What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Cannabis nyheder fra medierne

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
http://politiken.dk/debat/laeserbre...ermaettede-debat-om-legalisering-af-cannabis/

Endnu et indlæg i den overmættede debat om legalisering af cannabis.

Der er noget underligt ved debatten om, hvorvidt cannabis bør legaliseres eller ej. Med fare for at lyde udemokratisk og diskriminerende -med fare for at lyde alt for ærlig -er jeg bange for, at denne underlighed skyldes et forhold, som, jo mindre vi taler om det, bare bliver så meget desto mere iøjefaldende, nemlig: Der er mange mennesker som simpelthen er for dumme til at forstå, hvad debatten egentlig drejer sig om.

Nånå... det lyder voldsomt. Og ja, jeg undskylder på forhånd overfor eventuelle læsere som måtte tage anstød af den dårlige tone. Men på den anden side siger man jo populært: Føler du dig ramt, er der nok noget om snakken.

For hvad drejer debatten sig egentlig om? Jo, den drejer sig om to ting: På den ene, vigtige side om principper, og på den anden, knap så vigtige side om dokumenterbare skadevirkninger af hashrygning.

Lad os tage det mindst vigtige først. Det er nemlig debatten om denne side af sagen, som med alt ønskværdig tydelighed viser, at mange mennesker burde tildeles et rødt kort fra den demokratiske debat, da de udelukkende har en skadelig indflydelse på denne.

Har hash dokumenterbar skadevirkninger? Svaret er ja. Ligesom alt andet -om vi taler euforiserende stoffer, eller bilkørsel, eller livet i sig selv -så har hashrygning masser af dokumenterbare skadevirkninger. Det sløver indlæringsevnen (for en tid), det skader højst sandsynligt lungerne, det forårsager nedsat libido og så videre og så videre. Disse bivirkninger bliver naturligvis slemmere, hvis forbruget er kronisk.

De dumme debatører elsker at tale om disse skadevirkninger: Det ender som regel ud i den ekstreme snak om, hvorvidt hash forårsager 'psykoser' eller ej. Dette er imidlertid ikke så vigtigt, selvom mange gerne vil gøre det til noget FRYGTELIGT vigtigt. Alle og enhver har nemlig en mormor eller en grankusine som er blevet indlagt på den lukkede med en såkaldt hashpsykose... ELLER OGSÅ ryger den dumme debattør selv hash hver dag -ligesom hele vedkommendes omgangskreds for øvrigt gør -uden nogensinde at have oplevet sig selv eller andre få en psykose af den grund.

Med andre ord har den dumme debattør som regel et eller andet følelsesmæssigt i klemme med hensyn til denne, knap så vigtige side af sagen -og fred være med det. Dette burde imidlertid ikke være entydigt retningsgivende for, hvorledes emnet bliver debatteret i forhold til lovgivning på området. Men det er desværre i reglen tilfældet.

For hvad er den vigtige side af sagen? Jo, det er det principielle spørgsmål, som kan deles op i TO underspørgsmål:

1. Har den eksisterende lovgivning en effekt? Er der grund til at tro, at færre mennesker ryger hash fordi det er ulovligt?

2. Er vores begrundelser for at hash skal forblive ulovligt holdbare? Eller kunne de samme begrundelser lige såvel bruges til at problematisere lovligheden af alt muligt andet?

Som den skarpsindige læser vil bemærke, berører spørgsmålet om stoffets skadevirkninger kun det andet principielle spørgsmål, og dette kun perifert. For er hash ulovligt på grund af sine særligt farlige egenskaber, eller er det fordi at den såkaldte 'fede' i én eller anden forstand er i uoverensstemmelse med den danske kultur på en måde, som f.eks. alkohol, lightergas eller panodil ikke er? Og er denne side af sagen vigtigere end det præventive spørgsmål, dvs. om den nuværende lovgivning har en effekt?

I forhold til det første spørgsmål -om lovgivningen har en effekt -da er spørgsmålet om skadevirkninger ikke relevant overhovedet. Her drejer det sig nemlig om, hvorvidt vi ikke bare kriminaliserer en stor del af den danske befolkning ved at insisterer på at hash skal være ulovligt. Dvs. at vi igennem lovgivningen gør ellers lovlydige borgere til kriminelle, ved at holde fast i et forbud, som måske ikke har nogen effekt.

I forhold til det andet principielle spørgsmål bliver debatten pludselig meget kompleks -hvilket den dumme debattør som regel er fuldstændig blind overfor. Her bliver vi nemlig nødt til at spørge os selv, hvilken rolle lovgivningen spiller i samfundet overhovedet. Hvis loven er der for at blåstemple hvad der er dansk kultur, og hvad der ikke er, da kan vi godt holde fast i de nuværende tilstande, hvor alkohol er accepteret og lovligt, mens hashrygning ikke er det. Men er dette ikke en problematisk måde at anskue loven på? Kan vi ikke anvende det samme argument til at forbyde f.eks. halalslagtning, eller tørklæder, eller moskeer? At det i en eller anden forstand er udansk?

Vælger vi i stedet at sige, at hash er forbudt på grund af stoffets skadelighed, da må vi spørge os selv: Er hash så forbudt fordi stoffet er mere skadeligt end alt muligt andet -alkohol, f.eks.?

Ser vi på den ultimative skadelighedsfaktor -om folk dør af at ryge hash -da kan vi hurtigt finde ud af, at flere mennesker dør af alkohol-beruselse, direkte eller indirekte, end der nogensinde er nogen, som er døde af at ryge en pibe 'Peter Belli'. For om folk så får psykoser, bliver impotente eller får smag for elendig reggaemusik (alle alvorlige skadevirkninger, respektivt), da kan dette ikke måle sig med skaden ved at miste livet. Og sammenlignet med alkohol, som slår mange mennesker ihjel årligt, da er hash rimelig uskadeligt i denne sammenhæng. Dette betyder ikke nødvendigvis at hash burde være lovligt, men kan ligesåvel være et argument for, at alkohol burde forbydes (en helt anden snak).

Der er med andre ord mange aspekter ved debatten om cannabis, og alt efter hvilket standpunkt man indtager, forpligter man sig på en bestemt argumentation. Om hash skal være lovligt eller ej er nemlig et spørgsmål om, hvorledes loven skal tjene befolkningen, og hvorledes vi som befolkning bør forstå vores lovgivning.

Denne vigtige, principielle diskussion bliver imidlertid kvalt på i samme øjeblik de dumme debattører træder ind i manegen. For de er udelukkende interesserede i at diskuterer deres egne følelser omkring emnet, som om dette skulle være en sag der vedrørte den danske lovgivnings principper. Samtidig er de dumme debatører som regel de mest højrøstede, og kommer dermed hurtigt til at lægge beslag på hele debatten. De opfører sig med andre ord som de uvorne, utilpassede unger i folkeskolen, som igennem deres konstante kæften op tager hele klassens opmærksomhed, hvorved ingen lærer noget i sidste ende.

JAKOB FOLI LARSEN
 

Quiet_Riot

Active member
Veteran
Stof til eftertanke for en del. Kan en afkriminalisering tjene befolkningen, eller i hvert fald, dele af befolkningen? Selvfølglig kan den det.
De såkaldt dumme debatører findes i høje og lave samfundslag. Når Morten Bødskov siger "hash, det må man bare lade være med ryge" eller på anden indtage, så viser han blot sin egen ignorance overfor emnet.
Hvor arrogant og kynisk er det at sige sådan, overfor fx kræftramte, hvis eneste håb for en mindre kvalm og dødsagtig dag, er at indtage hash eller cannabis?
Eller hvad med soldater som lider under PTSD, hvilke kan føre en mere udadvendt og ikke-angst hverdag med cannabis i blodet? For blot at nævne et par ud af en stor skare mulige brugere...

Bødskov og lignende politikere må vel nærmest være bange for GlaxoSmithKline, Oripharm osv går nedenom og hjem hvis oplysning omkring cannabis breder sig. Folk skulle måske nødig blive raske..? << Det er nok sagt med følelser og med denne slags sårbare mennesker (de mulige cannabisbrugere) for øje.
Men afkriminaliseringen skal forhåbentlig nok ske, ikke uden videre eller uden diverse former kamp.

Forretningen Danmark har nok at se til og sådan forbliver det nok i et godt stykke tid endnu, derfor er der ikke den prioritering af en afkriminalisering, selv ikke med stigende cannabis kriminalitet såsom mord(forsøg), utryghed i diverse kvarterer osv. De dåmme ser med latterliggørelse på emnet. Hvilket er en skam...

Mon Schengen aftalen kan bruges, hvis man endelig skulle være mulig patient og dyrker af cannabis, og samtidig blive anholdt for denne dyrkelse og brug?

Article 76

1. The Contracting Parties shall, where necessary, and in accordance with their medical, ethical and practical usage, adopt appropriate measures for the control of narcotic drugs and psychotropic substances which in the territory of one or more Contracting Parties are subject to more rigorous controls than in their own territory, so as not to jeopardise the effectiveness of such controls.

2. Paragraph 1 shall also apply to substances frequently used in the manufacture of narcotic drugs and psychotropic substances.


Dette kan vel forståes på flere måder alt efter om man er fx Bødskov eller en cancerramt.

medical, ethical and practical usage, disse 3 former for brug falder cannabis ind under. Medicinsk, etisk og praktisk. Cannabis er kultur og praktisk medicin og praktisk på mange tusinde andre måder og former, hvorfor forbyde den? Nazisterne forbød megen kultur. Kan ikke lade være med at tænke på dem når det kommer til forbuddet imod cannabis. Og egentlig også andre stoffer som fx MDMA som hjælper PSTD ramte.
Vi tillader opitater til medicinsk brug, som i sidste ende dræber, men ikke cannabis.

I lys af dagens dødsfald på Roskilde Festival, sandsynligvis forårsaget af MDMA, ville det have været smukt med en åben og ærlig forretningsmodel omkring diverse stoffer med en medicinsk effekt. Jeg har aldrig selv prøvet andet end cannabis, og ville ikke prøve andet, selv hvis det var lovligt.

Tendensen som jeg ser ude i diverse festmiljøer og især et sted som Roskilde Festival er at stofferne, i alle mulige former, flyder i en ganske lind strøm. Og kvaliteten er ikke altid til at kende, slet ikke for nybegyndere.
Det er noget med især cannabis, der noget mere gennemskuelig, bortset fra man ikke altid kan se fx mug eller pesticider.

Hvis enhver over 18-20 år som ville prøve et muligt livsfarligt stof, kunne købe det i kontrollerede forhold med rette rådgivning, ville en del skader og dødsfald kunne undgåes, det er jo bevist med fixerum. Der vil dog nok altid være problemet med dem under den tilladte købsalder...
Men de (og egentlig også mange ældre) har mere brug for et liv, for at sige det groft. Rusen af at beskæftige sig og have success med noget man elsker, eller rusen af en interessant ny oplevelse, er en noget mere kontruktiv erfaring, i de fleste tilfælde, end "rusmidlers" rus.

Kom vist lidt ud af en tangent, grow on...
 
"Minister bør få nyt syn på hash"

Fra flere sider opfordres justitsminister Morten Bødskov (S) til at tænke over, om kursen mod hash er den rigtige.
Dagbladet Børsen har krævet, at rusmidlet afkriminaliseres. På den måde kan man fjerne den "profit, som banditterne kan score alene i kraft af forbuddet," noterer avisen tirsdag i en lederartikel.
Også den retspolitiske tænketank Forsete reagerer på den seneste tids fornyede blæst om det enorme hashmarked på Christiania.

Der omsættes for flere hundrede millioner
Politiet har netop annonceret, at man vil sætte hårdere ind mod Pusher Streets forhandlere og samtidig øge indsatsen mod de kriminelle, der tjener fedt på salget.

Omsætningen er på flere hundrede millioner kroner om året, mener ordensmagten.

"Vi bør ikke kun diskutere, hvordan man bærer sig ad med at sætte en stor politistyrke ind på Christiania," siger formanden for Forsete, Ole Ingstrup.

"Justitsministeren og andre bør også undersøge, hvordan vi kan få reduceret det problem, som er blevet meget stort," siger han.

"Det bør overvejes"

Tænketanken siger ikke, at hash bare skal legaliseres.

"Men vi mener, at ministeren grundigt bør undersøge, om det kan ske, og hvilke konsekvenser, det ville få," siger Ole Ingstrup.

"Det bør tages op med kyndige mennesker. I Forsete har vi for eksempel Københavns tidligere socialoverlæge Peter Ege og psykiatrisk overlæge Henrik Rindom, som gerne stiller sig til rådighed," siger Ole Ingstrup.

"Det er urimeligt, at debatten om Christiania ikke omfatter det centrale spørgsmål, om vi håndhæver noget, som ikke er værd at håndhæve. Man bør overveje, om hash skal legaliseres i stedet for bare at afvise det på forhånd," mener han.

Dagbladet Børsen fæstner sig ved den tilsyneladende udsigtsløse kamp mod hashhandlen.

Christiania er et skræmmende fremtidsbillede på, hvad resten af samfundet risikerer, hvis den hidtidige politik fortsætter, mener avisen.

Link: http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-51582252:minister-b%C3%B8r-f%C3%A5-nyt-syn-p%C3%A5-hash.html?forside
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
gode nyheder!

http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2012/07/04/103716.htm

SF vil have en hash-kommission
04. jul. 2012 10.42 Politik

Der skal kigges på, hvordan Danmark kommer problemerne med hash til livs.

Sådan lyder det fra SF, der dermed er enige med den retspolitiske tænketank Forsete, der også ønsker et nyt syn på muligheden for blandt andet at afkriminalisere hash.

- Vi ønsker, at der bliver nedsat en kommission eller et udvalg, som får efterset, hvilke nye redskaber, man kan få. Og her ønsker vi at se bredt på alle muligheder, herunder afkriminalisering, siger retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt.

S siger nej
Retsordføreren erkender dog samtidig, at der ikke står noget om en hash-kommission i regeringsgrundlaget, og at der ikke er enighed i regeringen om at få eksperter til at kigge på problemet og muligheden for en afkriminalisering.

- Det er ikke realistisk, at vi når derhen. Socialdemokraterne har klart sagt nej, og Morten Bødskov (justitsminister for S, red.) har også for nylig sagt til Frank Jensen (overborgmester i København), at de ikke får en forsøgsordning i København, siger hun.

- Derfor bliver jeg nødt til at sige, at der på nuværende tidspunkt ikke sker noget på området, siger retsordføreren.

Skiftede holdning til hash
SF besluttede på et landsmøde i 2001 at partiet ønsker at afkriminalisere hash. Men i 2009 reviderede partiet holdningen, efter at man internt i partiet diskuterede spørgsmålet med flere eksperter.

Der var både fordele og ulemper, så vi synes ikke, at svaret er så soleklart, siger hun.

Karina Lorentzen fastslår dog, at der skal gøres noget ved forbruget af hash, der sammen med indtagelsen af hårde stoffer er stigende i Danmark. En mulighed er at kigge på Portugal, siger hun.

- Her har man afkriminaliseret brugerne mod at de går i behandling, og det har faktisk resulteret i faldende hashforbrug og forbrug af hårde stoffer, siger retsordføreren, der også er formand for Folketingets retsudvalg.

Hun fastslår samtidig, at så længe hash er ulovligt, så skal der gøres en indsats for at bekæmpe det.

/ritzau/
 

Tatz

Member
"De Radikale vil nu lytte til en retspolitisk tænketank, der skal tage stilling til evt fri hash i Danmark !!" (DR Update kl 12 i dag )

Det kommer, det kommer snart !!!!
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2012/07/04/0704094844.htm

De Radikale vil diskutere fri hash
04. jul. 2012 09.48 Politik

De Radikale vil lytte til den retspolitiske tænketank Forsete, der opfordrer regeringen til at se på, om hash kan afkriminaliseres. Det fastslår partiets retsordfører Jeppe Mikkelsen.

- Vi hilser debatten velkommen og vil meget gerne lytte, hvis de har gode argumenter, der ikke har været fremme før, siger han.

Han fastslår samtidig, at partiets folketingsgruppe mangler at få taget den grundlæggende diskussion om emnet.

- Indtil videre er vi i hvert fald ikke for. Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er modstridende synspunkter internt i gruppen. Vores officielle holdning er ikke krystalklar, siger Jeppe Mikkelsen.

Vil have konsekvenser af legalisering undersøgt
Tænketanken Forsete reagerer på den seneste tids enorme blæst om det enorme hashmarked på Christiania med en omsætning på flere hundrede millioner kroner om året.

Det har fået politiet til at annoncere, at man vil sætte hårdere ind mod Pusher Street - men tænketanken vil have justitsminister Morten Bødskov (S) til at undersøge, hvilke konsekvenser en legalisering af hash vil have.

- Det bør tages op med kyndige mennesker. I Forsete har vi for eksempel Københavns tidligere socialoverlæge Peter Ege og psykiatrisk overlæge Henrik Rindom, som gerne stiller sig til rådighed, siger Ole Ingstrup, der er formand for Forsete.

Beder on anbefalinger
Jeppe Mikkelsen er ikke klar til at nedsætte en arbejdsgruppe, men opfordrer Forsete til at udarbejde nogle anbefalinger, så beslutningerne om fri hash kan tages på et oplyst grundlagt.

- Jeg synes, der mangler noget mere viden og nogle flere anbefalinger fra førende folk inden for området, siger han.

- Og hvis der kommer noget overraskende frem, så vil jeg drøfte det overraskende med de øvrige regeringspartier, siger Jeppe Mikkelsen.

Justitsminister Morten Bødskov er på ferie og ønsker ifølge sin særlige rådgiver ikke at udtale sig fra ferien. Men han har i maj afvist et ønske fra København om at få lov til at forsøge sig med fri hash.

/ritzau/
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
-ja da og fuck tv2 for deres hetz mod staden

lad os for god ordens skyld tage Hækkerups hjernedøde udtalelse med:


Det kommer ikke på tale med lovlig hash i Danmark. I hvert fald ikke så længe Socialdemokraterne kan bestemme.

"Det bliver der ikke noget af. Det kommer simpelthen ikke til at ske," fastslår Socialdemokraternes retsordfører Ole Hækkerup.

Han lægger dermed luft til SF, som foreslår en hash-kommission, der blandt andet skal se på erfaringerne med lovlig hash fra andre lande.

Også tænketanken Forsete foreslår, at eksperter skal kigge på, hvordan man kommer stigende problemer med hash til livs, og om man kan eventuelt kan afkriminalisere hash. Men den vej er Socialdemokraterne ikke parat til at gå.

"Det er vi imod. Der findes ingen forældre, der ønsker, at deres barn begynder at ryge hash."

"At ryge hash er farligere end almindelig rygning, og vi kæmper for at få børn til at lade være med at begynde at ryge, og vi kæmper for, at de unge skal udsætte deres rygedebut," siger Ole Hækkerup.

"Derfor kan jeg på ingen måde støtte logikken i, at man så skulle gøre det lettere, når det gælder hash, netop som vi prøver at gå i den modsatte retning, når det handler om almindelig rygning," fastslår han.

Inspireret af portugisisk model
SF er blandt andet inspireret af Portugal, der har haft succes med at lade hashbrugere få stoffet lovligt mod at gå i behandling.

Men der kommer hverken fri hash eller en hash-kommission herhjemme, fastslår den socialdemokratiske retsordfører.

"Det bliver ikke til noget som helst," siger Ole Hækkerup.

Forsetes forslag at gentænke strategien i forhold til misbrug af hash kommer efter, at politiet har besluttet, at der skal sættes hårdere ind over for hashhandlen på Christiania, hvor det menes, at der bliver omsat for flere hundrede millioner kroner.
 

legalizeDK

Member
ja osse tv2, undre mig over den enisidig type journalistik der kommer fra tv2. HVORFOR ser man næsten aldrig 2 der debattere et emne. Man ser sku altid en eller anden forstokket støder side på news med sine korrekte holdninger og andet crap. hvor er eks. ringdom eller ege til at stå i kontrast og derved forhindre ensidige nyheder
 
L

lalandia

Ole Hækkerup er simpelthen arketypen på en magtbegærlig middelaldrende mand med mindreværdskomplekser over hans lille diller. Nej denne regering har spillet fallit fra dag et og jeg håber sq at EL snart skruer bissen alvorligt på og viser de skide pseudoscocialister hvor skabet skal stå.

Ryg videre i fred
 

legalizeDK

Member
"Det er vi imod. Der findes ingen forældre, der ønsker, at deres barn begynder at ryge hash."

men sprut er ok. hykler
 
ja osse tv2, undre mig over den enisidig type journalistik der kommer fra tv2. HVORFOR ser man næsten aldrig 2 der debattere et emne. Man ser sku altid en eller anden forstokket støder side på news med sine korrekte holdninger og andet crap. hvor er eks. ringdom eller ege til at stå i kontrast og derved forhindre ensidige nyheder

Ja, det er så latterligt. Pludselig laver de en artikel om hvordan man spotter en ung der er ude i et hashmisbrug!? Det er så ensidigt en dækning af et komplekst emne.

Peter Ege var faktisk i TV2news studiet i onsdags(mener jeg), og han gjorde det glimrende. Men indslaget blev vidst efter kl. 23 og jeg har ikke set det sendt siden, ligesom man ikke kan finde det på deres side...
 

flashog

Member
Indslaget blev sendt 4 juli kl. 20 ca. Kan dog ikke finde det så man kan se det.

Derimod har jeg fundet et klip på dr detector, hvor hr. Hækkerups udtalelser bliver jordet: http://www.dr.dk/P1/Detektor/Udsendelser/2012/06/12123007.htm
 
En enkel festjoint kan koste dig kørekortet

Hashen sidder i kroppen i dagevis, og det kan koste kørekortet.

En enkelt joint til en fest i weekenden kan flere dage efter ende med en frakendelse af kørekortet i tre år.

Københavns Politi har fået hundredvis af klager fra folk, der mister deres kørekort, fordi de flere dage inden kørslen har røget hash.

- Det er hr. og fru Danmark, der ringer med tårer i øjnene og fortæller, at de slet ikke vidste, at hash kunne blive i kroppen så længe, og at de har fået frakendt deres kørekort, siger gruppeleder for politianklagerne hos Københavns Politiadvokatur på Station City Arne Dam Ravn.

Boom i klager

Han behandler klager fra borgere, der får frakendt deres kørekort på grund af narko-kørsel, og der er kommet 259 henvendelser siden januar fra bilister, der ikke anede, de gjorde noget ulovligt, fordi de ikke føler sig påvirkede af hash flere dage efter, de har røget det.

- Det har meget store konsekvenser, at folk ikke ved, de gør noget ulovligt. Jeg har snakket med en arbejdsgiver, der måtte fyre en af sine chauffører, fordi han fik frakendt sit kørekort. Folk kan jo risikere at skulle gå fra hus og hjem, fordi de er afhængige af deres bil i deres job, siger Arne Dam Ravn.

Siden årsskiftet er der sket en stramning af loven, der betyder, at man får frakendt sit kørekort i tre år, hvis man har såkaldt THC i blodet, som er det aktive stof i cannabis, når man kører bil. Før loven blev skærpet, fik politiadvokaturet ingen klager.

Der risikerede bilister blot en bøde på en halv måneds nettoløn og en ubetinget frakendelse af kørekortet. Nu er bøden dobbelt så høj, og kørekortet ryger i tre år, hvis man bare én gang kører med cannabis i blodet. Det har fået henvendelserne til at eksplodere.

Uvidende om lovovertrædelse

Problemet er, at folk ikke ved, de gør noget ulovligt.

- Jeg har snakket med en familiefar med børn, der står til at miste sit kørekort, fordi han for tre dage siden røg en enkelt joint til en fest og slet ikke kan forstå, at det skulle være ulovligt, fortæller politianklageren.

Hash kan nemlig spores i blodet i op til en måned efter, det er indtaget, hvor alkohol bliver forbrændt på et døgns tid. Der er en bagatelgrænse for, hvor meget der må være i blodet, men den er så lav, at der kan gå mange dage, før den er nået, vurderer misbrugsekspert Henrik Rindom.

'Absurd skrivebordsarbejde'- Denne her lov er det mest absurde skrivebordsarbejde. Folk kan køre med helt op til en promille på 1,2 i blodet, før de mister kørekortet. Andre kører rundt med stedsolider i blodet, der virker sløvende ligesom hash, men fordi det er lægeordineret, er det ok. Bagatelgrænsen for cannabis er så lav, at det ikke betyder noget for trafiksikkerheden. Det handler ene og alene om at drive hetz mod folk, der ryger hash, fordi det er ulovligt, siger han.


Der er ikke nogen officiel retningslinje for, hvor meget hash, man kan ryge for at nå bagatelgrænsen, eller hvor lang tid, der skal gå, før det er ude af blodet. Derfor er det også svært for den enkelte at vurdere.

Unge mister job

Henrik Rindom har også oplevet, at loven har store konsekvenser. I sin misbrugsbehandling har han haft en mekanikerlærling, der mistede sin lærerplads, fordi han fik frakendt sit kørekort, men han mener ikke, loven hjælper folk ud af deres misbrug.

- Jeg siger ikke, man bare skal ryge løs og så køre bil. Men hvorfor skal folk straffes så hårdt? Man siger til de unge, at nu skal de bare sætte sig ned og ryge sig vind og skæve de næste tre år, for de har ikke andet at lave, når de mister deres job på grund af frakendelse af kørekortet, siger han.

I stedet bør politikerne lave loven om, så man kan få kortet igen, hvis man jævnligt afleverer rene urinprøver i et halvt år for at få kørekortet igen. Så er der en gulerod for at stoppe med at ryge hash, mener Henrik Rindom. Han vil nu tage det op med politikerne.

http://www.b.dk/nationalt/en-enkel-festjoint-kan-koste-dig-koerekortet

Dette er imo mere skræmmende end at blive busted med planter i baghaven...
 
Ja. Man mister kortet i 3 år og får en bøde på en månedsløn.

Det kræver selvfølgelig at politiet tager en blodprøve og for at de må det skal de sigte een for narko/spirituskørsel. Så man skal blot lade være med at køre bil mens man på nogen måde er påvirket, hvilket jo er en selvfølge.
 
Top