What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Le poti ingropa fara nici o problema pana sub cotiledoane. Nu are rost sa incerci sa indoi tulpina acum pentru ca este foarte fragila si se va rupe. O data ingropata, din tulpina vor da radacini pe masura ce planta creste.
 

cmnbs

Active member
am un pH metru Adwa AD12 care cica ar fi fabricat in Romania,din cate am auzit,desi ma indoiesc ....electrodul s-a crapat pe margini,pentru ca aia de la care l'am cumparat nu au pus capacul de protectie,dar probabil si din neglijenta mea...ideea e ca s-a decalibrat sau cel mai probabil s-a defectat(il bag in apa si arata valori aleatorii intre -2 si 16).in bila accea transparenta exista si o bula de aer(cred) care se perinda prin lichidul respectiv,nu cred ca este normal.am cumparat produsul NOU de pe un site din afara,electrodul fiind detasabil ma gandeam sa cumpar altul,dar nu gasesc la noi.ma poate ajuta cineva?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Te referi la testerul asta ? http://www.adwainstruments.com/site/products/ph/waterproof-testers/ad11ad12

Daca valorile afisate sunt aleatorii, cu siguranta ca probla (electrodul) este dus si nu mai ai ce sa-i faci.

Daca citesti cu atentie linkul pe care l-am dat, vei vedea acolo ca acest tester foloseste proba AD11P Replaceable electrode for AD11 and AD12.

Conform siteului de mai jos, acea proba de schimb se poate achizitiona la pretul de ~15$ : http://www.adwashop.com/accessories...ypage=flypage.tpl&product_id=40&category_id=7

Eu nu va inteleg de ce va incapatanati sa cumparati aparatura scumpa pentru scopuri care nu necesita precizie.

Nu era mai bun un pH tester chinezesc (cu ATC), la 15-20$, cu free shipping, de pe Ebay , ca de exemplu asta : http://www.ebay.com/itm/Digital-ATC...ium-Pool-Water-Hydro-LAB-pocket-/380631070456 ?

Sau pentru cei mai pretentiosi : http://www.ebay.com/itm/Pen-Type-pH...ture-ATC-Backlight-LCD-Aquarium-/271143940840

Chinezii astia nu sunt chiar asa de prosti pe cat credem noi - daca va uitati cu atentie la testerele astea veti observa ca proba este protejata foarte bine de corpul de plastic al testerului, fiind mult mai putin vulnerabila la socuri mecanice, existand totusi si un mic dezavantaj - acela al masurarii un pic mai lente si necesitatea agitarii testerului in solutie. Unde nu mai spun ca toate testerele chinezesti vin intr-un toc protector de plastic, impreuna cu solutii de calibrare.

:2cents:
 

NightS

Member
tulpina e subtire si are 8 cm (lungime). s-a terminat bezna.

S-a prins Explo :)!Noroc de tn ca altfel chemau oamenii pe Scooby si echipa misterelor..sau ramaneau mult in bezna ca antartica......I kidding! E vina mea ca nu m-am exprimat corect(eram f grabit)



Le poti ingropa fara nici o problema pana sub cotiledoane. Nu are rost sa incerci sa indoi tulpina acum pentru ca este foarte fragila si se va rupe. O data ingropata, din tulpina vor da radacini pe masura ce planta creste.

Ms mult! Dar nenorocirea s-a intamplat cred ca am rupt doua dar nu de tot,acm nustiu dca isi mai revin nu aveam cum sa le ingrop cu tulpina dreapta pt ca recipientul nu era inalt...imi vine sa ma dau cu capu de pereti
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
@cmnbs, macar cand era nou a tinut si a fost exact acest meter? acum am observat ca-s din ungaria astia, as putea sa iau si eu unul cand am drum (daca reusesc sa ma si inteleg cu ei pe limba lor).

@nights, daca citeai atent vedeai ca hemp ti-a recomandat sa le tranplantezi in alte recipiente mai mari. asa le puteai sustine fara sa le rupi.
 

cmnbs

Active member
explo. asa stiam si eu ca's unguri defapt....(doar am si cutia originala).
am testerul de vreo 2 ani cel putin si tind sa cred ca este un tester foarte bun si rezistent(nu prea am stiut eu cum sa am grija de el probabil)(mi sa stricat de curand).nu am cu ce sa'l compar(e singurul pe care l'am detinut) + faza ca poti schimba electrodul si e la pretul unui pH metru chinezarie,poate chiar mai ieftin.
Am optat pt un tester atat de scum pt ca am considerat ca e si bun si a fost si inca este...aveam banii atunci + ca mai apoi l'am folosit la un grow hidro si acolo precizia lui si'a spus cuvantul:).

P.S:daca cumpar electrodul ala mai trebuie sa iau si solutii de calibrare? si tot tacamul?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
sigur, orice electrod nou, venit odata cu aparatul sau nu, trebuie verificat si calibrat. pot exista mici diferente intre electrozi, ar fi chiar recomandat sa-l verifici.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Fiecare tester trebuie recalibrat dupa ce sta mai mult timp nefolosit iar proba se usuca. In acest caz, inainte de calibrare, e mine ca testerul sa fie tinut in apa distilata/demineralitata cateva minute.
 
Am o problema si nu-mi dau seama exact de la ce-o fi.

In poza de mai jos frunza(petala) central e cu marginile indoite in jos, sub ea.

[URL="https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=44932&pictureid=1070719&thumb=1"]View Image[/URL]

Problema e de 2 zile si a afectat mai multe frunze.

Ma gandesc sa fie din cauza ca

-ventilatorul nu ajunge cum trebuie in spate la ea si nu misca cum trebuie aerul, sau

-s-a suparat ca am stropit-o de vreo 3 ori pe Frunze (doar cu apa) in timpul intervalului de lumina si sa nu se fi oparit. (apa era de la aceeasi temperatura din camera).

E udata de 1 zi, temp in camera intre 26-28 si umiditate ~ 45-50%.

Pareri?

Is 6 zile de cand a aparut aceasta problema si de atunci s-a inrautatit, destul de multe frunze s-au indoit sub propriu ax principal, ca o aripa stransa. De atunci nu le-am mai stropit si deja banuiesc ca e o deficienta.

exploziv zicea ca ar putea fi azot. prea mult sau prea putin? Daca stiti de la ce e va rog ziceti-mi si mie.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca e nitrogen claw, e de la prea mult. dar eu nu-s inca sigur din pozele alea ca asta ar fi. coloritul verde s-a mai inchis sau deschis la culoare de cand a aparut problema?
 
daca e nitrogen claw, e de la prea mult. dar eu nu-s inca sigur din pozele alea ca asta ar fi. coloritul verde s-a mai inchis sau deschis la culoare de cand a aparut problema?

Ma uit de vreo ora pe google sa gasesc poze cu Frunze indoite asa. Ar fi un underwatering serios care ar arata in modul asta... insa clar nu e cazul. Chiar le-am udat din belsug acu 2 zile cat sa se umple tava de vreo 2 cm cu apa (au baut excesul de seara pana dimineata).

Culoarea e aceeasi. Verdele de la plantele mele e mult mai intes insa decat verdele de la clone crescute doar sub CFL-uri sau de la palntele de pe balcon dar asa a fost mereu. Pe treathul asta la a 3-a poza se vede cam ce fel de verde am eu pe frunze.

Anyway. Planta de care ma plangeam acu 4 zile e okey cat de cat. Nu a avansat si chiar a inceput sa-si revina (e posibil sa fi fost prea mult stropit foliar cu apa chioara).

Poza de mai jos e cu alta planta care manifesta simtomele de care ziceam.

 

Geniu$

Member
Salut all, bine v-am gasit:). Am de gand sa incep un "proiect" si voi folosi o incinta e 40*50*60 (microbox) aproximativ, voi creea un topic si voi da mai multe detalii. Momentan incerc sa ma documentez cat pot de mult.
Intrebare me este urmatoare:
Ce imi recomandati ca lumini sa folosesc, HPS 150w sau CFL-uri?

***

Problema la hps este ca va trebui sa folosesc un cooltube care costa destul de mult si cam greu de improvizat. Dar, nu ma sperie provocare daca merita :D
A, cu hps-uri as putea sa le folosesc si in perioada de vegetatie si in perioada de floare?
 
Last edited by a moderator:
G

Guest 406625

ai un thread intreg legat de becuri , parerea mea personala este ca la micro sa pui cfl-uri. si Itachi si Phral au momentan micro grow-uri , detaliate in threaduri. urmareste-le

as avea si eu o intrebare. fiind o guerilla , nu vreau sa folosesc fertilizanti bio pentru ca am citit o gramada de threaduri ale oamenilor care se plangeau ca au atras animalele si au pierdut culturile. cineva care a folosit ingrasaminte chimice? un sfat , o parere ? va multumesc
 

Geniu$

Member
Am citit 50 de paginic din threadul "lumini" :) mai am de citit, ink n-am terminat, multe is offtopic si contradictorii care nu au nici o treaba :D. Eu nu folosesc o carcasa de pc. Dimensiunile (aprox). Am citit si threadurile lui itachi si phral. Cutia mea din MDF e mult mai mare decat o carcasa de pc:).
 

Geniu$

Member
leduri din cate am inteles, este cam scump. Este primul meu proiect si nu am prea multi bani de investit... In cateva zile voi deschide un topic si voi da mai multe detalii despre proiect, buget etc :p Momentan is in faza de documentare :D Multumesc pt raspunsuri, orice idee e bine venita :p
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pentru buget redus cfl-uri, sau daca vrei sa si scoti ceva, un hps de 150w e ok. ledurile, poate dupa ce se duce hps-ul, daca zici ca inca nu vrei sa investesti de acum.
 

Geniu$

Member
pentru buget redus cfl-uri, sau daca vrei sa si scoti ceva, un hps de 150w e ok. ledurile, poate dupa ce se duce hps-ul, daca zici ca inca nu vrei sa investesti de acum.

Zi-mi te rog o parere despre kitul hps care l-am postat mai sus. E un link de la "ocazi". Sau sa le iau separat?
 
Top