What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

My new growroom - Soil

prx

Member
Evo pa smo začeli :) 4. Dan Jack Herer

picture.php
 
O

OrganicOzarks

You need to get the light closer to the plants so they don't stretch so much. Great set up though!
 

GreenMAX

Member
PRX lepo si poštimal,me res zanima kako se bodo obnesle ledice,tudi sam planiram investicijo za nadomestek moje 100* amortizirane HPS-ke
:mopper:
Pa še sorta je prava:headbange
 

prx

Member
Bomo vidli kako se bojo obnesle ledike, samo zgleda da bo bol težko letos narediti še hydro/led grow room :/ ( službene dolžnosti). Drugače me pa zanima če je že kdo probal na cvetenju 2x HPS in 2x MH žarnico ( HPS,MH,HPS,MH takšen vrstni red)? Ali bi bilo bolje samo 4x HPS? Čez kakšnih 10 dni presadim rožice v Root pounch aka smart pots 12l.

11. Dan

picture.php
 

prx

Member
Jaz imam v mislih Philipsove žarnice, eni pravijo da je dobro za cvetenje če imaš še kako MH vmes. Drugi pravijo pa da je bolje imeti samo HPS, malo je slepa ulica tole.
 

ranta

Member
Mh svetilka ima manj lumnov tako da vprašanje če je kaj boljše tudi če je spekter bolj primeren. Samo Mh za cvetenje se obnese mal slabš kot hps.
 

timoslav

Member
Saj tisto kaj sem prilepil so HPS-ke s tem, da imajo dodan modri spekter. Torej ima isto lumnov kot navadna hpsjevka.
 

prx

Member
Sam vprašal sem samo zato, ker eni dajo HM da se jim ne raztegne preveč bilka v prvih tehnih cvetenja. Pri meni ni problem višina tako da se lahko raztegne, itak bo SCROG metoda gojenja. Odločim sem se da bo 5-6 tednov vegetacije potem gremo pa na cvetenje :)
 

krompir

Member
Lep grow room prx! Všeč heheeheh! Jaz bi vseeno te lubice presadil v globje lonce, pa zakopal skoraj do kličnih listov. Kar se pa MH v kombinaciji z HPS tiče, je pa po neki strani dobro. Zakaj? Ker MH oddaja UV(AB) svetlobo HPS je najnebi toliko. Posledično naj bi staf bolj potenten, ker se bilka pred uv žarki brani tako, da proizvaja trihce :). Nekateri celo dodajo UV-AB žarnice (ponavadi te za kuščarje ipd...) . Sam sicer nisem nič od tega probal, ker sem bolj low buget hehe je pa veliko teorije o temu. Pa najbolje naj bi bila kombinacija 3:1 HPS/MH.
Želim ti čimbolj uspešn grow, pa upam da update-aš ta topic še naprej ;)

lp
 

prx

Member
Pride vse presajeno v 12l lonce, samo zdaj mora v teh malih loncih narediti lepo korenine. Za zdaj bomo kar dali 4 HPS :) Bomo drugič delali kake večje poskuse. Drugače pa okrog gledam da folk sploh ne kontrolira PH na Soil varjanti.
 

krompir

Member
Jaz nikoli ne merim ph (grow-am v zemlji). Edino vodo poštimam, da ni lih PH8+ . Zbijem na 6.5 in s takim zalivam. Če dodajam gnojila pa nič ne zbijam ph, ker ga gnojilo zbije ( vsaj pri meni) na nekje okoli 6.5 :). Itak je priporočljivo, da v zemljo dodaš malo mletega dolomita ali kalcivit ipd... in ti drži PH okoli 7 čez cel grow.
 

prx

Member
Ja trenutno še nič ne gnojim, edino Atami Root-C dodajam pri vsakem zalivanju tako ko piše. Drugače pa nisem nič posebno mešal zemlje ker sem kupil od Plagrona Growmix ( zemlja naj bi imela 5.8-6.2 PH in EC okrog 1.2). Zdaj bom videl če je res Plagron zemlja kvalitetna, tule v Grazu so rekli da je res TOP zemlja.
 

krompir

Member
Jaz v vegetaciji (5-6 tednov) sploh ne gnojim, ker ni potrebe. Uporabljam a Neuhaus N8 (mislim da je Klassmann proizvajalec). In moram pohvalit, da lepo dela v tej zemlji ,edino za prve 2 tedna zna bit mal močna, ampak se da s perlitom popravit to:) . Top zemlje za ganjo naj bi bile lih od Compo ,Klassman, Canna... Tej Plagroni ,Biobizz ipd pa so baje bol v kurcu. Sam sicer še nisem probal nobeno od teh , sem pa slišal že veliko kritik.
Tukaj je še en članek o tem
http://www.mandalaseeds.com/Guides/Soil-Guide
 

prx

Member
Tale članek sem že bral in je zanimiv. Najbolje bi bilo zmešati Plagron, Humovit, Canna in še kako drugo zemljo :D Ampak bi pomoje bila premočna za bilke...bomo vidli kako se bo Plagron zemlja obnesla. Osebno začnem gnojit v 3 tednu z 20% mešanico da se navadijo bilke. Drugače lahko pa tukaj dobim od Compo Sana vse zemlje.
 

belivitez

Member
prx lepo napredujejo ;) a jih nisi preveč v višino pustil? ali jih namenoma pustiš da jih kasneje bolje vkoplješ v večji lonec?
 

Latest posts

Latest posts

Top