What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Ulkokasvatus 2012

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran


PR2011. Alkaa pullistumaan, mutta aika valkosena vielä. Parissa kohtaa hometta, muttei vielä pahasti.. Annan olla ainakin viikon vielä, ellei ihan rankkasateet ja/tai hallat tule.



Smoke reports later, when everything is sorted, aye.


:thank you:
 
A

antikotilainen

Noniin suurin osa korjattu talteen. Viimesen kuvan tytöt jäi vielä kypsyyn, jos viikon kaks pitäis vielä.





Ihan hyvä kesä oli kuitenkin säihin nähden ja positiivista huomata että surkeenakin kesänä tulee kyllä budhaa kun jaksaa panostaa.


Mites porukka yleensä tekee syksyllä spoteille joilla aikoo kasvattaa seuraavanakin vuonna? Lähinnä jotain kanankakka+merilevä pipanaa plus kalkitusta ajattelin ite,vinkit on tervetulleita :tiphat:
 

SovietFinland

Active member
Samaa mitä muutkin viljelijät peltojen ja palstojen kanssa. Menen sinne ja käännän lapiolla maan valmiiksi ensi kautta varten. Lisään tarvittaessa multaa/soraa, ja kalkkia neuraloimaan happamuutta. Jos ei ole kalkkia tarjolla niin siten tuhkaa, mutta varovaisemmalla annostuksella. Lannoitus puree paremmin kun se tehdään vasta sitten keväällä. Korkeintaan raakaa karjanlantaa voisin levittää jotta se ehtisi talven mittaan liukenemaan.
 

Suomi-Prkl

Active member
Veteran
Viimoset trimmattu. Sit vaan Ice:n pesuu ja muuta jälkihärpäkettä. Ihan kiva kausi oli vaikka metsänpohjat näyttääkin ihan suomaisemalta, ens vuonna varmaan sitten parempaa säätä! (yeah right)

Jotain smokereporttia vois kyhäillä myöhemmin.

Pehkuruder x Thyphoon ja Pehkuruder x Nepal oli vuoden menestyjät.
 

SovietFinland

Active member
Onneksi olkoon (kuvista päätellen) onnistuneesta ulkokaudesta. Itsellä on vielä friikahtanut Ovela Ratsastaja sekä Northern Sun tytär ulkosalla, mutta vain yksi kpl kumpaistakin. Joo oli paska kesä, mutta leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. :)
 

offthehook

Well-known member
Veteran
@ Anti > I don't know how much lime you have already put in your soil previously, but my experience tells me that once you've already been putting lime & woodash before ones or twice... Then this will last for several years.

So better no lime at all I'd say.

After a season of growing, the ph will go up significantly. (plants tend to use up mostly -ions.)

If you now only top it up or burry some chickenshit/algea pellets down under then that should suffice imo.

It will help bring down the ph a bit allthough fermented nettle will be better at that.

On all my 10 spots, the ph was at least 6.8 this fall, but on many places it had even got higher.
(A ph of 6.0 to 6.4 should be to aim for)

The Ec of these spots in fall ranged between 0.8 Ms to 1.4 Ms (The 1.4 spots beeing the better ones.)
Before spring, my aim will be to get this up to about 1.8 to 2.0 when using chickenshit/algea pellets exclusively.
But I think it is also importend to mulch it up afterwards with some locally found, brown tree leaf material in order to add some carbon to your soil... And since I happen to love a good degree of organic N, I would not want to miss out on the fermented nettle topping either.

@ BT > Do you take soil probes after harvest?
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Nope, maybe we should.

Kevälannotuksilla mentiin aika pitkälti tänä vuonna. Pari spottia sai kanankakka ja guanojämät viime syksyny, mutta eipä niissä suurta eroa ollut, vain kevätlannotteisiin mestoihin. Varmaan pannaan keväällä vaan taas. Toi metsämotivaatio alkaa tässä vaiheessa kautta olemaan vähän hakusessa jo :)

Vaikka taas pitäs viimonen PR mennä tsekkaamaan. :tumbleweed:
 
A

antikotilainen

Joo motivaatiot alkaa oleen aika loppu ja kohta on aika vetäytyä talviunille...kyl se kevätaurinko sit taas herättää ;)

Ens viikolla jos hakis viimeset pois ja vähän maata kääntelis+kalkkia.

Jotain huomioita
- Suorakylvöt hyvä alottaa jo toukokuun puolessavälissä - toukokuun lopussa. Tais kaikki olla kesäkuun 3 päivään mennessä kylvetty(jyväskylän korkeudella).

- Kuivat ja karut spotit oli menestyjiä tänä kesänä, mut olis hyvä olla monenlaisia kun ikinä ei tiedä millanen kesä tulee.

- Mitä lähempänä asutusta spotti on sen paskempi...loppukesästä rupee jos jonkinmoista marjastajaa metsästäjää isäntää haahuilemaan hoodeilla. Mitä pidempi ja huonompikuntoinen tie joka ei kaikenlisäksi johda "mihinkään" niin sen parempi, kunhan ei ole tosi hyvän mustikka/puolukkamaan välittömässä läheisyydessä. Vaikka tuskin monikaan luonnossa tunnistaa kamalia HUUMEkasveja muiden kasvien joukosta.

- Aamuauringon saanti todella tärkeää, varsinkin tälläisenä kesänä. Ens keväänä auringonnousun aikaan tutkimaan soveltuvia spotteja.
 

offthehook

Well-known member
Veteran
Yeh, I know all about what you mean with the motivation thingy.

Though I´m glad I did manage to pull off the soil probes still.

At least I know now what has been going on underneath the surface, so it gives me an indication on how to go about how much & with what to fertilise next time.
 

Thule

Dr. Narrowleaf
Veteran
Jeps. Tossa kuva jostain heinäkuulta pelkässä hiekassa kasvavista sativaisista. Toimi ainakin märkänä kesänä, paitsi että syyskuun pakkaset vei hengen. Ilmeisesti hiekkamaa ei oikein pidätä lämpöä.

mullassa ja enenkään ruukussa ei tullut tällä kertaa hyviä tuloksia, jatkuva sade tamppasi maan todella tiukaksi ja kasvit jäi pieniksi. Vitutti, mullanvihtoihin ei ollut enää kesällä resursseja. Turpeessa tuntui kasvavan parhaiten joten sitä ja kompostia ensi kerralla.

Oth, all I managed to finish this year was peru hybrids, the royal danes were a bit short of ready. Pure perus drowned at my spots, I had none this year. Gladly hybridization adds a lot to the potency as well as resin content.

 

GrowKäry

Member
Viimeiseksi jäävä kasvi...
Ei juurikaan hometta näkynyt budeissa, tässä home iskee lähinnä oksiin.
picture.php

picture.php


Parin-kolmen päivän trimmailun jälkeen jäljellä vielä tästäkin jotain...
Latvabudit polttokelposta, muuten jäi aika hötöksi ja hometta on aika paljon...
picture.php
 

P0tChef

Member
Kävin viikonloppuna niittämässä Danish Passion x Pehkutyfoon trilogian. Hometta vain muutamassa oksassa ja nupussu.

Vasen neito varasti shown (varjosti muita) ja kasvoi moitteettomasti. Makasi maassa kun saavuin hoodeille ennen niittoa. Keskimmäisen latvoi etana. Jäi rääpäleeksi ja kukinta alkoi todella myöhään. Oikeanpuoleinen oireili koko kasvukauden. Hyvä kun edes kukki. Vanhoissa mullissa mentiin. Alkuun luujauhoa, hevonkakkaa, biobactia ja kukintaan batguanoteetä, biobactia.



Valotan tässä jo vähän ensi vuoden suunnitelmia. Heheh. :biggrin:
Siemennetään hiukan autoja Purple Jem, SweStar. Testaillaan Short Term Amnesiaa 65l betonipaljussa (3kpl?). Tänä vuonna tehdyille uusille käyttämättömille spoteille kaiken maailman earlyjä.
 
A

antikotilainen

Hienoa jälkeä potchef^^

Kävin kans viimeset niittämäs tää kausi oli tässä. Siemeniäkin tuli mukavasti.Ens vuodelle olis taas mukava testata jotain uusia earlyjä ;)



 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Very nice guys! :)

Huomenna joutas hakemaan viimosen plantunjämän ja siemenplantut talteen, sitte ois siisonit siinä. :woohoo:
 
A

antikotilainen

Ainiin jos joku tietää jotain hyvää paikkaa mistä saisi tilattua jotain mahdollisesti suomen kesään soveltuvia early/auto siiduja niin laittakaa privaa.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran


Hehe, eipä ollu hurraamista viimosessa plantunjämässä. Muistin että jätettiin enemmän kypsymään, tästä kun haettiin parhaat ja kypsemmät nuput jo viikko sitten.. Mut nooh, eipä tarvinnu kauaa tuhista mettässä, 3 astetta oli enää lämpöä kun lähdin, pienessä ilta-auringossa.



Eiköhän se siisoni ala sitten virallisesti olemaan ohi. Ens vuodelle parempia kelejä vaan toivoessa. Palaillaan sisäkasvatusten merkeissä :)


:tiphat::thank you:
 
Top