What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Ulkokasvatus 2013

kalastaja

Member
Vanheneeko kananpaska? Oli paikallisella huoltsikalla niin vanhaa kananpaskaa että peljoittaa :D Kyllä se kananpaskalle näytti ja haisi. Oli erilainen pakkauskin mitä nykyisin kanankakka merilevässä.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Kai siitä vähän typpeä voi haihtua, mut eiköhän se hommansa hoida. Oliko pelkkää kakkaa, semmonen vihreä paketti? Jos joo, niin ei se välttämättä kovin vanhaa oo :)
 

kalastaja

Member
Kanankakka merilevää oli. En kyllä muista minkämoinen paketti oli vaikka tuli sitä tsuuumailtua aika paljon :D sen muistan että toisella puolella oli annostelu ohjeet.
Toivottavasti asiansa hoitaa siellä eikä ole kaik typet haihtuneet :)
 
A

antikotilainen

Tällästä tänään ekat esitteli jo pallejaan. Suorakylvetty toukokuun puolen välin paikkeilla.



Tänä kesänä tuli ekaa kertaa kokeiltua kanankakka+merilevä ja kekkilän hevosenlantalannoite(http://www.kekkila.fi/kotipuutarhurit/tuotteet/lannoitteet/hevosenlantalannoite) pellettejä sekoitettuna suoraan uusiin multiin spotin perustamisen aikaan. Myös bat guanoa laitoin pariin paikkaan. Tosin aika maltillisia määriä jotain 100-300 grammaa kutakin/100-200 litran spotti. Lisätty sekä kekkilän puutarhamultaan ja biolanin puutarhan mustaan multaan vaikka biolan on valmiiksi jo tujummin lannoitettua.

Muuten tullut mentyä aika pitkälti bio bizzin lanuilla niin nyt hyvä tehdä vertailua tänä kesänä. Tällä hetkellä ei pahemmin eroa kasvussa näy eikä kyllä mitään överien tai vajareiden oireitakaan.
 
Last edited:

Thule

Dr. Narrowleaf
Veteran
Huikeen hyvältä näyttää kaikilla!

Sain vihdoin pääpiirteissään hommat purkkiin, tai siis purkeista. Viimeset royal danet jotka oli alotettu joskus toukokuun alkupuolella lähti viimevuoden multiin, ei ne vaan sexannu joten pitää käydä harventaan vielä heinäkuulla. Samalla suorakylvin Oth:n superkestäviä autoflowereita ihan kuriositeettina, jos nyt edes keksimatskua kerkeis saada.

Sateita on tiputtanut näillä näkymin juuri oikeaan aikaan, pitää vaan toivoa että kesää riittää pitkälle eikä heinäkuu ole autoflowereille liian kostea. Tänään vielä vähän sadetta, sitten saa tulla helteet.
 

henki

Active member
Myös tänäkin vuonna muutamia muuttujia on ollut mukana mutta se vaan kasvattaa luonnetta.
Siitä johtuen kysyisin lepakonpaskateestä että voiko sen kaataa huoletta laimentamatta juurille vai tuleeko tuhoa? Entäs kohtaako hyöty jos rakeitakin levittelee multaan vaan raakasti.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Eiköhän ne raakanakin siellä vielä ehdi hätiin. Kosteus & lämpö määrittää sen, kuin nopsaan ne siellä alkaa vaikuttaa. Luomulannotteilla ei niin helpolla tuu juuridamagea, vaikka pientä överiä antaisitkin, kuhan jotain rajaa siinä litkun vahvuudessa pidät ja annat vaikka sateiden jälkeen tai niiden aikana, jolloin se toimii niinkus omana lantrinkina :) Eikä välttämättä ihan juurelle, siihen spotille sillein mukavan tasasesti, kui aurinkorasvaa levittäisit Johanna Tukiaisen täydelliseen vartaloon.
 

henki

Active member
Tuo mielikuva ei sovi kyllä minun kaunokaisiini muuten kun kokotavoitteen puolesta. Olen varmasti pitkään hämmentynyt tuon verbaliikan jälkeen. Mutta kiitos näin epäilinkin sen olevan järkevin tapa suorittaa tässä vallitsevassa tilanteessa. :)
 

henki

Active member
Nii ja hyvät jussit kaikille viherpeukuille myös meille joilla se peukalo on keskellä kämmentä kuin kokeimmillekkin. Muuten en ala lokereoimaan kun loppujen lopuksi kaikki ollaan kuitenkin samoilla kalkkiviivoilla ennenmmin tai myöhemmin. Varovasti kuningas alkohoolin kanssa älkääkä hengittäkö vettä tai kusko veneestä. :D
 

Con

Member
Nyt on urkkeja käyty repimässä pois, samalla muutama näyttäny karvat.
Biobloomia annettu nyt.

Nyt o kaheksa jäljel saa nähä saaks ees 5kpl narttuja. :D
Puhelinki meni paskaks ni ei tuu kuvii pitkää aikaa.
Kuva on 08.06.2013 otettu, oli kasvanu aika paljo ku tänää kävin.

picture.php
 

Tuco Ramirez

Active member
Johan oli juhannus! Hauskaa riitti ja se tuntuu ropassa vieläki. Kävin tänään ottamassa osasta kasveja perinteiset juhannuskuvat.

Ekat pussit poksahtelee pikkuhiljaa auki Easyryder crossissa. Oli vaan tuuli kaatanu tän lakoon, joten siks ne noin kumartaa. mut ei hätää, nostin kaverin pystyyn!

Juhannusheila! Tää ja pari muuta samanlaista olis tarkotus pölyttää tuolla edellisellä. Easyryder x White Russian.

Pari Auto Hazea ja niiden varjoon jääny Diesel Ryder.

Diesel Ryder. Tälle mestalle pistän ens kesäks kyllä jonkun earlyn. Aurinkoa piisaa aamusta iltaan, sais varmaan isoja puskia.


Kaikissa on näkyny jo karvaa eet ajoittuiskohan se sinne elokuun alkuun ku sais ensimmäisiä hakea. Auto heissit jää varmaan vikoiks. Toivotaan! Yhdessä paikassa oli hauska näky kun kusiainen oli viimeiseks teokseen päättäny iskee leukansa yhden kasvin lehden syrjään. Siinä se roikku kuolleena ja lehti oli siltä kohdalta kuihtunu. Harmi vaan kun kamera oli just sillon kämpillä.
 

offthehook

Well-known member
Veteran
An about 4 square meter breeders plot with Diesel Ryder F4.
About 5 to 6000 seeds were Pre-germinated for 1.5 days, then sown out straight to soil on the 17th of may. > These gender showing plants are now 36 days old. (5 weeks)

picture.php

^ The dip in the middle of the plot was because of the strong gusts of wind here near the sea coast that dropped down the entire centre of the plot.
Happily no damage was done, they'll probably be straight up in about a week or two. Not gonna pamper them with twine and sticks either.


picture.php


^ In compare to wet years and due to dry spells this spring, the sides were develloping worse as the centre.
The edges of the bed tend drying up faster while the bulk soil in the centre still retains moist.
This gives the centre ones a head start wich began drying out the edges even more.
All seeds however are from the same batch and genetic diversity.
Circumstance made them grow better or worse depending on location.

picture.php



picture.php


^ Stems that got most sun light got thickest.

picture.php


The drop of the centre caused by wind. Right in the middle all tallest ones went down.[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Hhappily no damage was done, they'll probably be straight up in about a week or two. Not gonna pamper them with twine and sticks either.

[/FONT]
 
Last edited:

offthehook

Well-known member
Veteran
picture.php


picture.php


^ A plant that had dropped with reference to size.

picture.php


^The North side of the dip.


Not going to make 'quote BT' 100 or 200 million veg pictures, eheh :D
Next show off will be comes harvest.^^
 
Last edited:

offthehook

Well-known member
Veteran
Thanks Jo.

Some guys here on IC are growing these seeds into sensi... Maybe a good idea to first wait and hear what they have to say about it...
 
Last edited by a moderator:

Thule

Dr. Narrowleaf
Veteran
10 royal danea, 10 Easy sativa hybridiä ja 10 dieselryderia syöty. Käytännössä koko pudiprokkis joten eiköhän tää ollu tässä.
 

offthehook

Well-known member
Veteran
Damn manThule. Very sory to hear about that.
Wanna share by what animal it was eaten and how tall they were? Such info could help others maybe.

Anything left still?
 

RAMB0

New member
^-- Auts. Osanottoni.

Itse laitoin viime kesästä jotain oppineena taimia tulemaan reippaan puoleisesti, eipä siis haittaa et jos (kun) tulee pieniä takaiskuja.
Yks sellainen vois olla se että sekä Ovela Olema:t että AF Ovela Olema:t taitavat jäädä tosi pieniksi, elleivät sitten venähdä kun alkavat kukkimaan.
Kun muissa samaan aikaan idätetyissä lajikkeissa on 1-1,5L maitotölkit jääneet jo ajat sitten pieniksi niin näissä ei tänään istuttaessa ollut juurikaan edes rootboundia.
Kukinta on jo alkanut, osassa on sormenpään kokoinen budi, jossain hieman isompi.
Saivat kyllä taannoisen sadejakson aikaan ulkona liikaa vettä. Valoisalla aukiolla ovat.

Pelkään että ne eivät tykänneet pienistä taimiruukuista ja pikkuhiljaa isompiin maitotölkkeihin siirtelyistä ja ovat ottaneet alun olemattomista juuritiloista nokkiinsa... tms.
Ainakaan muuta eroa rehevämmin kasvaneisiin kasveihin verrattuna ei ole kuin lajike.

Olisko kellään mitään vinkkejä tai kokemuksia Ovela Olema kasvatuksesta?
AF-versio oli siementen myyjän mukaan toteutettu ihan vain pölyttämällä normaaleista ovelista aikaisimmat kukkijat niin että niiden jälkeläiset olivat taas hieman aiemmin kukintansa aloittavia. Ei siis LR risteytys tms.

Toinen mikä on kans jäänyt vielä toistaiseksi mysteeriksi on että millaista kasvua ja satoa on odotettavissa Ovela Ratsastaja x Diesel Ryder risteytyksestä?

Ensivaikutelmia IHB:stä (Ihme HiippariBud): osa kukkii jo hyvää vauhtia, ovat pidemmällä kuin mm. AAK-47.
Kaikki eivät kuitenkaan näytä olevan AF:iä.. se että onko nää muut earlyjä vaiko vielä pidemmän pimeäjakson vaativia jää nähtäväksi.
Tai sitten voisin repiä nyt kesken olevista ne mitkä eivät ole aloittaneet kukintaa vielä ollenkaan, pois ja pistää uusia taimia tilalle.. :)
Kun pölytän noita keskenään mitkä kukkii jo niin AF:ien osuus nousee tulevissa siemenissä, ellei olis sitten jopa jo 100%.
Ihan kivan näköistä kasvia tuntuisi olevan nuo mitkä kukkii jo. Nopea, eikä kooltaan mikään ihan pienin AF mitä on vastaan tullut.

Hyvä homma tulevien vuosien satoja ajatellen. Kestävät kuulemma hyvin kylmääkin keväällä joten noista saa sitten jatkossa kesän ensimmäiset kukat kun pistää esikasvatuksen kanssa pihalle säiden salliessa.
Pitää ens vuonna testata sitä kylmän sietoa sit..

Thyphooneista ja ensimmäisistä Royal Nepaleista on vihdoinkin bongattu sukupuolet esiin. :)
Pehkuryder x Thyphooneista on löytynyt vasta yksi uros.
 

Thule

Dr. Narrowleaf
Veteran
Damn manThule. Very sory to hear about that.
Wanna share by what animal it was eaten and how tall they were? Such info could help others maybe.

Anything left still?

They were around 15-25cm tall a little more than two weeks ago when I planted them.

I wouldn't know what ate them, but it did a very good job in finding them all. Only 4 survived. The plants had not been pulled, the roots were there but the stems were eaten to the ground, gone without a trace. Not even tracks on the dirt so not a moose. Only one nepal in a bucket had the lower part of the stem left. If I had to guess.. hares. Jänikset. Maybe slugs finishing the job. But I don't know.

Some inferior spots are still left and one early spot for seeds. I did my best to plant as much as I could but the sacrifice isn't paying off.

Miksei ne syö horsmia ja muuta mitä siellä kasvaa vaan systemaattisesti mun ganjaa?

Toisella spotilla siemenprojektin yli oli kävellyt peura tai hirvi, eikä sitä ollut kiinnostanu syödä kasveja. Siellä sentään oli kasvit paljastellu karvoja mutta nuo menee siemeneksi kaikki jos selviää sinne asti.
 

Latest posts

Latest posts

Top