What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

JonMalus

Member
am inteles..numai ca problema ii ca atunci automat le bag si pe celelalte 2plante mai mici in flower.....si inca is destul de mici
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Ce pamant ai folosit ? Pare foarte aglomerat si dur. Trebuia sa pui si perlit in el ca sa il aerezi, sa fie pufos, ca sa ajunga mult aer la radacini si sa nu tina apa multa. Incearca sa le uzi doar cand se usuca 2-3cm din pamantul de la suprafata.

La cum arata plantutele, pare sa fie vorba de overfert (nu ca le-ai fi dat tu nutrienti, dar in pamant sunt foarte multe saruri iar ele sunt tinere si orice exces le dauneaza).

Nu uita : "less is better" .
 

Sincron

Member
Pamantul l-am cumparat din dedeman nu mai stiu cum se numea ... dar i-am pus si perlit in el ... si le ud la 2 zile k 200 ml apa...nu stiu ce sa le fac:(
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
200ml de apa la un ghiveci de pana 1L ? E mult prea mult. Eu ud la 2-3 zile cu 100-150ml apa, avand plantutele in ghivece de 2.4L si temperatura de 25-26 de grade.

Trebuie sa ai rabdare cu ele. In cel mai rau caz vor muri iar data viitoare vei putea porni cu un pamant mai bun. Faptul ca nu mai stii cum se numea pamantul nu e un lucru tocmai incurajator, pentru ca inseamna ca nu i-ai acordat multa atentie. Cand alegi pamantul pentru plantele tale incearca sa alegi din cele mai scumpe sortimente, sa fie cat mai usor (afanat) si sa aiba un pH cat mai apropiat de 6.5 (pe majoritatea pungilor de pamant bun gasesti aceste informatii). Ar fi bine ca pamantul respectiv sa nu fie imbogatit cu ingrasaminte chimice (si lucrul acesta e mentionat pe ambalaj), pentru ca asta inseamna ca e un pamant prost.

Inca un lucru: pamantul de flori 'universal' nu este intotdeauna cea mai potrivita alegere pentru germinare/rasaduri, intrucat el este destinat plantelor deja inradacinate (pentru transplant in ghiveche mai mari sau replantari).

Daca este posibil, pamantul din ghivecele cu rasaduri poate fi amestecat cu 30% pamant de rame (wormcastings), pentru ca acesta protejaza radacinile plantelor tinere si asigura tot necesarul de minerale, fiind si foarte bogat in flora microbiana benefica. (o atentie deosebita trebuie acordata pamantului de rame adus din surse necunoscute - gramezi maturate de balegar, etc - intrucat se pot introduce o sumedenie de paraziti in spatiul de crestere).

Ca sa revenim la problema ta, tot ce poti face e sa ai ... rabdare.

P.S. Daca viitoare cand le uzi, incearca sa uzi pe jos, prin farfurioara. In felul asta pamantul va trage apa doar cat are nevoie.
 

pagabboy

Active member
@ Sincron..
Vezi ca ai probleme din cauza solului, nu are PH-ul cum trebuie si ai nute lock se mananca singura planta . Si mai ai si ceva deficiente de temperatura dupa culoarea de la una din poze
https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=11688 uite aici ai un ghid ptr recunoasterea bolilor. Am patit si eu la fel din cauza pamantului PH nutes lock, ai mare lipsa de fosfor si cum zicea hemp sa le dai mai putina apa.
 

Sincron

Member
asta scrie pe ambalajul la pamant :Este singur pamant 100% natural obtinut prin prelucrarea turbei negre din zacamantul Dersca-Dorohoi.
Substanta organica in produs uscat:
minim 70%
Valoare PH 5.5-6.5
Umiditate 60-70%
Azot 410ppm(cca)
Fosfor 192(ppm)
Potasiu 1350(ppm)
P.s: Ghivecele sunt de 5-6 L...
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca pamantul e foarte umed mereu, posibil sa fie overwater. daca nu, trebuie sa verifici ph-ul apei. din ce scrie pe pamant ar trebui sa fie ok.
au trecut cumva prin schimbari de temperatura bruste/dese sau este podeaua rece? (frigul la radacini nu face bine.)
 

Sincron

Member
astazi pana in 5-6 o sa te anunt cat este si ph-ul apei(o sa ma duc sa cumpar un test ph)
ghivecele stau pe beton...cred k este rece... schimbari de temperatura nu au avut... doar cand se stinge becul..(cu becul aprins sunt undeva la 27.4 si stins 21)
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
fa rost de niste material izolant (de exemplu polistiren expandat) si pune-l sub ghivece. foarte posibil ca asta sa fie motivul pentru care nu le merge bine.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
as putea sa fac topping chiar dupa ce si a aratat sexul..? sau nu prea ii indicat ptr ca o stresez?

Poti faci toping oricand, dar depinde ce vrei sa obtii. In veg toping se face pentru a obtine bifurcatia tulpinei - deci doua varfuri de crestere. In flower, daca stretchingul s-a terminat, nu vei obtine o bifurcare, ci eventual un bug diform.

In ce zi de flower e planta respectiva ?
 

Latest posts

Latest posts

Top