tutun sa pun la 500 de ml de apa (daca se poate ca unitate de masura tigara). Multumesc anticipat 2.
 
Am si eu o problema , am tinut in balcon mai multe dupa care le-am mutat out , cateva din ele dadea niste vergeturi albe pe frunze cred ca din cauza ca erau ghivedcele prea mici si le-am tinut prea mult . Acum dupa cateva zile de ploi dupa transplant , fara prea mult soare una din ele nu s-a uscat ci s-a facut galbena rau !!! si celalalte si-au pastrat vergeturile albe... si frunzele nus carnoase si moi , is cam uscate... Precizez ca inafara de pamantu care il aveau in ghivedci le-am pus in solul patriei , fara alt pamant sau nutrienti sau stiu eu ce ! Acum vreau sa`mi repar oarecum greseala sa cumpar un nutrient de vegetatie si ceva chestii pt daunatori ( mi-ar fi de mare ajjutor daca imi spune cineva cum se face ceaiu de tutun concentratii si tot ) si alte chestii prin care pot regla oarecum Ph`u din sol .. ca sa`si mai extinda radacinile ... ! Ma gandeam sa le dau cu nutrienti sa mai imbunatatesc pamantu , sa pun niste iarba tocata marunt si ( Ceaiu de tutun se pulverizzeaza sau se toarna la planta ?) vreau sa le salvez si sa nu cumva sa`mi stagneze ca m-am saturat de plante mici stiu ca am gresit ca le-am infipt asa .. dar era praea mare riscu sa mai car si pamantu dupa mine
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca pui o planta care nu e prea bine ingrijita intr-un sol saracacios nu te poti astepta sa isi revina prea repede. nutrientii o pot omora chiar si in dozele normale daca nu ii merge bine, asa ca sa incepi cu maxim jumatate de doza. si cat mai multa apa si cat mai des, ca solul nelucrat si neimbunatatit nu retine bine apa.

reteta pentru ceaiul de tutun e sa pui cateva tigari 2-3-5 tigari (2-3 gr tutun) per litru de apa si sa le lasi la macerat peste noapte. apoi strecori si solutia rezultata o diluezi bine cu cel putin 4 parti apa la o parte de solutie si cu aia stropesti. dar asta doar daca vezi insecte pe planta, ca daca-s in trecere, nu le poti omora tu pe toate orice ai face. poti adauga si usturoi, lavanda (bucati din planta si mai ales flori, sau putin ulei esential) si crizanteme in acest macerat.

daca lasi lenea de o parte o sa descoperi aceasta reteta si multe altele, pe forum.
 

smallearth

Member
-300l/h e suficient pentru o pompa de recirculare apa/recipient 30 litri?
-rockwool sau bile de argila pentur sistem hidro?eu as merge pe rockwool.
-nutrientii House & Garden Hydro sunt ok?



sistemul va fi RDWC
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
-300l/h e suficient pentru o pompa de recirculare apa/recipient 30 litri?
-rockwool sau bile de argila pentur sistem hidro?eu as merge pe rockwool.
-nutrientii House & Garden Hydro sunt ok?

Intrebarile sunt puse cam alandala. Despre ce sistem hydro vorbim ? Te referi cumva la un sistem Ebb & Flow ? Daca da, nu conteaza asa de mult debitul pompei ci durata si frecventa ciclurilor de inundare.

In ceea ce priveste mediul de crestere, hydrotonul ofera mai mult aer radacinilor dar nu retine deloc umiditate, pe cand rockwool-ul se comporta exact invers. Din nou revine intrebarea : despre ce sistem hydro e vorba ?

Eu personal nu stiu nimic de nutrientii aia, dar sunt de parere ca orice nutrient e bun atunci cand te obisnuiesti cu el si stii cum sa il dozezi.

:2cents:
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca e vorba de ebb and flow, atunci conteaza doar sa fie o pompa de calitate si durabila. multi aleg chiar sa puna inca un circuit de irigare de rezerva cu pompa de rezerva, ca in caz ca pica o pompa sau se intampla ceva dezastruos cu unul dintre circuitele de irigare, plantele sa primeasca macar jumatate din necesarul de solutie de nutrienti. in functie de debitul pompei reglezi timpul de scena al pompei (cat sa stea on), si in functie de marimea "bed-ului" reglezi intensitatea sesiunilor de scena a pompei. pentru un plus de simplitate si siguranta poti merge pe plante pornite in rockwool, tranplantate in rockwool de 4 inch sau bucati maricele taiate din rockwool "la metru" puse in bed de hidroton (si vezi sa fie hidroton, brand hidroton, pentru ca granulele ornamentale de argila unguresti, desi arata cam la fel au alta densitate si plutesc, ceea ce poate fi deranjant pentru tine dar mai ales pentru radacinile plantelor.)
 
P

pikach

ma gandesc din ce in ce mai serios sa-mi protejez femeile pe timp de inflorire , ele fiind in mare proportie sativa. vreau sa le stropesc anti mucegai si ma intrebam daca ati auzit de vreun remediu natural
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
dupa specificatiile breederului (daca exista), daca nu 18-24/24 on pana la final. inflorind independent de orarul de lumina, nu mai e nevoie de 12/24 pentru flower. 24/24 sau 18/24 le da mai multe ore de lumina, si deci mai multa energie, care ar trebui sa se traduca in o recolta mai bogata.
 
X

xweed420

merci explo tocmai ma uitam la ce minunatii a facut coolbud cu fata lui la program de 24( strainul este prd it auto un promo de la dinafem nu am gasit nimic despre el pe net)
 
auzi cb tu ai mers pe auto pentru hps pentru ca hpsu e pt flower sau ca ai vrut sa fumezi mai repede ? sau dc . nu pricep de ce ai prefera un auto.
 

fenomeno_djo

Active member
Ride or die, "de ce este cultura domnevostra dispre hauto plante cat un zero frumos?"
poate ca, in cazul in care nu ai stiut, plantele automatice dau pana la 100 de grame, mai nou.Ar fi trebuit nu acum sa-l intrebi pe cb de ce ar creste o auto, ci atunci cand au iesit pe piata - cand nu scoateai mai mult de 20 de grame pe una.

In plus de asta, parca-mi surade gandul sa fumez 3 recolte intr-un an, strainuri diferite bineinteles. :D Si am fumat cateva auto, vreo 6-7 strainuri pan acum, ca sa pot zice cu certitudine ca sunt de crescut, si mai ales fumat.

Mai citeste despre automatice si pune apoi intrebari stupide. Prima intrebare stupida sa speram ca va fi ultima. Bafta la lectura!
 
X

xweed420

a auzit cineva de strainul Prd It auto este un promo de la dinafem ca nu gasesc nimic de 3 zile pe nicaieri?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cel mai bine ii intrebi pe baietii de la dinafem. poate e pur si simplu un batch de seminte de test care nu are inca nume si asta e doar un cod de identificare interna, altfel nu imi explic numele ala, nu are nici o logica. (daca nu cumva e scris gresit sau ceva..)
 

sanducu

Active member
salutare, am si eu o intrebare: cumva in zonele mai inalte/muntoase e posibil ca flowering-ul sa inceapa mai tarziu decat in zonele de deal sau de campie?
 

Latest posts

Latest posts

Top