What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Ulkokasvatus 2013

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Juu, taimipolte tjsp sienitauti siellä jyllää. Mikä cocomerkki on kyseessä?
Meikällä ei sitä oo ikinä ollut, kun huuhtelen kuumalla vedellä huolellisesti, mut viime vuonnahan tuo Pertin ensimmäiset taimet kanssa tappoi. Huono homma kun menee siementä ja aikaa hukkaan, vaan vielä ehtii uudet laittamaan tulille. Tuloo pitkä kuuma kesä niinku junttibändi sjungaa :)

http://www.hs.fi/artikkeli/Mikä+vikana+kun+osa+taimista+kuukahtaa/1135266842335
 
Last edited:

Randomisti

New member
Tulipa rekisteröidyttyä. Onhan tätä foorumia tullut lueskeltua jo parisen vuotta tms. Ulkokasvatusketjuja pääasiassa ja välillä sitten ulkomaisia ihanuuksia ja systeemejä kuolaten.

Esikasvatus on earlyille käynnissä kovaa vauhtia ja ensimmäiset pääsevät alkuviikosta testailemaan ulkoelämää. Lajikkeina on mm. nepal, nepal x hindukush, ovela olema, testiin otin tälle kesälle mm. rocket chunkkia ja paria muuta tanskan ihmettä, jos osa edes kasvihuoneessa valmistuisi, saas nähdä. Itse tehtyjä siiduja on tälle kesälle testissä eri näköisiä sekoituksia, niistä sitten enemmän jos näyttää, että on hyviä yksilöitä seassa. Autoflowerihässäköitä on useampaa sorttia, osa kohta itäneenä ja osaa laitetaan tässä pikkuhiljaa tulemaan. Lannoitukset lähinnä kakkalinjalla ja spotit valittu parhaan kyvyn ja ymmäryksen mukaan. Kuvia jne. tulee kunhan opettelen niitä tänne laittamaan/saan edes niitä liittää (ei ole ihan tietoa miten täällä menee näitten kanssa, pitääkö olla postauksia tietty määrä jne.)

Paskanjauhaminen sikseen ja ulos hommiin. Hyvää kesää kaikille!!
 

GrowKäry

Member
Cannan pussi kookosta täällä.
Käytetty kookos toimiii kun unelma, suoraan pussista käytetty tavara on aiheuttanut ongelmia.
Ehkä tästä jotain taas oppi...

Eipä tässä auta kun laittaa uutta erää itämään.
 

P0tChef

Member
talouspaperin väliin Royal Nepal, Thyphoon, Northern Sun, Ovela Ratsastaja, Pehkutyfoon, DP x PT ja Tanskan Sillisalaatti. Sunnuntaina multiin ja kesäkuun alusta pihalle.

Onko tuo meiltä? Muistaakseni oli vähän liian ilmavaa pudia mun makuun, mut ei toi hassumpi silti..

Jebou, noi kolme vikaa siis teiltä. Tällee PT x PT, DP x PT, DP-RD-PT x PT (ykkösmesta mix). Valaise mua. :biggrin:

Äitienpäivä venähti, enkä tänäänkään niitä ehtinyt purkittaa.

Tilanne tällä hetkellä:
RN 3/5
TH 2/10
NS 1/2
OR 1/2
PTxPT 2/2
DPxPT 3/3
YM mix 3/5
 

setaemies

Member
Tuli hommattua sitten kompostiherätettä. Laitoin melko reilulla kädellä muiden ainesosien kanssa, mm. kananpaskan, luujauhon jne.. Kattelin sitten jälkeenpäin npk:t, että tässähän on vitusti typpeä. Nyt vähän jännittää, että tuliko liikaa. Onko kukaan sössinyt satoa vituiksi liiallisella luomulannan käytöllä ja jos on, niin paljonko oli liikaa?
 

henki

Active member
Huhu! Nyt on kädet rakkuloilla parannellessa toissavuoden monttuja ja multia kantaessa eli mukana menossa taas tänä vuonna. Mieleeni heräsi kysymys kun ostimme kanankakkaa missä on kalkki messissä. Riittääkö kalkkimäärä tekemään tehtävänsä vanhalle maalle? Päälle tulee tietysti tuoretta mustaakultaa jossa myös lunnollisesti kalkkia ja typpee. Olisiko kuitenki ollut parempi hommata kalkki kalkkina ja kananribali merilevät erikseen? Monttuja on vielä muutamia parentelematta ja tuskin suurta vahinkoa on päässyt sattumaan näinkään.
 

Randomisti

New member
Onko juuritila vinkkejä ns. earlyille, siis siinä mielessä että paljonko laitetaan juuritilaa per kasvi? Siis tarkoituksena olisi yrittää juuritilaa kontrolloimalla saada tiettyjä lajikkeita valmistumaan Suomen kesässä (esim. rocket chunk). Ihan kymppilitraisiin ei kosketa, mutta laitetaanko 20,30, 50? Oletuksena siis saada kasvi kukkimaan aikasemmin ja toki mielellään saada vielä ok-kokoisia puskia näistä. Nämä siis saavat kasvaa ihan omalla pihalla/kasvihuoneessa, luontoon en toki ala ämpäreitä/astioita kantamaan. Toinen kysymys pölytyksestä. Jos haluan pölyttää narttuja jotka ovat kasvihuoneessani, liikuteltavissa astioissa, toki vien kasvin pois kasvihuoneesta ja teen jonkinsortin täsmäpölytystä sitten sille/niille nartuille. Mutta minkälaista varoaikaa suosittelee ihmiset, ennenkuin viedään kyseinen kasvi takaisin kasvihuoneeseen, vai jätänkö suosiolla pölytetyt kasvit kokonaan sitten toisiin tiloihin, tai siis eri puolelle tonttia, ei sentään ole useampia kasvihuoneita laitettuna. Ja toki aina vaatteiden vaihto jne. ennen kasvihuoneeseen menoa, ettei pölyty koko huone siinä sivussa sitten. Urkit saa kasvaa metsissä, pölyä otan tarpeen ja halujen mukaan käyttöön.
 
V

vuuduu

Taimipoltteen ja sienitaudit saa hallintaan vetyproxidilla ja kamomillateellä. Jos menee orgaanista tietä silloin on hyvä käyttää kamomillateetä. Vetyperoxidi ei ole hyväksi maaperän bakteereille.

Itse olen kyseisillä liemillä läpikastellut kasvualustat myös istutus vaiheessa ja se on pitänyt hyvin patogeenit kurissa.

Tässä ohjeita vetyperoksidin käyttöön puutarhassa :
http://www.using-hydrogen-peroxide.com/gardening-with-hydrogen-peroxide.html

Kamomilla teessä ei muuta muistettavaa kuin tarkistaa tee paketti että on pelkkää kamomillaa sisältävä. Itse kasvatettuna ei sitäkään.
Tee vahvaa teetä, kolme kertaa ohjeen vahvuista. Laimentamattomana ruiskit sitten pitkin naapurin mamman reisiä, ups kasveja tai käytät kasteluun.
Kamomillateessä on muutenkin mukavasti ravinteita antamaan pikku boosti. Löytyy mm. kalsiumia, rautaa, magnesiumia, kaliumia, magnaania etc. A vitamiinia myös.
 

Thule

Dr. Narrowleaf
Veteran
Tuli hankittua ekaa kertaa rakeista kalkkia, tais olla marmorista. Voiko tuolla polttaa kasvien juuret jos sekottaa mullan joukkoon, vai pitäskö vaan nakella pinnalle tahi odotella viikko-pari että liukenee?
 

kalastaja

Member
picture.php

Eka narttu pihalla :dance013:
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Jebou, noi kolme vikaa siis teiltä. Tällee PT x PT, DP x PT, DP-RD-PT x PT (ykkösmesta mix). Valaise mua. :biggrin:

[/I]


Juukuule, noi on sieltä spoteilta, mihin jäi vahingossa PT ukko, vaikka piti pelkkiä eukkoja ja polttoa tulla :) Onneksi ei ehtinyt paljoa pölyttää kun huomattiin tyrämme. Sen takia kaikki x PT mixiä oli sillon pari kesää sitten jaossa.. Voittajia ja häviäjiä löytyy varmasti pussukasta, joten jos joku planttu ei vaikuta hyvältä, niin raakasti henki pois, ettei vie paremmilta tilaa. Onnea vaan :huggg:

picture.php
On noi emotkin vähän laidasta laitaan, mut suurin osa oli ihan jeppis kamaa.
 

BIS-420

Member
View Image
Eka narttu pihalla :dance013:

Hyvältä näyttää!


Tällä hetkellä itellä kaivettu kaikki kuopat ja eilen heitettiin sinne 8 pussia multaa. Piti ostaa Biolanin puutarhan mustaa multaa, mutta se oli tietenkin loppu:mad: Myyjä sitten suositteli jotain belindan puutarhamultaa. Sanoi vielä, että oisi samaa tavaraa kun tuo biolanin vastaava. No otettiin sitten sitä belindaa ja huomattiin, että eihän se luomua ollu, mutta 5 litraa enemmän tavaraa kun biolanissa.:) En ravinnepitoisuuksia muista, mutta muistaakseni ph oli 6,2. Ei kellään ois kokemusta tosta belindan puutarhamullasta?
 

henki

Active member
Joo kauheesti ei nopeel googletuksellakaan löytyny ko mullasta paitsi hinta. :D Itse suhtaudun varauksella euromultiin yms.
 

maajussi

New member
tänä vuonna päätin tulla tänne pätemään ku pari vuotta foorumia ja varsinkin ulkokasvatustopiccia tullut seurailtua. tarkotuksena ois jonku verran femmattuja ja muita affiä ulos heittää.. kuvia vois laittaa ku saa hommelit kuntoo
 

GrowKäry

Member
Täksi kesäksi ei kyllä kovin kummoisia tavotteita.
1/5 siemenistä selvisi ensimmäiseen lehtipariin, ja krooninen rahapula vaikeuttanut taas alkuvalmisteluita joten lannoitus hoituu varmaan 100% hevonpaskalla...
Hommaan haetaan balanssia kaikenlaisilla af lajikkeilla, joista suurin osa tulee varmaan taas homehtumaan pystyyn tällä kostealla maaperällä.
Eteläseinustaakaan ei ole käytössä täksi kesäksi.
VITTUPERKELE.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
^ Elä elä revi pelihousuja kuule :) Teet vaikka typpilannotusta nokkosista ensihätään ja oottelet että voitat lotossa, ni sitte taas elämä hymyilee kun on rahaa ostaa biolanin P/K lannotetta loppukesästä gugulannotteeksi. :)
 

PunkSteady

Member
Täällä lähtee kohta urban city grow käyntiin. Kasvatus paikat ,kun on enemmän ja vähemmän ihmistenilmoilla. 100m noin ekaan asutukseen ,mutta silti niin perkeleen syrjässä. Kasvatuspaikan maasto on niin hankalakulkuista että ei meinaa päästä itsekkään edes pelipaikoille. On siinä sitten se hyväpuolikin että vaikka ollaan ihan taajamassa niin ei kulje siellä ristinsielua koko kesänä. Toinen paikoista on parivuotta sitten uudelleen raivattu voimalinja joka täynnä sinne jätettyjä pikkupuita ja risuja siellä kulkeminen on todella vaikeaa.
Paikka taas on mielestäni hyvä ja melko aurinkoinenkin. Toinen paikoistani taas on hieman metsäisempi ,mutta sieltä löytyy mukavasti aukeampaakin kohtaa minne spotti tulee. Harvakseltaan on koivuja ja leppää ,mutta ei kovin varjostavasti kuitenkaan ja eipähän paahda kuumina päivinä aurinko liian kovaa ,että kuivumis vaaraa tulisi. Tosiaan sillä tää on kaupunki kasvatus ,kun keskustaan on matkaa vain muutama kilsa ja asutusta joka puolella. Kuitenkin ihmisten osuminen paikoille on lähes mahdotonta jo kulkunsakkin puolesta saati sitten että menee mukavampiakin polkuja riittävän lähellä. Ainut miinus on että vettä joutuu pikkumatkan kantaa nille ,mutta mitä sitä ei tekis jos haluaa onnistua edes jotenkin.
Lajikkeita on lähdössä kahta fem. AF. AK-47 ja Critical Mass. 15kpl. molempiin paikkoihin.
Kasvualustaksi tulee kasvusäkkejä ja ehkä multakin jos laitan muitakin vielä mukaan. Reguja löytyy myös af lajikkeita mm. White Russian,LR 2

Kummassakin paikassa maasto on niin risuista ja kaatuneiden puiden peittämää että maahan istuttaminen ei ole mahdollista ja muutenkin haluan kokeilla säkkejä ,kun tuntuvat vaivattomalta. Se jos sato jää niillä pienemmäksi ei haittaa paskankaan vertaa ,kun tää on kuitenkin vaan harrastus ja huvikseni kasvatan en verenmaku suussa. Lannoiteita tulen myös käyttämään ainakin satovaihessa. Ihan vaan biobizz bloomia ja jos näyttää ,että jotain alussa tarvii kasvua kiihdyttämään lorauttaa niin mulla on kyllä siihen sitten vaikka A.N 3-osaista sarjaa kotona 4l kannusta kaataa. Toivottavasti kaikki menee kesällä hyvin ja sais maistaa ulkosatoakin sitten ihan hand made!
 

BIS-420

Member
Huh! Eilen tuli saatua kaikki spotit valmiiks. Nyt ei muutaku odottelua, että lapsoset sukupuolia rupeis näyttämään. :yummy:
 

PunkSteady

Member
Kesän kaupunki mestoja.
Tässä on se voimalinja alue...noin.



Miltä näyttää konkareitten silmään?

Toista paikkaa en jostain syystä saa ladattua...:moon: Paska palvelin mulla käytössä.
 
Top