What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Panouri cu LEDuri de la A la Z

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Super tare, a ajuns comanda! Cat a durat in saptamani 3 - 4? Doar tatea leduri ai luat in toata comanda? Ma asteptam la 10 15 macar.. :)

Am spus de la inceput ca pentru acest proiect voi comanda si folosi doar 6 leduri (pentru cel mult 50W reali) si daca rezultatele sunt incurajatoare voi face mai multe module atunci cand va fi cazul.

In ceea ce priveste timpul de livrare, comanda a fost marcata ca 'shipped' pe 18 Martie si a intrat in tara de vreo 5 zile, dar n-am apucat eu sa o iau mai devreme.
 
Last edited by a moderator:

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
In prima varianta voi merge pe circuitul limitator de tensiune cu bucla de feedback compusa din rezistenta de sarcina si un tranzistor NPN.

In a doua varianta voi inlocui circuitul limitator cu un convertor DC-DC bazat pe LM2596-ADJ :

 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cat de sensibile sunt montajele acelea? adica cat de fin raspund la reglaj fin..?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Avand semireglabile multitura, reglajul poate fi facut de ordinul milivoltilor (in ceea ce priveste tensiunea) si de ordinul zecilor de miliamperi (pentru limita de curent). Nu am apucat inca sa fac teste cu ele, dar voi incerca cat de curand sa le supun la stress pentru ca vreau sa vad cum se comporta cand curentul de iesire se apropie de valoarea maxima de 3A.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Vezi ca pentru genul asta de leduri iti trebuie driver special de 350mA, 27-30V. Driverele de 10W au cel mai adesea o tensiune de iesire de 9-12V la 900-1000mA. Asigura-te intotdeauna ca driverele si ledurile sunt compatibile.

Genul asta de leduri sunt ieftine pentru ca chipurile folosite sunt de calitate inferioara si au eficienta redusa (avand cam aceleasi performante ca si CFL-urile - dar generand un pic mai putina caldura si avand avantajul directivitatii fascicolului luminos). Poti face treaba buna cu ele daca suplimentezi un pic numarul lor (cu 20-30%) si iti iei si cateva de rezerva ca sa nu te lase taman in flower.
 

Loky

Member
Am facut si am socotit si.. am luat cateva leduri de 20w genul astora de aici:
http://www.ebay.com.au/itm/New-10W-..._Lighting_Fans&var&hash=item416fab151f&_uhb=1

Probabil o sa am bataie de cap cu driverul, si nu am sursa(nu am de 32v, am de 24v) :) dar pentru ce sunt colegii de forum, sa ajute cu un sfat, nu ? :)
Problema mea suna asa acum, am leduri care au Fv 30 32v , si am o sursa de 24 v, din cate am vazut ar trebui sa fac un DC-DC care sa-mi ridice tensiunea de la 24 la 32v.. sau care varianta ar fi recomandata in situatia data?
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Quick update: tocmai ce am terminat de montat (cam in graba si neingrijit) si testat modului cu leduri. Mai multe informatii gasiti aici.










 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Pff ne-ai lasat cu ochii in soare..aratane si noua cum bate

Nu v-am lasat cu ochii in soare, numai ca nu am apucat sa fac teste si masuratori. Ieri am lasat doar montajul sa functioneze cateva ore sa vad cum se comporta (ca orice montaj electronic, daca e sa crape ceva, crapa in primele ore de functionare). Dupa mai bine de 5 ore de functionare temperatura radiatorului nu depasea 43-44C, ceea ce este perfect (asta inseamna ca mai incapeau 3 leduri de aceasi putere pe acelasi radiator).

Am facut totusi cateva masuratori a luminozitatii si am constatat ca intensitatea luminoasa este cam de doua ori mai mare decat la vechiul panou cu leduri (in conditiile in care acela e dotat cu lentile de 45 de grade).

O sa incerc sa fac o masuratoare ca la carte, cu un luxmetru fotografic, ca sa determin intensitatea luminoasa la diferite distante de modul, precum si unghiul de dispersie.
 
Top