What's new

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
in legatura cu uscarea neuniforma a recipientelor:
mediul e acelasi? (amestecat bine)
ai ceva curenti de aer prin zona de grow? ventilatoare puternice puse prea aproape?
lumina e pozitionata aproximativ egal fata de toate recipientele?
 

Guestaweed

New member
Salut!Ce as putea sa fac daca intentionez sa cresc ceva intr-o debara...ma refer la extractia aerului. Cunoasteti debaralele clasice din blocurile comuniste.Destul de spatioase, dar nu s-au gandit sa faca o gaura pentru a scoate aerul in eventualitatea in care vor fi folosite ptr grow ups
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Daca e debara din constructie, obligatoriu are o aerisire, poate ca a fost zidita...
Cauta o solutie de a "conduce" aerul pana in locul de evacuare. Iti trebe doar bani si schepsis. Nu prea multi bani..
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ar trebui sa gasesti o ventilatie pe undeva in partea de sus a debaralei. numai ai grija ca ventilatia aia da in alte debarale (ale vecinilor), asa ca tot iti va trebui filtru de carbon. pentru intake se poate folosi un grilaj din acela montat in usa, ce nu lasa lumina sa treaca. Cauta-l din plastic cat mai inchis, prin cele albe/crem trec luminile mai puternice.
daca nu ai ventilatie, dar debaraua asta e intr-o zona pe care o poti aerisi, poti face atat intake-ul cat si exhaustul in usa. (un grilaj sus, unul jos) putin mai greu cu atasarea filtrului pe exhaust dar cu putina inventivitate o rezolvi si pe aia..
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
fara ventilatie nu ai cum sa faci nimic serios. si chiar si cu gura de ventilatie, daca o gasesti, cum credeai ca o sa tragi aer inauntru fara sa faci modificari vizibile?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ca sa in scoti trebuie sa si intre pe undeva, nu? daca credeai ca o sa intre tot pe aerisirea pe unde il scoti, nu e asa.

iti trebuie aer proaspat..
 

Guestaweed

New member
sa ma scuzi explo, dar nu inteleg "ca sa in scoti trebuie sa si intre pe undeva, nu? " nu sunt genu sa caut galceava.ce sa intre ?aeru?
am crescut in urma cu vreo doi ani, am fost pe forum cu acelasi nume sau ceva asemanator.
am avut growtent. inauntru aveam ventilator, plus un extractor.
presupunem ca growtentul este debaraua.
pun un ventilator cum am pus si la growtent inauntru pentru aer ventilat si extractorul la gura aia de aerisire care o fi pe undeva , nu ?asa nu merge?peace
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cortul poate avea gauri, pe unde putea sa intre aerul. debaraua nu cred ca are asa ceva, mai ales daca zici ca usa e de termopan.
daca nu intelegi ca trebuie sa ai un input ca sa ai output, e problema de neintelegerea fizicii, nu de galceava. nu ai de unde sa dai afara aer daca nu are pe unde sa intre altul. si neaparat trebuie sa intre altul pe undeva, ca planta are nevoie de aer proaspat.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Daca zici ca ai mai crescut in trecut inseamna ca stii ce probleme ridica mascarea/eliminarea mirosului, dar asta este doar una dintre probleme. Poti sa cresti si intr-un spatiu etans, daca acesta este suficient de mare incat sa nu scada foarte mult concentratia de CO2 din aer, daca ventilez 'manual' prin deschiderea usii de cateva ori pe zi.

Mirosul insa nu poate fi eliminat asa de usor, Cu cat sta aerul mai mult in spatiul de crestere cu atat se va incarca mai mult de particule 'de miros'. Mi s-a intamplat sa se opreasca curentul aproximativ o ora (din fericire in perioada de intuneric) si evident ca extractorul cat si ventilatoarele care asigura circulatia aerului in growroom s-au oprit iar eu nu stiam cum sa fac sa aerisesc casa, intrucat mirosul ajunsese peste tot (abia asa mi-am dat seama si eu cat de tare miroase AK47 :biggrin:) .

Daca usa de la camara este din termopan, este foarte usor sa ii faci o gura de admisie in partea de jos si sa ii montezi o grila ( gasesti la Bricostore cu 20 RON grila de admisie cu fata dubla, speciala pentru asa ceva). Materialul din care e facuta usa este polistiren extrudat prins intre doua foi de PVC de 1mm grosime si se taie extrem de usor cu cutterul sau eventual o panza de bomfaier. Chiar daca gresesti si nu iti iese o taietura perfecta, grila de aerisire are o buza lata de 1cm care poate acoperi eventualele neregularitati.

Pentru evacuare ti-as recomanda tot o grila de aerisire, dar circulara, montata in partea de sus a usii, iar extractorul il montezi direct pe ea, ca sa nu te mai incurci cu tubulatura. Daca faci un filtru de carbon DIY, de tip 'tablou', il poti atasa si pe el direct pe usa.

Solutii sunt multe...
 

Guestaweed

New member
multumesc frumos pentru modul detaliat de a-mi explica.
Stiu sigur ca aveam un extractor vents sau ceva asemanator , un ventilator inauntru.A si cool tube ce tragea extractoru.fara filtru de carbon. Da nu mi aduc aminte de unu care baga aerul.E foarte posibil sa gresesc.Sunt pachet.O sa ma uit pe site ul lor sa vad . ca ar trebui sa mai aiba ce aveau si atunci plus alte treburi mai noi.am observat ca au bagat extractoare silentioase.scuze daca am facut offtopic
 
Last edited by a moderator:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu vorbeam neaparat de un ventilator. aerul intra singur datorita presiunii negative generate de extractor. daca nu ar exista nici o intrare, atunci ori ventilatorul, ori peretii growroomului ar trebui sa cedeze. chiar e asa grea fizica asta?

ventilatoarele conteaza sa fie cate trebuie la numar, sau sa fie unde trebuie si sa isi faca treaba?
 

Guestaweed

New member
in partea stanga lateral mai avea un rand de cort ce se ridica de era o sita si peacolo intra aer pasiv.Ai dreptate.Uityasem de aia se ridica si se prindeau cu clesti de rufe dupa ce se rula oleaca.
 

Guestaweed

New member
ca un fel de pe unde cainii in usa in filme ca la noi nu am vazut inca, da consider ca ar fi cazul.Provoc toti snobii sa ia in calcul o usa cu intrare pentru caini, pisici samd.Nu?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu ai citit man ce ti-am zis eu si hemp, exista grile speciale (masti din plastic cu grilaj in ele) speciale pentru asa ceva. ar trebui sa fie 100% opace, dar daca nu sunt, le poti rezolva usor cu un lightrap pe interior.
 

Latest posts

Latest posts

Top